پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
چهارشنبه، 23 خرداد 1403 - 05:22   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 90283صفحه نخست » اخبار رسانه هایکشنبه، 23 تیر 1398 - 17:20
ایران چرا و چگونه اشغال شد
  
ترابر نیوز:

دو سال از شروع جنگ دوم بین‌الملل در اروپا می‌گذشت. آلمان‌ها در قاره سبز تاخت و تاز می‌کردند و متفقین به هیچ عنوان دل خوشی از آنها و توسعه طلبی‌شان نداشتند و کثرت آلمانوفیل‌ها در خاورمیانه مخصوصاً ایران،شوروی و انگلیس را نگران کرده بود چراکه می‌پنداشتند نازی‌ها قدرت نفوذشان در ایران بیشتر شده و منافع انگلیس و شوروی در خاورمیانه به‌صورت کاملاً جدی به خطر بیفتد.


روزنامه ایران: دو سال از شروع جنگ دوم بین‌الملل در اروپا می‌گذشت. آلمان‌ها در قاره سبز تاخت و تاز می‌کردند و متفقین به هیچ عنوان دل خوشی از آنها و توسعه طلبی‌شان نداشتند و کثرت آلمانوفیل‌ها در خاورمیانه مخصوصاً ایران،شوروی و انگلیس را نگران کرده بود چراکه می‌پنداشتند نازی‌ها قدرت نفوذشان در ایران بیشتر شده و منافع انگلیس و شوروی در خاورمیانه به‌صورت کاملاً جدی به خطر بیفتد.
 
کابینه جوان «احمد متین دفتری» که سیاست خارجی‌اش نزدیک شدن به آلمان و توسعه روابط تجاری و اقتصادی با این کشور بود هرگز فکرش را هم نمی‌کرد که این راهبرد ضررهای هنگفتی به کشور ایران خواهد زد و یک و نیم میلیون کیلومتر مربع از خاک این سرزمین در چشم برهم زدنی به  اشغال متفقین دربیاید. آنچه می‌خوانید مقدمات این اشغال نظامی است که به کشته شدن هزاران نفر از مردم ایران انجامید.
 
آلمانی‌ها که تا قفقاز پیش می‌آمدند در 22 ژوئن سال 1941 م  با عملیات مشترک گسترده متفقین متوقف شدند. تا پیش از آن سیاست‌های رضاشاه و دولت متبوعش بدوبیراه گفتن به انگلیسی‌ها و طرفداری بی‌چون و چرا از سیاست‌های ارضی و تبلیغاتی آدولف هیتلر بود. اما با شکست آلمان‌ها در جبهه قفقاز، شاه به استیصال رسید و به دنبال راهبردی برای برون رفت از بحران موجود بود. از این‌رو در نخستین اقدام، متین دفتری را از نخست‌وزیری عزل و منصورالملک انگلوفیل (حسنعلی منصور) را به این سمت منصوب کرد تا دولت او در جنگ جهانی دوم اعلام بیطرفی کند. اواخر ماه ژوئن متفقین ضمن کسب اجازه از دولت ایران برای عبور نیروهایشان از خاک این کشور درخواست کردند که تعداد اتباع آلمانی داخل خاک ایران کاهش یابد اما شاه فکر می‌کرد آلمان‌ها که اوکراین و بسیاری از مناطق ژئوپلتیک دیگر اروپا را در اختیار دارند از پس متفقین برخواهند آمد، تهدیدات ارتش سرخ شوروی و نیروی دریایی بریتانیا را نادیده گرفت. «آندره آندریمیچ اسمیرنوف» سفیرکبیر دولت شوروی در تهران به همراه سر «ریدر بولارد» سفیر کبیر بریتانیا به سعدآباد رفتند تا با شاه ملاقات داشته باشند و جدی بودن تهدیدات متفقین را به او گوشزد کنند. اما رضاشاه پاسخ داد که ما بیطرفیم و آلمان‌ها در ایران فقط فعالیت‌های ساخت و ساز انجام می‌دهند. در روز 18 جولای مجدداً دو دولت به ایران اخطار دادند که اتباع آلمانی بسرعت خاک ایران را ترک کنند. سپهبد «علی رزم آرا» عضو شورای عالی جنگ و استاد دانشگاه جنگ عدم آمادگی ارتش برای دفاع از تمامیت ارضی ایران را به سرلشکر «عزیزالله ضرغامی» فرمانده ارتش گزارش کرد و پیشنهاد داد که حتی الامکان از راه های دیپلماتیک برای حل بحران استفاده شود اما وقتی گزارش به دست رضاشاه رسید او برافروخته شد و دستور تشکیل لشکرهای جدید را صادر کرد؛ لشکرهایی بدون امکانات کافی نظامی که تنها از خرد شدن لشکرهای بزرگتر تشکیل شده بودند. روز 25 مرداد سال 1320 دو کشور یادداشت مشترکی به دولت ایران نوشتند که حامل آخرین اولتیماتوم برای اخراج جاسوسان آلمانی (همان کارکنان ساختمانی) بود. رضاشاه به اجبار دستور اخراج همه اتباع آلمان را صادر کرد تا بحران فروکش کند اما دیگر برای او و ایران دیر شده بود.
 
ساعت 4 بامداد 25 آگوست سال 1941 م. مطابق با روز دوشنبه سوم شهریور سال 1320 ه.ش زمانی که قوای ارتش سرخ شوروی با سه ستون نظامی وارد خاک ایران می‌شدند و انگلیسی‌ها نیز تفنگداران خود را به بنادر ایران گسیل کرده بودند، ساعت 4 بامداد سفرای شوروی و انگلیس به دفتر حسنعلی منصور رفتند و ورود ارتش‌های خود را به ایران به اطلاع او رساندند: «به دلیل بی‌توجهی دولت ایران به درخواست‌های فوری این دو کشور در کمال تأسف، ارتش دو دولت وارد خاک ایران شدند.» منصور هم به همراه «جواد عامری»، کفیل وزارت امور خارجه به سعدآباد رفت و ورود قوای متفقین به خاک ایران را به اطلاع شاه رساند. ستون‌های نظامی روس از نواحی جلفا، آستارا و سرخس وارد خاک کشور شدند تا آذربایجان، گیلان و شمال شرقی ایران را اشغال کنند. انگلیسی‌ها نیز بنادر جنوب را تصرف کردند و با یک ستون از نیروهای زمینی خود از مسیر بصره وارد خوزستان شدند. استان‌های غربی توسط انگلیسی‌های مستقر در خانقین اشغال شد. اشغالگران از راه همدان به قزوین رسیدند و در آنجا به نیروهای شوروی ملحق شدند. همزمان نیروی هوایی دو کشور شهرهای تهران، تبریز، بندر پهلوی (انزلی)، همدان، مشهد، قزوین، اردبیل، اهواز، رضاییه (ارومیه)، مهاباد و لاهیجان را بمباران کردند. اقدام نیروی هوایی متفقین موجب شد مردم تهران و شهرهای بزرگ به مناطق اطراف پناه ببرند. نیروی دریایی ایران مستقر در آب های دریای خزر و خلیج فارس در همان ساعت‌های اولیه حمله از هم پاشید. مثل نیروی زمینی که حمله گسترده متفقین به متلاشی شدن لشکرهای تبریز، رضاییه‌، گیلان‌، اردبیل‌، مشهد و کرمانشاه انجامید. منصور در روز 5 شهریور استعفا کرد. رضا شاه در اقدامی شتابزده دستور به خدمت فراخواندن سربازان احتیاط 4 دوره شامل متولدین 1294 تا 1297 را  صادرکرد و به لشکرهای تهران دستور آماده باش داد. او همچنین از «فرانکلین روزولت» رئیس جمهوری امریکا خواستار مداخله در بحران موجود و جلوگیری از اشغال ایران شد اما پاسخ تلگراف رضاشاه از سوی روزولت این بود که منافع امریکا همسو با منافع بریتانیا است. رضاشاه برخلاف میل خود «محمدعلی فروغی» را نخست‌وزیر کرد و تلاش برای سپردن دولت به «احمد قوام» به سرانجام نرسید. فروغی در نخستین اقدام با سفرای شوروی و انگلیس در خانه خود جلسه گذاشت تا برای ترک مخاصمه با آنها مذاکره کند. جلسه‌ای بی‌فایده که در آن فروغی با وجود تلاش در قانع کردن متفقین برای خروج از کشور به بن‌بست رسید و اشغالگران به دلیل اقدام های دیرهنگام دولت ایران در اجرای خواسته آنها، اعلام کردند که در ایران خواهند ماند. در این میان مجلس شورای ملی برای بیرون آوردن کشور از بحران موجود خواهان برکناری رضا شاه از فرماندهی کل قوا شد. با رسیدن درخواست مجلس و خبرهای تلخ و ناگوار از گوشه و کنار کشور به رضاشاه، او در 24 شهریور دستور تشکیل جلسه فوری هیأت دولت را صادر کرد تا به اعضای کابینه دولت محمدعلی فروغی بگوید بزودی کشور را ترک خواهد کرد: «راز موفقیت من این بوده که هرگز با هیچ کس مشورت نمی‌کردم و خودم کارها را مطالعه می‌کردم.» فردای آن روز رضاشاه از مقام سلطنت استعفا داد و به سفری ناخواسته رفت. محمدرضا پهلوی در روز 25 شهریور 1320 برای تحویل گرفتن سلطنت ایران و مراسم تحلیف راهی بهارستان شد.

 

تعداد بازدید: 568 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فروش نفت با تخفیف‌های سنگین به چین، پیشنهاد جلیلی بود؟ / جلیلی: با ایده‌های ما، فروش نفت در دولت فعلی به بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسید
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
  تحصیل حدود ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه
  حمایت ربیعی از پزشکیان: قاطعانه می‌گویم او می‌تواند
  پزشکیان: گرانی و تورم کمر مردم را خرد کرده است
  گرانی حاصل عملکرد دولت است؛ کمر مردم از تورم خرد شده
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
  مناظره داغ مسعود پزشکیان و احمد توکلی در برنامه زنده/فیلم
  ‫نطق تاریخی مسعود پزشکیان بعد از انتخابات 94/فیلم
  پزشکیان، امشب ساعت ۲۲ در «گفتگوی ویژه خبری» شبکه خبر
  حدود، اختیارات و وظایف رئیس جمهور در قانون اساسی
  حسین علایی: امید به تغییر و بهبود
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان ( یکشنبه 7 خرداد 1402 ) : صدای مردم را بشنوید/فیلم
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
  مسعود پزشکیان کیست؟ + سوابق و بیوگرافی
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟
  چه روغن موتوری مناسب خودروی شماست؟+فیلم
  علی لاریجانی با محمدباقر قالیباف ائتلاف می‌کند؟
  فیلم میزگرد جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ جایگاه میزان مشارکت مردم در انتخابات/ تفاوت مشروعیت و مقبولیت/ جایگاه حکومت کودتا
  تغییر استراتژی خاتمی و اصلاح طلبان
  طرح روسیه و چین براى جایگزینى مسیر دریایى کانال سوئز
  کاندیداهای رسمی جبهه اصلاحات معرفی شد: عباس آخوندی، پزشکیان و جهانگیری
  ببینید / ویدیویی تاریخی از حضور محمد مصدق و تیم حقوقی اش در دادگاه بین المللی لاهه
  صدیقی، امام جمعه موقت تهران: هر رئیس جمهوری اگر بخواهد مسئولانی را که رئیسی منصوب کرده عوض کند، خسارتش برای مردم است
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  یک مقایسۀ تأمل‌برانگیز بین ایران و کره‌جنوبی
  اختیارات رئیس جمهور بیشتره یا رهبری ؟؟
  بزرگترین دشمن آمریکا 35 تریلیون دلار بدهی است
  حجم نقدینگی جهان چند دلار است؟
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار