پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
پنجشنبه، 6 اردیبهشت 1403 - 17:50   
 
 
   آخرین اخبار  
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 89306صفحه نخست » هوایی2یکشنبه، 12 اسفند 1397 - 13:30
حاشیه‌نشینی 45 هزار نفر در استان کرمان/ محصولاتی که به دلیل مقرون به صرفه‌نبودن بر روی زمین رها می‌شوند/ نبود جاده های دوبانده در کرمان
ترابر نیوز: نماینده کرمان در شورای عالی استان‌ها گفت: برای مقابله با حاشیه نشینی در شهرهای استان کرمان باید با درخت کاری ،کمربند سبز ایجاد کرد.
  

ترابر نیوز:

مهرداد امینی‌فر در گفت‌و‌گو با ایلنا گفت: کرمان جزو استان‌های محروم کشور بوده که متاسفانه در ادوار گذشته به دلیل بی‌کفایتی و بی درایتی برخی  مسئولان آن با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. این استان از لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دو بخش‌ شمالی و جنوبی تقسیم شده و بیشترین محرومیت‌ها در مناطق جنوب و  شرق استان دیده می‌شود.

محرومیت در جنوب کرمان

وی با اشاره به برخی اقدامات  دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه اقتصادی و گردشگری افزود: بیشتر این اقدامات در مناطق جنوبی صورت گرفت ولی این کافی نیست و از این به بعد هم کافی نخواهد بود چرا که سطح محرومیت‌ها به حدی است که مسئولان محلی، استانی و کشوری نمی‌توانند براحتی آنها را برطرف کنند.

در شهر ارزوئیه و در شهرهای جنوبی استان برای کشاورز مقرون به صرفه نیست که محصولات‌شان را از روی زمین جمع‌آوری کنند،  به همین دلیل آن را همانطور رها کرده که در نهایت خوراک حیوانات می‌شوند

وی با اشاره به اینکه درآمد مردم این استان بخصوص مناطق جنوب و شرق و تقریباً جنوب غربی استان، کشاورزی است افزود: یکی از مشکلاتی که امروزه در حوزه کشاورزی در سرتاسر ایران با آن مواجهیم، کشت همزمان یک محصول کشاورزی در بسیاری از استان‌ها آن هم به صورت فراوان است. به‌طور مثال وقتی کشاورزی یک محصول را مانند گوجه با زحمت فراوان و با هزاران مشکلات و هزینه‌هایی که امروز واقعا افزایش پیدا کرده به نتیجه می‌رساند و این کشت همزمان باعث می‌شود که این محصول به آن قیمت واقعی خودش به فروش نرسد ،کشاورز ضرر کند به شکلی که در استان کرمان در شهر ارزوئیه و در شهرهای جنوبی استان برای کشاورز مقرون به صرفه نیست که محصولات‌شان را از روی زمین جمع‌آوری کنند،  به همین دلیل آن را همانطور رها کرده که در نهایت خوراک حیوانات می‌شوند.

در محور سیرجان - بافت نیز  60 کیلومتر آن یک بانده و دارای پیچ‌های خطرناکی است طی جلسه‌ای که با مدیران شرکت فولاد در این باره داشتیم مشخص شد تقریبا در هر 3 دقیقه یک تریلی وارد این کارخانه و یک تریلی خارج می‌شود  این در حالیست که این محور 60 کیلومتری تک بانده بوده و تردد در آن زیاد است

نابودی باغات پسته و گردو 

نماینده کرمان در شورای عالی استانها در ادامه به مشکلات باغات در کرمان اشاره کرد و افزود: باغات این استان به خصوص در شهرستان بافت که بیشترین سطح کشت گردوی کشور را دارد و از لحاظ کیفیت گردویی در منطقه آسیا حرف اول را می زند با مشکل کرم خراط مواجه است و این کرم نزدیک 20 سال است درختان گردو را از سرشاخه‌ها خورده و وارد شاخه‌های درخت می‌شود. به صورت داخلی بافت درخت را خالی می‌کند و بعد از دو الی سه سال این درخت خشک می‌شود، هنوز چاره‌ای برای این مشکل از سوی مسئولان حوزه کشاورزی اندیشیده نشده است.

کارگران باغات پسته رفسنجان

وی گفت: هنوز نتوانسته‌ایم کشاورزان را در بحث حفظ و نگهداری باغات مدیریت کنیم و به آنها آموزش دهیم که با این آفت مبارزه کنند و جلوی پیشرفتش را بگیرند. در شهرهای دیگر استان باغات پسته را داریم که آنها نیز با آفت‌های خاص خودشان روبرو بوده و هنوز این باغداران با این آفت روبرو هستند و مشکلی هم که امسال در کرمان با آن این باغداران مواجه شدند جدای از آفت‌ها مشکل سرمازدگی بود که تمام محصولات باغی را دامن‌گیر کرد به طور مثال خرمای بم و جیرفت ، گردوی منطقه بافت و مرکبات و پسته این استان را نیز از بین برد. متاسفانه نه تنها مدیریت جامعی در زمینه کشاورزی‌ نداریم که  در مدیریت منابع آب نیز مشکل داریم.

وی با اشاره به مشکل کم آبی استان عنوان کرد: در شهرهای مختلف با اجرای فاضلاب شهری می‌توان کمک شایانی هم در مورد بهداشت و هم زیرساخت‌های شهری و حفظ این زیرساخت‌ها انجام داد. فاضلاب شهری و پساب فاضلاب‌ها به موضوع کشاورزی استان کرمان نیز  می‌تواند کمک کند. اخیراً استارت خط انتقال آب از دریای عمان به استان کرمان برای انتقال زده شده که مشکلات آب بخش صنعت و کشاورزی را حل کند، به نظرم بجای این هزینه می‌توانستند با تصفیه فاضلاب شهری در بخش صنعت و کشاورزی رفع مشکل کنند.

نبود جاده های دوبانده در کرمان

امینی فر ادامه داد: مشکل دیگر در استان کرمان موضوع زیرساخت‌های شهری است. یکی از راه‌های توسعه هر منطقه قطعاً مسائل زیرساختی به خصوص راه‌های دسترسی بوده که در این استان متاسفانه دسترسی کمی از جاده‌های دو بانده کشور وجود دارد با وجودی که یکی از پهناورترین استان های ایران و در مسیر جنوب به شمال، شرق به غرب کشور را تقریباً پوشش می‌دهد.

وی عنوان کرد: کریدور اصلی جنوب به شمال در محور ترانزیتی این مسیر است و همچنین جنوب شرق به جنوب غرب و عکس این موضوع وجود دارد. خیلی از محورهای استان به صورت یک بانده هستند، نقاط حادثه‌خیز بسیاری وجود دارد به طور مثال محور حاجی‌آباد- ارزوئیه، بافت- کرمان که در واقع موازی با مسیر حاجی‌آباد-سیرجان و بردسیر-بم هستند. طیف زیادی از حمل و نقل جنوب کشور به شمال را شامل می‌شود که در این نقاط پیچ‌های بسیار خطرناکی وجود دارد به عنوان مثال در مسیر بافت – کرمان تقریباً 40 کیلومتر از محور حالت یک بانده بوده که 25 کیلومترش گردنه است.

23

وی تصریح کرد: در این مسیر 40 کیلومتری جمعاً 2 کیلومتر آن آزاد راه نیست و اگر یک مسافر پشت سر یک خودرو قرار بگیرد۴۰ کیلومتر باید همانطور پشت سر این خودرو حرکت کند و اگر آمبولانسی از این شهر بخواهد بیماری را به مرکز استان برساند طبیعی است که به مشکل بر می‌خورد و یا کسی عجله داشته باشد و یا زمان برایش مهم باشد و با رفتن در خط سبقت ممکن است به قیمت جانشان تمام شود.

وی گفت: در مسیر بم - زاهدان نقاط حادثه خیز بسیاری وجود دارد. مسیر جیرفت-بم، جیرفت- کرمان گردنه‌های صعب العبور و یک بانده بوده و همه این پروژه‌ها در نوبت بودجه قرار گرفته‌اند ولی تاکنون کار عملیاتی در این زمینه صورت نگرفته است. همچنین در مسیر سیرجان به سمت بافت و رابر به سمت جیرفت که محور ۳۰۰ کیلومتری جنوب غرب به جنوب شرقی کشور را متصل می کند تاکنون  40 کیلومتر آن 2 بانده شده است.

وی افزود: در محور سیرجان - بافت نیز  60 کیلومتر آن یک بانده و دارای پیچ‌های خطرناکی است طی جلسه‌ای که با مدیران شرکت فولاد در این باره داشتیم مشخص شد تقریبا در هر 3 دقیقه یک تریلی وارد این کارخانه و یک تریلی خارج می‌شود  این در حالیست که این محور 60 کیلومتری تک بانده بوده و تردد در آن زیاد است.

وی گفت:در محور حاجی آباد-ارزوئیه هم پس از گذشت ۱۷ سال هنوز هیچ عملیات ساخت و سازی انجام نشده و اگر سالی 30 الی 40 کیلومتر این پروژه را پیش می‌بردند تاکنون این مشکل برطرف شده بود و حجم وسیعی از ترافیک سیرجان – بندرعباس کمتر می‌شد و پتانسیل‌های بسیاری برای این منطقه می‌توانست داشته باشد آن هم با مناطق گردشگری بسیار زیبا و با تنوع آب و هوایی و باغات خرما و گردویی که دارد.

عضو کمیسیون شورای عالی استان‌ها درباره راه آهن حاجی آباد-ارزوئیه، بافت-کرمان نیز گفت: ۱۰ سال است که قرار است این پروژه به خط آهن اصلی زاهدان- مشهد و همچنین خط آهن سیرجان-بافت، رابر-جیرفت متصل شود اما متاسفانه فقط در پیوست بودجه قرار گرفته  و هر بار که پیگیر این موضوع می‌شویم می‌گویند در دست مطالعه است. اخیرا یک سری مطالعات در حوزه سیرجان به سمت بافت انجام شده که آن هم با این شرایط مالی و اقتصادی که در پیش رو داریم و با توجه به تحریم هایی که وجود دارد بسیار کند پیش می‌رود و بعید به نظر می‌رسد که در سالهای نزدیک انجام بگیرد. 

کرمان بهشت معادن ایران

22

وی در ادامه به معادن کرمان اشاره کرد و گفت: معادن استان مانند گلگهر و سرچشمه در کنار کشاورزی و باغداری یکی از 3 - 4 پتانسیلی است که می‌تواند برای مردم اشتغالزایی کند و استان را از محرومیت نجات دهد اما متاسفانه مسئولان کرمان نتوانستند از این موقعیت خوب استفاده کرده و با وجود این همه معادن کرمان  هنوز در خط محرومیت باقی مانده‌است .به اعتقاد من اگر دور  استان را یک حصار بکشیم  به راحتی می‌تواند تمام کشور را از لحاظ اقتصادی ،کشاورزی و باغداری و ... اداره کند اما حیف که کسی به آن توجه نمی کند.

در حال حاضر اقدام خاصی برای جلوگیری از بروز ریزگردها صورت نگرفته  و تنها با کمک خود مردم یکسری درخت کاری‌هامناسب با محیط کویری در سال‌های اخیر انجام شده و البته در کنار آن درخت هایی نیز که در گذشته آنجا وجود داشت  توسط برخی افرادسود جو ناپدید شدند

وی در ادامه به مشکلات ریزگردهای کرمان پرداخت و گفت: این ریزگردها منشاء داخلی دارد و متاسفانه شهرهای جنوبی و شرق به خصوص با خشکسالی‌هایی که طی چند سال اخیر بوجود آمده باعث شد تا گیاهان منطقه یکی پس از دیگری از بین برود. رودخانه جازموریان به طور کامل در این استان خشک شده با وزش باد به خصوص در مناطق شرق استان و منطقه جنوب سمت ریگان ، منوجان و رودبار باعث ایجاد ریزگردها شده‌اند. در حال حاضر اقدام خاصی در حال حاضر اقدام خاصی برای جلوگیری از بروز ریزگردها صورت نگرفته  و تنها با کمک خود مردم یکسری درخت کاری‌هامناسب با محیط کویری در سال‌های اخیر انجام شده و البته در کنار آن درخت هایی نیز که در گذشته آنجا وجود داشت  توسط برخی افرادسود جو ناپدید شدند.

20

وی ادامه داد: نبود برخی ادارات در این شهرستان و کمبود مراکز بهداشتی و درمانی از دیگر مشکلات مردم است. حداقل توقعی که از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی به خصوص شهرستان بم و جیرفت انتظار می رود احداث خانه‌های بهداشت مدرن و یا اورژانس های مدرنی را در این مناطق محروم و مراکز شهرستان ها احداث کنند چرا که برای آماده سازی احداث بیمارستان ها زمانی تقریبا حدودا 10 ساله لازم است آن هم با توجه به مسایل اقتصادی که هم اکنون در کشور وجود دارد و همچنین تحریم ها و زمان بندی هایی که داریم نرم ساخت یک بیمارستان حداقل 8 سال دارد.

ایجاد کمربند سبز برای مقابله با حاشیه‌نشینی

وی در ادامه به مشکل حاشیه نشینی در این استان اشاره کرد و گفت:حاشیه‌نشینی در تمامی شهرهای کشور وجود دارد. اگر مسئولان شهری ادعا کنند که حاشیه‌نشینی در مناطق آنها وجود ندارد حرفی کاملاً کذب است. دلیل عدم توجه به روستاها و شهرهای کوچکتر و همچنین عدم توجه به زیرساخت‌ها، خشکسالی‌ها و عدم نبود اشتغال در این مناطق محروم منجر به حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ می شود. به عنوان مثال 40 هزار نفر از جمعیت 60  هزار نفری  بافق به کرمان و سیرجان مهاجرت کرده‌اند.علت مهاجرت نیز عدم اشتغال و امکانات کافی از جمله آموزشی، درمانی، تفریحی و... است همه این مسائل دست به دست هم داده تا کرمان 45 هزار نفر حاشیه‌نشین داشته باشد.

حاشیه نشینی

امینی فر اضافه کرد: مردم حاشیه نشین به دلایل مختلف ساکن حاشیه شهرها شده‌اند و به هر طریق از ارگان های مختلف امکانات حداقلی از جمله آب و برق را گرفته‌اند، یک زندگی ساده را می گذرانند، با محیط خو گرفته و تقریبا به تعداد این افراد روز به روز افزوده و شهرکی را تشکیل داده‌اند که جمعیت‌شان تقریبا قابل توجه شده، طبیعی است که کوچ دادن این افراد کار ساده ای نیست و حداقل کاری برای این افراد می‌شود کرد اجرای کمربند سبز اطراف شهر کرمان است.تا زمانی‌ که  نتوان اشتغال را از شهر به روستاها برد این حاشیه‌نشینی وجود خواهد داشت و در کلانشهرها این اتفاق‌ها خواهد افتاد.

تعداد بازدید: 627 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  ۵ فوتی و ۱۸ مصدوم در اثر واژگونی اتوبوس در گردنه حیران
  آیا می دانید در این کشور همه وسایل حمل و نقل عمومی رایگان است
  تعطیلی پنجشنبه هزینه ساز وبه زیان کشور است اکثر کشورهای مسلمان جهان جمعه و شنبه تعطیل هستند
  باید از هزینه‌تراشی دولت‌ها بکاهیم
  درخواست ۴۰۰ هزار دستگاه اتوبوس برقی در بازارهای جهانی
  غیر از ایران کدام کشورها اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند؟ (+ اینفوگرافیک)
  استاد رائفی پور « دلایل دشمنی ایران و اسرائیل »
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار