پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
سه شنبه، 29 خرداد 1403 - 20:40   
 
 
   آخرین اخبار  
  ظلم مضاعف به مردم با مصوبه سست سهم بهینه در واگذاری لوکوموتیوها
با حضور فعالان و کارشناسان حوزه حمل و نقل
  نشست هم اندیشی کمیته حمل و نقل و خودرو ستاد دکتر پزشکیان 30 خرداد برگزار می شود

  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
پیشنهاداتی به دولت چهاردهم برای افزایش سهم راه‌ آهن
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید

  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 62448صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع هواییدوشنبه، 22 تیر 1394 - 13:40
نوسازی ناوگان هوائی مسافری نیازمند اختصاص ۷.۵ میلیارد دلار در برنامه‌ای ۵ ساله
نوسازی ناوگان هوائی مسافری نیازمند اختصاص ۷.۵ میلیارد دلار در برنامه‌ای ۵ سالهترابر نیوز: توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل هوائی مسافر در برنامه ای ۵ ساله به اختصاص حداقل ۷.۵میلیارد دلار نیاز دارد.
  
ترابر نیوز:

سر در ساختمان سازمان هواپیمایی کشوری

 

 

 

 

 

 

 

 

توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل هوائی مسافر در برنامه ای ۵ ساله به اختصاص حداقل ۷.۵میلیارد دلار (یک میلیارد و نیم دلار در سال) نیاز دارد.

 صنعت حمل و نقل هوایی بعنوان یکی از حوزه های مهم و تاثیرگذار در ابعاد مختلف توسعه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشورها به حساب می آید.

آخرین مطالعات بین المللی صورت گرفته نشان می دهد که سهم صنعت حمل و نقل هوایی از تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان در سال ۲۰۱۲ به بیش از ۲۴۰۰ میلیارد دلار رسیده و این صنعت بیش از ۵۸ میلیون شغل را در سراسر جهان پشتیبانی کرده و بیش از نیمی از توریسم بین المللی از طریق این روش حمل و نقلی جابجا می شوند.

سال گذشته دقیقا یکصد سال از آغاز حمل ونقل هوایی تجاری در سال ۱۹۱۴ گذشت و از آن زمان تاکنون حدود ۶۵ میلیارد نفر مسافر با هواپیما جابجا شده اند.

محققان پیش بینی می کنند در صورت ادامه روند رشد موجود، ۶۵ میلیارد نفر دیگر فقط در طول ۱۵ سال آینده از طریق هواپیما جابجا خواهند شد.

این حجم خیره کننده جابجایی بعنوان یکی از مشخصه های قرن جدید که در آن مرزهای جغرافیایی به تدریج رنگ واصالت خود را از دست می دهند، شناخته شده و فرصت منحصر به فردی را در اختیار کشورهایی قرار می دهد که خود را برای استفاده حداکثری از این موقعیت آماده کرده و زیرساخت های لازم برای تحقق این هدف را فراهم کرده اند.

علاوه بر موارد فوق ارزش روزافزون عامل زمان در زندگی روزانه جوامع بشری و کاهش تبعات منفی حمل و نقل هوایی از جمله کاهش مصرف سوخت به میزان ۵۰% در طول ۱۰ سال گذشته باعث شده تا سریعترین روش حمل و نقل، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.  

در این میان، کشورهای واقع در منطقه خاورمیانه بعنوان یکی از معدود مناطق جغرافیایی جهان که در طول ۱۰ سال گذشته همواره از بالاترین رشد حمل و نقل هوایی برخوردار بوده اند، مستعدترین کشورها جهت سرمایه گذاری در این بخش شناخته می شوند.

سفارش های خرید حدود ۸۰۰ فروندی هواپیما توسط مجموعه کشورهای هم جوار از قبیل ترکیه، امارات، قطر و عمان نشان دهنده بازاری است که در طول ۱۵ سال آینده در انتظار این منطقه خواهد بود.

بدون شک استفاده از این فرصت مستلزم شناخت واقع بینانه وضع موجود و ارائه نقشه راه برای رسیدن به اهداف تعیین شده می باشد.

وضعیت صنعت هوانوردی در ایران

در میان ده کشور منطقه شامل ایران، امارات، قطر، بحرین، عربستان، کویت، عمان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان در حالی که کشور ما یکی از پهناورترین این کشورهاست اما از نظر تعداد هواپیمای فعال پس از امارات، ترکیه و عربستان در جایگاه چهارم و از نظر شاخص تعداد هواپیما به ازای هر میلیون نفر که یک شاخص شناخته شده بین المللی است، در رده نهم قرار داریم.

در حالی که کشور ما از نظر وسعت و جمعیت سهم حدود یک درصدی دنیا را بخود اختصاص داده، سهم ما از نظر تعداد ناوگان هوایی، تعداد صندلی عرضه شده و تعداد مسافر کمتر از یک درصد یعنی پائین تر از متوسط دنیا است. این در حالی است که سهم کشور کوچکی مانند امارات از این بازار ۵ برابر متوسط دنیاست.

بعلاوه ناوگان هواپیمایی کشور با سن متوسط حدود ۲۰ سال در آخرین رتبه بین ده کشور منطقه قرار دارد. همگی شاخص های فوق نشان از توسعه نیافتگی و یا عدم توازن قابلیت های این بخش با نرم های بین المللی و تقاضای موجود بازار را دارد.

به منظور توسعه صنعت هواپیمائی به توسعه در چهار حوزه اصلی یعنی زیر ساخت، ناوگان، نیروی انسانی و سیستم نیاز داریم.

آمار موجود نشان میدهد که زیرساخت های فرودگاهی موجود کشور شامل حدود ۶۰ فرودگاه، قابلیت پذیرش و اعزام حدود ۸۵ میلیون مسافر در سال را دارا هستند، درحالی که هم اکنون فقط اندکی بیشتر از نصف این تعداد مسافر در فرودگاههای کشور پذیرش و اعزام می شوند.

بنابراین در حـوزة زیرساخت به غیـر از لـزوم تـوسعه ظرفیت در بــرخی فــرودگاهها از جمله فرودگاههای حضرت امام، مهرآباد، اهواز، اصفهان و شیراز و ارتقاء سیستم های کمک ناوبری برخی فرودگاهها با مشکل جدی مواجه نیستیم از نقطه نظـر نیروی انسانی نیز با وجود مراکز متعدد آموزشی و نیروهای جوان مستعد و تحصیلکرده چشم انداز روشنی در این زمینه وجود دارد، ولیکن جاری کردن این نیروی دانشی در بدنه صنعت و سازمان هواپیمایی کشوری نیازمند زمان و مساعدت دستگاههای ذیربط است. در سال گذشته و با پیگیریهای بعمل آمده سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاههای کشور موفق به دریافت مجوز استخدام تعدادی نیروی متخصص شدند که مراحل جذب این افراد در حال انجام است اما در حوزه توسعه ناوگان و سیستم،‌ نیازمند توجه و تلاش بیشتری هستیم.

در طول سالهای گذشته اقداماتی برای تسهیل ورود هواپیما به کشور در دولتهای مختلف بعمل آمده که بدلیل وجود موانع تحریم، برای اجراء با محدودیتهای بسیاری روبه رو بوده است. بررسی ها نشان میدهند که درحال حاضر با یک شکاف قابل توجه بین عرضه و تقاضا در حوزه ناوگان مواجه هستیم.

به عبارت دیگر با حدود ۱۵۰ فروند هواپیمای فعال باید پاسخگوی بازاری با استعداد ۳۰۰ فروند باشیم. این در حالی است که بدلیل فرسودگی ناوگان و غیراقتصادی بودن تعمیرات بطـور متوسط سالانه ۱۰ تا ۱۵ فـروند هواپیما نیز از رده عملیاتی خارج می شوند که در صورت عدم ورود هواپیماهای جایگزین حداقل به همان تعداد به ناچار با محدودیت و کاهش پرواز به بسیاری از نقاط کشور روبرو خواهیم بود. علاوه بر این، محدودیت تعداد ناوگان در شرکت های هواپیمایی با وجود هزینه های فزاینده موجب غیراقتصادی شدن این فعالیت در برخی شرکت های دولتی از جمله ایران ایر و آسمان شده است. همچنین این عدم تعادل بین عرضه و تقاضا مشکلات عدیده ای در نظم بازار از جمله بازار سیاه و گرانفروشی را دامن زده است.

لذا می توان اذعان کرد که در حال حاضر گلوگاه اصلی توسعه بخش همانا عدم برخورداری از ناوگان مناسب به تعداد مورد نیاز است. به عبارت دیگر اولین اولویت بخش برای برون رفت از چالشهای موجود، تسهیل ورود هواپیمای مناسب به کشور است.

در طول سالهای گذشته برخی شرکت های هواپیمائی با کسب تجربیات لازم برای دور زدن تحریم اقدام به ورود هواپیما کرده اند ولی ترغیب آنها به ورود هواپیماهایی با شرایط سنی و فنی مناسب تر که لاجرم سرمایه بالاتری را نیز نیاز دارد مستلزم حمایت و سرمایه گذاری لازم همانگونه که کشورهای هم جوار انجام می دهند، است.

بنابراین لازم است تا در یک برنامه ۵ ساله مبلغ حداقل ۷.۵ میلیارد دلار (یک میلیارد و نیم دلار در سال) با باز پرداخت حداقل ۱۰ ســاله و نــرخ سود مناسب بدون طی تشریفات وقت گیر در بانکهای عامل و صندوق توسعه ملی به امر توسعه و نوسازی ناوگان حمل ونقل هوائی مسافر اختصاص یابد.

در این صورت میتوان انتظار داشت که با ورود سالانه حداقل ۳۰ فروند هواپیمای جدید، در طول ۵ سال آینده نه تنها سن متوسط ناوگان به نحو قابل ملاحظه ای کاهش یابد بلکه ناوگان هــوائی کشور توانائی پاسخگــوئی به انتظارات بازار را در حد قابل قبولی دارا شود.

 

پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی

 

تعداد بازدید: 1216 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  نشست هم اندیشی کمیته حمل و نقل و خودرو ستاد دکتر پزشکیان 30 خرداد برگزار می شود
  گردهمآیی بزرگ ریلی ها
  پزشکیان می‌تواند شرایط کشور را به نفع مردم تغییر دهد
  پزشکیان برای طیف آرای خودش در مناظره خوب ظاهر شد / او برای مردم عادی جذاب است / پزشکیان دیشب یک نامزد صادق بود / او باید از این پس سراغ آرا طبقه متوسط برود / پورمحمدی فراتر از یک روحانی ریش سفید سالخورده ظاهر شد / زاکانی هم اینقدر خسته بود که چشمانش باز نمی‌شد
  آشنایی با زیرساخت های حمل و نقلی امارات متحده عربی
  ظلم مضاعف به مردم با مصوبه سست سهم بهینه در واگذاری لوکوموتیوها
  حمایت جامعه متخصصین صنعت هوانوردی و فرودگاهی از مسعود پزشکیان
  برگزاری گردهمایی جامعه هوانوردی و فرودگاهی در حمایت از مسعود پزشکیان
  نشست هم اندیشی کمیته حمل و نقل و خودرو ستاد دکتر پزشکیان 30 خرداد برگزار می شود
  رئیس جبهه اصلاحات: صادق زیباکلام به سرطان مبتلا شده است
  رئیس اتاق بازرگانی در دیدار پورمحمدی: نرخ تورم و نرخ بهره کمر تولیدکننده را شکسته / تعهدات ارزی که برای بازرگانان تعریف شده مشکلات بسیاری آفریده / وزارتخانه‌های نیرو و صمت در تامین زیرساخت‌ها عملکرد خوبی ندارند / وضعیت کارخانه‌های تولیدی هر روز بدتر می‌شود
  نگرانی چین از توسعه بندر چابهار + فیلم
  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  مسعود پزشکیان: بلد نیستم شعار دهم و تاکنون برای رای گرفتن دروغ نگفتم
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  رانت ویژه برای واردکنندگان خودرو
  پزشکیان برای جذب آرای میلیونی فعالان حمل و نقل چه برنامه ای دارد؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید
  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  نامزدهای ریاست‌ جمهوری درباره مکران چه می‌گویند؟
  ​اجرای بیمه شخص ثالث اجباری وسایل نقلیه ریلی به کجا رسید؟
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  آیا همه تاکسی های فرسوده تهران برقی می شود؟
  پزشکیان: مغز‌ها از ایران می‌روند، چون یک عده با رابطه، قدرت را در دست می‌گیرند و برخورد نامناسب با جامعه انجام می‌دهند
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  دکترعلی ربیعی:پزشکیان هرچه بگوید تا آخر بر آن استوار خواهد ماند
  استدلال عباس عبدی برای لزوم مشارکت در انتخابات امسال: شکست فاحش سیاست یک‌دست‌سازی کاملا اثبات شده؛ بسیاری از اصولگرایان و بدنه آنان نیز سرخورده هستند / ساختار رسمی از هیچ کدام از نامزدها هیچ حمایت ویژه‌ای نمی‌کند
  سریع القلم: نمی دانیم می‌خواهیم با دنیا مبارزه کنیم یا همکاری؟ عدم ارتباط با جهان اولین دلیل مشکلاتمان است
  ویدئو/ نطق « مسعود پزشکیان » در مجلس 88
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود + فیلم
  اظهارات جنجالی مسعود پزشکیان، در باره مهسا امینی/ویدئو
  نطق مسعود پزشکیان در سال ۱۳۸۲ در مجلس/ویدئو
  کارشناس شبکه‌ی افق: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند/ بزودی نمی‌توانیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم/ویدئو
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار