پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 8 اردیبهشت 1403 - 18:32   
 
 
   آخرین اخبار  
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 81623صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع ریلیچهارشنبه، 26 مهر 1396 - 14:21
ضرورت ارتقای کیفی خدمات در بخش حمل و نقل ریلی
ضرورت ارتقای کیفی خدمات در بخش حمل و نقل ریلیترابر نیوز: توصیه به عدم استفاده از خودروهای شخصی و هدایت عموم مردم به استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی بخصوص مترو و محورهای ریلی، زمانی منتج به نتیجه خواهد شد که کیفیت خدمات در این بخش ارتقاء یابد و از سوی دیگر اخذ مالیات از خودروهایی که بصورت تک سرنشین در اقصی نقاط شهر تردد می‌کنند، ضرورت دیگری است که تجربه موفقیت آمیز بودن آن در بسیاری از کشورها همچون ژاپن، به اثبات رسیده است.
  
ترابر نیوز:

 

سیاست ریلی آخوندی به مقصد می رسد؟/کارشناسان از تهدید ها و فرصت های توسعه ریلی کشور می گویند حمل و نقل یکی از مولفه های تعیین کننده در پیشرفت و توسعه اقتصادی جوامع به شمار می‌رود، تمامی کشورهای توسعه یافته و پیشرفته در عرصه مذکور به موفقیت های قابل توجهی دست پیدا کرده اند و به تعبیر دیگر، عدم حصول موفقیت در این عرصه،  موانعی جدی را در مسیر پیشرفت و توسعه پایدار اقتصادی ایجاد می‌کند.

با همه این اوصاف کشور ایران، با 80 میلیون نفر جمعیت و وسعت منطقه ای خاص به خود در حوزه خاورمیانه، بیش از پیش، نیازمند توسعه کمی و کیفی حمل و نقل است.

در طول دهه های گذشته، عمده تلاش ها و اقدامات در عرصه مذکور به جاده سازی و توسعه محورهای مواصلاتی (در قالب مذکور) عملیاتی شده و به نوعی تمرکز در حوزه ریلی آن‌چنان‌که باید کافی نبوده است.

برخی معتقدند، مسکن مهر در سالیان گذشته، سهم و بخش قابل توجهی از انرژی وزارتخانه راه و شهرسازی (نهاد متولی توسعه راه ها و جاده ها و حمل و نقل) را به خود مصروف ساخت و از همین رو توان و بنیه کافی برای توسعه هر چه بیشتر در عرصه حمل و نقل از وزارتخانه متبوع سلب شد.

البته این به معنای عدم ورود مطلق و فراموشیِ توسعه حمل و نقل و محورهای ریلی کشور در سیاست گذاری ها و برنامه های وزارت راه و شهرسازی در سنوات گذشته نیست، بنابراین با نیم نگاهی به سیر توسعه راه ها و جاده ها و میزان رشد جمعیتی کشور به این واقعیت پی خواهیم برد که ضریب توفیقات حاصل شده در این بخش همسو و هم طراز با نیاز و اقتضائات موجود نبوده است.

به هر ترتیب ، آنچنان که مقامات ارشد وزارت راه و شهرسازی و در رأس آن عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی بیان کرده، مقرر است، سیاست های ریل محور در عرصه حمل و نقل با جدیت و تلاش فزاینده تری پیگیری و اجرایی شود.

طبق گزارش ها هدف وزارتخانه مذکور و دولت بر این امر معطوف شده که بخشی از حجم و بار تقاضای موجود در عرصه حمل و نقل را از جاده‌ها به حوزه‌های ریلی منتقل کند، امری که تحقق آن، مستلزم توسعه محورهای ریلی در عرصه مذکور است.

بنابر همین رویکرد اتخاذ شده، دست اندرکاران امر موفق شدند طرح و هدف انتقال 30 درصدی از بار حمل و نقل از جاده ها به حوزه های ریلی را در برنامه ششم توسعه بِگنجانند.

اتصال تمامی استان های کشور به ریل از دیگر دستورکارهایی است که در برنامه های تعریف شده مد نظر قرار گرفته و بدون تردید افزایش و مشارکت دیگر استان ها به این ضرورت و تجهیز قریب به 18 تا 19 استان دیگر به محورهای ریلی، اقدامی جهادی به شمار می رود که تحقق آن،گامی سازنده در مسیر توسعه پایدار به شمار می رود.

فرصت ها و تهدیدات موجود در حوزه حمل و نقل ریلی

رضا کاشانی کارشناس حوزه حمل و نقل، با اشاره به لزوم بررسی تجارب کسب شده در این عرصه توسط کشورهای دیگر و واکاوی و تحلیل سیر تاریخ و روند توسعه حمل و نقل ریلی، اظهار کرد: اینکه با نگاهی سفید یا سیاه به حمل و نقل ریلی نگریسته شود، رویکرد و روش معقولانه ای به نظر نمی رسد و منطق حکم می‌کند در پیگیری طرح ها و تعریف پروژه های جدید، معایب و محاسن حمل و نقل ریلی توامان با یکدیگر در نظر گرفته شود.

وی افزود: در دهه های گذشته، برخی کشورها، تمرکز بسیاری را به پروژه های ریل محوری لحاظ کردند، اما با وجود تزریق اعتبارات و هزینه های سنگین، اکنون  بخش قابل توجهی از ریل های تعبیه شده، بدون استفاده باقیمانده و یا در زیر سنگ و خاک مدفون شده اند.

با در نظر گرفتن آمار موجود مبنی بر بهره وری 10 درصدی از 70 درصد محورهای ریلی موجود در کشورها، بیش از پیش به عمق نظر و دیدگاه چنین کارشناسانی پی خواهیم برد.

آنچه که در این عرصه بسیار حائز اهمیت به شمار می رود، ناظر بر این امر است که جانمایی اصولی و نائل شدن به برآوردی صحیح، دقیق و هوشمندانه از تهدیدات و فرصت های موجود، یکی از الزامات اساسی در این ارتباط محسوب می شود.

ایمنی حمل و نقل ریلی، یکی از ویژگی های شاخص و قابل توجه در این عرصه به شمار می رود، اما در نظر گرفتن میزان هزینه ای که مستلزم اجرای طرح ها و پروژه های مذکور است نیز نکته ای بسیار حائز اهمیت و برجسته در این خصوص محسوب می شود.

برخی از کارشناسان همچون، بهمن عشقی (عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت) معتقدند زمانی توسعه محورهای ریلی و گرایش و اولویت گذاری در مسیرهای این‌چنینی مقرون به صرفه بوده که حجم بار انتقالی و همچنین مسیری که مستلزم پیمایش بار است، طولانی و سنگین باشد،در غیر این‌صورت در مسیرهای کوتاه و یا بارهای با حجم و تناژ پایین، توسعه محوهای ریلی منطقی به نظر نمی رسد.

البته نباید این نکته را از نظر دور داشت که توسعه حمل و نقل ریلی در دو حوزه بار و مسافر موضوعی است متفاوت و هر آنچه پیشرفت و رشد محورهای ریلی با هدف جابجایی مسافر تقویت شود، در نتیجه شاهد حصول توفیقات هر چه بیشتری خواهیم بود، اما در عرصه حمل و نقل بار، شرایط متفاوت بوده و از ملاحظات خاص به خود برخوردار است.

توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی، به خصوص برای انتقال و جابجایی مسافران در بسیاری از کشورهای جهان در اولویت جدی قرار گرفته که در نتیجه تحقق این رویکرد و تقویت هر چه بیشتر آن در ایران نیز ضروری به نظر می رسد.

مزایا و محاسن حمل و نقل ریلی در شهری همچون تهران، (با وجود صرف هزینه های سنگین) در قالب مترو بر هیچ‌کس پوشیده نیست و تردیدی وجود ندارد که در صورت عدم برخورداری از خطوط ریلی موجود در این عرصه (مترو) امروز تهران نه با یک بحران ، بلکه با فاجعه ای عمیق و جدی مواجه بود.

ارتقای کیفی، دسترس پذیری آسان، افزایش سرعت ناوگان از ضروریات حمل و نقل ریلی محسوب می شود

با وجود ضرورت ها و توصیه هایی که در عرصه توسعه حمل و نقل ریلیِ مسافربَر تاکید می شود، نمی‌توان این واقعیت را از نظر دور داشت که زمانی می‌توان متقاضیان دریافت خدمات ریلی در جابجایی مسافر را به استفاده از ناوگان مذکور ترغیب و تشویق کرد که پیش نیازهای مرتبط با این امر به نحو مطلوب و شایسته ای تامین شود.

کاهش ازدحام عمومی در ایستگاه های متروی درون شهری،کوتاه‌تر شدن فاصله بین ایستگاه ها و افزایش سرعت لوکوموتیوها از ضروریاتی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان،در فقدان و خلأ آن، انتظار ترغیب هر چه بیشتر مردم به استفاده از ناوگان حمل و نقل ریلی (در جابجایی مسافران) امکان پذیر نخواهد بود.

به واقع بخش قابل توجهی از عموم مردم به دلیل زمان بر شدن جابجایی ها،کیفیت پایین خدمات و عدم وجود راحتی و فقدان آرامش خاطر روحی و روانی کافی در حمل و نقل ریلی مسافر بر(به دلیل ازدحام جمعیت) به استفاده از خودرو برای جابجایی ها مبادرت می ورزند.

به تعبیر دیگر، توصیه به عدم استفاده از خودروهای شخصی و هدایت عموم مردم به استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی بخصوص مترو و محورهای ریلی، زمانی منتج به نتیجه خواهد شد که کیفیت لازم خدمات در این بخش ارتقاء یابد و از سوی دیگر اخذ مالیات از خودروهایی که بصورت تک سرنشین در اقصی نقاط شهر تردد می‌کنند، ضرورت دیگری است که تجربه موفقیت آمیز بودن آن در بسیاری از کشورها همچون ژاپن، به اثبات رسیده و اجرایی شدن آن در ایران نیز بی فایده نخواهد بود ، امری که نه با نصیحت و اندرز و بصورت دستوری بلکه با تامین بستر و زمینه لازم و مؤلفه های مربوطه در تقویت انگیزه عمومی جامعه، محقق خواهد شد.

توسعه محورهای ریلی برای حصول پیشرفت هر چه بیشتر ضرورتی اجتناب ناپذیر است، امری که باید با قائل بودن به تفاوت ها میان حمل و نقل بار و کالا و حمل و نقل و جابجاییِ مسافر و همچنین نیازسنجی دقیق از فرصت ها و تهیدات موجود در این عرصه انجام پذیرد.

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان

 

تعداد بازدید: 1630 ،    
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار