پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
چهارشنبه، 30 خرداد 1403 - 20:14   
 
 
   آخرین اخبار  
  گزارش تصویری نشست هم اندیشی ریلی در حمایت از دکتر مسعود پزشکیان
  گردهمآیی بزرگ ریلی ها امروز ساعت 14.30؛ متروی میرزای شیرازی، خیابان ...
  جدال جانانه راه آهن و شرکت های ریلی ؛ بهتاش سپاهان قربانی سیاست های غیراصولی راه آهن + فیلم
  ریلی ها برای مشارکت در انتخابات بیانیه دادند
  ظلم مضاعف به مردم با مصوبه سست سهم بهینه در واگذاری لوکوموتیوها
با حضور فعالان و کارشناسان حوزه حمل و نقل
  نشست هم اندیشی کمیته حمل و نقل و خودرو ستاد دکتر پزشکیان 30 خرداد برگزار می شود

  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
پیشنهاداتی به دولت چهاردهم برای افزایش سهم راه‌ آهن
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید

  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 90778صفحه نخست » هوایی2پنجشنبه، 31 مرداد 1398 - 14:00
صنعت دریا در ایران متولی مقتدر ندارد!‌/شفاف‌سازی در عملکرد سازمان بنادر ضروری است/ اتصال استان فارس به دریا ضرورتی ندارد
ترابر نیوز: ‌طرح جایگزینی و حذف تدریجی شناورهای سنتی با شناور فلزی ازجمله طرح‌هایی است که توسط سازمان بنادر و دریانوردی کشور ارائه شد که در نوع خود موافقان و مخالفان زیادی دارد.
  
ترابر نیوز:
صنعت دریا

‌دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، ‌با بیان اینکه از مخالفین طرح جایگزینی شناورهای سنتی است تصریح کرد: به‌وضوح از اولین طرح جایگزینی شناورها که قبل از سال هشتاد مطرح شد، مخالف بودم. به نظر بنده صد در صد کار اشتباهی هست. به دلیل اینکه ادعای مطرح کنندگان این است که در جهت ارتقاء ایمنی دریایی باید برای شناورهای سنتی جایگزین پیدا کنیم.

علی شریفی عنوان کرد: اولین مرحله این است که شما یک آماری به دست آورید که چند فروند شناور سنتی داریم و چند درصد از آن‌ها به علت مشکلات سازه‌ای ایمن نیستند. این در کنار تعداد شناورهایی که شکسته شده یا مشکل پایداری یا استحکام دارند، باید آورده شود تا بتوان نتیجه‌گیری صحیحی انجام شود.

این فعال صنعت کشتیرانی ابراز کرد: به نظر بنده اتفاقاً اگر در ساخت شناورهای سنتی چه چوبی چه اف آر پی استانداردها رعایت و سیستم محرکه آن درست نصب شود، شناورهای خوبی هستند. اگر آمار مغروقی و یا سوانح بالایی دارند لزوماً به خاطر مشکلات سازه‌ای و ایمنی آن‌ها نیست. عدم آموزش صحیحی خدمه، بارچینی نادرست، تعمیرات غیراستاندارد و موارد دیگر عمده عوامل سانحه این شناورهاست. از طرفی مگر چند درصد از واردات و صادرات از طریق این شناورها صورت می‌گیرد؟

ناایمن بودن شناورهای سنتی به خاطر آموزش غلط خدمه است نه به دلیل مشکلات سازه‌ای

وی با بیان اینکه آموزش غلط خدمه ازجمله عوامل مهم سوانح این نوع از شناورها است اظهار کرد: این‌که آتش‌سوزی اتفاق می‌افتد، رفتن سکان یا شکستن بدنه اتفاق می‌افتد باید دلایلش استخراج شود. وقتی شما نتوانید ناوبری کنید یا درست تعمیر کنید یا به داک ببرید و درست نگهداری کنید باعث می‌شود لطمه و صدمه واردشده بالا برود. به‌جای اینکه این مسائل را درست کنند صورت‌مسئله را پاک می‌کنند! درست است که مسائل محیط‌زیستی وجود دارد که درختان را نباید برای ساخت شناور سنتی قطع کرد ولی نمی‌توان گفت این شناورها ایمن نیستند.

دبیرکل اتحادیه ماکان کشتی ایران با تأکید بر اینکه اگر این نوع از شناورها ایمن نیستند به خاطر آموزش غلط خدمه است گفت: ما در اتحادیه شکایات متعددی از مالکان دریافت می‌کنیم که از سطح آموزشی خدمه گلایه جدی دارند که البته عموماً زیر سه هزار GT هستند.

شریفی در ادامه افزود: چرا نباید آموزش خدمه کشتی‌ها سروسامان بگیرد؟ یک مسئله ساده را می‌بینیم که چندین سال است که هنوز نتوانسته‌ایم جا بیندازیم؛ چون اصلاً حاضر نیستند قبول کنند که سیستم آموزش مناسب نیست و نظارت بر مؤسسات آموزشی که مورد تأیید سازمان بنادر است به‌درستی انجام نمی‌شود. قطعاً سازمان بنادر در این خصوص مسئول است ولی تا به الآن که حاضر به قبول این نقصان نبوده است.

دبیر کل اتحادیه ماکان کشتی ایران در خصوص آمار کشتی‌های صیادی، تفریحی و تجاری گفت: شناورهای تفریحی و صیادی باید ثبت ایران بشوند و آمار دقیق آن‌ها موجود است، ولی در ارتباط با کشتی‌های تجاری نمی‌توان آمار قطعی درآورد برای اینکه یکسری کشتی‌ها با پرچم ایران هستند و یکسری پرچم ایران را ندارند. آماری که در اتحادیه ثبت‌شده است حدود هزار فروند از کلیه انواع شناورها است.

صنعت دریا در ایران متولی مقتدر ندارد!

این فعال صنعت کشتیرانی درباره عدم رشد مطلوب گردشگری دریایی در کشور و عدم استقبال مالکان کشتی از شناورها و کشتی‌های تفریحی اظهار کرد: مهم‌ترین علت این است که دریا در ایران متولی مقتدر ندارد! شما نمی‌دانید که با چه کسی طرف هستید و هرکسی به خودش اجازه می‌دهد شما را اذیت کند، با این بهانه که شما شئونات اسلامی را رعایت نکردید! وقتی‌که مرجعیت درست در حوزه دریا نداریم هرکسی به خودش اجازه می‌دهد که در این حوزه ورود پیدا کند.

دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران در ادامه اضافه کرد: وقتی‌که من مالک کشتی هستم و می‌خواهم کشتی بخرم باید از چه کسی مجوز بگیرم؟ تردد و نظارت بر کار من توسط چه کسی انجام می‌شود؟ قطب گردشگری ایران جزیره کیش هست و سازمان منطقه آزاد متولی همه امور هست و در حقیقت شما که تمایل به فعالیت دارید روال این است که باید به سازمان منطقه آزاد بروید و مجوز مربوطه را کسب کنید پس‌ازآن می‌توانید فعالیت کنید، ولی درواقعیت این‌طور نیست! هزار نفر آقابالاسر دارند، چه دلیل دارد که یک مالک کشتی و سرمایه‌گذار در بحث گردشگری ورود کند که هرلحظه یک نفر بیاید و بگوید شئونات اسلامی را رعایت کند. لذا آن فرد می‌رود و پول خود را درجایی دیگر سرمایه‌گذاری می‌کند.

شرفی با بیان اینکه کسی که تاجر است و به دنبال سود حاصل از سرمایه‌گذاری است طبیعتاً باید بازگشت سرمایه برای او حاصل شود خاطرنشان کرد: ولی وقتی به بهانه‌های مختلف شناور توقیف شود، سرمایه‌گذار عطایش را به لقایش می‌بخشد و جهت سرمایه‌گذاری در حوزه‌های دیگر ورود می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در این وضعیت اقتصادی شاهد ماشین‌هایی باارزش دو سه میلیارد تومان در خیابان‌ها هستیم و قطعاً درخواست خرید و سرمایه‌گذاری برای شناورهای تفریحی نیز وجود دارد ابراز کرد: ولی به‌محض اینکه شما بخواهید در آب‌های شمال یا جنوب یک قایق تفریحی بخرید تعداد زیادی از سازمان‌ها به موضوع ورود می‌کنند و به چندین نفر باید پاسخ بدهید و بعضاً با برچسب امنیتی محدودیت‌های مختلف ایجاد می‌شود؛ آخرش هم یک عکس در می‌آید که شئونات اسلامی رعایت نشده ‌است. به همین راحتی! ما متولی دریایی نداریم، برای گردشگری هم متولی نداریم و این به اقتصاد ما ضرر می‌زند. وقتی‌که ما با مسائل جزیره‌ای برخورد کنیم سرمایه‌گذار را فراری می‌دهیم.

انتقاد کشتی‌سازان از کشتیرانی‌ها درست است

دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران در خصوص انتقاد کشتی‌سازان داخلی از مالکان کشتی در عدم و یا تأخیر در اعلام برنامه توسعه و نوسازی ناوگان کشتیرانی خود خاطرنشان کرد: انتقاد درستی است ولی باید کل موضوع را در یک پکیج ببینیم. آیا یک شرکت کشتیرانی می‌تواند برنامه پنج‌ساله برای خود طرح‌ریزی کند؟ کدام شرکت کشتیرانی در ایران می‌تواند یک برنامه پنج یا ده یا پانزده‌ساله برای خود طرح‌ریزی کند؟ در کدام آیتم دریایی این کشور شما می‌توانید یک برنامه بلندمدت سرمایه‌گذاری داشته باشید؟ الآن یک شرکت کشتیرانی ادعای نوسازی پانزده فروند کشتی را دارد. چگونه؟ از تحریم‌ها در آمدیم و دوباره رفتیم در تحریم‌ها! در 10 سال اخیر ببینید چقدر این صنعت تحت‌فشارهای خارجی اقتصادی بوده و متأسفانه خودمان هم به آن دامن زده‌ایم.

این فعال صنعت کشتیرانی اضافه کرد: شما تصور کنید فردی تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش فراساحل دارد. به‌یک‌باره با یک اتفاق سیاسی می‌گویند فاز فلان و فلان منطقه نفتی تعطیل شد. تکلیف سرمایه‌گذاری بنده چه می‌شود؟ من بخش خصوصی هستم و مثل دولت توان تحمل ندارم، باید مشخص باشد که پولم کجا می‌رود و زمان و میزان بازگشت سرمایه تعیین‌کننده است.

شریفی تصریح کرد: حرف کشتی‌ساز درست است ولی این‌طرف هم نمی‌تواند برنامه‌ریزی کند. با این شرایط سیاسی اصلاً چگونه می‌شود برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرد؟!

شفاف‌سازی در عملکرد سازمان بنادر ضروری است

دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران با بیان اینکه شفاف‌سازی یکی از ارکان مهم عملکرد صحیح یک سازمان است خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته ظاهراً اتفاقاتی در سازمان بنادر و دریانوردی افتاده و پرونده‌های اقتصادی مفتوح شده است. سؤال اینجاست که چرا در این سازمان شفاف‌سازی نمی‌شود؟ و چرا این مسائل را قایم می‌کنند؟ آیا مدیریت این سازمان خبر ندارد که تخلفی رخ‌داده یا خیر؟ آیا با ادامه سکوت وجه این سازمان تخصصی بیشتر خدشه‌دار نمی‌شود؟ یعنی نباید در حد چند دقیقه و در یک نشست خبری این مسئله باز شود و اگر کج روی اتفاق افتاده قول مقابله و برخورد جدی داده شود؟ مطمئن باشید اگر فسادی وجود دارد با کتمان آن باعث گسترشش می‌شوند. باید به‌صورت شفاف و علنی اگر تخلفی صورت گرفته برای مخاطبینش اطلاع‌رسانی شود. اگر تخلفی نبوده و منکر هرگونه فسادی می‌شوند که خب باید تبریک گفت و افتخار کرد ولی در صورت وجود کوچک‌ترین فسادی، با این روش برخورد فقط قلدرتر شدن مفسدین را شاهد خواهیم بود.

شاید معاونت دریایی و تجمیع شوراها و سازمان‌های دریایی در یک ساختار نتیجه بهتری داشته باشد

این کارشناس حوزه دریا در خصوص ایجاد وزارتخانه و یا معاونت دریایی جهت اجماع سازمان‌های دریایی عنوان کرد: به نظر بنده متولیان فعلی که شامل سازمان بنادر و دریانوردی، شورای عالی صنایع دریایی، شیلات، سازمان محیط‌زیست و دیگر ارگان‌ها و سازمان‌های مرتبط است هیچ‌کدام در اجرای کامل وظایف دریایی خود موفق نبوده‌اند و این نه صرفاً از روی ضعف آن‌ها بلکه به دلیل نبود اجماع هم است.

شریفی با اشاره به قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی خاطرنشان کرد: قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی که ده سال پیش تصویب شد و مدتش هم تمام‌شده و اجرا هم نشده است. سؤال اصلی اینجا است چرا اجرا نشده است؟ درگیری دو وزارت صمت و راه و پاسکاری بین یکدیگر.

وی ابراز کرد: دعوای وزارتخانه‌ها یکی از دعواهای قدیمی هست که در تمام دولت‌ها بوده و نمی‌شود که یک قانون را مجلس تصویب کند و بعد به دولت ابلاغ کند ولی در گرداب بین وزارتخانه‌ها غرق شود.

این کارشناس حوزه دریا گفت: به دلیل سیاست کلان کشور افزایش تعداد وزارتخانه‌ها امکان‌پذیر نیست. شاید معاونت دریایی و تجمیع شوراها و سازمان‌های دریایی در یک ساختار نتیجه بهتری داشته باشد.

دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران خاطرنشان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی قسمت زیادی از راه متولی و مرجع دریایی بودن را رفته است. ای‌کاش تجمیع قوا بر روی همین سازمان باشد. ای‌کاش سازمانی مستقل باشد و همه پتانسیل‌های دریایی کشور به همین سازمان ملحق شوند.

اتصال استان فارس به دریا ضرورتی ندارد

این کارشناس حوزه دریا با بیان اینکه علاقه‌مند به اتصال استان فارس به دریا نیست، اظهار کرد: درواقع هدف چیست؟ چه‌کاری هست که در بوشهر و استان هرمزگان نمی‌توان انجام داد ولی با اسم فارس می‌شود؟ استان فارس که بسیار وسیع هم هست برای چه یک اسکله یا یک بندر هم باید به آن اضافه شود؟ خب همان کار را در استان بوشهر یا هرمزگان هم می‌توان انجام داد.

شریفی در پایان با بیان اینکه این‌همه بندر کوچک و بزرگ وجود دارد چرا حتماً باید اسم فارس روی آن قرار بگیرد تصریح کرد: من فکر می‌کنم این پدیده‌ای است که نمایندگان مجلس برای اخذ رأی روی آن مانور می‌دهند، اگر کسانی منافع ملی برایشان اهمیت دارد و دلشان به حال این کشور می‌سوزد و می‌خواهند کاری انجام دهند گسترش و توسعه بنادر را انجام می‌دهند حال چه اسم استانش فارس باشد چه بوشهر یا هرمزگان.


انتهای پیام

 

تعداد بازدید: 886 ،    
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  گزارش تصویری نشست هم اندیشی ریلی در حمایت از دکتر مسعود پزشکیان
  تماشا کنید: آن ۶ ماه تلخ/ گزارشی از شش ماه مهمی که ظریف به آن اشاره کرد
  ببینید/ ظریف: هیچ کس نمی‌تواند یک ایرانی را از زندگی، از خواستن برای ایران ناامید کند
  یک غافلگیری خوشایند؛ تفاوت ویژه پزشکیان با سایر نامزدها و غالب مدیران کشور چیست؟
  چند پیشنهاد کارشناسی به کاندیداها برای اعتلای صنعت هوایی کشور
  پزشکیان: من اهل دعوا نیستم اما به هیچ وجه نیز زیر بار زور نمی روم
  گردهمآیی بزرگ ریلی ها امروز ساعت 14.30؛ متروی میرزای شیرازی، خیابان ...
  جدال جانانه راه آهن و شرکت های ریلی ؛ بهتاش سپاهان قربانی سیاست های غیراصولی راه آهن + فیلم
  ریلی ها برای مشارکت در انتخابات بیانیه دادند
  ضرورت حضور مردم در انتخابات: نگاهی به اهمیت مشارکت و راهکارهای بازسازی اعتماد
  کدام خاتمی ؟ سخنان متفاوت سید محمد خاتمی/فیلم
  صوت/ ستاد پزشکیان در اصفهان و پخش آهنگ برای آزادی !
  ویدیو استقبال باشکوه از خاتمی در ایتالیا
  پزشکیان: در مناظره ها، من می‌توانم پرونده‌های آنها را دربیاورم چون خیلی از آنها بی خود بالا آمده‌اند ولی خوب نیست که آدم در صدا و سیما بیاید و بگوید که «بگم؟»
  ببینید: از سقوط جلیلی تا بازی بدون توپ زاکانی / مناظره اول انتخابات چه تاثیراتی در آرای کاندیداها گذاشت؟
  ببینید/ ویدیوی کامل سخنان طوفانی و آتشین ظریف در تلویزیون
  ظریف و پزشکیان امروز ساعت 9.30 صبح مهمان مردم اصفهان می شوند
  نشست هم اندیشی کمیته حمل و نقل و خودرو ستاد دکتر پزشکیان 30 خرداد برگزار می شود
  گردهمآیی بزرگ ریلی ها
  پزشکیان می‌تواند شرایط کشور را به نفع مردم تغییر دهد
  پزشکیان برای طیف آرای خودش در مناظره خوب ظاهر شد / او برای مردم عادی جذاب است / پزشکیان دیشب یک نامزد صادق بود / او باید از این پس سراغ آرا طبقه متوسط برود / پورمحمدی فراتر از یک روحانی ریش سفید سالخورده ظاهر شد / زاکانی هم اینقدر خسته بود که چشمانش باز نمی‌شد
  آشنایی با زیرساخت های حمل و نقلی امارات متحده عربی
  ظلم مضاعف به مردم با مصوبه سست سهم بهینه در واگذاری لوکوموتیوها
  حمایت جامعه متخصصین صنعت هوانوردی و فرودگاهی از مسعود پزشکیان
  برگزاری گردهمایی جامعه هوانوردی و فرودگاهی در حمایت از مسعود پزشکیان
  نشست هم اندیشی کمیته حمل و نقل و خودرو ستاد دکتر پزشکیان 30 خرداد برگزار می شود
  رئیس جبهه اصلاحات: صادق زیباکلام به سرطان مبتلا شده است
  رئیس اتاق بازرگانی در دیدار پورمحمدی: نرخ تورم و نرخ بهره کمر تولیدکننده را شکسته / تعهدات ارزی که برای بازرگانان تعریف شده مشکلات بسیاری آفریده / وزارتخانه‌های نیرو و صمت در تامین زیرساخت‌ها عملکرد خوبی ندارند / وضعیت کارخانه‌های تولیدی هر روز بدتر می‌شود
  نگرانی چین از توسعه بندر چابهار + فیلم
  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  مسعود پزشکیان: بلد نیستم شعار دهم و تاکنون برای رای گرفتن دروغ نگفتم
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  رانت ویژه برای واردکنندگان خودرو
  پزشکیان برای جذب آرای میلیونی فعالان حمل و نقل چه برنامه ای دارد؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید
  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  نامزدهای ریاست‌ جمهوری درباره مکران چه می‌گویند؟
  ​اجرای بیمه شخص ثالث اجباری وسایل نقلیه ریلی به کجا رسید؟
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  آیا همه تاکسی های فرسوده تهران برقی می شود؟
  پزشکیان: مغز‌ها از ایران می‌روند، چون یک عده با رابطه، قدرت را در دست می‌گیرند و برخورد نامناسب با جامعه انجام می‌دهند
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  دکترعلی ربیعی:پزشکیان هرچه بگوید تا آخر بر آن استوار خواهد ماند
  استدلال عباس عبدی برای لزوم مشارکت در انتخابات امسال: شکست فاحش سیاست یک‌دست‌سازی کاملا اثبات شده؛ بسیاری از اصولگرایان و بدنه آنان نیز سرخورده هستند / ساختار رسمی از هیچ کدام از نامزدها هیچ حمایت ویژه‌ای نمی‌کند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار