پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
سه شنبه، 29 خرداد 1403 - 11:59   
 
 
   آخرین اخبار  
  ظلم مضاعف به مردم با مصوبه سست سهم بهینه در واگذاری لوکوموتیوها
با حضور فعالان و کارشناسان حوزه حمل و نقل
  نشست هم اندیشی کمیته حمل و نقل و خودرو ستاد دکتر پزشکیان 30 خرداد برگزار می شود

  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
پیشنهاداتی به دولت چهاردهم برای افزایش سهم راه‌ آهن
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید

  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 89306صفحه نخست » هوایی2یکشنبه، 12 اسفند 1397 - 13:30
حاشیه‌نشینی 45 هزار نفر در استان کرمان/ محصولاتی که به دلیل مقرون به صرفه‌نبودن بر روی زمین رها می‌شوند/ نبود جاده های دوبانده در کرمان
ترابر نیوز: نماینده کرمان در شورای عالی استان‌ها گفت: برای مقابله با حاشیه نشینی در شهرهای استان کرمان باید با درخت کاری ،کمربند سبز ایجاد کرد.
  

ترابر نیوز:

مهرداد امینی‌فر در گفت‌و‌گو با ایلنا گفت: کرمان جزو استان‌های محروم کشور بوده که متاسفانه در ادوار گذشته به دلیل بی‌کفایتی و بی درایتی برخی  مسئولان آن با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. این استان از لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دو بخش‌ شمالی و جنوبی تقسیم شده و بیشترین محرومیت‌ها در مناطق جنوب و  شرق استان دیده می‌شود.

محرومیت در جنوب کرمان

وی با اشاره به برخی اقدامات  دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه اقتصادی و گردشگری افزود: بیشتر این اقدامات در مناطق جنوبی صورت گرفت ولی این کافی نیست و از این به بعد هم کافی نخواهد بود چرا که سطح محرومیت‌ها به حدی است که مسئولان محلی، استانی و کشوری نمی‌توانند براحتی آنها را برطرف کنند.

در شهر ارزوئیه و در شهرهای جنوبی استان برای کشاورز مقرون به صرفه نیست که محصولات‌شان را از روی زمین جمع‌آوری کنند،  به همین دلیل آن را همانطور رها کرده که در نهایت خوراک حیوانات می‌شوند

وی با اشاره به اینکه درآمد مردم این استان بخصوص مناطق جنوب و شرق و تقریباً جنوب غربی استان، کشاورزی است افزود: یکی از مشکلاتی که امروزه در حوزه کشاورزی در سرتاسر ایران با آن مواجهیم، کشت همزمان یک محصول کشاورزی در بسیاری از استان‌ها آن هم به صورت فراوان است. به‌طور مثال وقتی کشاورزی یک محصول را مانند گوجه با زحمت فراوان و با هزاران مشکلات و هزینه‌هایی که امروز واقعا افزایش پیدا کرده به نتیجه می‌رساند و این کشت همزمان باعث می‌شود که این محصول به آن قیمت واقعی خودش به فروش نرسد ،کشاورز ضرر کند به شکلی که در استان کرمان در شهر ارزوئیه و در شهرهای جنوبی استان برای کشاورز مقرون به صرفه نیست که محصولات‌شان را از روی زمین جمع‌آوری کنند،  به همین دلیل آن را همانطور رها کرده که در نهایت خوراک حیوانات می‌شوند.

در محور سیرجان - بافت نیز  60 کیلومتر آن یک بانده و دارای پیچ‌های خطرناکی است طی جلسه‌ای که با مدیران شرکت فولاد در این باره داشتیم مشخص شد تقریبا در هر 3 دقیقه یک تریلی وارد این کارخانه و یک تریلی خارج می‌شود  این در حالیست که این محور 60 کیلومتری تک بانده بوده و تردد در آن زیاد است

نابودی باغات پسته و گردو 

نماینده کرمان در شورای عالی استانها در ادامه به مشکلات باغات در کرمان اشاره کرد و افزود: باغات این استان به خصوص در شهرستان بافت که بیشترین سطح کشت گردوی کشور را دارد و از لحاظ کیفیت گردویی در منطقه آسیا حرف اول را می زند با مشکل کرم خراط مواجه است و این کرم نزدیک 20 سال است درختان گردو را از سرشاخه‌ها خورده و وارد شاخه‌های درخت می‌شود. به صورت داخلی بافت درخت را خالی می‌کند و بعد از دو الی سه سال این درخت خشک می‌شود، هنوز چاره‌ای برای این مشکل از سوی مسئولان حوزه کشاورزی اندیشیده نشده است.

کارگران باغات پسته رفسنجان

وی گفت: هنوز نتوانسته‌ایم کشاورزان را در بحث حفظ و نگهداری باغات مدیریت کنیم و به آنها آموزش دهیم که با این آفت مبارزه کنند و جلوی پیشرفتش را بگیرند. در شهرهای دیگر استان باغات پسته را داریم که آنها نیز با آفت‌های خاص خودشان روبرو بوده و هنوز این باغداران با این آفت روبرو هستند و مشکلی هم که امسال در کرمان با آن این باغداران مواجه شدند جدای از آفت‌ها مشکل سرمازدگی بود که تمام محصولات باغی را دامن‌گیر کرد به طور مثال خرمای بم و جیرفت ، گردوی منطقه بافت و مرکبات و پسته این استان را نیز از بین برد. متاسفانه نه تنها مدیریت جامعی در زمینه کشاورزی‌ نداریم که  در مدیریت منابع آب نیز مشکل داریم.

وی با اشاره به مشکل کم آبی استان عنوان کرد: در شهرهای مختلف با اجرای فاضلاب شهری می‌توان کمک شایانی هم در مورد بهداشت و هم زیرساخت‌های شهری و حفظ این زیرساخت‌ها انجام داد. فاضلاب شهری و پساب فاضلاب‌ها به موضوع کشاورزی استان کرمان نیز  می‌تواند کمک کند. اخیراً استارت خط انتقال آب از دریای عمان به استان کرمان برای انتقال زده شده که مشکلات آب بخش صنعت و کشاورزی را حل کند، به نظرم بجای این هزینه می‌توانستند با تصفیه فاضلاب شهری در بخش صنعت و کشاورزی رفع مشکل کنند.

نبود جاده های دوبانده در کرمان

امینی فر ادامه داد: مشکل دیگر در استان کرمان موضوع زیرساخت‌های شهری است. یکی از راه‌های توسعه هر منطقه قطعاً مسائل زیرساختی به خصوص راه‌های دسترسی بوده که در این استان متاسفانه دسترسی کمی از جاده‌های دو بانده کشور وجود دارد با وجودی که یکی از پهناورترین استان های ایران و در مسیر جنوب به شمال، شرق به غرب کشور را تقریباً پوشش می‌دهد.

وی عنوان کرد: کریدور اصلی جنوب به شمال در محور ترانزیتی این مسیر است و همچنین جنوب شرق به جنوب غرب و عکس این موضوع وجود دارد. خیلی از محورهای استان به صورت یک بانده هستند، نقاط حادثه‌خیز بسیاری وجود دارد به طور مثال محور حاجی‌آباد- ارزوئیه، بافت- کرمان که در واقع موازی با مسیر حاجی‌آباد-سیرجان و بردسیر-بم هستند. طیف زیادی از حمل و نقل جنوب کشور به شمال را شامل می‌شود که در این نقاط پیچ‌های بسیار خطرناکی وجود دارد به عنوان مثال در مسیر بافت – کرمان تقریباً 40 کیلومتر از محور حالت یک بانده بوده که 25 کیلومترش گردنه است.

23

وی تصریح کرد: در این مسیر 40 کیلومتری جمعاً 2 کیلومتر آن آزاد راه نیست و اگر یک مسافر پشت سر یک خودرو قرار بگیرد۴۰ کیلومتر باید همانطور پشت سر این خودرو حرکت کند و اگر آمبولانسی از این شهر بخواهد بیماری را به مرکز استان برساند طبیعی است که به مشکل بر می‌خورد و یا کسی عجله داشته باشد و یا زمان برایش مهم باشد و با رفتن در خط سبقت ممکن است به قیمت جانشان تمام شود.

وی گفت: در مسیر بم - زاهدان نقاط حادثه خیز بسیاری وجود دارد. مسیر جیرفت-بم، جیرفت- کرمان گردنه‌های صعب العبور و یک بانده بوده و همه این پروژه‌ها در نوبت بودجه قرار گرفته‌اند ولی تاکنون کار عملیاتی در این زمینه صورت نگرفته است. همچنین در مسیر سیرجان به سمت بافت و رابر به سمت جیرفت که محور ۳۰۰ کیلومتری جنوب غرب به جنوب شرقی کشور را متصل می کند تاکنون  40 کیلومتر آن 2 بانده شده است.

وی افزود: در محور سیرجان - بافت نیز  60 کیلومتر آن یک بانده و دارای پیچ‌های خطرناکی است طی جلسه‌ای که با مدیران شرکت فولاد در این باره داشتیم مشخص شد تقریبا در هر 3 دقیقه یک تریلی وارد این کارخانه و یک تریلی خارج می‌شود  این در حالیست که این محور 60 کیلومتری تک بانده بوده و تردد در آن زیاد است.

وی گفت:در محور حاجی آباد-ارزوئیه هم پس از گذشت ۱۷ سال هنوز هیچ عملیات ساخت و سازی انجام نشده و اگر سالی 30 الی 40 کیلومتر این پروژه را پیش می‌بردند تاکنون این مشکل برطرف شده بود و حجم وسیعی از ترافیک سیرجان – بندرعباس کمتر می‌شد و پتانسیل‌های بسیاری برای این منطقه می‌توانست داشته باشد آن هم با مناطق گردشگری بسیار زیبا و با تنوع آب و هوایی و باغات خرما و گردویی که دارد.

عضو کمیسیون شورای عالی استان‌ها درباره راه آهن حاجی آباد-ارزوئیه، بافت-کرمان نیز گفت: ۱۰ سال است که قرار است این پروژه به خط آهن اصلی زاهدان- مشهد و همچنین خط آهن سیرجان-بافت، رابر-جیرفت متصل شود اما متاسفانه فقط در پیوست بودجه قرار گرفته  و هر بار که پیگیر این موضوع می‌شویم می‌گویند در دست مطالعه است. اخیرا یک سری مطالعات در حوزه سیرجان به سمت بافت انجام شده که آن هم با این شرایط مالی و اقتصادی که در پیش رو داریم و با توجه به تحریم هایی که وجود دارد بسیار کند پیش می‌رود و بعید به نظر می‌رسد که در سالهای نزدیک انجام بگیرد. 

کرمان بهشت معادن ایران

22

وی در ادامه به معادن کرمان اشاره کرد و گفت: معادن استان مانند گلگهر و سرچشمه در کنار کشاورزی و باغداری یکی از 3 - 4 پتانسیلی است که می‌تواند برای مردم اشتغالزایی کند و استان را از محرومیت نجات دهد اما متاسفانه مسئولان کرمان نتوانستند از این موقعیت خوب استفاده کرده و با وجود این همه معادن کرمان  هنوز در خط محرومیت باقی مانده‌است .به اعتقاد من اگر دور  استان را یک حصار بکشیم  به راحتی می‌تواند تمام کشور را از لحاظ اقتصادی ،کشاورزی و باغداری و ... اداره کند اما حیف که کسی به آن توجه نمی کند.

در حال حاضر اقدام خاصی برای جلوگیری از بروز ریزگردها صورت نگرفته  و تنها با کمک خود مردم یکسری درخت کاری‌هامناسب با محیط کویری در سال‌های اخیر انجام شده و البته در کنار آن درخت هایی نیز که در گذشته آنجا وجود داشت  توسط برخی افرادسود جو ناپدید شدند

وی در ادامه به مشکلات ریزگردهای کرمان پرداخت و گفت: این ریزگردها منشاء داخلی دارد و متاسفانه شهرهای جنوبی و شرق به خصوص با خشکسالی‌هایی که طی چند سال اخیر بوجود آمده باعث شد تا گیاهان منطقه یکی پس از دیگری از بین برود. رودخانه جازموریان به طور کامل در این استان خشک شده با وزش باد به خصوص در مناطق شرق استان و منطقه جنوب سمت ریگان ، منوجان و رودبار باعث ایجاد ریزگردها شده‌اند. در حال حاضر اقدام خاصی در حال حاضر اقدام خاصی برای جلوگیری از بروز ریزگردها صورت نگرفته  و تنها با کمک خود مردم یکسری درخت کاری‌هامناسب با محیط کویری در سال‌های اخیر انجام شده و البته در کنار آن درخت هایی نیز که در گذشته آنجا وجود داشت  توسط برخی افرادسود جو ناپدید شدند.

20

وی ادامه داد: نبود برخی ادارات در این شهرستان و کمبود مراکز بهداشتی و درمانی از دیگر مشکلات مردم است. حداقل توقعی که از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی به خصوص شهرستان بم و جیرفت انتظار می رود احداث خانه‌های بهداشت مدرن و یا اورژانس های مدرنی را در این مناطق محروم و مراکز شهرستان ها احداث کنند چرا که برای آماده سازی احداث بیمارستان ها زمانی تقریبا حدودا 10 ساله لازم است آن هم با توجه به مسایل اقتصادی که هم اکنون در کشور وجود دارد و همچنین تحریم ها و زمان بندی هایی که داریم نرم ساخت یک بیمارستان حداقل 8 سال دارد.

ایجاد کمربند سبز برای مقابله با حاشیه‌نشینی

وی در ادامه به مشکل حاشیه نشینی در این استان اشاره کرد و گفت:حاشیه‌نشینی در تمامی شهرهای کشور وجود دارد. اگر مسئولان شهری ادعا کنند که حاشیه‌نشینی در مناطق آنها وجود ندارد حرفی کاملاً کذب است. دلیل عدم توجه به روستاها و شهرهای کوچکتر و همچنین عدم توجه به زیرساخت‌ها، خشکسالی‌ها و عدم نبود اشتغال در این مناطق محروم منجر به حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ می شود. به عنوان مثال 40 هزار نفر از جمعیت 60  هزار نفری  بافق به کرمان و سیرجان مهاجرت کرده‌اند.علت مهاجرت نیز عدم اشتغال و امکانات کافی از جمله آموزشی، درمانی، تفریحی و... است همه این مسائل دست به دست هم داده تا کرمان 45 هزار نفر حاشیه‌نشین داشته باشد.

حاشیه نشینی

امینی فر اضافه کرد: مردم حاشیه نشین به دلایل مختلف ساکن حاشیه شهرها شده‌اند و به هر طریق از ارگان های مختلف امکانات حداقلی از جمله آب و برق را گرفته‌اند، یک زندگی ساده را می گذرانند، با محیط خو گرفته و تقریبا به تعداد این افراد روز به روز افزوده و شهرکی را تشکیل داده‌اند که جمعیت‌شان تقریبا قابل توجه شده، طبیعی است که کوچ دادن این افراد کار ساده ای نیست و حداقل کاری برای این افراد می‌شود کرد اجرای کمربند سبز اطراف شهر کرمان است.تا زمانی‌ که  نتوان اشتغال را از شهر به روستاها برد این حاشیه‌نشینی وجود خواهد داشت و در کلانشهرها این اتفاق‌ها خواهد افتاد.

تعداد بازدید: 662 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  آشنایی با زیرساخت های حمل و نقلی امارات متحده عربی
  ظلم مضاعف به مردم با مصوبه سست سهم بهینه در واگذاری لوکوموتیوها
  حمایت جامعه متخصصین صنعت هوانوردی و فرودگاهی از مسعود پزشکیان
  برگزاری گردهمایی جامعه هوانوردی و فرودگاهی در حمایت از مسعود پزشکیان
  نشست هم اندیشی کمیته حمل و نقل و خودرو ستاد دکتر پزشکیان 30 خرداد برگزار می شود
  رئیس جبهه اصلاحات: صادق زیباکلام به سرطان مبتلا شده است
  رئیس اتاق بازرگانی در دیدار پورمحمدی: نرخ تورم و نرخ بهره کمر تولیدکننده را شکسته / تعهدات ارزی که برای بازرگانان تعریف شده مشکلات بسیاری آفریده / وزارتخانه‌های نیرو و صمت در تامین زیرساخت‌ها عملکرد خوبی ندارند / وضعیت کارخانه‌های تولیدی هر روز بدتر می‌شود
  نگرانی چین از توسعه بندر چابهار + فیلم
  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  مسعود پزشکیان: بلد نیستم شعار دهم و تاکنون برای رای گرفتن دروغ نگفتم
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  رانت ویژه برای واردکنندگان خودرو
  پزشکیان برای جذب آرای میلیونی فعالان حمل و نقل چه برنامه ای دارد؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید
  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  نامزدهای ریاست‌ جمهوری درباره مکران چه می‌گویند؟
  ​اجرای بیمه شخص ثالث اجباری وسایل نقلیه ریلی به کجا رسید؟
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  آیا همه تاکسی های فرسوده تهران برقی می شود؟
  پزشکیان: مغز‌ها از ایران می‌روند، چون یک عده با رابطه، قدرت را در دست می‌گیرند و برخورد نامناسب با جامعه انجام می‌دهند
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  دکترعلی ربیعی:پزشکیان هرچه بگوید تا آخر بر آن استوار خواهد ماند
  استدلال عباس عبدی برای لزوم مشارکت در انتخابات امسال: شکست فاحش سیاست یک‌دست‌سازی کاملا اثبات شده؛ بسیاری از اصولگرایان و بدنه آنان نیز سرخورده هستند / ساختار رسمی از هیچ کدام از نامزدها هیچ حمایت ویژه‌ای نمی‌کند
  سریع القلم: نمی دانیم می‌خواهیم با دنیا مبارزه کنیم یا همکاری؟ عدم ارتباط با جهان اولین دلیل مشکلاتمان است
  ویدئو/ نطق « مسعود پزشکیان » در مجلس 88
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود + فیلم
  اظهارات جنجالی مسعود پزشکیان، در باره مهسا امینی/ویدئو
  نطق مسعود پزشکیان در سال ۱۳۸۲ در مجلس/ویدئو
  کارشناس شبکه‌ی افق: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند/ بزودی نمی‌توانیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم/ویدئو
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار