جمعه، 14 اردیبهشت 1403 - 16:30   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 86553صفحه نخست » بازار سرمایه و اقتصاددوشنبه، 8 مرداد 1397 - 12:30
اشتباه در سیاست‌گذاری‌ دلیل مشکلات اقتصادی امروز/ برای هدایت نقدینگی به بورس باید تقاضا را تشنه کرد
ترابر نیوز: یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه صاحبان نقدینگی برای ورود به بازار سرمایه قبل از هر اقدامی به نحوه سیاست‌گذاری‌ها از سوی دولت نگاه می‌کنند، گفت: تنها راهکار برای کشاندن پول سرگردان به سمت بازار سرمایه تشنه نگاه داشتن تقاضا و محدود کردن عرضه سهام است.
  
ترابر نیوز:

خبرگزاری فارس: اشتباه در سیاست‌گذاری‌ دلیل مشکلات اقتصادی امروز/ برای هدایت نقدینگی به بورس باید تقاضا را تشنه کرد

محمد معتضدی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، پیرامون بررسی مشکلات کنونی اقتصاد و دلیل عدم گرایش صاحبان پول‌های سرگردان به سمت بازار متشکل سرمایه گفت: آنچه‌ بیش از همه باعث حمایت مردم به سمت بازار سرمایه می‌شود، نحوه سیاست‌گذاری‌ها از سوی تصمیم‌سازان کشور بوده و نمی‌توان صرفاً با هدایت پول به سمت بازار، انتظار داشت تا مردم به طور خودجوش در بازار سرمایه حضور یابند.

به گفته وی هرچند می‌توان با روش‌های مختلف بازار سهام را در فرایندی خنثی و یا حتی کاهشی قرار داد، اما قدر مسلم آنچه‌که در بازار حرف آخر را می‌زند عرضه و تقاضاست.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه نحوه سیاست‌گذاری‌ها از سوی دولت باعث شده تا رفتار عرضه‌کننده کالا، ارز و حتی سکه طلا به سمتی حرکت کند که مانع پاسخگویی وی به تقاضای مؤثر در بازار شود، عنوان کرد: وقتی در مورد عرضه ارز شرکت‌های پتروشیمی و فلزات اساسی باید الزام به فروش دلار ۴۲۰۰ تومانی در سامانه‌ای شوند که نتوانند به تقاضا پاسخ دهند، نتیجه‌ای جز عدم تحریک عرضه برای فروش و همچنین افزایش عطش تقاضا برای دستیابی به ارز موردنیاز را در برخواهد داشت.

معتضدی با بیان اینکه نمی‌توان تقاضای موجود در بازار را به طور کامل محو و سرکوب کرد، افزود: توقف فعالیت صرافی‌ها و یا محدود کرده آنها و از طرفی ایجاد سامانه‌ای برای مبادلات ارزی بر اساس تعیین نرخی ارزان‌تر از آن چیزی که در بازار غیررسمی وجود دارد و درعین حال هیچ کسی نمی‌تواند با قیمت‌های درج‌شده در این سامانه،‌ ارز خود را دریافت کند، به ناچار باعث خواهد شد تا تقاضا در بازار غیرمتشکل ایجاد شود. این افراد برای رفع تقاضای خود به دنبال عرضه هستند.

وی با انتقاد از نحوه سیاست‌گذاری‌های دولت در بازار عرضه ارز و سکه طلا گفت: این سیاست‌گذاری‌ها به‌گونه‌ای بوده که باعث عطش تقاضا و محدود شدن عرضه در بازارهای مختلف شده و در حال حاضر معلوم نیست، نرخ ارز بر اساس چه فرمولی تنظیم می‌شود. در بازار سکه طلا و کالا نیز وضع به همین منوال بوده و فروشنده تلاش می‌کند، با به تعویق انداختن عرضه کالا بتواند مانع ارزان‌فروشی کالای خود شود، زیرا نسبت به جایگزینی کالای خود به قیمت امروز اطمینان ندارد، بنابراین ناچار است با عدم فروش کالا، همچنان به کاسبی خود ادامه دهد.

این کارشناس با بیان اینکه بازار سرمایه برای مورد اقبال قرار گرفتن از سوی صاحبان نقدینگی باید با سیاست‌های مشابه بازار ارز روبه‌رو باشد، گفت: بیش از ۷۰ درصد از سهم‌های بازار در اختیار صندوق‌های بازنشستگی است و اگر دولت می‌خواهد برای رونق بورس و هدایت نقدینگی به سمت این بازار تصمیم درست بگیرد، باید مانع سرکوب تقاضا با عرضه‌های سهامداران عمده شرکت‌ها از جمله صندوق‌های بازنشستگی در بازار شود.

به باور وی برای رونق بورس باید ضمن تشنه نگاه داشتن تقاضای خرید سهام، مانع عرضه‌های مستمر برای ممانعت از افزایش قیمت‌ها شد.

معتضدی افزود: ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران با دلار ۱۰ هزار تومانی معادل ۴۴ میلیارد دلار است. درحالی‌که هم‌اکنون با فروش سهام با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی، ارزش بازار بورس قیمت‌گذاری و کاهش می‌یابد، بنابراین باید این نرخ تعدیل و تأثیر آن در قیمت سهام شرکت‌ها بنشیند.

وی افزود: مجموعه تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی با عرضه‌های عمده اقدام به فروش سهام در ماه‌های اخیر کردند که هم اکنون قیمت سهم‌های فروش‌رفته با افزایش روبه‌رو شده و به نوعی باعث شد تا این صندوق‌ها اموال خود را با قیمت‌های ارزان حراج کنند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عملکرد قابل قبول نظام در مقابله با شرایط تحریمی پیش رو عنوان کرد: باید با اعتماد به تصمیم‌سازان کشور نسبت به چشم‌انداز آینده امیدوار بود، با توجه به حرکت خوب سیاست‌گذاران خارجی کشور و رو شدن برگه‌‌های برنده در مقابل فشارهای آمریکا می‌توان گفت، زمان مناسب برای حرکت دادن سایر مهره‌ها خریداری شده و پیروزی با ایران خواهد بود.

معتضدی در پایان گفت:‌ دلار در آینده با توجه به تجربه دوران جنگ و همچنین انتظار برای افزایش حقوق و دستمزد در نقطه‌ای پوشش داده خواهد شد، کما اینکه در سال ۹۱ وقتی قیمت دلار و سکه تغییر کرد، پس از گذشت ۵ سال حقوق و دستمزد نیز خود را به اندازه رشد قیمت‌ها رساندند. به طور حتم دست‌کم برای یک سال شرایط سختی به لحاظ اقتصادی بر مردم حاکم خواهد شد، اما درنهایت چشم‌انداز اقتصاد روشن بوده و مردم می‌توانند خود را متناسب با رشد قیمت‌ها دوباره پوشش دهند.

انتهای پیام/

 

تعداد بازدید: 703 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار