پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
سه شنبه، 22 خرداد 1403 - 15:11   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 80715صفحه نخست » هوایی2شنبه، 21 مرداد 1396 - 14:29
دریافت تسهیلات توجیه اقتصادی برای تولیدکنندگان ندارد
ترابر نیوز: رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه بخشی از بنگاه ها در قالب صنعت از برخی حمایت ها و تسهیلات برخوردار بوده اند، اما بسیاری از واحدهای دیگر شامل این حمایت ها نشده اند، ضمن اینکه میزان بهره بانکی آنقدر بالاست که آن تعداد واحدهایی هم که موفق به دریافت تسهیلات شده اند با مشکل بازپرداخت روبرو هستند.
  
ترابر نیوز:

 دریافت تسهیلات توجیه اقتصادی برای تولیدکنندگان نداردبه گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،از سال 1393 به منظور تکریم و تجلیل از جایگاه تلاشگران عرصه صنایع کوچک و همچنین متولیان و دست اندرکاران حوزه ایجاد و توسعه زیر ساختهای صنعتی، در 21 مرداد ماه روز حمایت از صنایع کوچک نام گذاری شد.

دیروز نیز در پیش خطبه های نماز جمعه علی یزدانی رئیس شهرک های صنعتی گفت: در تقویم بسیاری از کشورها نه در یک روز بلکه  یک هفته به موضوع صنایع کوچک اختصاص داده شده  البته حمایت از تولید، صنعت و بنگاه های کوچک و متوسط نبایستی محدود به یک روز باشد و همه در طول سال باید نسبت به این بنگاه ها نگاه حمایتی داشته باشند.

صنایع کوچک و خرد در بسیاری از کشورها بخش عمده تولید و نیاز را تامین می کنند و به نوعی موتور محرکه اقتصادهای صنعتی هستند و به لحاظ اشتغالزایی سهمی عمده در کاهش نرخ بیکاری دارند.

طبق بررسی ها 42 درصد از اشتغال صنعتی کشور در شهرک‌های صنعتی و صنایع کوچک هستند و چنانچه واحد‌های تولیدی که بالای 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، مورد حمایت قرار گرفته و راه‌اندازی شوند،اشتغال 97 هزار نفر را به همراه خواهد داشت.

اما این بخش با وجود مزیت های فراوان به جهت آسیب پذیری به ویژه در برابر تکانه های خارجی(تحریم) و رکود از سایر بخش ها شکننده تر هستند و به تعطیلی کشیده می شوند.در حالیکه در سالهای گذشته چتر رکود بر اقتصاد ایران سایه افکنده شاهد افت شدید تولیدات از سوی واحدهای کوچک و متوسط هستیم.

از آنجایی که مهمترین مشکل واحدهای تولید در کشور سرمایه در گردش و نقدینگی است،به منظور احیای صنایع کوچک ، دولت برنامه های حمایتی را از سال گذشته در قالب اعطای تسهیلات بانکی آغاز کرد، اما مسیر پرپیچ و خم و بوروکراسی پیچیده و سود بالای تسهیلات عملا گره گشا نبود، از سوی دیگر مشکلات مالیاتی و بیمه واحدهای تولیدی موجب شده تا رونق محسوسی در اقتصاد کشور روی ندهد.

به نظر می رسد حمایت از صنایع به خصوص صنایع کوچک فقط با شعار و حرف و با اعطای تسهیلات با بهره بالا کاری را از پیش نمی برد و اراده و عزم جدی تمام مسئولان در بخش های مختلف اعم از قانونگذاری و اجرایی را می طلبد.

صنایع کوچک پیشران اقتصاد صنعتی

محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت،معدن و تجارت در حاشیه روز حمایت از صنایع کوچک در خصوص نقش صنایع کوچک در اقتصاد ایران گفت: بیش از 95 درصد بخش صنعت از صنایع کوچک و متوسط یعنی بنگاه هایی که زیر 100 نفر شاغل دارند، شکل گرفته است.

وی افزود:  این صنایع در بخش های مختلف از جمله صنایع دانش بنیان که جز اولویت ها ماست فعال هستند و در واقع رابط بین جامعه و صنایع بزرگ به شمار می روند.بطور مثال در صنعت خودروسازی تامین برخی قطعات توسط واحدهای تولیدی کوچک و متوسط انجام می شود.

به گفته وزیر صنعت معدن و تجارت، صنایع کوچک نقش مهمی در توسعه و رشد اقتصادی دارند و در ایران ظرفیت این بخش بسیار مناسب بوده، بطوریکه فقط در صنعت پتروشیمی بیش از 10 هزار واحد کوچک و متوسط وجود دارد که می توان از این ظرفیت ها برای تامین نیازهای داخل استفاده کرد.

نعمت زاده با بیان به اینکه صنایع کوچک در بسیاری از کشورهای صنعتی پیشران اقتصاد است، گفت: در ایران نیز با توجه به ظرفیت های موجود این بخش می تواند کمک شایانی به تولید ناخالص داخلی  و توسعه اقتصادی بکند.

وی در پایان تاکید کرد:صنایع کوچک و متوسط نقش مهمی در اشتغالزایی دارند و با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری برای بکارگیری و حمایت از تولید و توان داخلی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی، نگاه ویژه به این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.

تعطیلی بیش از 5 هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط

علی یزدانی رئیس سازمان صنایع کوچک و مدیرعامل شهر کت های صنعتی کشور در خصوص وضعیت صنایع کوچک در ایران گفت: این بخش تاثیر بسزایی در اقتصاد هر کشور دارد و با بررسی بر روی کشورهای صنعتی دنیا در می یابیم که نزدیک به 90 درصد بنگاه های اقتصادی آنها واحدهای کوچک و متوسط هستند.

وی افزود: استارت آپ ها و بنگاه های کوچک در زمینه های مختلف در جهان مطرح بوده و در کشور ما نیز توجه ویژه به این بخش برای تولید بیشتر و اشتغالزایی شده است.

یزدانی با بیان اینکه اقتصاد امروز دنیا بسیار پویا است، گفت:  با توجه به گسترش شرکت دانش بنیان و افزایش حجم تجارت الکترونیک،واحدهای تولیدی باید خود را به علم و دانش روزدر تولید تجهیز کنند و اگر کیفیت و بازار را مورد توجه قرار ندهند درآینده دچار مشکل خواهند شد.

معاون وزیرصنعت با اشاره به مشکلات بنگاه های کوچک گفت: در این بخش معضلات متعددی وجود دارد اما یکی از این مشکلات تعداد زیاد  واحدهای صنعتی است که موجب می شود  تعطیلی،راکد بودن و یا فعالیت زیر ظرفیت آنها بیشتر نمایان شود.

مدیرعامل شهرک های صنعتی کشور با مقایسه صنایع کوچک و بزرگ اظهار داشت: تنها3 هزار و 500 بنگاه های بزرگ اقتصادی در کشور وجود دارد در حالیکه 96 درصد صنعت از بنگاه های کوچک و متوسط تشکیل شده، ضمن اینکه در بنگاهای کوچک نزدیک به 1 میلیون و 300 هزار نفر اشتغال صنعتی در سالهای گذشته صورت گرفته اما بنگاه های بزرگ ارزش افزوده بیشتری تولید می کنند.

رئیس سازمان صنایع کوچک در پایان در پاسخ به این سوال که اکنون چه تعداد واحد تولیدی خرد و کوچک تعطیل است، بیان کرد: بررسی ها برای دقیق تر شدن آمار در حال انجام است و تا پایان سال گذشته از 39 هزار بنگاه کوچک و متوسط حدود 14.5 درصد یعنی چیزی حدود 5 هزار و 200 بنگاه نعطیل بوده است.

لزوم بازنگری در حمایت از تولید

علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در خصوص حمایت ها از صنایع کوچک و واحدهای تولید خرد گفت: ساختار اقتصاد کشورهای صنعتی را بنگاه های کوچک و متوسط و واحدهای خرد تولیدی،خدمات فنی و توزیعی شکل می دهند و تقویت این بخش جزو الزامات اقتصادی محسوب می شود.

وی افزود: برخلاف دنیا که تقوییتsme  ها (بنگاه های کوچک) را مدنظر قرار می دهند و امروز کشورهای توسعه یافته توسط همین بنگاه ها پیشرفت داشتند،اما در کشور ما در حمایت بصورت واقغی از این  بخش صورت نگرفته است.

رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه بخشی از بنگاه ها در قالب صنعت از برخی حمایت ها و تسهیلات برخوردار بوده اند، اما بسیاری از واحدهای دیگر شامل این حمایت ها نشده اند، ضمن اینکه میزان بهره بانکی آنقدر بالاست که آن تعداد واحدهایی هم که موفق به دریافت تسهیلات شده اند با مشکل بازپرداخت روبرو هستند.

فاضلی با اشاره به اینکه دریافت تسهیلات توجیه اقتصادی برای تولیدکنندگان ندارد، بیان کرد: در دودهه اخیر بانکداری به سمت دلالی و سوداگری میل کرده و بخشی از اصناف که جز واحدهای کوچک و متوسط هستند از هیچ گونه تسهیلات و اعتباری استفاده  نکرده اند.

وی در پایان تصریح کرد:  با شعار نمی توان از تولید حمایت کرد و متولیان باید این را بپذیرند و قوانین نیز باید در این امر بهبود یابد.دولت و بانک ها باید در تحقق واقعی حمایت گام بردارند و امیدواریم که درآینده وضعیت بهتری شاهد باشیم.

  انتهای پیام/

تعداد بازدید: 793 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
  مناظره داغ مسعود پزشکیان و احمد توکلی در برنامه زنده/فیلم
  ‫نطق تاریخی مسعود پزشکیان بعد از انتخابات 94/فیلم
  پزشکیان، امشب ساعت ۲۲ در «گفتگوی ویژه خبری» شبکه خبر
  حدود، اختیارات و وظایف رئیس جمهور در قانون اساسی
  حسین علایی: امید به تغییر و بهبود
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان ( یکشنبه 7 خرداد 1402 ) : صدای مردم را بشنوید/فیلم
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
  مسعود پزشکیان کیست؟ + سوابق و بیوگرافی
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟
  چه روغن موتوری مناسب خودروی شماست؟+فیلم
  علی لاریجانی با محمدباقر قالیباف ائتلاف می‌کند؟
  فیلم میزگرد جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ جایگاه میزان مشارکت مردم در انتخابات/ تفاوت مشروعیت و مقبولیت/ جایگاه حکومت کودتا
  تغییر استراتژی خاتمی و اصلاح طلبان
  طرح روسیه و چین براى جایگزینى مسیر دریایى کانال سوئز
  کاندیداهای رسمی جبهه اصلاحات معرفی شد: عباس آخوندی، پزشکیان و جهانگیری
  ببینید / ویدیویی تاریخی از حضور محمد مصدق و تیم حقوقی اش در دادگاه بین المللی لاهه
  صدیقی، امام جمعه موقت تهران: هر رئیس جمهوری اگر بخواهد مسئولانی را که رئیسی منصوب کرده عوض کند، خسارتش برای مردم است
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  یک مقایسۀ تأمل‌برانگیز بین ایران و کره‌جنوبی
  اختیارات رئیس جمهور بیشتره یا رهبری ؟؟
  بزرگترین دشمن آمریکا 35 تریلیون دلار بدهی است
  حجم نقدینگی جهان چند دلار است؟
  ۳۹ کشته در حمله خون آشام های صهیونیسم به مدرسه سازمان ملل در غزه
  سرمایه گذاری هند در شمال، جنوب و چابهار؛ تغییر متد انتظار و تماشا در برابر چین و پاکستان
  دلیل تمایل هند به گنجاندن بندر چابهار در کریدور شمال-جنوب
  تجربه ساخت هواپیما در ایران از گذشته تا امروز؛ ایران تولیدکننده هواپیما می شود؟
  فیلم میزگرد بسیار ارزشمند جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)
  نظر حضرت امام خمینی ره درباره حکومت و مردم/فیلم
  آمریکا متن قطعنامه شورای حکام علیه ایران را تعدیل کرد
  احمدی‌نژاد: با چهار اقدام مشکلات اقتصادی حل می‌شود
  حدادعادل: اگر جبهه رقیب، انتخابات سال ۹۲ را تکرار کند، باید تلاش کنیم تا به دست خودمان زمینه شکست را فراهم نکنیم
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار