پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 7 اردیبهشت 1403 - 06:34   
 
 
   آخرین اخبار  
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 66862صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع ریلیشنبه، 14 آذر 1394 - 12:36
رویای ترکیه روی «ریل»
رویای ترکیه روی «ریل»ترابر نیوز: رویای ترکیه برای راه‌اندازی خطوط ریلی و قطارهای پرسرعت در حالی یکی از پس دیگری در حال تحقق است که این کشور در کمتر از 10 سال اخیر به تکاپوی توسعه خطوط ریلی خود افتاده است.
  

ترابر نیوز:

رویای ترکیه روی «ریل»

 سرعت دولت ترکیه در تکمیل پروژه‌های ریلی در سال‌های اخیر به حدی افزایش پیدا کرده که 30 درصد خطوط ریلی این کشور در سال‌های اخیر برقی شده و براساس اعلام راه‌آهن ترکیه قرار است خطوط برقی تا سال 2018 به 70 درصد افزایش یابد. طبق اعلام راه‌آهن ترکیه، میزان سرمایه‌گذاری در راه‌آهن این کشور از 1.034میلیون لیر ترکیه در سال 2003 به هفت میلیارد و 929 میلیون لیر ترکیه در 2013 افزایش یافته است.  در حالی ترکیه در همسایگی ایران در حال ربودن گوی سبقت در حوزه ریلی است که ایران با بیشترین قدمت تاسیس راه‌آهن در منطقه، هنوز نتوانسته هیچ خط راه‌آهنی را برقی کند و از راه‌اندازی پروژه قطار سریع‌السیر در ایران نیز بیش از 10 سال می‌گذرد؛ اما هنوز این پروژه در ایستگاه «بودجه» معطل مانده است.


طول خطوط شبکه ریلی راه‌آهن ترکیه
دفتر امور بین‌الملل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با انتشار گزارشی که از سوی اتحادیه بین‌المللی راه‌آهن‌های دنیا (UIC) منتشر می‌شود، به وضعیت خطوط ریلی ترکیه پرداخته است. در این گزارش ضمن بررسی سیر تاریخی راه‌آهن ترکیه به دستیابی راه‌آهن این کشور به موفقیت‌های مختلف اشاره شده است. براساس این گزارش، راه‌آهن ترکیه قبل از تغییر حکومت این کشور به جمهوری 4136 کیلومتر خط اصلی ریلی داشت و در اولین سال‌های جمهوریت ترکیه (1950 ـ 1923) 3764 کیلومتر خط ساخته می‌شود (که متوسط ساخت سالانه راه-آهن به 134 کیلومتر در هر سال بالغ می‌شد). از سال 1951 تا 2002، 945 کیلومتر خط ریلی ساخته شده است که میانگین سالانه آن 18 کیلومتر است. از سال 2003 تا 2011، 1100 کیلومتر خط اصلی(میانگین سالانه 135 کیلومتر) در این کشور ساخته شده است.

هم‌اکنون میزان راه‌آهن ترکیه به‌شرح زیر است:
- 11.272 کیلومتر خطوط اصلی
- 1.213 کیلومتر خطوط سریع‌السیر
- 1.457 کیلومتر خطوط در دست ساخت

به‌علاوه میزان خطوط در دست مطالعه و طراحی برای ساخت خطوط جدید و دو خطه برابر با 4021 کیلومتر بوده که برای سرعت‌های 200 کیلومتر برای مسافری و 160 کیلومتر برای قطارهای باری طراحی می‌شوند.  همچنین میزان خطوط برقی راه‌آهن ترکیه برابر با 2535 کیلومتر، خطوط برقی در دست ساخت: 1446 کیلومتر و خطوط برقی در مرحله مناقصه برای ساخت برابر با 1298 کیلومتر است. اگر بخواهیم به درصد اعلام کنیم از میان خطوط ریلی راه‌آهن ترکیه 30درصد برقی است که طبق اعلام راه‌آهن ترکیه این میزان در 2018 به 70درصد افزایش خواهد یافت. میزان مسافر جابه‌جا‌ شده توسط راه‌آهن ترکیه در 2014 برابر با 78 میلیون نفر بوده و مقدار بار جابه‌جا‌ شده توسط این راه‌آهن در همین سال برابر با 7/ 28 میلیون تن بوده است.  علاوه بر این 9343 کیلومتر از خطوط این راه‌آهن در  یازده سال اخیر نوسازی شده است.

تجهیزات راه‌آهن ترکیه و سرمایه‌گذاری‌ها
راه‌آهن ترکیه دارای 496 لکوموتیو دیزلی، 95 لکوموتیو برقی، 46 لکوموتیو دیزلی مانوری، 101 لکوموتیو EMU (ترنست برقی)، 56 ترنست دیزلی (OMU)، 963 واگن مسافری و 18200 واگن باری است. از این بین 155 واگن مسافری و 5865 واگن باری بین سال‌های 2003 و 2012 تامین شده و در شبکه قرار گرفته است. 300 واگن باری نیز در 2013 در اختیار ناوگان ریلی این کشور قرار داده شده است. هم‌اکنون راه‌آهن ترکیه دارای 13 رام قطار سریع‌السیر است که طبق برنامه‌ریزی مقرر شده تعداد این قطارها به 125 رام برسد.  براساس این گزارش، در حال حاضر راه‌آهن ترکیه دارای 5 مرکز لجستیکی در حال بهره برداری است. ساخت 6 مرکز لجستیکی در دست اقدام بوده و طراحی برای ساخت و بهره‌برداری از 7 مرکز لجستیکی دیگر نیز ادامه دارد. میزان سرمایه‌گذاری صورت گرفته در راه‌آهن ترکیه طبق اعلام راه‌آهن ترکیه از 034/ 1 میلیون لیر ترکیه در 2003 به هفت میلیارد و 929 میلیون لیر ترکیه در 2013 بالغ شده است.

چشم‌انداز ریلی 2023 راه‌آهن ترکیه
طبق اعلام راه‌آهن ترکیه در هدف‌گذاری صورت گرفته برای راه‌آهن ترکیه بناست تا کل شبکه با ساخت 10 هزار کیلومتر خطوط سریع‌السیر و 4000 کیلومتر خطوط متعارف ریلی به 26 هزار کیلومتر در 2023 افزایش یابد.

عملیات قطارهای سریع‌السیر
قطارهای سریع‌السیر در مسیر آنکاراـ اسکی شهیر از 13 مارس 2009 عملیاتی شد که تعداد 2/ 7 میلیون مسافر بین مارس 2009 و اکتبر 2012 در این خط سریع‌السیر جابه‌جا‌ شد. با راه‌اندازی این خط شمار مسافران بین آنکارا و اسکی شهیر 10 برابر شده و سهم ریل از 8 درصد به 72 درصد افزایش یافت. به‌علاوه راه‌آهن سریع‌السیر زندگی فرهنگی اجتماعی و اقتصادی پویایی به آنکارا و اسکی شهیر بخشید. به‌طوری‌که مسافرت برای مسائل بهداشتی، تفریحی و توریستی از 15 به 40 درصد افزایش پیدا کرد. راه‌آهن سریع‌السیر آنکارا – قونیه در 2011 افتتاح شد و مسیر راه‌آهن سریع‌السیر از اسکی شهیر تا استانبول در 25 جولای 2015 افتتاح شد که هم‌اکنون خط سریع‌السیر ریلی بین آنکارا و استانبول به‌طول 533 کیلومتر در حال بهره‌برداری است. زمان مسافرت از آنکارا به اسکی شهیر یک ساعت و نیم بوده و از آنکارا به استانبول حدود 3 ساعت با قطار سریع‌السیر طول می‌کشد.

سایر پروژه‌های سریع‌السیر راه‌آهن ترکیه:
 پروژه سریع‌السیر آنکارا ـ سیواس: شروع عملیات اجرایی آن از سال 2009 بوده و تاکنون کارهای زیر‌بنایی اش 89درصد پیشرفت داشته است. کل طول مسیر 393 کیلومتر بوده و سرعت قطارها در روی این خط 250 کیلومتر در ساعت خواهد بود و زمان مسافرت در آن نیز تقریبا 2 ساعت طول خواهد کشید.
پروژه سریع‌السیر آنکارا ـ بورسا: مطالعات ساخت بین بورسا ـ ینی شهیر (75 کیلومتر) در جریان است. همچنین مطالعات برای ینی شهرـ بیلجیک (41 کیلومتر) نیز در جریان است. طول مسیر 116 کیلومتر (بورسا ـ بیلجیک) و سرعت قطارها 250 کیلومتر خواهد بود. زمان مسافرت آنکارا ـ بورسا تقریبا دو ساعت و 15 دقیقه و استانبول ـ بورسا دو ساعت و 15 دقیقه خواهد بود.
پروژه سریع‌السیر آنکارا ـ ازمیر: طول این مسیر 488 کیلومتر است. سرعت قطارها 250 کیلومتر خواهد بود و زمان مسافرت آنکارا ـ ازمیر تقریبا 3 ساعت و نیم و آنکارا ـ افیون تقریبا یک ساعت و نیم خواهد بود. روند مناقصه اجرای این پروژه برای بخش پولاتلی ـ افیون به پایان رسیده است.
پروژه سریع‌السیر سیواس ـ ارزینکان: مطالعات ساخت برای این پروژه در دست انجام بوده و انتظار می‌رود تا آخر سال 2013 تکمیل شود. طول مسیر 235 کیلومتر بوده و سرعت قطارها در آن 250 کیلومتر خواهد بود. همچنین مسافرت از سیواس تا ارزینکان حدود 2 ساعت طول خواهد کشید.

اتصال ترکیه به همسایگان
کشور ترکیه پروژه‌هایی را برای اتصال به کشورهای همسایه و نیز گسترش کریدورهای بین‌المللی و ترانزیتی‌اش از قبیل گرجستان، عراق و نخجوان در دست طراحی یا اجرا دارد. پروژه ریلی کارس ـ تفلیس- باکو برای اتصال به گرجستان و از طریق گرجستان به آذربایجان. طول این پروژه 101 کیلومتر است که 73 کیلومتر آن در داخل خاک ترکیه قراردارد و قرار شده این پروژه در اواخر 2016 افتتاح شود. همچنین پروژه سریع‌السیر استانبول- ادرین (مرز با یونان و بلغارستان) برای اتصال به اروپا و نیز پروژه کارس- نخجوان، پروژه ریلی نوسایبین- عراق و گازیانتپ ـ حلب از جمله پروژه‌های در دست اقدام هستند.  پروژه فری بوت بندر سامسون در ترکیه (دریای سیاه) به بندر قفقاز در روسیه که شامل بازسازی لنگرگاه، رمپ ترمینال فری بوت، خطوط عریض (1520 میلی متر)، قسمت‌های بارگیری /  تخلیه و انبار، ایستگاه تعویض بوژی و تسهیلات عملیات فری است در سال 2013 افتتاح شد.

در حال حاضر راه‌آهن ترکیه از مرز رازی به راه‌آهن ایران متصل است. نداشتن خط ریلی دور دریاچه وان در خاک ترکیه از جمله تنگناهای این مسیر است که باوجود مطرح شدن ساخت خط ریلی دور دریاچه وان، راه‌آهن ترکیه اقدامی مناسب در این زمینه انجام نداده است و انتقال بار و مسافر از روی این دریاچه با فری بوت انجام می‌شود. طبق اعلام راه‌آهن ترکیه تدارک دو فری بوت به ظرفیت 50 واگن و ساخت تسهیلات اضافی برای افزایش سرعت انتقال کالا برای گذر دریاچه وان به مناقصه گذاشته شده است. اتصال راه‌آهن ایران به اروپا از طریق راه‌آهن ترکیه صورت می‌گیرد. همچنین راه‌آهن‌های کشورهای آسیای میانه نیز از طریق شبکه راه‌آهن ایران به ترکیه و از آنجا به اروپا وصل می‌شوند.

عملیات قطارهای دربستی (Block Trains)
80 درصد حمل و نقل بار ریلی داخلی و بین‌الملل راه‌آهن ترکیه توسط قطارهای دربستی یا یکپارچه انجام می‌گیرد.  تعداد 5700 قطار دربستی ماهانه در هر دو جهت در عملیات هستند که از این تعداد 4700 قطار برای داخل و 1000 قطار برای بین‌الملل است.
پروژه مرمره: پروژه مرمره که قسمت آسیایی و قسمت اروپایی استانبول را با ریل از زیر تنگه استانبول به هم متصل می‌کند و از این طریق رویای 151 ساله ترک‌ها را به واقعیت می‌پیوندد از جمله پروژه‌های مهم راه‌آهن ترکیه بود که ترک‌ها به آن پروژه قرن لقب دادند و این پروژه در اکتبر 2013 افتتاح شد. طول کل پروژه تقریبا 77 کیلو متر است که 6/ 19 کیلومتر آن در طرف اروپایی و 4/ 43 کیلومتر آن در طرف آسیایی قرار دارد. قابلیت جابجایی مسافر در این مسیر 75000 نفر در هر ساعت بوده و کل زمان مسافرت به 105 دقیقه بالغ می‌شود.

  سیر تاریخی تحول راه‌آهن ترکیه:
1856: نخستین خط ریلی بین ازمیر و آودین (Izmir – Avdin) ساخته شد.
1924: راه‌آهن ترکیه ملی شد (400 کیلومتر).
1927: بنادر متصل به راه‌آهن جزو مایملک راه‌آهن دولتی شد  (5500 کیلومتر).
1953: راه‌آهن ترکیه TCDD نام گرفت و یک شرکت اقتصادی دولتی شد (9441 کیلومتر).
1984: TCDD یک موسسه اقتصادی عمومی شد (10263 کیلومتر).
2009: اولین قطار سریع‌السیر به بهره‌برداری رسید.

 
 
 
 
 
 
دنیای اقتصاد
تعداد بازدید: 1318 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  ۵ فوتی و ۱۸ مصدوم در اثر واژگونی اتوبوس در گردنه حیران
  آیا می دانید در این کشور همه وسایل حمل و نقل عمومی رایگان است
  تعطیلی پنجشنبه هزینه ساز وبه زیان کشور است اکثر کشورهای مسلمان جهان جمعه و شنبه تعطیل هستند
  باید از هزینه‌تراشی دولت‌ها بکاهیم
  درخواست ۴۰۰ هزار دستگاه اتوبوس برقی در بازارهای جهانی
  غیر از ایران کدام کشورها اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند؟ (+ اینفوگرافیک)
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار