پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
سه شنبه، 25 اردیبهشت 1403 - 01:00   
 
 
   آخرین اخبار  
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 90840صفحه نخست » اخبار رسانه هاپنجشنبه، 7 شهریور 1398 - 13:21
گزارش جهانی مواد مخدر سال 2018: بحران مواد مخدر، گسترش سوءمصرف داروهای تجویزی؛ کوکائین و تریاک رکورد شکستند
  
ترابر نیوز:

گزارش جهانی مواد مخدر سال 2018: بحران مواد مخدر، گسترش سوءمصرف داروهای تجویزی؛ کوکائین و تریاک رکورد شکستند

 

نیویورک/وین/ژنو/نایروبی، 26 ژوئن 2018 (5 تیرماه 1397) -  طبق آخرین گزارش جهانی مواد مخدر که امروز توسط دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) ارائه شده است، استفاده غیردارویی از داروهای تجویزی، تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی و نیروهای انتظامی در سراسر جهان است و مواد مخدر اپیوئیدی بیشترین آسیب را به خود اختصاص می­دهند و 76 درصد مرگ ­ومیرهای ناشی از اختلالات مصرف مواد مخدر را شامل میشوند.

فنتانیل و مشابه­های آن هنوز در آمریکای شمالی یک مشکل محسوب می­شوند، در حالی که ترامادول -یک مخدر که برای درمان دردهای متوسط و متوسط تا شدید استفاده می­شود- در بخش­هایی از آفریقا و آسیا باعث نگرانی فزاینده­ای شده است. دسترسی به فنتانیل و ترامادول برای مصرف پزشکی به منظور درمان درد ضروری است، اما قاچاقچیان آن­ها را به صورت غیرقانونی تولید و در بازارهای غیرقانونی توزیع می­کنند که این کار موجب آسیب جدی به سلامت می­شود.

مواد مخدر دارویی کشف شده در سال 2016 به میزان 87 تن بود که تقریبا همان مقدار هروئین نیز در همان سال کشف شد. کشف مواد مخدر دارویی - عمدتا ترامادول در آفریقای غربی و مرکزی و شمال آفریقا به میزان 87 درصد کل کشفیات جهان در سال 2016 بود. کشورهای آسیایی که قبلا بیش از نیمی از اکتشافات جهانی را به خود اختصاص داده بودند، در سال 2016 فقط 7 درصد از کل اکتشافات جهانی را گزارش دادند.

تولید جهانی کوکائین در سال 2016 با حدود 1410 تن به بالاترین سطحی رسید که تا کنون گزارش شده است. بیشتر کوکائین جهان از کلمبیا می­آید، در حالی که این گزارش همچنین نشان می­دهد که آفریقا و آسیا دارند به عنوان مراکز قاچاق و مصرف کوکائین ظاهر می­شوند.

از سال 2016 تا 2017 تولید جهانی تریاک با 65 درصد افزایش به 10500 رسیده است، که بالاترین میزان تخمین زده شده از سوی سازمان ملل متحد از زمان شروع نظارت بر تولید جهانی تریاک در آغاز قرن بیست و یکم است. افزایش چشمگیر کشت خشخاش و بهبود تدریجی محصول­دهی در افغانستان موجب شد تا تولید تریاک در سال گذشته به 9000 تن برسد.

یوری فدوتوف، مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) گفت:" یافته­های گزارش جهانی مواد مخدر امسال نشان می­دهد که بازارهای مواد مخدر در حال گسترش هستند و تولید کوکائین و تریاک رکورد شکستند که این خود نشان­دهنده چالشهای متعدد در جبهه­های متعدد است". وی همچنین تأکید کرد که "دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) متعهد به همکاری با کشورها برای دستیابی به راه­حل­های متعادل و جامع برای چالش­های مواد مخدر و همچنین دستیابی به پیشرفت در جهت اهداف توسعه پایدار است."

فدوتوف گفت: "گزارش جهانی مواد مخدر نشان­دهنده یکی از ارکان اصلی حمایتی ما، همراه با یاری رسانی در جهت تبدیل تعهدات بین­المللی به اقدام و ظرفیت­سازی به منظور پاسخگویی موثر برای حفاظت از سلامت و رفاه بشری است".

کانابیس ماده­ای بود که بیش از دیگر مواد در سال 2016 استفاده شد و192 میلیون نفر آن را حداقل یک بار در سال گذشته استفاده کردند. تعداد کل مصرف­کنندگان کانابیس همچنان رو به افزایش است و به نظر می­رسد در دهه­ی منتهی به سال 2016 تقریبا 16 درصد افزایش داشته است که این خود بازتاب افزایشی مشابه در جمعیت جهان است.

موادی مانند هروئین و کوکائین که از دیرگاه در دسترس بوده­اند، به طور فزاینده­ای کماکان در کنار مواد روانگردان جدید (NPS) و داروهای تجویزی وجود دارند. جریان رو­به­رشد تولیدات دارویی با منشا نامطمئن برای مصارف غیرپزشکی، همراه با مصرف و قاچاق همزمان مواد مخدر مختلف، سطوح بی­سابقه­ای از پیچیدگی را به معضل مواد مخدر می­افزاید.

آسیب ­ پذیری گروه ­ های مختلف سنی و جنسیتی

افرادی که  حداقل یک بار در سال مواد مخدر مصرف کرده­اند، با تعداد حدود 275 میلیون نفر یا تقریبا 5.6 درصد از جمعیت جهان بین 15 تا 64 سال،  در سال 2016 در سراسر جهان ثابت باقی ماند.

با نگاهی به آسیب­پذیری­های گروه­های سنی مختلف، این گزارش نشان می­دهد که مصرف مواد مخدر و آسیب­های مرتبط با آن در میان جوانان نسبت به افراد مسن بالاتر است. بیشتر تحقیقات نشان می­دهد که سال­های آغاز نوجوانانی (12-14 ساله) تا سال­های پایانی آن (15-17 سال) یک دوره خطر بحرانی برای شروع مصرف مواد است و امکان دارد این بحران در میان جوانان (18 تا 25 ساله) به حد اوج برسد.

کانابیس یکی از مواد مصرفی رایج در بین جوانان است. با این حال مصرف مواد مخدر در میان جوانان از کشور به کشور متفاوت است و بستگی به شرایط اجتماعی و اقتصادی ایشان دارد. دو نوع افراطی از مصرف مواد مخدر در میان جوانان وجود دارد: مصرف موادمخدر در فعالیت­های تفریحی شبانه در باشگاه­های و محل­های تفریحی در میان جوانان ثروتمند؛ و استفاده از مواد استنشاقی در میان کودکان خیابانی برای مقابله با شرایط دشوارشان.

مصرف مواد مخدر در بین نسل­های مسن­تر (40 سال و بالاتر) به نسبت کسانی که جوان­تر هستند با سرعت بیشتری در حال افزایش بوده است. این گزارش نشان می­دهد که هرچند اطلاعات محدودی موجود است اما این موضوع  نیاز به توجه دارد. افرادی که دوران نوجوانی­شان را در برهه­ای گذرانده­اند که که مواد مخدر محبوب و به طور گسترده در دسترس بوده­، بیشتر احتمال دارد مواد مخدر را مورد آزمایش قرار داده و احتمالا به مصرف آن­ها ادامه دهند.

مصرف­کنندگان مسن­تر مواد مخدر ممکن است مشکلات متعدد سلامت جسمی و روحی داشته باشند و مصرف مواد می­تواند در اثر درمانی مطلوب دارو اختلال ایجاد کند، با این حال به اختلالات مصرف مواد در میان افراد مسن توجه کمتری شده است.

در سراسر جهان، مرگ­ومیر مستقیم ناشی از مصرف مواد مخدر از سال 2000 تا سال 2015 به میزان 60 درصد افزایش یافته است. در سال 2000 افراد بالای 50 سال 27 درصد از این مرگ و میر را تشکیل می­دادند، اما در سال 2015 این میزان به 39 درصد افزایش یافته است. حدود سه چهارم از مرگ­ومیر ناشی از اختلالات مصرف مواد در میان افراد بالای 50 سال در میان گروه مصرف­کنندگان سالخورده مواد مخدر است.

یافته­های این گزارش نشان می­دهد که اکثریت افرادی که از مواد مخدر استفاده می­کنند، مردان هستند، اما زنان الگوهای خاص مصرف مواد مخدر دارند. شیوع استفاده غیردرمانی از مواد مخدر و آرام­بخش توسط زنان، در صورتی که واقعا بالا نباشد، با مردان قابل قیاس است. در حالی که زنان ممکن است به طور معمول دیرتر از مردان شروع به مصرف مواد کنند، پس از شروع مصرف میزان مصرف الکل، کانابیس، کوکائین و مواد مخدر را سریع­تر از مردان افزایش میدهند و همچنین با سرعت بیشتری اختلالات مصرف مواد را تجربه می­کنند.

گزارش شده است که زنان با اختلالات مصرف مواد میزان بالای اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) دارند و همچنین امکان دارد در کودکی تجاربی مانند بی­توجهی فیزیکی، سوء­استفاده یا سوء­استفاده جنسی را تجربه کرده باشند. هنوز هم زنان تنها یک نفر از پنج نفری هستند که تحت درمان قرار دارند. نسبت زنان در درمان برای مواد آرام­بخش و مسکن بیشتر از سایر مواد است. درمان سوءمصرف مواد مخدر و پیشگیری، درمان و مراقبت اچ­آی­وی باید متناسب با نیازهای خاص زنان سازماندهی شود.

***

گزارش جهانی مواد مخدر و محتوای بیشتر در اینجا در دسترس است:  https://www.unodc.org/wdr2018/index.html

گزارش جهانی مواد مخدر سال 2018، یک شمای کلی از عرضه و تقاضای مواد مخدر، کوکائین، کانابیس، محرک­های نوع آمفتامین (ATS) و مواد روانگردان جدید (NPS) و نیز تاثیر آن­ها بر سلامتی را فراهم می­آورد. این گزارش الگوهای مختلف مصرف مواد مخدر و آسیب پذیری­های گروه­های خاص سنی و جنسیتی و همچنین تغییر در بازار جهانی مواد مخدر را نشان می­دهد.

***

 

برای اطلاعات بیشتر:

آقای برایان هانسفورد
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد
تلفن: 83225-26060-1-0043
موبایل: 83225-145-699-0043
پست الکترونیک: brian.hansford@un.org

 

تعداد بازدید: 572 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش بی‌تدبیری مجلس و شهرداری
  علی ربیعی: لو رفتن فایل مصاحبه ظریف، بخشی از سناریوی بیرون راندن تفکر برجامی و خنثی کردن نوع تاثیری بود که می‌توانست برجا بگذارد / علاوه بر از میدان به در کردن ‎ظریف، بخشی از طراحی انجام شده‌ای بود که سیاست خارجی از معادله رفتار رای‌دهندگی خارج شود
  وکیل تاجزاده: برای موکلم اتهام جدیدی در نظر گرفته شده / او از تیرماه ۱۴۰۱ تا به امروز در بازداشت است؛ یک روز هم از مرخصی استفاده نکرده است
  تشدید خروج سرمایه از بورس/نجات بازار سرمایه وعده روی زمین مانده دولت رئیسی
  تماشا کنید: عصر رادیکالیزم در ایران / گزارش «انتخاب» از پیامد‌های یکه تازی رادیکال‌ها
  زیباکلام چند ساعت قبل از بازداشت: اوین رفتن را افتخار نمی‌دانم / برای نظام نمی‌ارزد که بگویند صادق زیباکلام را گرفتند / مسئولان امنیتی یک تلفن به بنده بزنند و بگویند کاری انجام نده، انجام نمی‌دهم
  شمار شهدای غزه از ۳۵ هزار نفر فراتر رفت
  مخالفت مجلس با تصمیم‌گیری درباره کاهش ساعت کاری و افزایش تعطیلات در دولت
  رای اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به تعطیلی شنبه
  این گزارش مهم را ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  این گزارش مهم را ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معطلی 12میلیارد دلار برای یک میلیارد دلارکم عقلی نیست؟
  ستون فقرات حمل و نقل شهری اتوبوس است،با3000 اتوبوس بختک ترافیک می رود
  لزوم توسعه هر چه سریع تر زیرساخت های برقی سازی حمل و نقل همگانی پایتخت
  فیلم| فواید تکمیل کریدور شمال به جنوب
  ویدیو / انگلیسی صحبت کردن نماینده ایران در سازمان ملل
  اتوبوس های چینی با دلار چند تومانی وارد می شود؟
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  ایران کشوری دریایی با کمترین سهم از تولید ناخالص داخلی؛ برنامه هفتم سکوی پرتاب
  مقامات عراق و ترکیه آخرین تحولات پروژه جاده توسعه را بررسی کردند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  تاسیس پردیس دانشگاه ‌های دریایی کشور در هرمزگان
  سخنرانی جدید - مشارکت مردم در تصمیمات کشور - رائفی پور
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  معرفی ظرفیت های بندر پوتی گرجستان جهت خط آهن ایران ارمنستان بندر پوتی
  گرجستان با ایجاد بندر خشک کریدور آسیا - اروپا را به هم متصل می‌کند
  معرفی رودخانه دانوب از طولانی ترین رودهای اروپا ازگرجستان تا قلب اروپا
  کشتیرانی در رود دانوب انتخاب اوکراین برای رسیدن به بنادر آلمان
  فیلم / سفر با کشتی تفریحی در رود بزرگ دانوب از اتریش تا دریای سیاه
  عکس/ وقتی ابوظبی از ایران ژیان می‌خرید
  ارمنستان یک بزرگراه جدید به سمت مرز ایران می‌سازد
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  محمد مهاجری: رئیسی نیازی به پاسخگویی احساس نمی‌کند/ دولت رئیسی دولت مونولوگ است نه دیالوگ/ آماری که معمولاً اعلام می‌کنند به جز بی‌اعتبار کردن دولت نتیجه‌ای به دنبال ندارد/ رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند
  امضاهای برکناری مدیرعامل راه آهن واقعی بود/ افشای شکایت صالحی از مدیرعامل کارزار
  بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  قطر بزرگترین قرارداد ساخت کشتی را با چین امضا کرد
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  تماشا کنید: طالبان، یار کمکی علی‌اف علیه ایران
  رئیس انجمن دیابت: در ایران چون کیفیت کنترل دیابت خوب نیست، آمار بالای قطع عضو و نابینایی را داریم/ بیش از ۵۰ درصد دیابتی‌ها از بیماری خود اطلاعی ندارند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار