پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 16 اردیبهشت 1403 - 20:30   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 91306صفحه نخست » هوایی2دوشنبه، 20 آبان 1398 - 10:30
چرا ایستگاه وعده‌ها در خراسان شمالی «توقـفگاه» ندارد؟
ترابر نیوز: استان خراسان شمالی از معدود مناطق ایران است که هم‌چنان در رویای رسیدن به وعده‌های کوچک و بزرگ مانده و قطار وسعه استان به کندی حرکت می‌کند.
  
ترابر نیوز:
چرا ایستگاه وعده‌ها در خراسان شمالی «توقـفگاه» ندارد؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ رسیدن به شاخص‌های توسعه و پیشرفت برای استان محرومی مثل خراسان شمالی که سال‌ها است از تاسیس آن می‌گذرد٬ به یک آرزوی محال تبدیل شده است. خراسان شمالی هم‌چنان درگیر و دار تحقق وعده‌هایی است که اگر فقط بخش کوچکی از این وعده‌ها محقق می‌شد٬ امروز وضعیت اقتصاد و معیشت مردم تا حدود زیادی مناسب تر از آنچه هست٬ می‌بود.

استان خراسان شمالی با داشتن نرخ تورم بالا٬ آمار زیاد فارغ‌التحصیلان بیکار٬ کاهش شدید تولیدات استانی٬ آمار بالای مهاجرت از روستا به شهر و حاشیه‌نشینی زیاد٬ به مجموعه‌ای از مشکلات ریز و درشت اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده و علاج حل این مشکل‌ها در عمل به وعده‌ها است. وعده‌هایی که برخی از آن‌ها توسط شخص اول اجرایی این کشور  وزرای دولت داده شده و هنوز نا تمام و عمل نکرده باقی مانده است. در این گزارش بخشی از وعده‌های عمل نشده در خراسان شمالی را مرور می‌کنیم.

فرودگاهی که هیچ وقت بین‌المللی نشد

بین المللی شدن فرودگاه بجنورد٬ وعده‌ای است که سال‌ها از طرح آن می‌گذرد. موضوعی که می‌تواند به سرعت در کیفیت و کمیت توسعه خراسان شمالی تاثیرگذار باشد. بماند که همین پروازهای کم فرودگاه هم در فصل سرد سال با مشکل مواجه شده و بگیر و نگیر دارد٬ اما وعده توخالی بین‌المللی شدن فرودگاه بجنورد٬ هم‌چنان محقق نشده و سال‌ها است مردم استان در انتظار عبور از گمرک فرودگاه استان مرزی خراسان شمالی و یک سفر خارجی هستند.

چندی پیش و در آستانه موسم اربعین حسین٬ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی از برقراری نخستین پرواز بین‌المللی فرودگاه بجنورد خبر داد و اظهار داشت: دوشنبه 22 مهرماه این پرواز به مقصد نجف اشرف انجام می‌شود.

ولی الله حیاتی ظرفیت این پرواز را بالغ‌ بر 150 مسافر عنوان کرد و افزود: مبلغ بلیت رفت‌ و برگشت پرواز بجنورد - نجف اشرف تا سقف سه میلیون 500 هزار تومان در نظر گرفته‌شده است.

وی با بیان اینکه امکان فروش بلیت توسط تمام آژانس‌های هواپیمایی مرکز استان مهیا است ، از بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی استان خواست تلاش کنند ظرفیت این پرواز را به نحو مطلوب پر کنند.

همه آنچه از سوی معاون استاندار خراسان شمالی طرح شد بیشتر شبیه به یک افسانه غیر قابل تحقق بود چرا که هیچ وقت پروازی بین المللی از فرودگاه برنخواست و هیچ شرکت هواپیمایی نیز برای این پرواز که خبر آن اعلام شده بود٬ برنامه‌ای نداشت.

راه آهنی که هیچ‌گاه به بجنورد نرسید

طرح خط آهن اسفراین به بجنورد و یا گرگان به بجنورد٬ طرحی است که سال‌ها است از سوی دولت‌های مختلف مطرح و حتی چند بار کلنگ آن نیز به زمین خورده است. دولت که این روزها به شدت در مضیقه مالی و تنگنای اقتصادی است٬ گویا هیچ برنامه‌ای برای تحقق این وعده ندارد و قول دولت تدبیر و امید برای رسیدن خط آهن به بجنورد نیز هم‌چون یک رویا برای مردم استان خراسان شمالی باقی خواهد ماند.

راه‌آهن گرگان- بجنورد- مشهد در لیست 4 هزار پروژه نیمه تمام است که با گذشت حدود 10 سال از آغاز عملیات اجرایی آن و چهار بار کلنگ‌زنی هنوز به فاز اجرایی نرسیده است. این پروژه ریلی نخستین بار سال 1388 با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر وقت راه و شهرسازی کلنگ‌زنی شد و دو سه بار دیگر کلنگ به زمین خورد٬ اما موانع اجرای آن حل نشد.

مهرماه چهار سال بعد در سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی و با دستور ویژه معظم له، دولت 144 میلیون یورو از محل شرکت مهاب قدس برای اجرای این پروژه به پیمانکار  (آستان قدس) اختصاص داد تا راه‌آهن شمال شرق وارد فاز اجرایی شود.

مدتی بعد دولت دهم در نشستی تأمین منابع اجرایی پروژه را مصوب کرد اما بازهم این خط ریلی عملاً وارد فاز اجرا نشد و با روی کار آمدن دولت یازدهم وزیر نیرو خواستار لغو این مصوبه شد تا این خط ریلی 700 کیلومتری که پس از اجرا ظرفیت حمل هفت میلیون تن بار و جابه‌جایی سالانه پنج میلیون مسافر را دارد، از طریق فاینانس اجرا شود.

خط آهن آنتنی جوین به اسفراین و بجنورد نیز سرنوشتی مشابه دارد و هم‌چنان منتظر تامین اعتبار است. هرچند نشانه‌هایی از خط آهن به مرزهای اسفراین رسیده ولی تا ساخته شدن ایستگاه قطار در بجنورد٬ سال‌ها فاصله داریم.

پتروشیمی٬ فازدوم و کلنگی که بی تدبیر بر زمین خورد

طرح توسعه پتروشیمی خراسان که برخی آن را فاز دوم و برخی دیگر طرح gttp نام گذاشتند٬ تازه ترین وعده دولت تدبیر و امید به خراسان شمالی است که هیچ وقت رنگ اجرایی شدن به خود ندید. دولت تدبیر و امید و در نخستین سفر استانی خود به خرساان شمالی قول ساخت این طرح را داد اما سال‌ها از این قول گذشته و حتی یک آجر برای ساخت این پروژه گذاشته نشده است.

فاز دوم مجتمع پتروشیمی خراسان‌شمالی در 80 هکتار احداث می شود و 15 متر مکعب آب از راه تصفیه پساب های بهداشتی بجنورد برای آن استفاده خواهد شد.

این سخنان علی ربیعی وزیر وقت کار است که در جریان سفر رییس جمهور به استان ضمن کلنگ زنی فاز دوم مجتمع پتروشیمی این مطلب را مطرح کرد و گفت: با توجه به تامین برق این پروژه از خط سراسری این در حالیست که احداث یک نیروگاه نیز در کنار آن در دستور کار قرار دارد. در مجموع برای این طرح 35 هزار میلیارد ریال اعتبار در قالب ارزی و ریالی مورد نیاز است.

ربیعی با اشاره به اشتغال زایی یک هزار نفر در این پروژه به صورت مستقیم، گفت: نزدیک به سه برابر این تعداد نیز شغل غیرمستقیم در حوزه حمل و نقل، راه و هتل‌داری در منطقه شکل می‌گیرد. وی از رئیس‌جمهور خواست به‌منظور توسعه و اشتغال‌زایی در استان مساعدت‌های لازم از مردم محروم منطقه در راستای اجرای این طرح صورت گیرد.

در تازه ترین اظهار نظر٬روز گذشته علی قربانی نماینده مردم بجنور در مجلس شورای اسلامی از اجرایی نشدن قول دولت در این باره انتقاد کرد و گفت: ما کاری جز استیضاح و سوال نداریم.

قربانی گفت: ما همه تلاشمان را با سوال و طرح استیضاح از علی ربیعی وزیر سابق تعاون٬ کار و رفاه اجتماعی انجام دادیم. رسالت نمایندگان سوال و استیضاح است و کار بیشتری نمی‌توانیم بکنیم.

وی افزود: مشکل اقتصاد کشور در وجود شرکت‌های خصولتی است. اگر یک شرکت خصوصی و یا دولتی باشد٬ کارها راحت‌تر انجام می‌شود. شمش آلومونیوم جاجرم یک نمونه موفق است که 1500 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دولتی به نتیجه رسید و اینک چند ماهی است که مشغول به فعالیت شده است.

نماینده مردم 5 شهر استان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات پروژه فاز دوم پتروشیمی خراسان٬ گفت: مشکل پتروشیمی خراسان در وجود همین شرکت‌ها است. شستا٬ نفت و گاز پارسیان و پترو فرهنگ که متعلق به فرهنگیان است٬ از سهامداران این شرکت هستند. سهامداران برای شراکت در این طرح به توافق نرسیدند و طبق قانون نمی‌شد کاری را انجام داد.

وی تصریح کرد: مشکل و اشتباه آقایان این بود که از ابتدا بدون توجه به مصوبه هیات مدیره کلنگ زنی کردند و از نظر ما این کار اشتباه و بیخود بوده است. هنوز هم پیگیر این طرح هستیم و به عدم اجرای این طرح هم‌چنان اعتراض داریم. چرا دولت تدبیر و امید بدون تدبیر این طرح را کلنگ‌زنی کرده است. قرار است این هفته جلسه برگزار شده و باز هم موضوع را پیگیری کنیم.

این لیست کوچکی از وعده‌های محقق نشده دولت در استان خراسان شمالی است که اگر فقط بخشی از این وعده‌ها محقق می‌شد٬ قطار توسعه استان به سرعت به راه می‌افتاد و مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم نیز کمی مرتفع می‌شد.

انتهای پیام

تعداد بازدید: 561 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  باد و خورشید جایگزین نفت و گاز می شود
  نمی توان کشور را لنگ حمایت از تولید داخلی واگن مترو گذاشت
  عملکرد رو به افول حمل و نقل هوایی کشور در 10 سال گذشته
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار