پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
چهارشنبه، 19 اردیبهشت 1403 - 20:30   
 
 
   آخرین اخبار  
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 67387صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع دریاییشنبه، 5 دی 1394 - 13:48
ضرورت توجه به صنایع دریایی برای رونق اقتصاد کشور
ضرورت توجه به صنایع دریایی برای رونق اقتصاد کشورترابر نیوز: اقتصاد کشور در زمان حاضر در شرایط پساتحریم و ایجاد رابطه های جدید در فضایی متفاوت نسبت به سال های گذشته قرار دارد و از این رو ضرورت توجه به صنایع دریایی باید یکی از اولویت های رونق اقتصادی در کشور باشد.
  
ترابر نیوز:

برگزاری هفتمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی در جزیره کیش که از یکم دی ماه جاری آغاز شده بود و جمعه شب به کار خود با حضور 150 شرکت داخلی و خارجی پایان داد بهانه ای شد تا نگاهی به وضعیت صنایع دریایی در ایران و فرصت های این صنایع در شرایط کنونی و پساتحریم شود.
صنعت کشتی سازی و صنعت های فرا ساحلی در نفت و گاز چون سکوهای نفتی، حفاری دریایی ، رفتارهای رباتیک برای کنترل سازه های دریایی و خوردگی و صیادی از شاخه های صنعت دریایی هستند که هر کدام می توانند با توجه مناسب و ایجاد شرایط کاری مطلوب زمینه ساز رونق اقتصادی در کشور شوند.
یکی از اصلی ترین ظرفیت های کشور دریا است و دو هزار و 900 کیلومتر مرز دریایی و 5800 کیلومتر سواحل کشور نعمت بزرگی محسوب می شود و می توانیم شاهد زمینه مناسبی باشیم که ایران جزو کشورهایی قرار گیرد که با اتکا به دریا اقتصاد خود را توسعه دهد و در حقیقت باشد پیشبرد اقتصاد دریا محور یکی از جهت گیری های اقتصادی ایران باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی کیش گفت: آنچه دولت و وزارت صنعت بر آن تاکید دارند اعتماد سازی نسبت به صنایع داخلی دریایی است.
محمد رضا نعمت زاده با اشاره به این که صندوق توسعه ملی قول داده است در زمینه خرید دستگاه های صنایع دریایی کمک کند ابراز داشت: با کمک بانک های تخصصی مانند صنعت و معدن که قول پشتیبانی از سرمایه داران داخلی و خارجی را داده اند، برای ساخت شناورهای داخلی اقدام می کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید تمهید لازم برای ایجاد سکوهای حفاری و بهره برداری و همچنین تاسیسات فراساحلی برای استفاده شرکت های نفتی و گازی اندیشیده شود.
وی یادآوری کرد: خوشبختانه تاکنون مقدار زیادی از کار ساخت سکوهای نفتی و گازی داخلی و سفارش پنج سکو گرفته شده است و امیدواریم پس از تامین منابع ارزی و ریالی بتوانیم آنها را در داخل بسازیم.
وی با بیان این که باید روی ساخت شناورهای کوچک متمرکز شویم لزوم جهت گیری توسعه صنعت دریایی را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: برای 10 سال آینده و پشتیبانی از صنایع دریایی و توسعه آن در توسعه و طراحی و ساخت کشتی، قطعه ها، اجزا و خدمات جانبی مانند تعمیر و نگهداری باید برنامه ریزی لازم را داشته باشیم.
صنعت دریایی در حالی فعال است که در بسیاری از کشورهای دنیا به دلیل حمایت از کشتی سازی، سرمایه هایی که در این حوزه می شود از معافیت های مالیاتی برخوردارند ، این معافیت ها ابرازهای مهمی برای تامین صنایع دریایی است که می توانیم در کشور از آن بهره مند شویم.
اکبر ترکان دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز که برای بازدید از نمایشگاه صنایع دریایی در کیش به سر می برد در مورد این که آیا سرمایه هایی که در حوزه صنایع دریایی وارد می شوند می توانند از معافیت برخوردار شوند یا خیر، گفت : معافیت های سرمایه گذاری که به سمت کشتی سازی می رود در کشور قانون نشده است.
مشاور رئیس جمهوری اظهار داشت : انجمن صنایع دریایی در این زمینه و برای برنامه ششم مجموعه قوانینی را پیشنهاد داده است و امیدواریم این قوانین که در راستای حمایت از صنایع دریایی است مورد تصویب قرار گیرد.
وی هم چنین معافیت های مالیاتی را ابزار مهمی برای تامین صنایع دریایی دانست و گفت : دولت در صنایع دریایی سرمایه گذاری نمی کند.
علی اکبر صفایی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران نیز در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی کیش گفت: شرکت ملی نفتکش بعد از سال ها که تحریم بود و نمی توانست به صورت موثر در نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی شرکت کند امسال در این نمایشگاه شرکت کرده است.
وی با اشاره به ظرفیت های پساتحریم برای صنعت دریایی گفت: ایران در فضای جدید به خصوص در مباحث مالی و برداشته شدن تحریم هایی که علیه کشتیرانی و شرکت ملی نفتکش وجود دارد، دوباره فعالیت خود را انجام می دهد.
وی بیان داشت: خدمات شرکت ملی نفتکش نه تنها در داخل کشور است، بلکه از این پس در حوزه کشورهای دیگر بخصوص کشورهای اروپایی نیز فعال می شویم.
صفایی ادامه داد: سابقه خوبی در بازار اروپا داریم و با ارائه خدمات با کیفیت در سطح اروپا و کشورهای دنیا مجددا حضور یافته و خدمات کشتیرانی ایمن و ارزان را در اختیار همه قرار خواهیم داد.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران جزو معدود کشورهای تولید کننده شناورهای نظامی تندرو است بیان داشت: در حوزه شناورهای نظامی که از پیچیدگی ها و قابلیت های بسیار بالایی برخوردار است و در حوزه شناورهای سطحی، زیر سطحی، اثر سطحی و تندرو ایران صاحب حرف بوده و تولیدات بسیار خوبی داریم که می توانند با تولیدات روز دنیا برابری کنند.
دریادار امیر رستگاری با اشاره به حضور سازمان متبوع خود در نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی کیش اظهار داشت: تمام محصولاتی که به نمایشگاه آورده ایم تجاری است و انواع یدک کش ها، شناورهای جستجو و نجات و سامانه های مرتبط با شناوری را به نمایش گذاشته ایم و سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع از سر ریز توان طراحی در حوزه نظامی، شناورهای بخش غیر نظامی را نیز تولید می کند.
دبیر نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی در مورد جزئیات برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و دریانوردی IRANIMEX2015 گفت: 110 شرکت داخلی و 40 شرکت خارجی به صورت پاویون از کشورهایی آسیایی و اروپایی همچون چین، ترکیه، امارات متحده عربی، نروز، هند و سنگاپور در فضایی به وسعت بیش از 6 هزار و 500 متر مربع محصولات و توانمندی های خود را در حوزه صنایع دریایی و دریانوردی به نمایش می گذارند.
مسعود پیمان زاده با بیان اینکه بسیاری از کشورها نسبت به گذشته علاقه مند به حضور در این نمایشگاه هستند، گفت: فضای پس از برجام سبب شده شرکت های خارجی به حضور در ایران و سرمایه گذاری در حوزه های مختلف از خود تمایل نشان دهند، ویژگی نمایشگاه امسال از نظر وسعت، تعداد شرکت کنندگان و سطح بازدید از منحصر بفردترین نمایشگاه ها خواهد بود.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی نیز با بیان اینکه اقتصاد دانش محور از جمله راهکارهای توسعه صنایع دریایی است ، گفت : ایجاد ساختارهای مناسب چون صندوق های سرمایه گذاری جسورانه برای حمایت از نهادهای نوآورانه در حوزه دریایی ضرورت دارد.
حسین ابراهیم زاده فاضل در حاشیه نمایشگاه صنایع دریایی و دریا نوردی در کیش افزود : این ساختارها امروز در کشور وجود ندارند در حالی که از جمله راهکارهای توسعه صنایع دریایی اقتصاد دانش محور و استراتژی های اقیانوس های آبی به مفهوم بازارهایی دست نخورده ای است که رقیبی وجود ندارد.
وی باتاکید بر ضرورت ساختار سازی در این حوزه گفت : از جمله این ساختارها نهادهایی است که این نهادهای نوآورانه و فناورانه در حوزه صنایع دریایی را به صورت حرفه ای حمایت کند.
وی ادامه داد : این ساختارها در کشور وجود ندارد و همه تامین مالی این بخش ها به عهده بانک ها گذاشته شده در حالی که هر یک از بانک ها خود برای کاری ایجاد شده اند ضمن آنکه آنها علاقه ای برای حمایت از طرح های نوآورانه ندارند و باید ساختارها در کشور شکل گیرد تا بتوان وظیفه خود را در این حوزه انجام دهد.
این مسئول در حوزه صندوق توسعه صنایع دریایی هم گفت : این صندوق به عنوان تنها نهاد کشور که وظیفه توسعه پایدار صنایع دریایی را دارد تلاش کرده این توسعه پایدار با برنامه ریزی زنجیره محور پیاده کند .
وی اظهار کرد: بر این اساس نقاط آسیب زنجیره که بخش خصوصی رغبتی برای ورود به آن نداشته باشد مورد توجه و حمایت قرار گرفته است.
وی از جمله مزیت ها را در تولید شناورهای کوچک و متوسط عنوان کرد که در برخی حوزه های شناورهای بزرگ مزیت قابل توجه نیست و باید ایجاد مزیت کرد که در این راستا می توان با مشارکت های خارجی صاحب صنعت به صورت مشارکتی در حوزه شناورهای بزرگ و اقیانوس پیما این عملکرد را ارتقا داد.
ابراهیم زاده فاضل افزود : بررسی ها اولیه انجام شده و این امر قابل انجام است و امیدواریم در دوران پسا تحریم این ظرفیت ایجاد شود.
جمهوری اسلامی ایران برای حل معضل های اقتصادی و عبور از شرایط رکود نمی تواند صرفا به بخش های صنعتی و اقتصادی سهل الوصول تکیه کند بلکه باید از همه داشته های کشور بهره برداری کند تا بتواند رشد اقتصادی قابل قبول و مساله اشتغال را بهبود بخشد.
دریا موهبت بزرگ الهی است که خوشبختانه کشور ایران در شمال و جنوب از آن برخوردار است و بهره برداری مستقیم و غیرمستقیم از دریا می تواند نقش مهمی در توسعه اقتصاد و صنعت کشور داشته باشد.
اکنون 200 بندر بزرگ و کوچک تجاری و صیادی در دریاها وجود دارد و امید است در برنامه ششم توسعه کشور اقتصاد دریا یکی از مهمترین جهت گیری هایی باشد که باید به صورت اساسی به آن پرداخته شود و حتما باید به صنعت دریایی توجه ویژه داشته باشیم.

 

 

ایرنا

تعداد بازدید: 958 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  امضاهای برکناری مدیرعامل راه آهن واقعی بود/ افشای شکایت صالحی از مدیرعامل کارزار
  بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  قطر بزرگترین قرارداد ساخت کشتی را با چین امضا کرد
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  تماشا کنید: طالبان، یار کمکی علی‌اف علیه ایران
  رئیس انجمن دیابت: در ایران چون کیفیت کنترل دیابت خوب نیست، آمار بالای قطع عضو و نابینایی را داریم/ بیش از ۵۰ درصد دیابتی‌ها از بیماری خود اطلاعی ندارند
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  ببینید: چه کسی فایل صوتی ظریف را درز داد؟ / اظهارات لیلاز به ۳ دلیل با منطق سازگار نیست
  تحقیقات جدید: با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  سلیمی، نماینده مجلس: برخی نمایندگان مجلس نه یکی، بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند /باید تکلیف این خودروها روشن شود
  روزنامه جوان: لوازم خانگی ایرانی، هم از دبی گران‌تر است، هم از محصولات خارجی بی‌کیفیت‌تر
  جعفر شربیانی:انتصابات محفلی، تهران را به وضع موجود کشانده /ناکارآمدی شما بیشتر به ضرر انقلاب است
  فاطمه هاشمی: در دو سال اخیر وزارت بهداشت آمار مرگ و میر بیماران خاص را منتشر نکرده / قیمت برخی داروهای سرطان ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است
  ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  کشورها انرژی خود را در کجا به کار می گیرند؟ | طرح آزاد راه 1100 کیلومتری نروژ
  کمک ۳۱ میلیارد دلاری آرامکو به اقتصاد عربستان
  طرح تولید بنزین از متانول بلای جان مردم می شود؟
  فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  دعوای آمریکا و اروپا بر سر تحریم LNG روسیه
  خودروهای برقی فرانسه را از واردات نفت بی نیار می‌کند
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  باد و خورشید جایگزین نفت و گاز می شود
  نمی توان کشور را لنگ حمایت از تولید داخلی واگن مترو گذاشت
  عملکرد رو به افول حمل و نقل هوایی کشور در 10 سال گذشته
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار