پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 7 اردیبهشت 1403 - 23:12   
 
 
   آخرین اخبار  
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
- اندازه متن: + -  کد خبر: 81184صفحه نخست » حمل و نقل جاده ایسه شنبه، 14 شهریور 1396 - 14:56
در حوادث جاده‌ای تنها راننده مقصر نیست/ انتظار خواب‌آلوده نشدن راننده بیهوده است
در حوادث جاده‌ای تنها راننده مقصر نیست/ انتظار خواب‌آلوده نشدن راننده بیهوده است ترابر نیوز: در حوادث جاده‌ای تنها نمی‌توان راننده را مقصر دانست. خستگی بیش از اندازه رانندگان ناشی از تعدد سفرها، نامطلوب بودن کیفیت جاده‌ها و انجام نشدن نوسازی در ناوگان اتوبوسی و مینی‌بوسی عوامل حادثه‌ساز هستند.
  
ترابر نیوز:

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی رانندگان مسافربر کشور معتقد است؛ در حوادث جاده‌ای تنها نمی‌توان راننده را مقصر دانست. خستگی بیش از اندازه رانندگان ناشی از تعدد سفرها، نامطلوب بودن کیفیت جاده‌ها و انجام نشدن نوسازی در ناوگان اتوبوسی و مینی‌بوسی عوامل حادثه‌ساز هستند.

حوادث اتوبوس‌های مسافربری و سرویس‌های حامل کارکنان واحدهای تولیدی و صنعتی درحالی همچنان قربانی می‌گیرد که هنوز یک متولی مشخص برای پایان دادن به این حوادث وجود ندارد.

تنها در سال ۹۶ شاهد ۴ حادثه دلخراش از این جنس بودیم. در ۲۷ اردیبهشت ماه امسال ۴ کارمند فرودگاهی ایران‌ایر به علت آتش‌سوزی مینی‌بوس حامل کارکنان «زنده زنده در آتش سوختند». اول شهریور ماه امسال سرویس کارکنان کارخانه نیرو محرکه قزوین واژگون شد که ۲۸ مصدوم و کشته بر جای گذاشت. ۱۰ شهریور در واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان هرمزگانی ۳۴ دانش‌آموز مصدوم شدند و ۹ نفر دیگر جان باختند. ۱۲ شهریور ماه نیز واژگونی مینی‌بوس حامل کارگران مجتمع معدنی صفاشهر استان فارس، ۱۳ مصدوم برجای گذاشت.

در بررسی این حوادث توسط فعالان صنفی کارگری و کارشناسان حمل و نقل؛ سه دسته‌بندی عمده برای شناسایی عوامل و ریشه‌ها وجود دارد: انسانی، جاده‌ای و فنی. اینکه کدامیک از آنها بیشتر سهم دارند محل جدال فعالان صنفی، کارشناسان حمل و نقل و مسئولان مربوطه است.

فعالان صنفی رانندگان مسافربری بر این باورند که خستگی بیش از اندازه رانندگان ناشی از تعدد سفرها، نامطلوب بودن کیفیت جاده‌های شهری و برون‌شهری و انجام نشدن نوسازی در ناوگان اتوبوسی و مینی‌بوسی از دلایل اصلی افزایش حوادث بوده است.

82

خوابگاه مناسب برای رانندگان مسافربر وجود ندارد

«غلامرضا خادمی زاده» فعال صنفی رانندگان مسافربر کشور خواب‌آلودگی رانندگان را از همه عومل موثرتر می‌داند، او در این‌باره گفت: درحال‌حاضر پلیس راه اعلام می‌کند که بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد تصادفات به دلیل خواب‌آلودگی راننده است درحالیکه قانون، دولت را موظف به ساخت خوابگاه برای رانندگان کرده است اما در هیچ‌جا، حتی در ۴ پایانه مسافری پایتخت، خوابگاهی برای رانندگان وجود ندارد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی رانندگان مسافر کشور افزود: در این شرایط رانندگان چاره‌ای ندارند که برای استراحت به جعبه خواب داخل اتوبوس بروند که قطعا به علت سر و صدای محیط ترمینال خواب آسوده‌ای نخواهند داشت و این قطعا در هنگام رانندگی روی کیفیت کار آنها تاثیر می‌گذارد لذا در این شرایط انتظار خواب‌آلوده نشدن از راننده بیهوده است.

خادمی زاده با بیان اینکه علاوه بر امکانات خوابگاه، باید سایر امکانات از قبیل دوش، کولر و وسایل گرمایشی در محل کار آنها وجود داشته باشد، تصریح کرد: هیچکدام از این زیرساخت‌های ضروری در ترمینال‌های مسافربری وجود ندارد. در مقابل در کشورهای اروپایی خوابگاه‌های استاندارد برای راننده وجود دارد که به عایق‌های صوتی مجهز شده‌اند و تمام سیستم‌های تهویه در آن وجود دارند.

دفاتر فنی به اغذیه‌فروشی تبدیل شده‌اند

وی یکی دیگر از دلایل خستگی مفرظ رانندگان را مربوط به  عدم وجود دفاتر فنی در داخل پایانه‌های مسافری کشور دانست و افزود: دفاتر فنی از قدیم به منظور جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی رانندگان در ترمینال‌ها مستقر بود. بدین ترتیب که رانندگان دفاتر نوبت‌دهی خود را اول صبح که به ترمینال مراجعه می‌کردند؛ در ترمینال می‌گذاشتند تا مسئول دفتر براساس تقاضای شرکت‌های سفارش دهنده به رانندگان نوبت سفر دهد.

خادمی زاده افزود: هم‌اکنون این دفاتر تغییر کاربری داده شده‌اند و راننده برای یافتن یک سرویس باید کلی وقت و انرژی تلف کند تا برای نمونه بتواند در وسط روز یک سرویس برای مسیر تهران اهواز در ساعت ۱۶ پیدا کند که این خود به تنهایی کافی است تا راننده نتواند به اندازه کافی استراحت کند.

به گفته وی، بیشتر شرکت‌ها دفتر فنی را به محل اغذیه‌فروشی تبدیل کرده و از آن درآمدهای میلیونی دارند بنابراین راننده ناچار است در پایانه سرگردان باشد و بدون استراحت، وارد سرویس بعدی شود که البته این شرایط هم در شرکت‌های خصوصی و هم در شرکت‌های دولتی حاکم است.

آنطور که خادمی‌زاده تاکید می‌کند، مصوبه هیات وزیران، سازمان پایانه‌ها و همه شهرداری‌های کشور را مکلف کرده تا پایانه‌های مسافری را مجهز به خوابگاه‌ها با پارامترهای فنی موردنظر کنند اما هیچ اقدامی در این‌باره نشده است، به‌طوری که می‌توان گفت هیچ خوابگاهی حتی با ۳۰ درصد استاندارد در کل کشور برای رانندگان وجود ندارد.

وی درخصوص یکی دیگر از دلایل برهم ریختگی خواب و ساعت استراحت رانندگان مسافربر، گفت: راننده در حال استراحت در جعبه خواب اتوبوس، به اولین پاسگاه گشتی که می‌رسد توسط مامور پلیس راه برای چک کردن مدارک تردد از خواب بیدار می‌شود که این اتفاق به دفعات در طول روز تکرار می‌شود، همین عامل منجر به خواب نامنظم برای راننده می‌شود که در کنار خستگی تردد روزانه در جاده برای وی مسئله‌ساز می‌شود.

دوربین‌های «سپهتن» غیراخلاقی و غیرقانونی

رئیس انجمن صنفی رانندگان مسافر کشور در ادامه با انتقاد از نصب سیستم‌های سپهتن (سامانه پیمایش هوشمند تردد ناوگان) که به منظور کاهش تلفات جاده‌ای توسط پلیس راه انجام شده است، تصریح کرد: این دستگاه شامل یک دوربین پخش آنلاین نظارت بر رفتار رانندگان است.

خادمی زاده با بیان اینکه راننده مجبور است که برای جلوگیری از خواب آلودگی چای، قهوه، استفاده کند و حتی با کمک راننده صحبت کند، تصریح کرد: با این دستگاه راننده در صورت صرف نوشیدنی پشت فرمان یا حرف زدن با کمک راننده جریمه می‌شود. حتی در صورتی که بخواهد جای خود را در هنگام خواب‌آلودگی با کمک راننده عوض کند دوربین این حرکت را ثبت می‌کند و راننده به علت واگذار کردن ماشین به غیر، جریمه نقدی شده و حتی دفترچه‌اش اخذ و ضبط می‌شود.

وی تاکید دارد که نصب این دوربین‌ها به این منظور اقدامی غیرقانونی و غیراخلاقی است که در هیچ جای دنیا به چشم نمی‌خورد.

وی در ادامه با بیان اینکه با همه این شرایط راننده پس از رسیدن به مقصد تازه باید به فکر مشکلات فنی اتوبوس باشد، تصریح کرد: پس از رسیدن به مقصد راننده باید دست به تعویض روغن بزند یا رفع پنچری و سوختگیری کند تا ماشین برای فردا آماده باشد که اینها هم در مجموع دو ساعت از وقت راننده را می‌گیرد و تازه به اینجا می‌رسیم که راننده مکانی مناسب برای استراحت در هیچکدام از شهرهای بزرگ ندارد.

نظارتی بر خوابگاه‌های رانندگان وجود ندارد

رئیس انجمن صنفی رانندگان مسافر کشور ادامه داد: حال باید از متولیان حمل و نقل جاده‌ای اعم از پلیس راه، وزارت راه و وزارت کشور پرسید که چرا در ۳۸ سال گذشته هیچ نظارتی بر این مساله نداشته‌اند؟ چرا شهرداری‌ها براساس قانون ملزم به تهیه خوابگاه و استراحتگاه برای رانندگان نشده‌اند؟

خادمی زاده درخصوص عمر و شرایط فنی اتوبوس‌های مسافربری کشور و تاثیرات کیفیت نامطلوب انان در حوادث جاده‌ای تصریح کرد: با اینکه میانگین عمر ناوگان بین ۸ تا ۱۰ سال است اما این خودروها که از برندهای مطرح دنیا هستند در داخل مونتاژ می‌شوند که همین مسئله موجب شده کیفیت آنها در مقایسه با اصل این خورودها در نازل‌ترین سطح در جهان باشد و این هم هزینه‌های زیادی بر روی دوش مالک و راننده می‌گذارد.

رانندگان سرویس بیش از هشت ساعت کار می‌کنند

وی در خصوص حوادث مربوط به سرویس‌های کارکنان کارخانجات گفت: یک راننده سرویس بیشتر از هشت ساعت در روز کار می‌کند؛ گرچه ممکن است پیمایش مسیر بیشتر از هشت ساعت نشود اما او باید بیشتر از هشت ساعت برای هماهنگی‌ها و حرکت اتوبوس به خارج از شهر وقت بگذارد که این البته منجر به خستگی مفرط می‌شود؛ آنهم در شرایطی که در هر نوبت مجبور به طی بیش از ۳۰ کیلومتر تنها در یک نوبت کاری است.

رئیس انجمن صنفی رانندگان مسافر کشور افزود: شرکت‌ها به منظور صرفه‌جویی ممکن است که کمک راننده در اختیار وی نگذارند و این مسئله پس از دو نوبت تردد در روز فوق‌العاده برای راننده خست‌کننده است این در حالی است که رانندگان شاغل در سرویس‌های ادارت و کارخانه‌ها کارت هوشمند تردد و پروانه حمل و نقل جاده‌ای ندارند.

خادمی زاده این چنین نتیجه‌گیری می‌کند که عدم اجرای صحیح قانون و عدم نظارت کافی و وافی بر اجرای قانون شاه‌بیت تمامی مشکلات رانندگان است.

جاده‌های یک بانده قربانی می‌گیرند

وی در ادامه با تاکید بر اینکه جاده‌های یک بانده همچنان در حال قربانی گرفتن هستند، تصریح کرد: مثلا زمانی در جاده کرمان- رفسنجان به علت یک بانده بودن روزی ده‌ها کشته و مجروح داشتیم و حالا با ۲ بانده شدن آن نرخ تصادفات بسیار پایین آمده؛ از این رو یکی از دلایل بالا رفتن سوانح منجر به فوت، اتوبان‌های یک بانده است.

رئیس انجمن صنفی رانندگان مسافر کشور افزود: در مجموع گاردریل‌های استاندارد در جاده‌های وجود ندارد و علائم راهنمایی و رانندگی کوچک هستند که همه اینها برای اتوبوس که کنترل کردنش در برخی از مسیرها دشوار است، مشکل‌ساز می‌شود.

رئیس انجمن صنفی رانندگان مسافر کشور گفت: انجام بازرسی‌های کار، کمک فراوانی به کاهش حوادث منجر به فوت می‌کند که باید تقویت شود. در عین حال سختی کار رانندگان مسافربر باید در صحن علنی مجلس تصویب شود چراکه کمیسیون تخصصی مربوطه آن را تصویب کرده است اما مرکز پژوهش‌های مجلس بدون درنظر گرفتن استدلال ‌های مربوطه آن را رد کرده است.

 

 

ایلنا

تعداد بازدید: 1867 ،    
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  ۵ فوتی و ۱۸ مصدوم در اثر واژگونی اتوبوس در گردنه حیران
  آیا می دانید در این کشور همه وسایل حمل و نقل عمومی رایگان است
  تعطیلی پنجشنبه هزینه ساز وبه زیان کشور است اکثر کشورهای مسلمان جهان جمعه و شنبه تعطیل هستند
  باید از هزینه‌تراشی دولت‌ها بکاهیم
  درخواست ۴۰۰ هزار دستگاه اتوبوس برقی در بازارهای جهانی
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار