پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
پنجشنبه، 27 اردیبهشت 1403 - 16:40   
 
 
   آخرین اخبار  
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 97349صفحه نخست » اقتصاد- انرژِیشنبه، 19 شهریور 1401 - 19:29
آمار مصرف بنزین در ایران 15
  
ترابر نیوز:

در این مقاله:

افزایش مصرف سوخت با کاهش اسقاط

مرداد 1401: چند سالی است که اسقاط خودرو به طرز چشمگیری کاهش یافته است. در واقع معافیت خودروسازان داخلی از گواهی اسقاط و ممنوعیت واردات خودرو علت این کاهش است.

بر اساس گزارش حسابرسی زیست‌محیطی، نحوه اجرای قانون هوای پاک دیوان محاسبات کشور، 10.429.553 وسیله نقلیه در مرز فرسودگی در کشور (سواری دولتی: 7.663، سواری شخصی: 650.092، تاکسی: 131.899، وانت :517.721، اتوبوس درون‌شهری :9.487، مینی‌بوس: 65.606، کشنده: 44.891، کامیون: 189.649، کامیونت :15.609، موتورسیکلت: 8.782.256) وجود دارد. چنین تعدادی حاکی از اهمیت و ضرورت اقدام عاجل در این حوزه است. هر خودر فرسوده، نسبت به یک خودرو غیرفرسوده، 14.3 درصد بیش‌تر بنزین مصرف می‌کند. مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید که اسقاط هر خودرو فرسوده در شرایط فعلی، سبب کاهش مصرف 2000 لیتر بنزین در سال می‌شود. ارزش صادراتی این میزان بنزین بیش از 1800 دلار معادل با 54 میلیون تومان است.

اگر فرض کنیم سالانه 300 هزار خودرو اسقاط شود، بیش از 540 میلیون دلار معادل 16.2 هزار میلیارد تومان به صورت سالانه در مصرف بنزین صرفه‌جویی می‌شود. همچنین با احتساب قیمت هر لیتر بنزین 0.6 دلار، تردد هر خودروی فرسوده سالیانه موجب خسارت 600 دلاری در حوزه سوخت خواهد شد.

اسقاط وسایل نقلیه از سال 1397 با افت چشمگیری مواجه شده است؛ به گونه‌ای که در سال‌های 1398 و 1399 میزان سالیانه خودروهای فرسوده از رده خارج شده کمتر از 7000 خودرو بوده است. با توجه به اثرات منفی انباشت خودروهای فرسوده در کشور، ضروری است که دولت و مجلس اقداماتی جهت حل این معضل ارائه کنند.

خودروهای داخلی 50 درصد سوخت هدر می‌دهند!

مرداد 1401: مرکز پژوهش‌های مجلس، گزارشی را با عنوان «بررسی رویکردهای مختلف به توسعه صنعت پتروپالایشگاهی در کشور» تهیه کرده که نشان می‌دهد مصرف سرانه بنزین در ایران تقریبا دو برابر میانگین جهانی است.

در واقع دلیل اصلی مصرف بالای بنزین در کشور به کیفیت پایین خودروهای داخلی مرتبط است. بر اساس گفته‌های جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی، تعداد خودروهای شخصی و موتورسیکلت در کشور حدود 25 تا 26 میلیون دستگاه است. اگر استاندارد جهانی را در این خودروها و موتورسیکلت‌ها داشته باشیم، 50 درصد یعنی روزانه 50 میلیون لیتر، کاهش مصرف خواهیم داشت. این حجم کاهش، ارزش افزوده بالا و ارزآوری دارد.

 اگر قیمت بنزین بین 0.5 تا 0.7 دلار در هر لیتر در نظر گرفته شود، با یک حساب سرانگشتی میزان هدررفت بنزین سالانه 10 میلیارد دلار است. حتی اگر نرخ ارز را 25 هزار تومان در نظر بگیریم، خسارتی بیش از 270 هزار میلیارد تومان در سال به کشور وارد می‌شود.

مصرف بنزین ایران در مرز هشدار

مرداد 1401: زنگ هشدار واردات بنزین به ایران، به صدا درآمد. آقای افشین مهدوی، مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش، خبر داده که میانگین مصرف بنزین در ایران، طی چهارماهه ابتدایی سال 1401، به حدود 101 میلیون لیتر (100 میلیون و 900 هزار لیتر) در هر روز رسیده است. این درحالی است که میزان توزیع سراسری بنزین در همین محدوده زمانی، حدود 107 میلیون لیتر (107 میلیون و 600 هزار لیتر) بوده.

نکته جالب توجه اینجاست که میزان مصرف روزانه بنزین در مدت مشابه سال 1400 تنها 87 میلیون لیتر بوده که بیانگر افزایش 14 درصدی مصرف بنزین در سال جاری است. 

کاهش تولید بنزین تکذیب شد

مرداد 1401: جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، عنوان کرد که تولید بنزین همانند سال‌های گذشته بوده و کاهش نیافته است‌. در حال حاضر تولید روزانه بین 94، 98، 100 و 104 میلیون لیتر است. در واقع تولید برمبنای تعداد پالایشگاه و تعمیر اساسی در نظر گرفته می‌شود و به تناسب این مسائل، نوسان در تولید وجود دارد. اما اعداد 70 و 80 میلیون لیتر در روز منطقی و درست نیستند.

وی درباره هدررفت سوخت نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت که موضوع کیفیت خودرو در قانون هوای پاک و تکلیف سازمان استاندارد آمده و خودروها به تناسب مصرف باید استاندارد لازم را داشته باشند. تعداد خودروهای شخصی و موتورسیکلت در کشور حدود 25 تا 26 میلیون دستگاه است؛ اگر استاندارد جهانی محقق شود، به کاهش 50 درصدی مصرف خواهیم رسید. این حجم کاهش ارزش افزوده بالایی داشته و برای کشور ارزآوری دارد. وی افزود اکنون حوزه خودرو بیش‌تر سوخت‌سوزی دارد؛ در حالی که انرژی ارزان نباید زمینه‌ای شود تا اتلاف انرژی صورت گیرد و خودروسازان  باید مکلف شوند که استانداردها را رعایت کنند.

آیا بنزین وارد می‌شود؟

خرداد 1401: سعید مداح مروج، مدیر هماهنگی و نظارت بر عملیات شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی، اشاره کرد که در حال حاضر برنامه‌ای برای واردات بنزین وجود ندارد‌. اما میزان مصرف باید مدیریت شود؛ زیرا مصرف بنزین روز به روز در حال افزایش است و با چنین روندی با کمبود آن مواجه خواهیم شد. میانگین مصرف سوخت خودروهای داخل کشور حدود سه برابر مصرف استاندارد جهانی است که باید اصلاح شود. اگر این اصلاحیه صورت نگیرد، احتمال واردات بنزین در سال آینده وجود دارد. طبق گفته‌های وی، میانگین مصرف سوخت در سال جاری برابر 96 میلیون لیتر در روز است. اکنون تاسیسات در دست تعمیر هستند و تولید روزانه بنزین برابر 95 میلیون لیتر است. اما پس از پایان تعمیرات، تولید روزانه به 102 میلیون لیتر خواهد رسید.

وی همچنین درباره عرضه گازوئیل گفت که وضعیت خوبی دارد و تولید نفت‌گاز استاندارد اکنون برابر با 44 میلیون لیتر است. اما از اواخر سال جاری، پالایشگاه اصفهان نیز حدود 16 میلیون لیتر نفت‌گاز استاندارد تولید خواهد کرد. بنابراین کل میزان مصرف کشور، که حدود 55 تا 60 میلیون لیتر است، تامین خواهد شد.

اخذ مالیات از خودروهای پرمصرف

خرداد 1401: براساس تبصره ماده 3 که در قانون ساماندهی صنعت خودرو آماده است، دولت باید سازوکار جدیدی ایجاد کند تا از خودروهایی که بنزین بیشتری می‌سوزاند، عوارض و مالیات بیشتری نیز دریافت گردد.

مالیات بر خودروهای پر مصرف

تبصره ماده 3 طرح ساماندهی صنعت خودرو

در متن قانون طرح ساماندهی، چنین آماده که دولت علاوه بر ترویج روش‌های کاهش مصرف سوخت، باید عوارض پلکانی از دارندگان خودروهای پرمصرف (براساس حجم سیلندر) اخذ کند. همچنین در این قانون، صراحتا اشاره شده خودروسازانی که محصولاتی با مصرف بنزین بیشتر از حد مجاز اعلام شده توسط سازمان استاندارد خودرو، تولید کنند نیز باید این عوارض را پرداخت کنند.

جزییات کامل‌تر عوارض خودروهای پرمصرف هنوز مشخص نشده اما مجلس، دولت را مکلف کرده تا حداکثر ظرف سه ماه از ابلاغ قانون ساماندهی بازار خودرو، جزییات این عوارض و چگونگی انجام آنرا در هئیت وزیران به تصویب برساند.

کاهش مصرف بنزین با گازسوز کردن خودروها

خرداد 1401: فرید خاصه‌باف، عضو اتحادیه سوخت‌های جایگزین، اعلام کرد که یک میلیون و 400 هزار خودروی عمومی طی 20 سال دوگانه‌سوز شده و 350 میلیون لیتر بنزین را صرفه‌جویی کرده است. اکنون با مصرف هر 23 میلیون متر مکعب گاز، در واقع 23 میلیون لیتر بنزین نیز صرفه‌جویی می‌شود و اگر این روند ادامه می‌یافت، همچنان در مصرف بنزین صرفه‌جویی می‌شد و منافع اقتصادی را به دنبال داشت.

خودروهای ایرانی هزاران میلیارد تومان می‌سوزانند!

اردیبهشت 1401: خودروهای برقی به سرعت در حال پیشرفت هستند و کم‌کم سوخت‌های فسیلی به طور کامل حذف خواهند شد.

اما بازار کشور ما از این روند جهانی جا مانده و خودروهای داخلی روزانه 25 میلیون لیتر بیش از حد میانگین سوخت جهانی خودروها، می‌سوزانند. بنابراین، اگر قیمت بنزین در سطح جهانی برابر یک دلار به ازای هر لیتر باشد، خودروهای داخلی سالانه رقمی در حدود 11 میلیارد دلار بیش از حد جهانی مصرف می‌کنند. از طرفی، روزانه 15 میلیون لیتر بنزین از کشور قاچاق می‌شود و از این دو مورد می‌توان نتیجه گرفت که سالانه حجم زیادی بنزین را از دست می‌دهیم.

مصرف روزانه بنزین در ایران

کرامت ویس کرمی؛ مدیر عامل شرکت ملی پخش

کرامت ویس کرمی، مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کشور، پیش‌بینی می‌کند که امسال مصرف سوخت کشور 8 درصد افزایش می‌یابد. بنابراین، میانگین مصرف روزانه بنزین به 95 میلیون لیتر خواهد رسید و باید توجه داشت که روزانه (بدون در نظر گرفتن محدودیت‌ها) 105 میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می‌شود.

بر اساس گزارش دی‌ماه گذشته سازمان محیط زیست، میانگین استاندارد خودروهای داخلی یورو2 است. مصرف سوخت ترکیبی چنین خودروهایی به 9.2 لیتر در هر صد کیلومتر می‌رسد؛ در حالی که طبق اعلام آژانس بین‌المللی انرژی در سال 2020، میانگین مصرف جهانی سوخت برای خودروهای سبک باید 7 لیتر در هر صد کیلومتر باشد.

6 میلیون پراید و 3 میلیون پژو 405 تاکنون تولید شده که مصرف سوخت شهری آن‌ها به 10 لیتر می‌رسد. با فرض این که هر کدام از این خودروها روزانه فقط 50 کیلومتر حرکت کنند، مجموعا 45 میلیون لیتر بنزین می‌سوزانند. اگر این مقدار را با میزان قاچاق بنزین در روز مقایسه کنیم، نتیجه آن‌ها برابر است.

آمار و محاسبات نشان می‌دهند که خودروهای موجود در کشور سالانه 35 میلیارد لیتر بنزین مصرف می‌کنند؛ در حالی که با در نظر گرفتن استاندارد جهانی، متوجه می‌شویم که روزانه 25 میلیون لیتر بنزین اضافه‌تر می‌سوزد‌‌.

اگر قیمت بنزینی ‌که هدر می‌رود را با قیمت جهانی (1.3 دلار به ازای هر لیتر) محاسبه کنیم، به عدد تقریبی 327 هزار و 600 میلیارد تومان (با دلار 28 هزار تومانی) می‌رسیم که می‌تواند یارانه 21 میلیون تومانی را برای هر نفر خانواده 4 نفره، تامین کند.

در این میان، وزارت صمت برنامه‌ریزی‌هایی دارد که تا سال 1404، مصرف سوخت خودروهای داخلی به 6.8 لیتر در هر صد کیلومتر برسد. اما این هدف زمانی محقق خواهد شد که خودروسازان در سراسر جهان، مصرف سوخت‌های فسیلی محصولات خود را به صفر رسانده‌اند!

افزایش مصرف بنزین در کشور

اردیبهشت 1401: عبدالعلی رحیمی‌مظفری، عضو کمیسیون انرژی مجلس، بیان کرد که روند فعلی تولید و مصرف بنزین در کشور مناسب نیست و اگر مصرف مدیریت نشود، باید به سمت سوخت جایگزین و کاهش مصرف سوخت برویم.

وی درباره مدیریت تولید و مدیریت مصرف گفت که باید با احداث واحدهای تولیدی خود را ایمن‌سازی کنیم. اما از طرفی باید سیاست‌هایی که منجر به کاهش مصرف سوخت می‌شود را اجرا کنیم که میزان مصرف سوخت مدیریت شود.

نصرت‌الله سیفی، کارشناس حوزه انرژی، نیز اظهار کرد که این احتمال وجود دارد که موجودی بنزین کفاف ندهد و واردکننده شویم. زیرا تعداد خودروها رو به افزایش بوده و خودروهای قدیمی پرمصرف بنزینی نیز از رده خارج نشده‌اند.

وی تاکید کرد که اگر سمت تقاضا هزینه کنیم نیازی به هزینه در بخش تولید نیست.

افزایش 30 درصدی مصرف در ایام نوروز

فروردین 1401: کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، میانگین مصرف روزانه بنزین در تعطیلات نورورزی (25 اسفند 1400 تا 13 فروردین 1401) را برابر 110 میلیون لیتر اعلام کرد و گفت که این آمار در سال 1400 برابر روزانه 87 میلیون لیتر بوده که بیش از 26 درصد افزایش یافته است.

طبق گفته‌های وی، اکنون با اتمام تعطیلات و فرارسیدن ماه مبارک رمضان، مصرف روزانه بنزین کاهش یافته و از بازه زمانی 14 تا 21 فروردین‌ماه به 89 میلیون لیتر در روز رسیده است که افت 20 درصدی را نشان می‌دهد. این آمار تقریبا مشابه سال گذشته است اما قطعا روی این عدد باقی نمی‌ماند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی افزود: «پیش‌بینی می‌شود که میانگین مصرف بنزین در سال 1401 تقریبا 8 درصد افزایش یابد و به روزانه 95 میلیون لیتر برسد.»

تولید بنزین در کشور روزانه 105 میلیون لیتر است و پیش‌بینی می‌شود که از ابتدای سال 1402، تولید و مصرف بنزین به یکدیگر برسند.  

مصرف بنزین در نوروز 1401

فروردین 1401: مصرف بنزین نوروزی، همچنان نسبت به مدت مشابه سال قبل، با افزایش قابل توجهی همراه شده است. 

براساس جدیدترین اطلاع رسانی شرکت ملی پخش، از تاریخ یکم فروردین‌ماه 1401 لغایت 13 فروردین‌ماه 1401، میانگین مصرف بنزین روزانه ایران معادل 107.7 میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (نوروز 1400)، افزایش 29 درصدی را به همراه داشته است.

در جدول زیر، آخرین تغییرات متوسط مصرف روزانه بنزین در ایام نوروز 1401 را مشاهده می‌کنید:

تاریخ مصرف روزانه
1 فروردین 1401 89 میلیون لیتر
2 فروردین 1401 113 میلیون لیتر
3 فروردین 1401 113 میلیون لیتر
4 فروردین 1401 109 میلیون لیتر
5 فروردین 1401 101 میلیون لیتر
6 فروردین 1401 113 میلیون لیتر
7 فروردین 1401 111 میلیون لیتر
8 فروردین 1401 109 میلیون لیتر
9 فروردین 1401 108 میلیون لیتر
10 فروردین 1401 108 میلیون لیتر
11 فروردین 1401 119 میلیون لیتر
12 فروردین 1401 121 میلیون لیتر
13 فروردین 1401 80 میلیون لیتر
 
میانگین مصرف نوروز 1401 107.7 میلیون لیتر
تغییر نسبت به نوروز 1400 29.3% افزایش مصرف

*جدول فوق، براساس اطلاع رسانی رسمی شرکت ملی پخش است.

ثبت رکورد مصرف بنزین در سال 1400

اسفند 1400: آقای اوجی (وزیر نفت) خبر داده که رکورد مصرف روزانه بنزین کشور در تاریخ 28 اسفندماه 1400 ثبت شده و به عدد 131 میلیون لیتر رسیده است. همچنین میانگین مصرف روزانه بنزین از تاریخ 25 اسفند لغایت 29 اسفند معادل 116 میلیون لیتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال 1399، افزایش 23 درصدی را نشان می‌دهد.

الزام خودروسازان برای کاهش مصرف بنزین

اسفند 1400: آقای سالاری (مدیرعامل شرکت ملی پخش)، گفته که طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، میزان مصرف بنزین خودروهای تولیدی، سالانه باید 5% کاهش یابد و بر همین اساس، پیش‌بینی شده که میزان مصرف بنزین خودروهای ایرانی تا سال 1405، به میانیگن مصرف جهانی برسد.

آقای سالاری همچنین گفته که میزان صادرات بنزین ایران، حدود 2 میلیون لیتر در هر روز است.

مصرف بنزین در نوروز 1400

فروردین 1400: با اعلام شرکت ملی پخش، در فاصله تعیطلات 18 روزه نوروزی سال 1400، یعنی از تاریخ 25 اسفند 1399 لغایت 13 فروردین 1400، معادل 88 میلیون و 600 هزار لیتر بوده است.

همچنین در فاصله 13 روزه ایام نوروز 1400، یعنی از تاریخ یکم فروردین لغایت 13 فروردین 1400، میانیگن مصرف روزانه بنزین ایران، معادل 83.4 میلیون لیتر بود.


اخبار سهمیه بندی بنزین

برای اطلاع از آخرین خبرها درباره قیمت بنزین، اخبار سهمیه بندی سوخت و تغییرات سهمیه سوخت خودوها در سال جدید، مقاله سهمیه بندی سوخت را مطالعه کنید.

زمان واریز سهمیه بنزین

زمان واریز یارانه بنزین، تاریخ واریز سهمیه سوخت خودرو، آخرین واریز سهمیه بنزین موتورسیکلت، زمان واریز سهمیه بنزین ماشین و سقف ذخیره سهمیه بنزین را در مقاله زمان واریز سهمیه بنزین مطالعه کنید.

سهمیه بنزین وانت بار

برای اطلاع از آخرین اخبار سهمیه بنزین وانت، جزییات سهمیمه سوخت وانت بار، نحوه استعلام سهمیمه وانت و زمان واریز سهمیمه بنزین وانت، مقاله سهمیه سوخت بنزین وانت بار را مطالعه کنید.

قیمت جدید بنزین در ایران

برای اطلاع از آخرین اخبار گرانی قیمت بنزین، افزایش قیمت بنزین، قیمت بنزین سهمیه‌ (بنزین یارانه ای)، قیمت بنزین سوپر و قیمت بنزین آزاد، مقاله قیمت بنزین را مطالعه کنید.

سهمیه بنزین اسنپ

برای اطلاع از نحوه ثبت نام سهمیه بنزین رانندگان اسنپ، نحوه استعلام سهمیه بنزین و زمان واریز سهمیه اسنپ در سامانه سماس، مقاله ثبت نام سهمیه بنزین اسنپ را مطالعه کنید.

نویسنده : مریم سادات نوری

منبع : باما

تعداد بازدید: 501 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  ببینید: اسرائیل با هوش مصنوعی چگونه کشتار می‌کند؟
  زاکانی: شهرداری تهران به ازای هر دستگاه اتوبوس چینی ۲۵۰ هزار یورو پرداخت می‌کند
  بیشترین تصادفات در این ساعات رخ می‌دهد
  کار به اجاره خودرو برای کار در اسنپ و تپسی رسید / پراید روزی نیم میلیون تومان!
  تهران تنها شهر بزرگ جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  مترو اسلامشهر و زمان 18 ماهه سوال برانگیز برای ساخت مترو این منطقه
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  رفتارهای متولی دولتی بخش حمل و نقل ریلی خشن و ناعادلانه است
  عقاب های لوفت وافه؛ ۵ هواپیمای نظامی برتر آلمان نازی در طول جنگ جهانی دوم
  علی لاریجانی: کیسینجر به من گفت اگر ما بخواهیم با شما رابطۀ استراتژیک برقرار کنیم، شما آماده‌اید؟
  تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی راه‌حل ناترازی گاز
  قابلیت تبدیل ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه گازی به سیکل‌ترکیبی
  مقاله لزوم تبدیل نیروگاه های گازی کشور به سیکل ترکیبی
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  قرارداد زاکانی با چین در اختیار ما قرار گرفت؛ در خصوص برخی موارد قرارداد هنوز قانع نشدیم / سئوالاتی درباره قیمت ها، تامین مالی و سفر‌ها داریم
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  تماشا کنید: بدتر از صیانت / طرح اینترنتی که دولت رئیسی دو سال پیش اجرا کرد
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  علی ربیعی: لو رفتن فایل مصاحبه ظریف، بخشی از سناریوی بیرون راندن تفکر برجامی و خنثی کردن نوع تاثیری بود که می‌توانست برجا بگذارد / علاوه بر از میدان به در کردن ‎ظریف، بخشی از طراحی انجام شده‌ای بود که سیاست خارجی از معادله رفتار رای‌دهندگی خارج شود
  وکیل تاجزاده: برای موکلم اتهام جدیدی در نظر گرفته شده / او از تیرماه ۱۴۰۱ تا به امروز در بازداشت است؛ یک روز هم از مرخصی استفاده نکرده است
  تشدید خروج سرمایه از بورس/نجات بازار سرمایه وعده روی زمین مانده دولت رئیسی
  تماشا کنید: عصر رادیکالیزم در ایران / گزارش «انتخاب» از پیامد‌های یکه تازی رادیکال‌ها
  زیباکلام چند ساعت قبل از بازداشت: اوین رفتن را افتخار نمی‌دانم / برای نظام نمی‌ارزد که بگویند صادق زیباکلام را گرفتند / مسئولان امنیتی یک تلفن به بنده بزنند و بگویند کاری انجام نده، انجام نمی‌دهم
  شمار شهدای غزه از ۳۵ هزار نفر فراتر رفت
  مخالفت مجلس با تصمیم‌گیری درباره کاهش ساعت کاری و افزایش تعطیلات در دولت
  رای اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به تعطیلی شنبه
  این گزارش مهم را ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  این گزارش مهم را ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معطلی 12میلیارد دلار برای یک میلیارد دلارکم عقلی نیست؟
  ستون فقرات حمل و نقل شهری اتوبوس است،با3000 اتوبوس بختک ترافیک می رود
  لزوم توسعه هر چه سریع تر زیرساخت های برقی سازی حمل و نقل همگانی پایتخت
  فیلم| فواید تکمیل کریدور شمال به جنوب
  ویدیو / انگلیسی صحبت کردن نماینده ایران در سازمان ملل
  اتوبوس های چینی با دلار چند تومانی وارد می شود؟
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  ایران کشوری دریایی با کمترین سهم از تولید ناخالص داخلی؛ برنامه هفتم سکوی پرتاب
  مقامات عراق و ترکیه آخرین تحولات پروژه جاده توسعه را بررسی کردند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  تاسیس پردیس دانشگاه ‌های دریایی کشور در هرمزگان
  سخنرانی جدید - مشارکت مردم در تصمیمات کشور - رائفی پور
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  معرفی ظرفیت های بندر پوتی گرجستان جهت خط آهن ایران ارمنستان بندر پوتی
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار