پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 14 خرداد 1403 - 20:51   
 
 
   آخرین اخبار  
  مصطفی پورمحمدی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 77543صفحه نخست » انرژی،حمل و نقل چهارشنبه، 20 بهمن 1395 - 15:15
اغوا گری فناوری،عامل اصلی فراموشی عناصر انسان و ظرفیت زیستی
اغوا گری فناوری،عامل اصلی فراموشی عناصر انسان و ظرفیت زیستیترابر نیوز: وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اگر زندگی اجتماعی فدای فناوری شود یک پای عمده توسعه موجود می‌لنگد و ما را به مقصد نمی‌رساند گفت: با وجود مجموعه شبکه‌های بزرگراهی و پل‌های دو یا سه طبقه به ویژه پل صدر در تهران علی‌رغم هزینه میلیارد دلاری، هیچ کس نمی‌تواند اثبات کند که بهره‌وری مناسبی برای بهبود حرکت در تهران و زندگی شهری ایجاد شده است.
  
ترابر نیوز:

سخنرانی

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در دومین همایش سیستم‌های هوشمند حمل و نقل ضمن تبریک دهه فجر، با توجه به رویکرد استراتژیک در حمل و نقل هوشمند گفت: کشورهای مختلف جهان از جریان دنیای مدرن چه دنیای ماشین و چه سبک زندگی مدرن متاثر هستند.

وی افزود: رشد شهرنشینی در جهان سریع است و کمتر کشوری در جهان است که تحت تاثیر تحولات شهرنشینی و توسعه ماشین و انرژی‌های نو قرار نگرفته باشد.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: مهم است نگاهی به گذشته داشته باشیم و ببینیم علی‌رغم همه توسعه‌ها و فناوری‌ها مسله قابلیت زندگی در ایران و سایر کشورها و قابلیت زندگی همچنین حرکت در کجا قرار گرفته است.

به گفته آخوندی هنگام ورود ماشین همه انتظار زندگی سالم‌تر و شادتر و  امکان زندگی بهتر را داشتند. همچنین همه در انتظار حرکت سریع‌تر با ماشین بودند و اساسا از ماشین به عنوان دوره جدید زندگی شهری یاد می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: با وجود همه این واقعیت‌ها نمی‌توانیم اثبات کنیم که قابلیت زتدگی در ایران ارتقا جدی یافته و حرکت رشد و سرعت بیشتری پیدا کرده است.

آخوندی با بیان اینکه موضوع محیط زیست، دسترسی به آب سالم و هوای سالم، به یک مساله جهانی تبدیل شده است گفت: حتی دسترسی به خاک و غذای سالم نیز به تدریج به یک مشکل جدی در دنیا تبدیل خواهد شد.

وی افزود: حوادث مربوط به فرونشست و فروریزش و همچنین گودهایی که برای احداث ساختمان‌ها ریزش می‌کنند بیانگر مشکلات جدی در قابلیت زندگی شهری مردم است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به دو مسله قابلیت زندگی و حرکت بیان کرد: یکی از ویزگیهای اصلی جهانی شدن و دنیای پسامدرن در شبکه‌های جدید شکل می‌گیرد که امکان حرکت آسان کالا، نمادها و اندیشه‌ها را در این شبکه‌ها فراهم می‌کند.

آخوندی با بیان اینکه ما علی‌رغم این ادعاها با مشکلات جدی در حرکت روبه رو شده‌ایم گفت: سرعت حرکت در تهران به شکل میانگین نباید کمتر از ۲۵ کیلومتر باشد در حالی که در ساعت اوج ترافیک به کمتر از ۷ کیلومتر در ساعت کاهش یافته است.

وی به مسئله قابلیت زندگی و حرکت به عنوان دو مسئله پیش رو در زندگی انسان اشاره کرد و گفت: نمی‌توان از این مسئله بنیادین به سادگی عبور کرد. با توجه به اینگه وزارت راه و شهرسازی یک وزارت‌خانه کالبدی محور است افزون بر همه این فناوری‌ها آنچه باید مورد توجه باشد انسان، شهر و زندگی اجتماعی است.

وی با بیان اینکه اگر زندگی اجتماعی فدای فناوری شود یک پای عمده توسعه می‌لنگد و ما را به مقصد نمی‌رساند گفت: باوجود مجموعه شبکه‌های بزرگراهی و پل‌های دو یا سه طبقه به ویژه پل صدر در تهران علی‌رغم هزینه میلیارد دلاری، نمی‌توان اثبات کرد که بهره‌وری مناسبی برای بهبود حرکت در تهران و زندگی شهری بوده‌اند.

او ادامه داد: اگر توسعه انسان محور نباشد و ما شهرها را به عنوان سازمان اجتماعی نبینیم و همچنین در کنار این سیستم‌های هوشمند و کالبدی نهایتا نقش و عملکرد انسان و شهروند دیده نشود، به شدت قابل تردید است که بتوان ثابت کرد این اقدامات موجب ارتقای کیفیت زندگی و یا افزایش سرعت در حرکت شده است.

نسبت ما با تحولات چیست؟

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: می‌خواهم در موضع یک انسان و جایگاه یک شهروند بایستم و ملاحظه کنم که نسبت من با این تحولات چیست؟ اگر به این سؤال پاسخ داده نشود یک جای کار لنگ خواهد شد.

به گفته وی یکی از مشکلات موجود؛ نگاه ما به فناوری محسوب می‌شود، فناوری یک ابزار بسیار رمزآلود است و می‌تواند ما را به‌شدت دچار یک نوع سو برداشت کند و در  گمراهی جدی قرار دهد. پیچیدگی مشخصه دنیای مدرن است. دانشمندان در تعریف سیستم‌های پیچیده دو شاخص را مطرح می‌کنند که طبق شاخص اول: در سیستم‌های پیچیده، متغیرها متعدد هستند و دوم؛ حجم و اندازه کار به‌شدت نسبت به احجام ساده تغییر جدی پیدا می‌کنند که درمجموع دال بر پیچیدگی است.

آخوندی اظهار داشت: با در نظر گرفتن زندگی سنتی قبل از ماشین، حمل‌ونقل بر مبنای چهارپا قابل‌احصا بود اما زمانی که به بیش از 19 میلیون خودرو می‌رسد از جهت پیچیدگی و تنوع قابل‌مقایسه نیست.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «برای رفع مسائل جامعه شهری با یک امر بسیار پیچیده مواجه هستیم» گفت: لذا فناوری، تصویری فراروی مقررات قرار می‌دهد که مسئله چندوجهی انسانی، اجتماعی، فنی و زیست‌محیطی را به یک مسئله کوچک تبدیل می‌کند. درواقع یکی از مشکلات ما در دنیای جدید نحوه نگاه ما به فناوری است.

این عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد: همواره از اینکه مسائل بسیار پیچیده به یک مسائل ساده تبدیل می‌شود رنج می‌برم البته برای حل مسئله مجبور به ساده کردن آن هستیم اما ساده کردن مسئله به مفهوم پاک کردن آن نیست لذا باید حواسمان باشد که در حال حل مسئله کوچکی هستیم و برد مسئله در حد دامنه طراحی‌شده برای آن است.

آخوندی ادامه داد: در ایران فکر می‌شود که با در اختیار داشتن قدرت فناوری می‌توان ساختمان بلند، بزرگراه و پل و پمپ آب برای بالا کشیدن آن از اعماق زمین ساخت، بنابراین با هیچ محدودیت ذهنی مواجه نخواهیم شد. اگرچه تک‌تک آن حرف‌ها درست است اما آخر کار ظرفیت زیستی طبیعی یک ظرفیت محدود است و از آن مهم‌تر ظرفیت زیستی انسان‌هاست که با محدودیت مواجه است و آخر کار انسان‌ها نیز دارای ظرفیت محدود ذهنی، آموزشی و تربیتی هستند.

وی افزود: ما مورد اغوای فناوری قرارگرفته‌ایم، تهرانی که ظرفیت حداکثر 3 میلیون نفر را دارد به 8.7 میلیون نفر و در صورت محاسبه پیرامون، جمعیت آن به حدود 14 میلیون نفر می‌رسد که نتیجه آن مواجه‌شدن با محدودیت منابع زیستی است؛ اما علی‌رغم مشاهده این واقعیت‌ها بازهم باورمان نمی‌شود که ما یک اشتباه استراتژیک در جای دیگری مرتکب شده‌ایم و مجدد فکر می‌کنیم مسئله تهران را می‌توان با یک پل و آزادراه دیگر برطرف کرد.

فناوری یک هدف نیست

وزیر راه و شهرسازی با توجه به دو عنصر ظرفیت زیستی و انسان تأکید کرد: حتی اگر تمام اهداف ما توسعه فناوری شود این دو عنصر اصلی است که آخر کار نمی‌توان از آن فرار کرد و باید در نظر داشت که فناوری به‌هیچ‌وجه یک هدف نیست.

آخوندی با اشاره به اندیشه ایران‌شهری بیان داشت: در ایران بحثی بود که باعث تداوم این تمدن به بیش از 5 هزار سال شد. الگوی سکونت در ایران همواره با ظرفیت‌های زیستی منطبق بوده است. همان‌طور که می‌دانید سکونت در ایران بسیار پراکنده است و شبکه‌های قنات به ما در حد ظرفیت‌های زیستی امکان زندگی می داده‌اند.

انسان در تمدن ایران‌شهری حاکم فناوری بوده است

 وی در ادامه به زبان فارسی اشاره کرد و گفت: زبان فارسی نماد توجه ما به زندگی بشری و سازمان اجتماعی است به‌طوری‌که در فرهنگ تمدن ایران‌شهری ما نگاهی به فهم انسان از خلقت و زندگی داشته‌ایم. لذا مردم در تمدن ایران‌شهری اسیر فناوری نبوده بلکه حاکم تمدن ایران‌شهری بوده است؛ اما در دوره معاصر این دو عنصر از دست رفت. بارگذاری بیش از ظرفیت زیستی مانند تهران، مشهد، اصفهان، تبریز مشخصاً به مدد فناوری تحمیل ‌شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشکلات این شهرها بیان داشت: هم‌اکنون مسئله اصلی اصفهان آب است و مردم روز باز شدن آب به زاینده‌رود را جشن می‌گیرند. در مشهد نیز مسئله اصلی آب است و به فکر واردکردن آب از تاجیکستان یا دریای عمان به شهر فکر می‌کنند. همچنین در اهواز که کنار رودخانه کارون واقع شده نیز اصلی‌ترین مسئله شبکه آب و فاضلاب به شمار می‌رود.

وی اغوا گری فناوری را عامل اصلی فراموشی عناصر انسان و ظرفیت زیستی دانست و گفت: اما راهکار ما در وزارت راه و شهرسازی بسیار ساده است مبنی بر اینکه «به تمدن ایران‌شهری خود بازگردیم» منظور ما از تمدن ایران‌شهری نیز همین دو عنصر است.

عنصر اجتماعی هوشمند

آخوندی تأکید کرد: در صورت حرکت به سمت حمل‌ونقل هوشمند و حکومت دیجیتال و یا هر سمت دیگری انسان و شهروند، یک عنصر اجتماعی هوشمند در کنار خود می‌خواهد. تأکید من در وزارت راه و شهرسازی آغاز هوشمند سازی سیستم‌ها از شهروند و تأمین اصل دسترسی آزاد اطلاعات شهروندان بوده است به‌طوری‌که از اطلاعات هواشناسی تا اطلاعات راه‌ها و اجرای طرح‌ها درنهایت باید در اختیار شهروند باشد.

وی افزود: مفهوم هوشمندی برای تعریف یک زندگی ملی هوشمند است و حمل‌ونقل هوشمند باید بر مبنای زندگی هوشمند باشد اگرچه از جهت فنی همه نیاز به یکپارچگی داریم و نیاز داریم در این دنیای پرسرعت بتوانیم شبکه‌ای ایجاد کنیم که اطلاعات با سرعت انتقال یابد اما همه این‌ها ابزاری برای ارتقا زندگی هوشمند است؛ و معتقدم اگر از موضوع زندگی هوشمند و شهروند جامعه هوشمند حرکت کنیم یک‌بار دیگر مجبور هستیم تمام این معماری هوشمند را طراحی کرده و موردبازنگری قرار دهیم و مرتب واکاوی کنیم که چه زندگی داشته باشیم.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در نوروز 93 مسئله این بود که چگونه جمعیت را در جاده‌های مختلف توزیع کنیم و مرتب از سوی سازمان راهداری و پلیس اطلاع‌رسانی می‌شد اما زمانی که در فروردین 94 سامانه‌های هوشمند مورد بهره‌برداری قرار گرفت، مردم توانستند محور خود را انتخاب و تردد کنند. لذا فقط با ایمان به اصل دسترسی آزاد اطلاعات می‌توان جامعه را هوشمند کرد به‌جای اینکه فقط مدیران ارشد سازمان‌های ذی‌ربط از اطلاعات آگاه باشند.

خودرو فضای عمومی را به نفع خود اشغال کرده است

این مقام مسئول همچنین به نظرات کارشناسان حوزه حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: آنچه اتفاق افتاده خودرو فضای عمومی را به نفع خود اشغال کرده و شهر به‌جای اینکه منافع عمومی را برجسته کند در اختیار خودخواهی افرادی است که از طریق خودروها تردد می‌کنند و به همین خاطر حمل‌ونقلی‌ها همواره در خصوص حمل‌ونقل عمومی صحبت می‌کنند و این اصلی‌ترین عدم تعادلی است که در دنیای مدرن رخ‌داده است.

آخوندی با اشاره به کارکرد حمل‌ونقل هوشمند گفت: یکی از کارهای حمل‌ونقل هوشمند، کمک به حوزه عمومی برای غلبه به حوزه شخصی است تا درواقع حوزه عمومی در اختیار آن باشد و این هدف فقط با بحث جامعه هوشمند صورت می‌گیرد و بحث فنی نیست.

وزیر راه و شهرسازی در پایان همایش ضمن تشکر از تمام برنامه‌ریزان و حاضران بیان داشت: این همگرایی بین‌المللی موجب می‌شود تا حمل‌ونقل هوشمند را بر اساس شهروند محوری طراحی و به نحوه استفاده از آن حساس شویم. همچنین جا دارد یاد شهید خدمت مهندس طلوعی مقدم را گرامی بداریم که در راه خدمت به سرزمین جان خود را فدا کرد گرامی در پیشگاه خداوند گرامی بداریم

تعداد بازدید: 1177 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  از چین بپرسید آیا حاکمیت چین بر تایوان را هم قابل مناقشه می‌دانید؟!
  اسامی افراد تاییدصلاحیت‌شده ۲۲ خرداد اعلام می‌شود
  عباس آخوندی: نگران ایرانم؛ فرقه‌ای از سر جهل و عناد، چهارطرف این سرزمین را بسته‌اند و آن را تبدیل به قلعه‌ای محصور کرده اند / حصر هیچ‌گاه سرنوشت و ویژگی ملت ایران نبوده / بیهوده نیست که شاهد سیل مهاجرت ایرانیان از پیر و جوان هستیم / می‌آیم تا در مسیر استقرار صلح و رفع تحریم‌ها، سیاست کشور را با قوت هر چه بیشتر به‌پیش ببرم
  قالیباف: اگر داوطلب نمی‌شدم کاری که برای حل مسائل اقتصادی شروع کرده ایم ناتمام می‌ماند/ اگر معتقد نبودم که مشکلات معیشتی یا وضعیت اینترنت قابل حل است، هرگز پا به عرصه نمی‌گذاشتم/ نامزدی در انتخابات نیازی به استعفا از ریاست مجلس ندارد
  مصطفی پورمحمدی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد
  اسحاق جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرد
  پورمحمدی: قرار ما این نبود که عدالت قربانی مصلحت شود/ به توانایی ایرانیان برای ایجاد ثروت و قدرت اعتقاد دارم/ می‌توانستیم در شرایط بهتر از این باشیم
  سبحانی پس از ثبت نام در انتخابات: غفلت از اجرای قانون اساسی به امنیت ملی آسیب‌های جدی وارد کرده است‌
  اگر یک فضای حزبی داشتیم، کاندیداها با پشتوانه حزبی وارد می‌شدند و شناسنامه داشتند / واقعیت این است که گاهی وزنِ افراد باعث ردصلاحیت آنان می‌شود
  صدراعظم آلمان به پوتین: از هر سانتی‌متر خاک ناتو دفاع می‌کنیم
  هیچ کشوری به اندازه‌ی روسیه به ایرانی‌ها ظلم نکرد
  رای ندادن آرزویی است برای رساندن پیامی که رسانده نمی شود!
  ظریف: در جریان برجام، وظیفه‌ام این بود که ریش پروفسوری را بکنم ریش کامل!
  زلنسکی: نیروهای روسیه به اوکراینی‌ها می‌خندند
  حمایت مجدد چین از ادعا‌های امارات درمورد جزایر سه گانه / سفیر پکن در تهران به وزارت خارجه احضار شد
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  فیلم/ زاکانی با پایتخت چه کرده؟
  پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد
  مسعود پزشکیان: شنبه رسما کاندیدای انتخابات می‌شوم
  همتی داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری شد
  سخنان زیبا که راه را برای تنگناهای اقتصادی فراهم می‌کند ما را فریب ندهد
  به صورت مشروط در انتخابات ریاست جمهورى پیش رو مشارکت می‌کنیم / نامزد یا نامزد‌های اختصاصی معرفی می‌کنیم / نامزد‌ها از میان شخصیت‌های متعهد به نمایندگی از مواضع و دیدگاه‌های اصلاح طلبان انتخاب می‌شوند / اسامی نامزد‌های ما پیش از پایان بررسی صلاحیت‌ها اعلام می‌شود
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  صف آرایی شرق و غرب در خیابان های تفلیس و ایروان
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  مهر: ثبت‌نام مصطفی پورمحمدی در انتخابات تقریباً قطعی است
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  منطقه آزاد انزلی؛ دارای ظرفیت های متنوع برای توسعه همکاری ایران و بنگلادش
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  نهایی شدن ساخت واگن‌ های مترو
  ناوگان هلیکوپترهای کشور چند ساله است؟
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  آسیب شناسی طرح جامع حمل و نقل و پندی از طرح ملی راه آهن هند
  امام صادقی ها چه بلایی سر اقتصاد ایران آوردند!
  آشنایی با زیرساخت های حمل و نقلی عربستان سعودی
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  ماجرای قانون عوامل خارجی در گرجستان/ رویارویی غرب با تفلیس؟
  پیگیری قوی برای بازگشایی خط ریلی جلفا تا گرجستان/فیلم
  بهر طریق ممکن می بایست فیش انرژی جایگزین فیش گاز و برق شود
  ۵ استفاده از پساب فاضلاب در صنعت
  استفاد از پساب و فاضلاب ماهشهر در پتروشیمی ها
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار