پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 21 خرداد 1403 - 22:16   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 61949صفحه نخست » حمل و نقل جاده اییکشنبه، 7 تیر 1394 - 15:05
تحلیلی برنماد ضعف فرهنگ ترافیک ورامین
تحلیلی برنماد ضعف فرهنگ ترافیک ورامینترابر نیوز: تعداد زیاد سرعت گیرهای غیر استاندارد در یکی از پردترددترین جاده‌های استان تهران یعنی جاده تهران – ورامین سبب افزایش ریسک، هزینه و در نهایت ترافیک شده است.
  
ترابر نیوز:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سرعت گیر یا سرعت کاه یا دست انداز تعابیر مختلفی است که در ترافیک شهری به کرات شنیده می شود و به دلیل کاهش تلفات جاده ای به طور گسترده در سطح جاده های کشور مورد استفاده قرار می گیرند اما در نصب بسیاری از آنها استانداردهای لازم رعایت نشده و همین امر باعث شده این ابزار به جای فایده داشتن، ناکارآمد به حساب بیاید.

تعداد زیادی از این سرعت کاه ها در یکی از پردتردد ترین جاده های استان تهران یعنی جاده تهران – ورامین نصب شده که عدم رعایت استاندارد در آنها، نه تنها کمکی به حل مشکل ترافیکی در این جاده نداشته، بلکه با کارکرد معکوس سبب افزایش ریسک، هزینه و در نهایت ترافیک شده است.

عدم رعایت ضوابط و مقررات فنی و قانونمند در استفاده از این ابزار سبب شده این تجهیزات به اصطلاح آرام سازی ترافیک، عملکرد مناسبی از خود نشان ندهند.

اما تعداد این سرعت گیرهای غیر استاندارد و بدون علامت در شهرهای ورامین و قرچک به خصوص جاده تهران - ورامین که راه ارتباطی شهرستانها شرق استان با پایتخت محسوب می شود چنان افزایش یافته که رانندگان را کلافه کرده است و دردی به آلام مردم افزوده است.

جاده تهران ورامین

استانداردهای لازم  در ساخت و نصب سرعت گیرها

کارشناس ارشد راه آهن و مشاور شورای اسلامی شهر ورامین در زمینه مترو در خصوص استانداردهای این ابزار اظهار داشت: اصلی ترین مسئله در ساخت و نصب سرعت گیر و سرعت کاه، محل و شرایط نصب آن است.

 جاوید شیرکوند افزود: در مفهوم مهندسی سرعت گیر از جنس پلاستیک یا لاستیک است و ابزاری برای کنترل سرعت وسایل نقلیه به حساب می آید و طبق استانداردهای موجود، ارتفاع بلندترین نقطه یک سرعتگیر باید بین ۷ تا۱۰ سانتی متر و پهنای آن ۳۰ سانتی متر باشد.

وی ادامه داد: سرعت کاه از جنس آسفالت بوده که کاربرد آن در مناطق و معابر مسکونی و همچنین مناطقی که مسیر اصلی اتوبوس، آمبولانس و اتومبیل های اورژانسی دیگر نیستند، متداول است که سرعت عبور از آنها نباید از ۱۵ تا ۳۰ کیلومتر در ساعت تجاوز کند و ارتفاع بلندترین نقطه سرعت کاه بین۷ تا۱۰ سانتی متر و پهنای آن بین ۳.۵ تا ۶.۷ متر است.

شیرکوند به ضوابط استفاده از سرعت گیر و سرعت کاه در جاده ها اشاره کرد و افزود: در کشورهای مختلف دنیا، ضوابط مختلفی برای استفاده از این ابزارهای ترافیکی وجود دارد که از جمله آن می توان به نوع عملکرد معابر، عرض خیابان و معابر، شیب خیابان، وضعیت سرعت معبر یا خیابان مورد نظر، وضعیت کاربری اطراف خیابان و علائم مشخصه اشاره کرد.

وی با توضیح هر یک از ضوابط استفاده از این ابزار ترافیکی گفت: با توجه به مشکلاتی که سرعت کاه و سرعت گیرها در ایجاد توقف و افزایش تأخیر در معابر ایجاد می کنند، در معابر شریانی درجه یک مثل آزادراه ها و بزرگراه ها و معابر شریانی درجه دو مثل راههای اصلی باید خودداری کرد  اما در خیابان های فرعی و محلی با رعایت ضوابط فیزیکی گفته شده بلامانع است .

این کارشناس تأکید کرد: همچنین از آنجا که عرض خیابان ها می تواند تأثیر مستقیمی بر سرعت عملکرد وسایل نقلیه عبوری داشته باشد، حداکثر عرض سواره برای اجرای سرعت گیر ۱۲ متر و برای سرعت کاه ۱۵ متر است.

وی  با اشاره به اینکه اجرای سرعتگیر و سرعت کاه در خیابان با شیب طولی بیش از ۸ درصد ممنوع است، گفت: در خیابان و معابری که سرعت مجاز تا ۳۰ کیلومتر بر ساعت باشد تنها سرعتگیر، با مشخصات فنی و فیزیکی با جنس لاستیکی و پلاستیکی مجاز است.

شیرکوند ادامه داد: علاوه بر این بکارگیری سرعت گیر و سرعت کاه در خیابان هایی که مسیر اصلی حرکت آمبولانس ها و خودروهای آتشنشانی هستند، ممنوع است و مهم تر اینکه سرعت گیرها و سرعت کاه ها بایستی با علایم مشخص همچون تابلو، روشنایی، تغییر رنگ و خط کشی باشند.

وی افزود: استفاده از ضابطه خاص در نصب سرعت گیر در شهر ورامین موضوعی است که بایستی از طریق استعلام از شهرداری ورامین پاسخ داده شود اما نکته اصلی کاربری شریان اصلی تهران- ورامین در جابجایی روزانه انبوه مسافران و رویارویی با این پدیده ترافیکی است.

تنها محل دسترسی شهروندان جنوبشرق استان به پایتخت پر از معضل!

جاده تهران- ورامین، تنها محل عبور روزانه دسترسی شهروندان شهرستانهای پیشوا، ورامین و قرچک به تهران و شهرهای مجاور در استان است.

این جاده یکی از پرتردد ترین جاده های کشور است که ترافیک آن، از طریق یک جاده دسترسی جابجا می شود و در عین حال معضلات زیادی در آن دیده می شود.

دسترسی های اصلی استفاده از این جاده به سه مقصد میدان شوش تهران، میدان شهرری، مترو شهرری و میدان بسیج منتهی می شود که بخش اصلی آن مترو شهرری است. ایستگاه مترو شهرری واقع در خط یک متروی تهران یکی از ایستگاههای اصلی این خط در تبادل با سایر سیستم های حمل و نقلی از قبیل اتوبوس و تاکسی است.

به گفته مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت بهره‌برداری مترو تهران در خط یک مترو تهران که از میدان تجریش آغاز و تا ایستگاه کهریزک ادامه دارد، پرترددترین ایستگاه شهرری و شلوغ ترین زمان تردد مسافران در این خط، ساعت ۱۷ تا ۱۸ هر روز است.

شیرکوند در این خصوص نیز اظهار داشت: برای دسترسی از مسیر متروی شهرری به ورامین، مسافران لازم است سفری را آغاز کنند که زمان این سفر ۴۰ کیلومتری، در بهترین حالت ۴۰ دقیقه و در ساعات اوج ترافیک بین ۵۵ تا ۶۰ دقیقه است.

وی افزود: نرم افزار "google map" زمان پیشنهادی برای دسترسی از متروی شهرری به میدان امام خمینی(ره) ورامین را ۵۲ دقیقه و زمان بالعکس را ۵۵ دقیقه اعلام کرده است و  این زمان برای یک ترافیک معمولی پیش بینی شده و در صورت رخ دادن اتفاق غیر منتظره لازم است زمان آن رخداد، به مجموع زمانها افزوده شود.

در تقسیم فاصله بر زمان، سرعت متوسط سیر در مسیر متروی شهرری تا میدان امام خمینی(ره) با فرض زمانهای ۴۰ تا ۶۵ دقیقه به صورت جدول زیر است:

سرعت گیر

 تصویر ذیل زمان پیشنهادی نرم افزار google map را برای رسیدن از مترو شهرری به میدان امام خمینی(ره) شهر ورامین نشان می دهد و مسیر پیشنهادی کوتاهترین مسیر برای دسترسی مبدأ و مقصد بوده و زمان پیش بینی شده بر اساس استفاده از پارامترهای مختلف نرم افزار در قسمت پایین نمایش داده شده است.

سرعت گیر

تعداد سرعت گیرها در جاده تهران- ورامین

سرعت گیر

مسیر متروی شهرری به ورامین مجموعاً دارای ۵۴ سرعت گیر(فارغ از استاندارد بودن یا نبودن آنها) است که شرح آن به تفصیل در جدول ذیل نمایش داده شده است.

گراف حرکت در این مسیر با نرم افزار "Speedometer GPS" به صورت ذیل است:

سرعت گیر

این کارشناس ارشد راه آهن گراف حرکت در مسیر موردنظر را به شرح ذیل بررسی می کند:

  1. نقاط شکست مشابه: نواحی شکست سرعت زیادی در گراف وجود دارد که تنها دلیل آن در روز بررسی وجود سرعت گیرهای متعدد در مسیر است. تقریباً تمام سرعت گیرها دارای شرایط مشابه است که در آن سرعت خودرو تا حدود سرعت ۱۰ کیلومتر در ساعت کاهش داده می شود.
  2. حداکثر سرعت در گراف ۱۱۰.۹ کیلومتر بر ساعت ثبت گردیده است. 
  3. عمده مشکل سیر با سرعت متوسط به مسیر قرچک تا ورامین اختصاص می یابد. این مسیر با دارا بودن ۲۹ دست انداز(حدود ۵۴ درصد تعداد دست اندازهای مسیر) دارای متوسط سرعت سیر ۳۶ کیلومتر در ساعت است.
  4. در تقسیم بندی مسیر به دو بازه متروی شهرری تا قرچک و قرچک تا میدان امام خمینی(ره)، مشاهده می شود که در مسیر اول(حدفاصل متروی شهرری تا میدان شهید ستاری قرچک به طول ۲۴ کیلومتر) ۲۵ سرعت گیر وجود دارد که به طور متوسط در هر ۹۶۰ متر یک سرعت گیر وجود دارد که این عدد برای میدان شهید ستاری تا میدان امام خمینی(ره) به هر ۵۵۰ متر محدود می شود.

مشکلات و موانع تعدد سرعت گیر

شیرکوند در خصوص مشکلات تعدد سرعت گیر گفت: کم کردن سرعت قبل از رسیدن به سرعت گیر و شتاب مجدد وسایل نقلیه ضمن بالا رفتن مصرف سوخت، افزایش آلودگی هوا را به دنبال دارد و علاوه بر آن می توان به تأثیر منفی در سرویس دهی وسایل نقلی اورژانسی به دلیل کاهش سرعت، آسیب دیدن جلوبندی، سیستم ترمز و کلاچ خودرو، ایجاد آب گرفتی پشت سرعت گیرها و سرعت کاه ها هنگام بارندگی و ازبین رفتن روسازی و افزایش تصادفات جلو به عقب بر اثر ترمز ناگهانی اشاره کرد.

افزایش تعداد و علائم کاهنده سرعت در شهر نشانه ضعف فرهنگ رانندگی است

وی افزود: در اولین برخورد مسافران عبوری از جاده تهران- ورامین، اولین نکته ای که توجه هر راننده ای را به خود جلب می نماید، تعدد سرعت گیر در این مسیر است.

حذف سرعت گیرها نیاز به انجام راهکارهای موازی از جمله افزایش بودجه فرهنگی برای غنی سازی فرهنگ صحیح رانندگی کردن در جامعه، آموزش رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی، افزایش دوربین های کنترل ترافیک، کاهش میزان سفرهای روزمره از طریق استفاده از سایر مدهای حمل و نقلی نظیر مترو و راه آهن، کاهش عبور مسافران از عرض خیابان با تعبیه صحیح پل عابر پیاده با پله برقی و ممانعت از عبور عابران پیاده از عرض خیابان دارد.

این کارشناس بیان کرد: در نهایت اگر به قوانین راهنمایی و رانندگی بیشتر توجه کنیم، در رانندگی صبر پیشه کنیم به حقوق دیگران احترام بگذاریم، کمی گذشت داشته باشیم، قطعا در روند روان سازی ترافیک مؤثر خواهد بود و مسئولان ترافیکی ما در تصمیمات خود تجدید نظر خواهند کرد.

دقیقا همین مسئله در شهرهای مختلف استان تهران نمود پیدا می کند و اینگونه است که میبینیم شهر "الف" با جمعیت و وسعت بیش از شهر "ب"، تعداد سرعت گیرهایش به مراتب کمتر است.

وی ادامه داد: همواره شهروندان و مسئولان ترافیکی شهر باید این نکته را مد نظر داشته باشند افزایش تعداد و علائم کاهنده سرعت در یک شهر، نه تنها ارزش محسوب نمی شود بلکه نشان گر پایین بودن فرهنگ رانندگی در آن شهر است.

سرعت گیر غیر مجاز بوشهر

اداره راه مخالف نصب سرعت گیر است

رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان ورامین درباره ضرورت نصب سرعت گیرها یا حذف آنها گفت: به طور کلی اداره راه با نصب سرعتگیر در جاده ها مخالف است چون آسیب های زیادی دارد، اصرار راهور نیز برای وجود سرعت گیر در مسیر جاده به دلیل کاهش تلفات جاده ای و تصادفات است.

علیرضا نادریان افزود: در راه های برون شهری که سرعت گیر نباید نصب شود و هشدارهای لازم بایستی با علائم افقی، خط کشی ها، چراغهای چشمک زن و... داده شود اما متأسفانه به جای این موارد از سرعت گیر استفاده می شود.

راهور منتظر استهلاک سرعت گیرها!

رئیس پلیس راهور شهرستان ورامین نیز در خصوص تعدد سرعت گیرها در جاده تهران – ورامین گفت: حوزه راهور ورامین از میدان پوئینک قرچک آغاز و تا ورامین ادامه دارد که طی یکسال اخیر هیچ سرعت گیری در این مسیر نصب نشده است.

سرهنگ پرویز رشیدیان افزود: راهور ورامین قصد دارد بر روی چراغ های زمان بندی و تابلو علائم متمرکز شود. امیدواریم فرهنگ رانندگی  به جایی برسد که نیاز به وجود سرعت گیر و سرعت کاه نباشد.

وی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در خصوص رعایت قوانین رانندگی با کمک مطبوعات و رسانه ها یادآور شد: تعدد سرعت گیر در مسیر جاده ها توهین به رانندگان است.

سرعت گیر

رشیدیان در مورد اینکه با توجه سیاست فعلی راهور برای عدم نصب سرعت گیر چرا شاهد بیش از ۱۰ سرعت گیر از میدان پوئینک قرچک تا میدان امام(ره) ورامین هستیم، ادامه داد: این سرعت کاه ها سه سانتی متری هستند و برای دوره های قبل یعنی چهار سال پیش بوده و تا حدودی از بین رفته اند اما طی یکسال اخیر سرعت کاه جدیدی نصب نشده است و این سرعت کاه های موجود نیز باید به مرور از بین بروند.

یکی از زمینه های حائز اهمیت در مهندسی حمل و نقل، مباحث مربوط به ایمنی است و از این رو باید ویژگی ها و مشخصات معابر شهری و نیز ابزارهای آرام سازی به کار رفته در آنها مانند سرعت کاه مورد بازبینی قرار گیرد که گویا متأسفانه این مهم در مسیر تهران – ورامین درنظر گرفته نشده و این جاده را به یکی از بدترین جاده های کشور تبدیل کرده به طوری که از آن با تعبیر "جاده مرگ" یاد می کنند و همچنین معضل ازدیاد سرعت گیرها در این جاده آنچنان دامن گیر شده که ورامین و قرچک به "شهر سرعت گیرها" نیز ملقب شده اند.

مبنی بر اینکه با توجه سیاست فعلی راهور برای عدم نصب سرعت گیر چرا شاهد بیش از ۱۰ سرعت گیر از میدان پوئینک قرچک تا میدان امام(ره) ورامین هستیم، ادامه داد: این سرعت کاه ها سه سانتی متری هستند و برای دوره های قبل یعنی چهار سال پیش بوده و تا حدودی از بین رفته اند اما طی یکسال اخیر سرعت کاه جدیدی نصب نشده است و این سرعت کاه های موجود نیز باید به مرور از بین بروند.

یکی از زمینه های حائز اهمیت در مهندسی حمل و نقل، مباحث مربوط به ایمنی است و از این رو باید ویژگی ها و مشخصات معابر شهری و نیز ابزارهای آرام سازی به کار رفته در آنها مانند سرعت کاه مورد بازبینی قرار گیرد که گویا متأسفانه این مهم در مسیر تهران – ورامین درنظر گرفته نشده و این جاده را به یکی از بدترین جاده های کشور تبدیل کرده به طوری که از آن با تعبیر "جاده مرگ" یاد می کنند و همچنین معضل ازدیاد سرعت گیرها در این جاده آنچنان دامن گیر شده که ورامین و قرچک به "شهر سرعت گیرها" نیز ملقب شده اند.

 

مهر

تعداد بازدید: 1545 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  مناظره داغ مسعود پزشکیان و احمد توکلی در برنامه زنده/فیلم
  ‫نطق تاریخی مسعود پزشکیان بعد از انتخابات 94/فیلم
  پزشکیان، امشب ساعت ۲۲ در «گفتگوی ویژه خبری» شبکه خبر
  حدود، اختیارات و وظایف رئیس جمهور در قانون اساسی
  حسین علایی: امید به تغییر و بهبود
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان ( یکشنبه 7 خرداد 1402 ) : صدای مردم را بشنوید/فیلم
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
  مسعود پزشکیان کیست؟ + سوابق و بیوگرافی
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟
  چه روغن موتوری مناسب خودروی شماست؟+فیلم
  علی لاریجانی با محمدباقر قالیباف ائتلاف می‌کند؟
  فیلم میزگرد جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ جایگاه میزان مشارکت مردم در انتخابات/ تفاوت مشروعیت و مقبولیت/ جایگاه حکومت کودتا
  تغییر استراتژی خاتمی و اصلاح طلبان
  طرح روسیه و چین براى جایگزینى مسیر دریایى کانال سوئز
  کاندیداهای رسمی جبهه اصلاحات معرفی شد: عباس آخوندی، پزشکیان و جهانگیری
  ببینید / ویدیویی تاریخی از حضور محمد مصدق و تیم حقوقی اش در دادگاه بین المللی لاهه
  صدیقی، امام جمعه موقت تهران: هر رئیس جمهوری اگر بخواهد مسئولانی را که رئیسی منصوب کرده عوض کند، خسارتش برای مردم است
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  یک مقایسۀ تأمل‌برانگیز بین ایران و کره‌جنوبی
  اختیارات رئیس جمهور بیشتره یا رهبری ؟؟
  بزرگترین دشمن آمریکا 35 تریلیون دلار بدهی است
  حجم نقدینگی جهان چند دلار است؟
  ۳۹ کشته در حمله خون آشام های صهیونیسم به مدرسه سازمان ملل در غزه
  سرمایه گذاری هند در شمال، جنوب و چابهار؛ تغییر متد انتظار و تماشا در برابر چین و پاکستان
  دلیل تمایل هند به گنجاندن بندر چابهار در کریدور شمال-جنوب
  تجربه ساخت هواپیما در ایران از گذشته تا امروز؛ ایران تولیدکننده هواپیما می شود؟
  فیلم میزگرد بسیار ارزشمند جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)
  نظر حضرت امام خمینی ره درباره حکومت و مردم/فیلم
  آمریکا متن قطعنامه شورای حکام علیه ایران را تعدیل کرد
  احمدی‌نژاد: با چهار اقدام مشکلات اقتصادی حل می‌شود
  حدادعادل: اگر جبهه رقیب، انتخابات سال ۹۲ را تکرار کند، باید تلاش کنیم تا به دست خودمان زمینه شکست را فراهم نکنیم
  اولین فیلم تبلیغاتی مسعود پزشکیان منتشر شد + فیلم
  مسعود پزشکیان: رفتارهای غلطی که در ۴۰ سال کردیم همه رو از دین و اسلام دور کردیم/فیلم
  هاشمی‌طبا: اگر رئیس‌جمهور نتواند تشخیص اولویت‌های کشور را داشته باشد، کار او به منزله کوبیدن آب در هاون است
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟ فیلم
  نقش موثر رئیس جمهوری در سیاست خارجی ایران
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/نمایش تصویری
  ببینید / فیلم تبلیغاتی ثبت‌نام «مصطفی پورمحمدی» در انتخابات؛ «قرار ما این نبود؛ قرار نبود بسیاری از شما مردم نگران گذران زندگی خود باشید»
  «حمیرا ریگی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار شد
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  دلایل عباس آخوندی برای نامزدی در انتخابات در کنار افتخار به عملکرد عملکرد حمل و نقلی خود
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فیلم| ایرباس بلوگا ایکس ال
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار