پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
چهارشنبه، 26 اردیبهشت 1403 - 09:34   
 
 
   آخرین اخبار  
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 94560صفحه نخست » اخبار رسانه هاسه شنبه، 27 مهر 1400 - 14:32
چه کشور‌هایی در تیررس موشک‌های ایران قرار دارند؟
  
ترابر نیوز:
 

چه کشور‌هایی در تیررس موشک‌های ایران قرار دارند؟

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس به نقل از صبح‌نو، رسانه‌های آمریکایی می‌گویند سپاه پاسداران موشک بالستیک و کروز را سوار بر قایق‌های خود کرده است. آمریکا هم برای جبران، تجهیزاتی مانند ناوگروه آبراهام لینکلن و سیستم دفاع ضدموشکی را به منطقه خلیج‌فارس ارسال کرده که البته هنوز ناو آبراهام لینکلن به خلیج‌فارس نرسیده است. با تمام این‌ها، آیا منطقه شاهد جنگ ایران و آمریکا خواهد بود؟ اگر جنگی دربگیرد، بازنده آن کیست؟

تنش‌های میان آمریکا و ایران از آنجا شروع شد که آمریکا، سپاه پاسداران، نیروی رسمی نظامی کشورمان را تروریستی اعلام کرد و ایران نیز در واکنش به این تصمیم نیروی نظامی آمریکا در منطقه (سنتکام) را تروریستی خواند.

این اقدام آمریکا موجب افزایش تنش‌ها در سطح منطقه و مسدود‌سازی راه‌های حل بحران‌ها در منطقه شد. بر‌همین‌اساس، نمایندگانی از کنگره و سنای آمریکا به دولت آمریکا توصیه کرده‌اند درباره قراردادن نام سپاه در فهرست تروریسم بازنگری کند. آنان معتقدند این اقدام منافع آمریکا در منطقه و امنیت نظامیان آمریکا را به‌شدت تهدید می‌کند؛ زیرا همان‌طورکه اشاره شد، اگر بخشی از یک ساختار قانونی یک دولت، تروریستی تعریف شود، امکان اقدام متقابل از طرف آن دولت امری بدیهی است و در‌این‌صورت، نظامیان آمریکایی حاضر در منطقه نیز در شمار تروریست‌ها تعریف می‌شوند و هر اقدامی علیه آن‌ها محتمل است؛ به‌ویژه اینکه نظامیان ایران در‌حال‌حاضر اگر گفته نشود تنها نیروی نظامی مؤثر در جنگ با تروریسم، اصلی‌ترین نیرو در منطقه تعریف می‌شوند و طبیعی است که این نیروی قدرتمند که هرروز بر ابعاد توانمندی آن نیز در جغرافیای سیاسی منطقه افزوده می‌شود، تعریف خود از تروریست‌ها را به حامیان منطقه‌ای خود نیز تسری داده و دامنه جنگ با تروریسم را گسترش دهد.

آمریکا نیز به عواقب این تصمیم خود آگاه است؛ همچنان‌که همین موضوع موجب سفر ناگهانی و شتاب‌زده پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، به بغداد شد. آمریکایی‌ها کاملا بر توانایی و اشراف ایران بر منطقه واقف هستند و همین توانایی، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا را به عراق فرستاد تا بگوید جنگی در کار نیست.

پمپئو در این سفر به‌طوررسمی نگرانی آمریکا از واکنش ایران دربرابر تروریستی اعلام‌شدن سپاه را به گوش مقام‌های ایران رساند و از مقام‌های عراق با دادن امتیاز معافیت از تحریم‌های ایران، درخواست کرد با ایران در‌این‌باره رایزنی و میانجیگری کنند.

مشاور نخست‌وزیر عراق در امور امنیتی درباره اهداف سفر اخیر غیرمنتظره وزیر امورخارجه آمریکا به بغداد که با گمانه‌زنی‌های زیادی همراه شد، گفت: مایک پمپئو به بغداد آمد تا اطمینان دهد آمریکا به‌دنبال اقدام نظامی نیست. فالح الفیاض روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا تأکید کرد: آمریکایی‌ها می‌گویند از واکنش جمهوری اسلامی ایران به اقدامات آمریکا در منطقه نگران هستند و برای همین مایک پمپئو به بغداد آمد تا اطمینان دهد آمریکا درصدد اقدام نظامی نیست. پیامد درگیری نظامی بین ایران و آمریکا را رژیم صهیونیستی به‌خوبی دریافته است. یووال استاینیتس، وزیر انرژی این رژیم، با ابراز نگرانی از بالاگرفتن تنش بین تهران و واشنگتن، گفته است اگر بین ایران و آمریکا یا ایران و همسایگانش جنگ دربگیرد، احتمال فعال‌شدن حزب‌الله و جهاد اسلامی به‌وسیله ایران علیه رژیم اسرائیل را رد نمی‌کند. وزیر انرژی رژیم صهیونیستی بر این موضوع هم تأکید کرده که حتی این احتمال وجود دارد آن‌ها مستقیما از داخل ایران به‌سمت اسرائیل موشک شلیک کنند.

با تمام این‌ها، رژیم صهیونیستی فقط یکی از هم‌پیمانان آمریکاست که درصورت درگیری احتمالی بین ایران و آمریکا، درمعرض تهدید مستقیم ایران قرار می‌گیرد.

اگرچه به‌اعتقاد بسیاری از کارشناسان، ایران موشک‌هایی با برد بیش از دوهزار کیلومتر هم دراختیار دارد، موشک‌های میان‌برد نیز می‌توانند اهداف منطقه‌ای ایران را به‌راحتی تأمین کنند.

آمریکا در ترکیه، عراق، کویت، عربستان، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عمان، افغانستان، پاکستان، اردن و قرقیزستان پایگاه دارد یا از پایگاه‌های این کشور‌ها استفاده می‌کند.

با بررسی اجمالی می‌توان دریافت علاوه‌بر موشک‌های جمهوری اسلامی ایران، حتی راکت‌های ساخت متخصصان ایرانی، مانند نازعات-۱۰-اچ با برد ۱۳۰ کیلومتر، زلزال-۳ با برد ۲۰۰ کیلومتر و زلزال-۳-بی با برد ۲۵۰ کیلومتر می‌توانند درصورت لزوم علیه دشمن به‌کار گرفته شوند و این ویژگی را دارند که حتی دورترین پایگاه‌ها در عربستان سعودی، رژیم اسرائیل و پایگاه‌های آمریکا در منطقه را هدف قرار دهند. افزون‌بر پایگاه هوایی العدید قطر، پایگاه تومریت عمان، پایگاه ناوگان پنجم بحرین، پایگاه هوایی علی السالم کویت، پایگاه هوایی شیخ عیسی بحرین، پایگاه هوایی احمدالجابر کویت و پایگاه هوایی الظفره امارات، پایگاه‌های بگرام در افغانستان و لِمُونیر در جیبوتی هم در فاصله‌ای نه‌چندان دور از منطقه خلیج‌فارس از پایگاه‌های عمده آمریکا محسوب می‌شوند.

الجزیره در گزارشی مدعی شد براساس اطلاعاتی که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنت‌کام) دراختیارش قرار داده، درحدود ۱۵۰ هزار نیروی نظامی آمریکا در کشور‌های نزدیک به ایران، درحدود ۹۰ هزار نیروی نظامی داخل یا اطراف افغانستان، ۲۰ هزار نیروی نظامی دیگر در منطقه خاور نزدیک (فلسطین، اردن، سوریه، ترکیه، قبرس، عراق) و بین ۱۵ هزار تا ۲۰هزار نظامی در نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه حضور دارند.

بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین پایگاه نظامی آمریکایی‌ها در منطقه، پایگاه هوایی العدید در قطر است. این پایگاه در مرکز قطر واقع شده و ۲۷۸ کیلومتر با سواحل کشورمان فاصله داشته و مجموعه‌ای از انواع هواپیما‌های آمریکایی در آن یافت می‌شود. هواپیما‌های بمب‌افکن پنهان‌کار (رادارگریز) بی-۱ بی، ترابری سی-۱۷، سی-۱۳۰، سوخت‌رسان‌های کی-سی-۱۳۵ و کی-سی-۱۰، هواپیما‌های گشت دریایی اوریون و هواپیمای جاسوسی الکترونیکی جوینت‌استارز را پهپاد‌ها در این مکان رصد و و گزارش کرده‌اند که جنگنده‌های اف-۱۶ نیز در آن موجود هستند. باوجوداین، این پایگاه در تیررس موشک‌های فاتح-۱۱۰ و انواع موشک‌های میان‌برد و دوربرد بالستیک کشور قرار دارد.

یکی از محل‌های مهم و راهبردی مورداستفاده آمریکایی‌ها در بحرین، پایگاه هوایی شیخ عیسی نیروی هوایی این کشور محسوب می‌شود که ۲۳۸ کیلومتر دورتر از سواحل کشورمان است و علاوه‌بر تمامی موشک‌های بالستیک کشور، راکت زلزال-۳ بی نیز توانایی رسیدن به آن را دارد.

محل استقرار ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بحرین فقط ۲۰۰ کیلومتر از سواحل کشورمان فاصله دارد که چندین فروند ناوشکن و ناو آمریکایی با تجهیزات و تسلیحات در آن مستقر است و به‌همراه راکت‌های زلزال، تمامی موشک‌های کوتاه تا دوربرد کشور نیز توانایی اصابت به آن را دارند.

شبکه «سی. ان. ان» نیز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت در میزگردی با مشارکت دو دیپلمات برجسته آمریکایی، درباره تبعات سیاست‌های دولت آمریکا درقبال جمهوری اسلامی ایران هشدار داد. ویلیام برنز، دیپلمات باسابقه و مسوول اصلی مذاکرات محرمانه با ایران در دولت سابق آمریکا، یکی از مهمانان این میزگرد بود. او می‌گوید: «رییس‌جمهوری می‌گوید توافق بهتری می‌خواهد؛ اما واقعیت چیز دیگری به‌نظر می‌رسد. اینکه این دولت فروپاشی یا تسلیم رژیم ایران را دنبال می‌کند، واقع‌بینانه به‌نظر نمی‌رسد».

ریچارد هاس، رییس اندیشکده «شورای روابط خارجی آمریکا»، دیگر مهمان حاضر در این برنامه بود که او هم از سیاست دولت ترامپ انتقاد کرد و گفت: «اگر به وزیر خارجه گوش دهید، می‌بینید درخواست‌هایی برای تغییر بنیادین رفتار ایران ارائه کرده که عملا به‌معنی تغییر رژیم هستند. این بیش از آنکه دیپلماسی باشد، اجبار است». دیپلمات سابق آمریکایی با اشاره به گزینه‌های ایران برای مقابله با آمریکا گفت: «آن‌ها می‌توانند از پیمان منع اشاعه (ان. پی. تی) خارج شوند یا سراغ نیرو‌های آمریکایی در عراق بروند. ایران گزینه‌های متعددی دارد: سایبری، نظامی و دیپلماتیک. نباید آن‌ها را دست‌کم بگیریم».

تعداد بازدید: 1105 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  قرارداد زاکانی با چین در اختیار ما قرار گرفت؛ در خصوص برخی موارد قرارداد هنوز قانع نشدیم / سئوالاتی درباره قیمت ها، تامین مالی و سفر‌ها داریم
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  تماشا کنید: بدتر از صیانت / طرح اینترنتی که دولت رئیسی دو سال پیش اجرا کرد
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  علی ربیعی: لو رفتن فایل مصاحبه ظریف، بخشی از سناریوی بیرون راندن تفکر برجامی و خنثی کردن نوع تاثیری بود که می‌توانست برجا بگذارد / علاوه بر از میدان به در کردن ‎ظریف، بخشی از طراحی انجام شده‌ای بود که سیاست خارجی از معادله رفتار رای‌دهندگی خارج شود
  وکیل تاجزاده: برای موکلم اتهام جدیدی در نظر گرفته شده / او از تیرماه ۱۴۰۱ تا به امروز در بازداشت است؛ یک روز هم از مرخصی استفاده نکرده است
  تشدید خروج سرمایه از بورس/نجات بازار سرمایه وعده روی زمین مانده دولت رئیسی
  تماشا کنید: عصر رادیکالیزم در ایران / گزارش «انتخاب» از پیامد‌های یکه تازی رادیکال‌ها
  زیباکلام چند ساعت قبل از بازداشت: اوین رفتن را افتخار نمی‌دانم / برای نظام نمی‌ارزد که بگویند صادق زیباکلام را گرفتند / مسئولان امنیتی یک تلفن به بنده بزنند و بگویند کاری انجام نده، انجام نمی‌دهم
  شمار شهدای غزه از ۳۵ هزار نفر فراتر رفت
  مخالفت مجلس با تصمیم‌گیری درباره کاهش ساعت کاری و افزایش تعطیلات در دولت
  رای اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به تعطیلی شنبه
  این گزارش مهم را ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  این گزارش مهم را ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معطلی 12میلیارد دلار برای یک میلیارد دلارکم عقلی نیست؟
  ستون فقرات حمل و نقل شهری اتوبوس است،با3000 اتوبوس بختک ترافیک می رود
  لزوم توسعه هر چه سریع تر زیرساخت های برقی سازی حمل و نقل همگانی پایتخت
  فیلم| فواید تکمیل کریدور شمال به جنوب
  ویدیو / انگلیسی صحبت کردن نماینده ایران در سازمان ملل
  اتوبوس های چینی با دلار چند تومانی وارد می شود؟
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  ایران کشوری دریایی با کمترین سهم از تولید ناخالص داخلی؛ برنامه هفتم سکوی پرتاب
  مقامات عراق و ترکیه آخرین تحولات پروژه جاده توسعه را بررسی کردند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  تاسیس پردیس دانشگاه ‌های دریایی کشور در هرمزگان
  سخنرانی جدید - مشارکت مردم در تصمیمات کشور - رائفی پور
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  معرفی ظرفیت های بندر پوتی گرجستان جهت خط آهن ایران ارمنستان بندر پوتی
  گرجستان با ایجاد بندر خشک کریدور آسیا - اروپا را به هم متصل می‌کند
  معرفی رودخانه دانوب از طولانی ترین رودهای اروپا ازگرجستان تا قلب اروپا
  کشتیرانی در رود دانوب انتخاب اوکراین برای رسیدن به بنادر آلمان
  فیلم / سفر با کشتی تفریحی در رود بزرگ دانوب از اتریش تا دریای سیاه
  عکس/ وقتی ابوظبی از ایران ژیان می‌خرید
  ارمنستان یک بزرگراه جدید به سمت مرز ایران می‌سازد
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  محمد مهاجری: رئیسی نیازی به پاسخگویی احساس نمی‌کند/ دولت رئیسی دولت مونولوگ است نه دیالوگ/ آماری که معمولاً اعلام می‌کنند به جز بی‌اعتبار کردن دولت نتیجه‌ای به دنبال ندارد/ رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند
  امضاهای برکناری مدیرعامل راه آهن واقعی بود/ افشای شکایت صالحی از مدیرعامل کارزار
  بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  قطر بزرگترین قرارداد ساخت کشتی را با چین امضا کرد
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار