پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 13 خرداد 1403 - 01:38   
 
 
   آخرین اخبار  
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 56256صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع هواییپنجشنبه، 7 اسفند 1393 - 13:40
تبدیل «معبر» به «مقصد» با گسترش صنعت حمل و نقل هوایی
تبدیل «معبر» به «مقصد» با گسترش صنعت حمل و نقل هواییترابر نیوز: استان لرستان، سرزمینی است وسیع با هزار و یک ویژگی که شاید نمونه آن را کمتر بتوان در نقطه‌یی دیگر از کشور پهناور ایران اسلامی یافت. سرزمینی که به یقین آینده از آن اوست و بسط و گسترش صنعت حمل‌ونقل به‌ویژه حمل‌ونقل هوایی، در گرو توسعه فرودگاه و همچنین خطوط هوایی این استان است، موضوعی که هوشنگ بازوند، استاندار لرستان نیز به آن معتقد است و در این راه بسیار مصمم گام برمی‌دارد.
  
ترابر نیوز:
تبدیل «معبر» به «مقصد» با گسترش صنعت حمل و نقل هوایی


صبح یک روز زمستانی فرصتی پیش آمد تا در استانداری لرستان دقایقی را به گفت‌وگو با هوشنگ بازوند، استاندار لرستان بگذرانیم، مردی که برای پیشرفت این استان در حوزه‌های گوناگون به‌ویژه صنعت گردشگری، بهترین راه را توسعه حمل‌ونقل به‌ویژه حمل‌ونقل هوایی می‌داند و به همین دلیل بودجه لازم برای انجام طرح توسعه فرودگاه خرم‌آباد را به عنوان تنها فرودگاه این استان از ردیف بودجه استانداری فراهم کرده است. گفتگوی انجام شده با استاندار لرستان را با هم می‌خوانیم: 

جایگاه حمل و نقل هوای به ویژه فرودگاه در استان لرستان را چگونه ارزیابی می‌‌‌‌‌‌‌کنید؟

ابتدا از محمدعلی ایلخانی؛ مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت فرودگاه‌های کشور و معاونان محترم وی به‌دلیل حمایت‌هایشان صمیمانه تشکر می‌کنم و همچنین از مدیر فرودگاه خرم‌آباد و پرسنل این فرودگاه که پیشرفت کنونی فرودگاه و حمل‌ونقل هوایی در این استان را مدیون مدیریت وی هستیم، نهایت تشکر را دارم. به صورت کلی درباره حمل‌ونقل باید بگویم که این صنعت یکی از زیرساخت‌های اصلی برای توسعه کشور است که نقش بسیار مهمی را در تولیدات ناخالص ملی کشور دارد. 

برای یافتن یک کشور توسعه‌یافته باید به بخش حمل‌ونقل و زیرساخت‌های حمل‌ونقل آن کشور توجه کرد. اگر قرار است توسعه‌یی صورت بگیرد و بخش خصوصی به توسعه کمک کند، لازمه‌ آن داشتن زیرساخت حمل‌ونقلی مناسب است. 

حوزه حمل و نقل هوایی به عنوان یک بخش مدرن و توسعه‌یافته، نیازمند کسانی است که دغدغه توسعه و میل به سرمایه‌گذاری داشته باشند. در حال حاضر استان لرستان دارای یک فرودگاه در شهر خرم‌آباد است و طرح توسعه این فرودگاه با مبلغی افزون بر ۵۳ میلیارد تومان در دست اجراست و کارهای لازمه در حال انجام شدن است.

در واقع، ما از وزارت راه و شهرسازی توقع داشتیم که این کارها را انجام دهد و البته می‌دانیم که منابع درآمد وزارت راه و شهرسازی و شرکت فرودگاه‌های کشور در چه وضعیتی است. با این وضعیت، طبیعی است که این بخش‌ها منابع را بیشتر صرف فرودگاه‌هایی کنند که پرواز بیشتری را انجام می‌دهند. لذا ما به این نتیجه رسیدیم که از منابع اعتباری خودمان به حل این موضوع کمک کنیم. البته جا دارد که از دکتر آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز تشکر کنم که همین موضوع را تایید کردند و هزینه قیر مورد نیاز برای فرودگاه را تقبل کردند و نیز مبلغی از همین میزان را به ما دادند و ما نیز نهایت سپاس را از ایشان داریم.

قسمت طرح و توسعه با قرارداد پنجاه و سه میلیارد تومانی انجام می‌گیرد و در بخش ساماندهی پروازها هم دوباره همین فرآیند را در پیش گرفته‌ایم تا خودمان بتوانیم مشکلات خود را حل کنیم. 

وابسته بودن خطوط هوایی به وزارتخانه باعث شد که ما با بخش‌های خصوصی قرارداد ببندیم و در نتیجه، تعداد پروازهای ما از شش پرواز در هفته به بیست و هشت پرواز در هفته افزایش یابد.

در آینده نیز برنامه‌ای برای فرودگاه خرم‌آباد داریم تا بتوانیم این فرودگاه را فرودگاهی فعال تبدیل کنیم.

فکر می‌کنید توجه ویژه به بخش حمل‌ونقل و هوایی و فرودگاه‌ها تا چه حد می‌تواند به پیشرفت گردشگری در استان کمک کند؟

استان لرستان دارای جاذبه‌های فراوانی در حوزه گردشگری است و در وضعیت اکوتوریسم وضعیت مطلوبی دارد و پایتخت ژئوتوریسم کشور محسوب می‌شود. 

این استان همچنین دارای ژئوپارک‌هایی مانند دریاچه گهر، زمین لغزش پل‌دختر و دره شیر کوهدشت است. در زمینه میراث فرهنگی هم بیش از دو هزار و پانصد اثر تاریخی داریم و این استان معروف به پایتخت پل‌های تاریخی ایران است. قلعه فلک‌الافلاک و پل‌های تاریخی در دست اجراست که به ثبت جهانی برسد.

در صنایع دستی بحث مفرق سابقه دیرینه‌ای در این استان دارد که شاید وجود این فلز با اسم استان عجین شده باشد. در بروجرد بحث ورشو بسیار رونق گرفته که با در نظر گرفتن تمامی این موارد، شاهدیم که وجود صنعت حمل‌ونقل هوایی چقدر برای گردشگران ضرورت دارد. لذا با توجه به این جاذبه‌ها برای جذب گردشگر باید توجه خاصی به فرودگاه‌ها و پرواز‌ها داشته باشیم. تاکنون نگاه گردشگران به این استان به عنوان معبر بوده است که ما برای جذب و نگه داشتن گردشگر باید این معبر را به مقصد تبدیل کنیم.

این تغییر نیز دست‌کم سالانه هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در گردشگری را می‌طلبد و ما پس از چهار سال قادر خواهیم بود تا به راحتی کلمه معبر را به مقصد تبدیل کنیم. 

آیا شما فکر می‌کنید که با وجود تنها یک فرودگاه٬ به ایده‌آل‌ها مورد نظر خود در استان می‌رسید؟ برنامه‌یی برای ساخت فرودگاه‌ جدید در استان ندارید؟

در استان لرستان بحث احداث فرودگاه بروجرد را داریم که در قانون بودجه نیز قید شده که البته این قیدشدن همراه با همکاری بخش خصوصی بوده است. البته در کشور ما بخش خصوصی میل کمتری به ساخت فرودگاه دارد، به‌ویژه فرودگاه‌هایی که توجیه اقتصادی بالایی ندارند. با این وجود، طراحی‌هایی در بروجرد صورت گرفته که از حدود 270 هکتار زمین در این شهر، تملک حدود پنجاه هکتار آن صورت گرفته است. در توافق انجام شده با بخش خصوصی قرار شده است در این بخش یک منطقه ویژه اقتصادی در نظر گرفته شود و فرودگاه بروجرد بخشی از این منطقه خواهد بود. با صورت گرفتن این توافقات، ساخت فرودگاه بروجرد نیز با این بخش خصوصی انجام خواهد گرفت.

آیا ابتدا باید زیرساخت‌ها صورت بگیرد تا بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری اقدام کند یا باید خود بخش خصوصی عاملی شود بر ایجاد زیرساخت‌های لازم؟ به‌عبارتی دیگر، چطور می‌شود بخش خصوصی را به این حوزه علاقه‌مند کرد؟

اگر بخش خصوصی بخواهد منطقه ویژه اقتصادی را احداث کند، باید سرمایه‌گذاری بالایی را انجام دهد و لازمه شکوفا شدن این سرمایه‌گذاری، وجود یک فرودگاه در این منطقه است. ما در طرحی که برای بروجرد طراحی کرده‌ایم، مشخص شده‌است که احداث فرودگاه حدود ۱۵درصد بودجه را به خودش اختصاص می‌دهد و طبیعی است که توجیهی برای احداث داشته باشد. 

به نظر شما چه موانعی بر سر راه توسعه فرودگاه خرم‌آباد و احداث فرودگاه بروجرد وجود دارد؟

صرف‌نظر از موانع فنی، ما موانعی دیگر نخواهیم داشت. البته تنها مانع ما کمبود سرمایه‌گذار است که اکنون اگر با تنها سرمایه‌گذار به توافق نرسیم، با چالش بزرگی روبه‌رو خواهیم شد. البته جذب سرمایه‌گذار کار بسیار دشواری است چون سرمایه‌گذار منابع و سرمایه و اعتبار خود را می‌آورد و انتظار دارد که این سرمایه‌گذاری سوددار باشد.

بگذارید سوالم را از طرف دیگر مطرح کنم. حلقه‌های گسترش و ارتقای سطح گردشگری چه از لحاظ آماده کردن فرهنگ گردشگری آماده کردن اماکن بازدیدی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

ما برای بحث گردشگری در کل کشور نیاز به دو زیرساخت داریم؛ یکی زیرساخت‌های سخت‌افزاری مثل راه، هتل و فرودگاه که باید فراهم کنیم. البته به عقیده من، مهم‌تر از آن، فراهم کردن زیرساخت‌ها ذهنی است تا مردم بتوانند خوب با گردشگر صحبت و به خوبی از گردشگر استقبال کنند. همچنین باید احساس کنند که ورود یک گردشگر در سفره‌ مردم و در اقتصاد زندگی مردم نقش خواهد داشت. 

ما باید موانع نرم‌افزاری را که وجود دارد، برداریم. مثل برخورد ما با گردشگر و روابطی که با آن‌ها داریم. البته ما برخی محدودیت‌ها داریم که این محدودیت‌های ما حتی مشکل قانونی هم ندارند، ولی بعضی تصمیم‌ها فراقانونی روی آن‌ها گرفته می‌شود که این تصمیم‌ها با فراهم کردن زیر ساخت‌ها کمتر خواهد شد.

با توجه به طرح جامع توسعه فرودگاه خرم‌آباد با حمایت کامل استانداری، آیا تدبیری در جهت افزایش ایرلاین‌ها یا ایرلاین خصوصی لرستان اندیشیده‌اید؟

ایرلاین‌داری کار سختی است و کشورهای توسعه‌یافته فقط سه یا چهار ایرلاین دارند. فعالیت ما بر محور این است که با یکی از ایرلاین‌های با سابقه ایران قراردادی ببندیم تا مثلا یک هواپیما را به پرواز خرم‌آباد اختصاص دهد؛ آن هم نه به طور صد درصد

تین نیوز

تعداد بازدید: 623 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فیلم/ زاکانی با پایتخت چه کرده؟
  پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد
  مسعود پزشکیان: شنبه رسما کاندیدای انتخابات می‌شوم
  همتی داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری شد
  سخنان زیبا که راه را برای تنگناهای اقتصادی فراهم می‌کند ما را فریب ندهد
  به صورت مشروط در انتخابات ریاست جمهورى پیش رو مشارکت می‌کنیم / نامزد یا نامزد‌های اختصاصی معرفی می‌کنیم / نامزد‌ها از میان شخصیت‌های متعهد به نمایندگی از مواضع و دیدگاه‌های اصلاح طلبان انتخاب می‌شوند / اسامی نامزد‌های ما پیش از پایان بررسی صلاحیت‌ها اعلام می‌شود
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  صف آرایی شرق و غرب در خیابان های تفلیس و ایروان
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  مهر: ثبت‌نام مصطفی پورمحمدی در انتخابات تقریباً قطعی است
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  منطقه آزاد انزلی؛ دارای ظرفیت های متنوع برای توسعه همکاری ایران و بنگلادش
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  نهایی شدن ساخت واگن‌ های مترو
  ناوگان هلیکوپترهای کشور چند ساله است؟
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  آسیب شناسی طرح جامع حمل و نقل و پندی از طرح ملی راه آهن هند
  امام صادقی ها چه بلایی سر اقتصاد ایران آوردند!
  آشنایی با زیرساخت های حمل و نقلی عربستان سعودی
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  ماجرای قانون عوامل خارجی در گرجستان/ رویارویی غرب با تفلیس؟
  پیگیری قوی برای بازگشایی خط ریلی جلفا تا گرجستان/فیلم
  بهر طریق ممکن می بایست فیش انرژی جایگزین فیش گاز و برق شود
  ۵ استفاده از پساب فاضلاب در صنعت
  استفاد از پساب و فاضلاب ماهشهر در پتروشیمی ها
  تولید بنزین از متانول مشابه طرح‌های چینی، قابلیت اجرا ندارد +فیلم
  دبیرکل موتلفه: اگر لاریجانی ثبت نام کند با او مذاکره خواهیم کرد
  ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه
  بندر چابهار؛ پل ارتباطی هند به کشورهای آسیای مرکزی
  محمود احمدی‌نژاد: در حال بررسی شرایط برای نامزدی انتخابات هستم/فیلم
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  نمایی از تاریخ حمل و نقل ایران با قدیمی ترین گواهینامه ثبت هواپیما
  کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری از علی ربیعی تا علی لاریجانی
  زنگنه: کماکان در تعامل با دنیا مشکل داریم / در مواردی، دولت، شرکت‌های ورشکسته را با زور و دستور به چرخه حیات بر می‌گرداند؛ اصلا قیمت تمام شده برایشان مهم نیست / برای صادرات باید چیزی تولید کرد که دیگران بخرند، نه این که خودرو ۱۵ هزار دلاری را به شکل دستوری ۱۰ هزار دلار بفروشیم / بنزین را وقتی باید گران کرد که خودرو خیلی ارزان شود
  تماشا کنید: فضای سیاسی باز می شود؟ / انتخاباتی مهم در پیش است!
  کاهش ۵۰ درصدی قیمت پنل‌های خورشیدی/ کدام کشورها بیشترین نیروگاه بادی و خورشیدی را دارند؟
  6 مورد از کارآمدترین پنل های خورشیدی برای سال 2024
  پیشنهاد ویژه جمهوری اسلامی برای مشارکت ۸۰ درصدی در انتخابات ریاست جمهوری /مهم این نیست چه کسی رئیس جمهور می شود، مهم چگونه رئیس جمهور شدن است
  زاکانی: منفعت برخی در لغو قرارداد واردات واگن مترو است
  مرور برخی اخبار سالهای 1402 و 1403: اخبار ایران در صدر اخبار جهان
  برخورد‌زشت‌مقامات‌روسی‌ وپاسخ‌غرورآفرین‌شهیدکاظمی‌
  پیکر شهید محسن دریانوش در نجف آباد اصفهان تشییع و به خاک سپرده شد+ فیلم
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار