پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 25 خرداد 1403 - 08:37   
 
 
   آخرین اخبار  
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 94399صفحه نخست » اخبار رسانه هاپنجشنبه، 22 مهر 1400 - 08:46
خلاء احزاب در روزگار بحران
  
ترابر نیوز:

خلاء احزاب در روزگار بحران

تهران- ایرنا- جای خالی احزاب قدرتمند در عرصه سیاست ایران این روزها بیش از هر زمان دیگری احساس می شود و به نظر می آید خلاء این حضور توسعه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران را با مشکلاتی روبرو می کند، چالش‌هایی که فعالان سیاسی تلاش می کنند با شکل‌دهی تشکل‌های قوی به حل آن کمک کنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، توسعه ملی ایران اسلامی، جدیدترین نامی است که در قالب حزب، فعالیت خود را در میان احزاب کشور آغاز کرده است. گرچه موسسان و نزدیکان این حزب از شخصیت ها و فعالان سیاسی روزگار نه چندان دور ایران هستند اما به گفته دبیرکل آن، خط مشی این حزب براساس اقتضائات جامعه و سیاست تفاوت کرده و تازگی یافته است.
توسعه ملی ایران اسلامی، اردیبهشت سال گذشته نخستین کنگره خود را برگزار کرد و آذرماه همان سال هم از وزارت کشور پروانه فعالیت گرفت و اکنون در آغاز اعلام موجودیت تلاش می کند تا در سیاست و جامعه ایران اثرگذار باشد.
اهداف تشکیل و سازماندهی توسعه ملی در شرایطی که انتقاد از تحزب در کشور همچنان با قوت پیگیری می شود، انگیزه گفت و گوی خبرنگار گروه اخبار سیاسی ایرنا با «صادق نوروزی» دبیرکل این حزب است. نوروزی حزب را بهترین قالب فعالیت سیاسی عنوان می کند و از تاثیر پایگاه اجتماعی در قدرت یافتن احزاب سخن می گوید.
این فعال سیاسی درباره عنوان و نامی که برای حزب انتخاب شده و مفهوم مورد نظر حزب از توسعه می گوید: عنوان «توسعه» ملی، مفهوم گسترده، همه جانبه و فراگیری است که هم توسعه سیاسی و هم اقتصادی و اجتماعی را در برمی گیرد. مفهوم مورد نظر حزب تنها محدود به توسعه سیاسی نیست، بلکه هدف از این نامگذاری تلاش برای توسعه ملی در همه حوزه ها و عرصه ها در کشور است.
فعالیت سیاسی و اعتقاد به نقش احزاب در این فعالیت انگیزه ای است که نوروزی آن را دلیل بازگشت سابقون و اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران به فعالیت سیاسی می داند و تاکید می کند: بسیاری از اعضای موسس حزب توسعه ملی سابقه فعالیت سازمانی و سیاسی در چهار دهه گذشته را دارند. برپایه همین تجربه و با توجه به شرایط کنونی کشور به این نتیجه رسیده اند که برای حل مشکلات و چالش های موجود در ایران تقویت فعالیت حزبی یکی از بهترین راهکارهاست. فعالیت سیاسی توقف پذیر نیست و با انحلال غیرقانونی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران، تعدادی از اعضای آن تصمیم گرفتند این فعالیت را در قالب حزب توسعه ملی ادامه دهند.
وی توضیح داد: بخشی از دوستان حاضر در حزب توسعه ملی سابقه فعالیت در دو تشکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و مجاهدین انقلاب اسلامی ایران را دارند، (سازمان نخست در سال 65 و سازمان دوم در سال 89 منحل شد) اما این به معنی عدم حضور افراد و چهره های تازه در حزب نیست. این حزب جدید به طور طبیعی از تجربه و مشورت های اعضای قدیمی خود مانند بهزاد نبوی استفاده می کند، اما این هم به معنی موضع گیری به سبک سابق نیست و حزب در شرایط جدید براساس اقتضائات جامعه، برنامه و مواضع خود را اعلام خواهد کرد.
نوروزی معتقد است هر حزبی برای دستیابی سالم و صحیح به قدرت باید متکی به مردم و طرفداران خود باشد، او درباره برنامه حزب توسعه ملی برای دستیابی به پایگاه اجتماعی قوی می گوید: اساسا هدف هر حزبی در آغاز، تلاش برای دستیابی به پایگاه اجتماعی قابل قبول است تا از طریق آن بتواند در قدرت تاثیرگذار باشد. این میان اگر برخی باندها و گروه ها راهی جز این در پیش گرفته اند چندان سالم و نزدیک به معیارهای دموکراتیک نخواهد بود.
وی تاکید کرد: حزب توسعه ملی هم در مدت زمان کوتاهی که پروانه فعالیت خود را از وزارت کشور دریافت کرده، در تلاش است با توجه به قانون تازه احزاب، ارکان و نهادهای مختلف حزب، شاخه ها و دفاتر استانی خود را تاسیس کند و مواضع حزب را بر پایه مرامنامه ارائه شده؛ در مقاطع مختلف اعلام کند. یکی از این مقاطع می تواند انتخابات باشد که لازمه تاثیرگذاری در این فرایند هم شناخت جامعه از سوی حزب است و هم شناساندن حزب به افکار عمومی.
مشاور پیشین شهید محمدعلی رجایی نخست وزیر ایران افزود: یک حزب برای اثرگذاری در صحنه قدرت صرفا لازم نیست که وارد آن شود، می تواند با فعالیت ها و ایجاد زمینه های اجتماعی و سیاسی، ترغیب و اقناع مردم می تواند در قدرت تاثیر بگذارد. وقتی حزب به گونه ای عمل کند که مردم یک خواسته و مطالبه داشته باشند، قدرت هم لاجرم به آن خواسته تن خواهد داد و بنابراین حتما حضور در سطح نخست قدرت برای تاثیرگذاری نیاز نیست.
نوروزی تصریح کرد که از چالش های احزاب در جامعه ایران آگاه است اما در خلال این گفت و گو وقتی به سخنان دبیرکل حزب اتحاد ملت درباره احزاب اشاره می شود، گفت: سخنان شکوری راد در حقیقت اعتراض به شرایط تحزب در کشور است و وی تلاش کرده توجه ها را به احزاب جلب کند. واقعیت آن است که تحزب در جامعه ایران چندان مورد توجه نیست. معنی دیگر سخنان شکوری راد را می توان این گونه برداشت که بسیاری از مشکلات کنونی کشور نتیجه همین بها ندادن به احزاب و فعالیت حزبی در کشور است. نگاه وزارت کشور به عنوان متولی به احزاب نباید جنبی و تزیینی باشد.
وی بر این باور است که یکی از معضلات سیاست ایران فقدان احزاب قدرتمند و تاثیرگذار است. در حال حاضر این گروه ها، جریان ها و باندهای سیاسی هستند که به جای احزاب حاکم هستند و در بسیاری از مواقع هم ناشناخته فعالیت می کنند.
وی افزود: در حالی که اگر احزاب در متن تحولات قرار گیرند، با توجه به شناسنامه دار بودن، می توان انتظار و مطالبه پاسخگویی را هم از آنها داشت. باندها و گروها در فقدان احزاب هم در سیاست و هم در اقتصاد فعالیت می کنند بدون آن که تابلو و شناسنامه ای داشته باشند و یا پاسخگوی نهادی باشند و این یکی از مهم ترین آسیب های بها ندادن به احزاب در ایران است.
دبیرکل حزب توسعه ملی ایران اسلامی، تعدد و تنوع احزاب در جامعه امروز را به دلیل ضعف و نوپایی نظام تحزب در کشور می داند و یادآور شد: ایران در شرایط کنونی به احزاب توجهی ندارد و اجازه فعالیت چندانی به احزاب داده نمی شود. به همین دلیل تعدادی از افرادی که از نظر فکری به هم نزدیک هستند تشکیل حزب می دهند یا تعدادی از احزاب نزدیک تشکیل جبهه یا مجمع می دهند مانند آنچه در جبهه احزاب اصلاح طلب یا در تشکلی مانند جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی) شاهد آن هستیم. با پیشرفت و توسعه دموکراسی در ایران هم مانند دیگر کشورها، شاهد کاهش تعداد و حضور احزابی محدود اما قوی خواهیم بود.
نوروزی به آینده تحزب در ایران امیدوار است و در این باره می گوید: اگر امیدی به آینده نبود که قطعا چنین حزب و نهادی تشکیل نمی شد، اعضای این حزب درباره آینده سیاسی ایران امیدوارانه فکر کرده و در این عرصه پای نهاده اند. اما این به معنای چشم پوشیدن بر انتقادات موجود در جامعه از احزاب و جریان های سیاسی نیست. معتقد هستم که دلیل اصلی و عمده وجود برخی نارضایتی ها از احزاب و چهره های حزبی به فعالیت ضعیف آنها باز می گردد. اگر احزاب در فعالیت اجتماعی، مواضع روشن و قاطع اتخاذ و نقش بیشتری در تحولات سیاسی کشور ایفا کنند این انتقادات هم کاهش خواهد یافت.
تعداد بازدید: 680 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  فیلم بسیار جالب | آسفالت و بتن ریزی در جاده های امریکا
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
  تحصیل حدود ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه
  حمایت ربیعی از پزشکیان: قاطعانه می‌گویم او می‌تواند
  پزشکیان: گرانی و تورم کمر مردم را خرد کرده است
  گرانی حاصل عملکرد دولت است؛ کمر مردم از تورم خرد شده
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
  مناظره داغ مسعود پزشکیان و احمد توکلی در برنامه زنده/فیلم
  ‫نطق تاریخی مسعود پزشکیان بعد از انتخابات 94/فیلم
  پزشکیان، امشب ساعت ۲۲ در «گفتگوی ویژه خبری» شبکه خبر
  حدود، اختیارات و وظایف رئیس جمهور در قانون اساسی
  حسین علایی: امید به تغییر و بهبود
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان ( یکشنبه 7 خرداد 1402 ) : صدای مردم را بشنوید/فیلم
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار