پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 8 اردیبهشت 1403 - 07:30   
 
 
   آخرین اخبار  
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
- اندازه متن: + -  کد خبر: 82943صفحه نخست » خبرهای حوزه حمل و نقلدوشنبه، 18 دی 1396 - 14:29
مسیریابی گسترش خط راه آهن به کشور جمهوری آذربایجان/ کاهش زمان سفر با راه‌آهن تبریز- میانه
ترابر نیوز: مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی گفت: بیش از ۴۵ هزار واحد در دولت یازدهم و بیش از ۳ هزار واحد در دولت دوازدهم تحویل متقاضیان مسکن مهر شده است.
  
ترابر نیوز:

توحید اخلاقی

توحید اخلاقی در مصاحبه با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: ساخت حدود ۱۲۰ هزار واحد مسکن مهر به استان آذربایجان شرقی ابلاغ شده بود که تا کنون بیش از ۱۰۵ هزار واحد مسکن مهر تحویل متقاضیان شده است.

اخلاقی با بیان اینکه ۶ هزار واحد تا پایان امسال به اتمام و بهره‌برداری می‌رسد اظهار داشت: تعدادی از پروژه‌های مسکن مهر به دلیل اختلاف تعاونی‌ها با پیمانکاران نیمه تمام مانده است که به سرعت در حال حل و فصل مشکلات این تعاونی‌ها هستیم و با حل و فصل این مشکلات اختتامیه ساخت مسکن مهر تا پایان امسال یا ابتدای سال ۹۷ در استان آذربایجان شرقی برگزار خواهد شد.

اتصال بزرگراه‌های استان آذربایجان شرقی به شبکه بزرگراه‌های بین المللی

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی با بیان اینکه پروژه‌های مختلفی در ۸ ماه نخست امسال در استان به بهره‌بردای رسیده است گفت: بهره‌برداری از  ۷۱ کیلومتر پروژه راه روستایی، احداث پروژه‌های عمومی و دولتی- احداث ساختمان‌های خدمات روبنایی مسکن مهر، ساخت مدرسه، ساخت کلانتری و نیز احداث و افتتاح بیمارستان ۲۲۵ تخت‌خوابی شهر "سراب" بخشی از اقدامات دولت در استان آذربایجان شرقی است. 

وی در ادامه افزود: احداث شبکه‌های بزرگراهی و آزادراهی استان و اتصال آنها به شبکه راه‌های کریدوری کشور پروژه‌های مهم و متعددی در حال اجرا است که از جمله آنها می توان به تکمیل و احداث بزرگراه‌های" تبریز"-" بستان‌آباد"،" بستان‌آباد" –" سراب" - "نیر"،" مرند"-" جلفا"- "مرند"- "ایواوغلی" و "صوفیان"- " شبستر" -" سلماس اشاره کرد.

اخلاقی با اشاره به اجرای پروژه‌های آزادراه‌های "تبریز"- " مرند"- " بازرگان"، " مراغه"- "هشترود" و "تبریز" –"ارومیه" گفت: با بهره‌برداری از این پروژه‌ها اتصال به شبکه‌های بین‌المللی نیز عملی خواهد شد. و با بهره‌برداری از این مسیرها تاثیر زیادی در رونق اقتصادی، اشتغال‌زایی و شکوفایی و بهبود محیط‌های کسب و کار استان و منطقه و سایر نقاط کشور خواهد داشت.

با راه‌اندازی خط راه‌آهن "تبریز"- "میانه" زمان مسافرت به نصف کاهش خواهد یافت

مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی در ادامه سخنان خود به بخش ریلی در استان اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین پروژه‌های ریلی راه‌آهن " میانه"- " تبریز" است که امیدواریم خط " میانه"- " بستان‌آباد" به طول ۱۳۲ کیلومتر تا پایان امسال به اتمام برسد.

اخلاقی اضافه کرد: ادامه این مسیر از " بستان‌آباد" تا " تبریز" در قطعات مختلف توسط پیمانکاران در حال ساخت است و هم اکنون از "بستان‌آباد" تا "باسمنج" عملیات زیر‌سازی و روسازی در حال انجام بوده و اگر در فصل زمستان پیش رو امکان ادامه عملیات اجرایی وجود داشته باشد در سه ماهه اول سال ۹۷ یک خط از این مسیر به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم ایستگاه‌های راه‌آهن و همچنین ایستگاه‌های موقت در بستان‌آباد را زودتر به بهره‌برداری برسانیم تصریح کرد: با آماده‌سازی زیرساخت‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم که تا پایان تیرماه ۹۷ این خط برای جابجایی مسافر آماده شود.

اخلاقی با بیان اینکه با راه‌اندازی ایستگاه " باسمنچ" مسافران تبریز تهران و بلعکس نیز امکان استفاده از خدمات مسافر‌بری این خط را خواهند داشت گفت: پیش‌بینی کرده‌ایم تا تکمیل خط راه‌آهن از " بستان‌‌آباد" به تبریز مسافران را با اتوبوس به ایستگاه رسانده تا از این طریق امکان استفاده برای مسافران تبریز از خط راه‌آهن فراهم شود و با راه‌اندازی این خط میزان زمان سفر به تهران از تبریز به نصف کاهش خواهد یافت.

مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی همچنین به مسیرهای راه‌آهن به خارج از کشور در این استان اشاره کرد و گفت: از طریق راه‌آهن تبریز به ایستگاه‌های مرزی "رازی"، "جلفا" و به منطقه آزاد اقتصادی "ارس" خط ریلی داریم و کار توسعه، بهسازی و افزایش سرعت در این مسیرها در دستور کار قرار دارد.

اخلاقی به بحث قطار حومه‌ای در استان اشاره کرد و گفت: قطار حومه‌ای تبریز و آذرشهر به دلیل داشتن شهرهای میان‌راهی و مراکز دانشگاهی یکی از پروژه‌های مهم استان است که در حال بهره‌برداری بوده و همچنین مسیر تبریز- سهند نیز از دیگر برنامه‌های شرکت عمران شهر جدید سهند است که در حال مطالعه قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی از مسیریابی برای توسعه خط راه‌آهن به کشور جمهوری آذربایجان خبرداد و گفت: در حال مسیر‌یابی برای توسعه راه‌آهن بستان‌آباد – سراب و تبریز- اهر و از آنجا به مرز کشور جمهوری آذربایجان هستیم. و در عین توسعه مسیر راه‌آهن در امتداد نوار مرزی "جلفا" – "اصلاندوز" نیز در برنامه مطالعاتی شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور قرار دارد.

حمل و نقل ترکیبی در استان آذربایجان شرقی گسترش می‌یابد

اخلاقی ادامه داد: در برنامه‌های توسعه‌ای حمل و نقل استان به دنبال حمل و نقل ترکیبی بوده و یکی از برنامه‌های اولویت‌دار در استان ارتقاء حمل و نقل ترکیبی است تا حمل و نقل ریلی را به جاده‌ای و همچنین به فرودگاه‌ها پیوند بزنیم و یا حتی اگر بتوانیم برای کارایی بهتر با احیا دریاچه ارومیه به بنادر اطراف دریاچه ارومیه برای ارائه خدمات بهتر به مردم اتصال کنیم که با این اقدام، کارآیی حمل و نقل ترکیبی ارتقا خواهد یافت.

۳۰۰۰خانوار ساکن در سکونتگاه‌های غیر رسمی استان آذربایجان شرقی اسکان مجددا می‌شوند

مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی در ادامه سخنان خود در خصوص بافت‌های فرسوده استان آذربایجان شرقی گفت: کلان شهر تبریز بیشترین بافت فرسوده را بعداز مشهد و تهران در کشور دارد در استان آذربایجان شرقی بالغ بر ۵ هزار و ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که از این مقدار در شهر تبریز ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده شناسایی شده است.

اخلاقی به بسته سرمایه‌گذاری در استان اشاره کرد و افزود: پروژه‌های آزادراهی، ریلی، جاده‌ای و شهرک‌های لجستیکی و پارک‌های حمل و نقل در محورهای سه گانه منتهی به کلان شهر تبریز مشخص شده و زمین‌های مورد نیاز برای سرمایه گذاری را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می دهیم.

وی با بیان اینکه برنامه‌های مختلفی برای ساماندهی و نوسازی بافت فرسوده و بافت حاشیه‌ای برای مقابله با بلایای طبیعی و زلزله داریم گفت: شهر تبریز در معرض زلزله قرار دارد و گسل شمال تبریز از کنار منطقه حاشیه شهر تبریز عبور می‌کند لذا برای کاهش تلفات انتقال ساکنین از این سکونت‌گاه‌های غیر‌رسمی در دستور کار قرار گرفته است.

اخلاقی به برنامه‌های در دست اقدام در این‌باره اشاره کرد و افزود: احداث فضاهای سبز، احداث کتابخانه و احداث ورزشگاه و تاسیسات وزرشی و کلینیک‌های درمانی و احداث فرهنگسرا در برنامه کار قرار دارد که تعدادی از این فضاهای عمومی به بهره‌برداری رسیده و بقیه نیز بعد از جابجایی خانواده‌های حاشیه نشین در همان محل احداث خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: ۶ هکتار زمین برای اسکان حاشیه‌نشین‌ها در اختیار شهرداری تبریز قرار گرفته و کار انتقال ۳ هزار خانوار ساکن در حاشیه شهر در دستور کار است.

اخلاقی ادامه داد: تا کنون ۱۷۱ واحد مسکونی احداث شده و در اختیار حاشینه‌نشینان قرار گرفته و در این راستا کار احداث ۶۰۰ واحد مسکونی دیگر آغاز و ساماندهی و ساخت معابر و مراکز عمومی و بلوک‌های آپارتمانی آغاز شده است.

وی به بهسازی و نوسازی در بافت شهر تبریز اشاره کرد و گفت: بهسازی و نوسازی در محدوده اطراف مسجد کبود تبریز، میدان شهید بهشتی و میدان صاحب الامر و اطراف بازار تاریخی شهر تبریز با مشارکت شرکت عمران و بهسازی با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد در دست اجرا و اقدام است.

اخلاقی به صدور پروانه ساختمانی در بافت‌های فرسوده و حاشیه‌نشینی اشاره کرد و بیان داشت: تسهیلات مختلفی از جمله تخفیف در هزینه صدور مجوز ساختمان، تشویقی برای اشتراک آب، گاز و برق و سایر مشوق‌ها در نظر گرفته شده است و مالکانی که علاقمند به بهسازی و نوسازی در بافت‌های فرسوده هستند می توانند برای دریافت تسهیلات مراجعه کنند. با توجه به سیاست وزارت راه وشهرسازی در بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و در راستای سیاست‌های مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی ساخت و سازهای جدید به سمت این محدوده‌ها هدایت خواهد شد.

وی درباره بافت قدیمی شهر تبریز نیز بیان کرد: پروژه‌هایی مانند میدان شهید بهشتی و میدان فرش تبریز که یکی از شاهکار‌های بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده است، در طرح بهسازی قرار دارند و میدان فرش تبریز، میدان بسیار جذاب و دیدنی است که در وسط آن فرش سنگی بزرگی با الگوی فرش‌های تبریز آماده شده است که دارای ارزش زیاد و به عنوان یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری محسوب می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه شهر تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده است، اظهارداشت:  ارگان‌های مختلف محلی و ملی برنامه‌های خوبی را برای جذب گردشگران خارجی و پروژه‌های سرمایه‌گذاری برای ارائه خدمات به گردشگران و نیز معرفی پتانسیل‌های استان برای سرمایه‌گذاری، در حوزه‌های شهری و استانی تدارک دیده شده که تعدادی از پروژه‌های حمل و نقل نیز در این زمینه به عنوان پروژه‌های اقتصاد مقاومتی و تبریز ۲۰۱۸ در دستور کار قرار گرفته است.

ممنوعیت ساخت ساختمان‌های خاص در پهنه و حریم گسل شمال تبریز در دستور کار قرار دارد

مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه برای گسل شمال تبریز برنامه‌ای از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی ایران و مدیریت بحران کشور تکلیف شده است گفت: مکلف شده‌ایم تا گسل شمال تبریز را دقیقا جانمایی و شناسایی کرده وحریم آن را مشخص کنیم تا ضوابط و مقررات شهرسازی و ساخت و ساز از طریق شورای عالی معماری و شهرسازی مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی  تدوین شود تا مشخص گردد که چه ساخت و سازهایی می تواند در حریم این گسل‌ها و اطراف آنها مجاز و یا ممنوع اعلام شود و چه ساخت و سازهایی به لحاظ اهمیت آنها و نیز مراکز استراتژیک موجود در این مکان‌ها می بایستی به جاهای امن انتقال داده شود.

اخلاقی با اشاره به انتخاب شهر تبریز به عنوان پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی در ۲۰۱۸ گفت: برنامه‌های خیلی خوبی توسط دستگاه‌های اجرایی استان به عنوان کمیته استانی آماده شده و تبریز برای استقبال از این رویداد برای جذب گردشگر از کشورهای خارجی برنامه‌های متنوعی را تدارک دیده است و اداره کل راه وشهرسازی نیز پروژه‌های که در محورهای گردشگری استان قرار دارند مشخص کرده و به ستاد ملی و ستاد استانی معرفی و کمک‌هایی نیز در این خصوص صورت گرفته ولی نیاز به حمایت بیشتری دارد تا جاده‌ها تکمیل شده و با زیبایی منظر بهتری برای حضور گردشگران ارائه دهد.

وی با اشاره به اینکه در سطح استان فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی وجود دارد گفت: استان آذربایجان شرقی به دلیل همجواری با کشورهای خارجی از موقعیت استراتژیکی خوبی برای حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برخوردار است که می تواند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تجاری و بازرگانی و صنعتی موجود در کنار فارغ التحصیلان متخصص که در رشته‌های مختلف وجود دارد می‌تواند یک ظرفیت توسعه و عمران با ارزشی برای استان و کشور تلقی شود.

تعداد بازدید: 642 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  ۵ فوتی و ۱۸ مصدوم در اثر واژگونی اتوبوس در گردنه حیران
  آیا می دانید در این کشور همه وسایل حمل و نقل عمومی رایگان است
  تعطیلی پنجشنبه هزینه ساز وبه زیان کشور است اکثر کشورهای مسلمان جهان جمعه و شنبه تعطیل هستند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار