پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 25 خرداد 1403 - 13:29   
 
 
   آخرین اخبار  
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 88183صفحه نخست » اخبار رسانه هاشنبه، 1 دی 1397 - 07:18
خیابان های شهر در تسخیر خودرو‌های تک سرنشین/ راهکار چیست؟
  
ترابر نیوز:

خودروهای تک سرنشین صبح تا عصر شهر را تسخیر کرده‌اند و حاضر به عقب نشینی نیستند.

خیابان های شهر در تسخیر خودرو‌های تک سرنشین/ راهکار چیست؟به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یک هفته ای می شود که خودروهای پایتخت را در اقصی نقاط شهر زیر ذره بین گرفته‌ام، در گوشه خیابان، داخل اتوبوس یا تاکسی می شمارم؛ یک، دو، سه، چهار، پنج، شش و غیره، هر چه زمان می‌گذرد بر تعداد شمارشم افزوده می شود، حتی بعد از ساعتی به جایی رسیدم که شمارشان از دستم خارج شد، خودروهای تک سرنشین صبح تا عصر شهر را تسخیر کرده‌اند و حاضر به عقب نشینی نیستند، آن وقت می‌خواهیم آلودگی هوا حل شود.
 
اگر تهران غرق در آلودگی است، نقش من و شما در این امر بی تأثیر نیست و البته قانون و نقش ضربتی مسئولان هم با نوعی بازدارندگی اجباری می تواند رفتارهای من و شما را کنترل کند.
 
برای راحت طلبی و فرار از سرما، سوار خودروهای شخصی شده و با رواج تک سرنشینی دود، سرب و هزاران ذرات معلق آلاینده ناشی از سوخت بنزین را وارد ریه های خود، خانواده و همنوعانمان می کنیم.
 
اما داستان آلودگی هوای تهران تنها به تصاحب بیش از حد خیابان های آن توسط خودروهای شخصی خلاصه نمی شود، بلکه آسمان خراش های سر به فلک کشیده، مانع از جابجایی هوای آلوده ناشی از فعالیت ما در سطح پایتخت نیز شده و حالا مدام بگویید که چرا هوای ما آلوده است؟
 
در این بین مسئولان نیز نقشی دارند که می توانند طبق قانون با قدرت بازدارندگی خود ضمن توسعه شهری و رفاه شهروندان از ایجاد شرایط مخرب بر زندگی و سلامت مردم جلوگیری کنند، اما با تولید انبوه و بیش از حد ظرفیت شهرها، خودرو تولید کرده و تسهیلاتی برای سهولت در خرید آن در اختیار مردم قرار می دهند و آیا این بدین معنا نیست که برخی از مسئولان از منافع عامه مردم چشم پوشی کرده اند و سلامت و کیفیت زندگی شهروندان را فدای منافع بخش خاصی می‌کنند که اگر سلامت محیط و مردم مخدوش شود، توسعه و رونق آن بخش بی فایده است یا در بخش عمران ساخت و سازهایی داشته اند که دقیقا در تقابل با ورود و خروج باد به منظور تهویه هوای سطح زمین است.
 
 حالا چگونه سرب را از آسمان تهران زدوده و رنگ آبی آن را به او بازگردانیم؟
 
*نه به خودروهای تک سرنشین
 
محمد رستگاری معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: 80 درصد از آلودگی‌های سطح شهر تهران ناشی از منابع متحرک یعنی خودروها و موتورسیکلت‌ها است، بنابراین تنها روشی که می‌تواند کنترل کننده آلایندگی این منابع باشد، اجرای صحیح معاینه فنی است.
 
وی با بیان اینکه 3 میلیون و 500 هزار خودرو   و 2 و نیم میلیون موتور سیکلت در سطح شهر تهران در حال تردد هستند، افزود: اجرای طرح سامانه یکپارچه معاینه فنی یا سیمفا از اول آبان امسال قطعا در کنترل منابع متحرک تهران کمک خواهد کرد.
 
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: بعد از اجرای سامانه یکپارچه معاینه فنی برای خودروها، در فاز دوم،‌ ساماندهی تردد موتورسیکلت‌ها به عنوان دیگر منابع آلاینده در دستور کار قرار خواهد گرفت.
 
رستگاری با بیان اینکه وجود چندین مشکل اساسی، سازمان حفاظت محیط زیست را مصمم به پیگیری اجرا شدن طرح پکپارچه معاینه فنی کرده است، افزود: چک کردن تک تک برگه های معاینه فنی خودروها توسط پلیس راهنمایی و رانندگی فرآیندی سخت، پیچیده و صد درصد غیر ممکن است، بنابراین باید راه حلی اتخاذ می‌کردیم تا مالکان خودرو را بدون درگیری فیزیکی پلیس موظف به اخذ معاینه فنی خودروها کنیم.
 
وی افزود: مسئله بعدی دیگر این موضوع است که برفاز برگه‌های معاینه فنی خارج از مراکز صادر شده و جعلی بوده است بنابراین باید تصمیمی اتخاذ می‌کردیم که علاوه بر ملزم کردن مالکان به اخذ معاینه فنی روشی را برای تشخیص واقعی یا جعلی بودن برگه‌های معاینه فنی تعبیه کند.
 
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص سومین دلیل مصمم بودن محیط زیست به اجرایی شدن طرح سیمفا، گفت: تخلفات مراکز معاینه فنی از دیگر دلایلی بود که سازمان محیط زیست را در سال 93 به ارائه پیشنهادی مبنی بر تکلیف دستگاه‌های اجرایی برای کاهش آلودگی سوق داد.
 
رستگاری ادامه داد: بنابراین وزارت کشور موظف شد که طرح سامانه یکپارچه معاینه فنی یا سیمفا را ایجاد کند، البته این سامانه هنوز مشکلاتی دارد که باید مرتفع شود.
 
وی گفت: در این طرح مقرر شده تا مراکز معاینه فنی به دوربین‌های پلاک‌خوان مجهز شوند تا از ورود دستی شماره پلاک‌ خودروها جلوگیری شود، ولی هنوز این موضوع عملیاتی نشده و امیدواریم این مهم برطرف گردد.
 
*ممنوعیت تردد خودروهای تک سرنشین
 
آلودگی هوا بخشی از دست رنج صنعتی شدن عصر حاضر با حذف نگاه به محیط زیست است و آلودگی هوا به علت پایداری هوا و  وارونگی دما امری بدیهی در سراسر جهان است، ولی طبق گفته محمد حسین بازگیر آن چه اهمیت دارد، جلوگیری از تشدید آلودگی هوا در زمان وارونگی دماست، مثلا تعطیلی معادن شن و ماسه و یا اعمال طرح زوج و فرد از جمله این اقدامات است.
 
همین چند روز گذشته بود که شاخص آلودگی هوای پاریس به دلیل پایداری هوا و اینورژن برای کلیه گروه‌ها در شرایط  هشدار قرار گرفت . 
 
طرح زوج و فرد، ممنوعیت تردد به خودروهای کمتر از چهار سرنشین و رایگان کردن حمل و نقل عمومی از جمله اقدامات اتخاذ شده این کشور در جهت جلوگیری از تشدید آلودگی هوا بوده است.
 
این در حالی است که حتی در اوج آلودگی هوای کشور ما، خودروهای تک سرنشین به عنوان عامل تشدید آلودگی هوا همچنان در خیابان ها می‌چرخند.
 
آن چه موجب تفاوت کشور ما با پاریس شده ، نقش بسیار مهم و قابل توجه  مردم در مشارکت با دستگاه‌های مسئول جهت  حفظ سلامت  جامعه و کاهش اثرات  زیان بار آلودگی هواست.
 
*راهکار چیست؟
 
محمدباقر قالیباف شهردار تهران  می گوید :تنها راه حل ترافیک و آلودگی هوای تهران، توسعه حمل و نقل عمومی با تأکید بر توسعه حمل و نقل ریلی است، ولی متأسفانه علی رغم قانون مصوب تخصیص اعتبار از خزانه دولت به این بخش، تاکنون این مهم محقق نشده است.
 
محمد درویش مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست هم در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در این باره معتقد است: گزینه هایی چون استفاده از حمل و نقل ریلی، استفاده از اتوبوس های سریع السیر با کیفیت بی آر تی، گسترش فرهنگ پیاده روی و ایجاد خطوط  ایمن دوچرخه سواری تا تحرک بیشتری در شهروندان ایجاد شود، موثر است.
 
وی ادامه داد: مردم ما به دلیل عدم تحرک در معرض بیماری های مختلفی قرار گرفته‌اند که اخیرا پزشکان این بیماری ها را 17 مورد اعلام کرده اند،سکته قلبی ،مغزی ،مشکلات ریوی ،کبد چرب و غیره که حدود 40 هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضربه می زند.
 
مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: بانک ها به جای اعطای وام های 25 میلیونی خرید خودرو از دوچرخه و موتورسیکلت برقی حمایت کنند تا بتوانیم تردد با سوخت فسیلی را کم کنیم.
 
درویش گفت: باید بودجه بیشتری را برای مترو قرار دهیم و قوانین سختی برای خودروهای شخصی قائل شویم، به هیچ بهانه ای طرح ترافیک را نفروشیم و استفاده از دوچرخه یا پیاده روی را جایگزین سرویس مدارس کنیم، چراکه دانش آموزان زیر 12 سال ما با معضل چاقی دست به گریبانند.
تعداد بازدید: 849 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  فیلم بسیار جالب | آسفالت و بتن ریزی در جاده های امریکا
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
  تحصیل حدود ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه
  حمایت ربیعی از پزشکیان: قاطعانه می‌گویم او می‌تواند
  پزشکیان: گرانی و تورم کمر مردم را خرد کرده است
  گرانی حاصل عملکرد دولت است؛ کمر مردم از تورم خرد شده
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
  مناظره داغ مسعود پزشکیان و احمد توکلی در برنامه زنده/فیلم
  ‫نطق تاریخی مسعود پزشکیان بعد از انتخابات 94/فیلم
  پزشکیان، امشب ساعت ۲۲ در «گفتگوی ویژه خبری» شبکه خبر
  حدود، اختیارات و وظایف رئیس جمهور در قانون اساسی
  حسین علایی: امید به تغییر و بهبود
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان ( یکشنبه 7 خرداد 1402 ) : صدای مردم را بشنوید/فیلم
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار