پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 13 خرداد 1403 - 14:35   
 
 
   آخرین اخبار  
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 41184صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع هوایییکشنبه، 22 دی 1392 - 07:06
فرسودگی ناوگان هوایی ایران وپیامدهای آن
فرسودگی ناوگان هوایی ایران وپیامدهای آنترابرنیوز: کهنه‌ترین هواپیماهای دنیا در ایران پرواز می‌کنند.متوسط عمر ناوگان هواپیمایی در ایران بالای 20 سال است در حالی‌که استاندارد جهانی کمتر از 10 وحتی 5 سال است.
  

ترابر نیوز:

 

فرسودگی ناوگان هوایی ایران

کهنه‌ترین هواپیماهای دنیا در ایران پرواز می‌کنند.80 درصد فرودگاه‌های کشور فقط هفته‌ای دو پرواز دارند در حالی‌که شرکت‌های خارجی در هفته بیش از 70 پرواز به تهران دارند.  متوسط عمر ناوگان هواپیمایی در ایران بالای 20 سال است در حالی‌که استاندارد جهانی کمتر از 10 وحتی 5 سال است.
 
این معضل از سال‌ها پیش همواره در ایران وجود داشته و با سوانحی که هرساله در حمل‌ونقل هوایی کشور رخ می‌دهد، بسیار واضح وآشکاراست که این صنعت نیاز به توجهی ویژه دارد. تا سال 1404 در هر سال نیاز به ورود حدود 30 فروند هواپیما با عمر کمتر از 10سال داریم.


بر اساس اطلاعات سازمان مشاوره هوانوردی انگلیس، ایران 189 هواپیما در ناوگان فعلی خود دارد که به‌طور متوسط عمر 22 ساله دارد؛ همچنین این کشور 76 هواپیمای ذخیره با عمر متوسط 24 سال دارد. 




دولت باید اعتبار ویژه‌ای در بودجه به صنعت هوایی اختصاص دهد 


برای ایجاد ناوگان جدید، یک اعتبار خاص لازم است ودولت باید در بودجه این اعتبار را لحاظ کند زیرا حمل‌ونقل هوایی و سوانحی که در کمین این حوزه قرار دارد بسیار حساس و مهم است و نمی‌توان با اما واگر با این مقوله برخورد کرد.
 

دو راهکار اساسی  برای پایین آوردن سن ناوگان هوایی کشور بیان می‌کند: 1 - خریداری هواپیماهای جدید از شرکت‌های معتبر هوایی دنیا، 2 - تعمیر و چک کردن هر ماهه هواپیماهایی که در جریان پرواز و حمل‌ونقل هوایی قرار دارند.





شرکت‌های داخلی با خارجی‌ها رقابت کنند

متاسفانه ایرلاین‌های ما به جای اینکه با شرکت‌های خارجی رقابت داشته باشند با شرکت‌های داخلی دارند و در این کار هم به جای رقابت درست به یکدیگر ضربه می‌زنند درحالی که شرکت‌های خارجی در هفته بیش از 70 پرواز به تهران دارند و قطر با ایجاد هاب منطقه‌ای مسافران را به دوحه می‌برد و از آنجا به کشورهای دیگر می‌فرستد.
 
در حال حاضر 22 هزار هواپیمای تجاری در دنیا پرواز می‌کنند و تعداد مسافران جابه‌جا شده در دنیا 2 میلیارد و 800 میلیون نفر از 3800 فرودگاه بین‌المللی و 35 هزار کریدور هوایی است.

همچنین 8 میلیون تن بارهوایی به وسیله صنعت هوایی حمل می‌شود و بیشترین سهم حمل‌ونقل هوایی در دنیا مربوط به کشورهای اروپایی است.ایران ایر در سال 1360 جزو 10 شرکت برتر ایمن دنیا بود که البته شرایط جنگ تحمیلی و تحریم‌ها موجب کاهش رتبه این ایرلاین شد. 




سرانه اندک در استفاده از صندلی هواپیما 

بالاترین سن ناوگان درمیان شرکت‌های هواپیمایی مربوط به شرکت هواپیمایی ساها با سن 31 سال و در رده‌های بعدی هواپیمای جمهوری اسلامی ایران با سن 22/6 سال است. سرانه استفاده از صندلی هواپیما در ایران، از متوسط کشورهای جهان سوم نیز کمتر است. بر اساس آماری که در نشریه سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی در کشورهای جهان سوم به ازای هر سه‌هزار تا 3500نفر یک صندلی ملکی وجود دارد در حالی که در کشور ما هر 5900 نفر یک صندلی ملکی در اختیار دارند. این رقم نشان می‌دهد تعداد صندلی‌های موجود کشور 81درصد کمتر از استانداردهای کشورهای جهان سوم است.
 

 

علل وقوع حوادث هواپیمایی در ایران

فرسوده بودن هواپیماهای موجود در کشور و هزینه بالای تعمیر و نگهداری آن,از معضلات صنعت حمل و نقل هوایی است که این خود یکی از دلایل وقوع سوانح هوایی نیز است. 

تحریم اعمال شده از طرف دولت آمریکا مبنی بر عدم اجازه ورود هواپیما و قطعات آن به ایران را از دیگر دلایل وقوع حوادث هواپیمایی در کشور است. عدم تجهیز فرودگاههای ایران به آخرین فنآوریهای روز صنعت حمل و نقل هوایی نیز یکی دیگر از دلایل کاهش امنیت در این نوع حمل و نقل است.

وجود شرایط تحریم آمریکا دلیل عدم خرید هواپیماهای اروپایی توسط کشور ایران است.

دولت آمریکا با ایجاد شرایط تحریم علیه ایران، تمامی کشورهای اروپایی را نیز به همسویی با سیاستهای خود دعوت کرده است و اروپاییها نیز در جهت موازی با اهداف سلطه طلبانه آمریکا حرکت میکنند.

در حال حاضر برخی از کارشناسان صنعت هوایی معتقدند یکی از دلایل روی آوردن ایران به اجاره هواپیماهای فرسوده، مسائل مالی آن است. به این معنی که چون قیمت بلیت هواپیما در ایران پایین و از سوی دولت کنترل میشود، ارائه خدمات مناسب و دریافت وجه آن از مسافر امکانپذیر نیست. لذا شرکتهای هواپیمایی برای کاهش هزینه های خود رو به چارترکردن یا اجاره کردن هواپیماهای فرسوده و ارزان می کنند.

 

به کارگیری هواپیمایی شرقی متاثر از یک مثلث سیاسی، مدیریتی و اقتصادی است

دلیل به کارگیری هواپیماهای فرسوده شرقی در ناوگان ایران یک مثلث سیاسی، مدیریتی و اقتصادی است: از نظر سیاسی ایران با روسیه روابط نزدیکی دارد. از نظر مدیریتی، هماهنگی و اراده لازم برای در نظر گرفتن نقاط فنی وجود ندارد و از نظر اقتصادی نیز قیمت بلیت و کنترل آن سرمایه گذاری برای اجاره هواپیمای خوب و نو را غیراقتصادی کرده است.

زیرساخت هواپیمایی ایران زیرساختی است که با هواپیماهای غربی تناسب بیشتری دارد .هما به عنوان بزرگترین ایرلاین کشور هنوز حاضر به استفاده از هواپیماهای شرقی نشده است. با این حال، این اشکال بر مدیران صنعت هواپیمایی وارد است که چرا ناوگان نو اجاره نمیکنند تا فعلا از رکوردداری سوانح هوایی در دنیا رهایی پیدا کنیم.



استفاده از هواپیماهای بالای 15 سال به بهانه تحریم صورت می گیرد

تحریم صنعت هواپیمایی ایران به رغم این که یک بحث مهم است، اما به نظر می رسد عمر برخی هواپیماهای ایرانی عمدا کمتر از مقدار واقعی اعلام می شود.
در واقع عمر کارکرد هواپیما در هر خط هوایی اعلام شده است، اما آن هواپیما در زمان به کارگیری نو نبوده است.
مهمترین هواپیماهایی که خطوط هوایی ایران فعالیت دارند، دارای عمری بالای ۱۵ سال بوده و حتی برخی از آنها دارای عمری بالای ۲۵ سال هستند. 
با این که همین کارکرد نشان از کیفیت بالای هواپیماهای غربی به خصوص بویینگ و ایرباس دارد نباید با استفاده از هواپیماهایی کهنه امنیت پروازی خود را به خطر بیاندازیم. واقعیت این است که تحریم هواپیمایی ایران محدود به هواپیماهای زیر پنج سال عمر است و خطوط هوایی بسیاری تمایل به فروش هواپیماهای زیر 10 سال خود دارند. به عنوان نمونه، خطوط هوایی ماهان چند ایرباس سیصد سری ششصد و چند ایرباس سیصد و بیست با عمر حدود شش سال از لوفت هانزا خرید کرد. پس عملا استفاده از هواپیماهایی با عمر بالای پانزده سال به بهانه تحریم صورت می گیرد و نه یک واقعیت.

 

نقش هواپیما های فرسوده در آلودگی هوا

 

آلودگی ناشی از نشست وبرخاست هواپیما به مراتب بالاتر از آلودگی خودروها است. فرودگاه نباید در فضایی باشد که اطرافش را خانه های مسکونی احاطه کرده اندچراکه این فضا اشباع شده است وبا کوچکترین منبع اثرات جدی تری را به همراه خواهد داشت.اگر هواپیما و سوخت آن استاندارد باشد هر  فروند هواپیما در هر بار نشست وبرخاست برابر با 30 هزار دستگاه خودرو آلودگی تولید می کند.هر صندلی هواپیما به اندازه 300 خودرو در هنگام نشست و برخاست آلودگی ایجاد می کند.هواپیما مانند خودرو وقتی سنش بالا می رود، میزان آلودگی اش افزایش پیدا می کند.آلودگی صوتی مهمترین بخش در هواپیماها میباشد. آلودگی صوتی در چند بخش از جمله سلامتی، رنجش و آزار افراد؛ اختلال و آشفتگی در خواب شبانه؛ ایجاد تداخل در گفتگو؛ اختلال در آموزش مدارس؛ اثر بر روی حیوانات؛ ارزش و اعتبار اماکن و ... تأثیر گذار است.آلودگی صوتی اثر بسیار شدیدی برای سلامت انسان ها می گذارد. اول از ضعف شنوایی شروع می شود. بعد جلوی فراگیری و آموزش را می گیرد. بعد از آن حتی ناشنوایی دائمی و ضعف عصبی را ایجاد می کند. البته اثر آلودگی صوتی هواپیما به نوع سن و جنسیت های مختلف نیز فرق می کند مثلاً خانم ها و افراد میانسال حساس تر هستند و افراد زیر 18 سال و افراد مسن اثر سوء کمتری دارند. از این رو اثرآلودگی صوتی غیر قابل انکار است؛یک هواپیمای فرسوده 200 نفره به اندازه 200 خودرو که در طول شبانه‌روز فعالیت دارند، آلودگی تولید می‌کند. 70 درصدآلودگی هوا ناشی از منابع متحرک است، موتورسیکلت‌، خودرو، هواپیما و هر نوع وسیله‌ای که از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند در این گروه قرار دارند.سن متوسط هواپیماها در همه جا 15 سال برآورد شده اما در کشور ما 25 سال است.فرودگاه‌هایی که بیش از 100 هزار سوت پرواز دارند آلوده هستند؛ فرودگاه مهرآبادکه در حدود 130 هزار سوتی در سال پرواز دارد از نقاط آلوده محسوب می‌شود.

 

منابع:انعکاس+سلامت نیوز+پرشین خودرو+اقتصاد ایران آنلاین+سایت مرجع هوانوردی وهوافضای پارسی

گردآورنده:مریم کیان ارثی

تعداد بازدید: 2066 ،    
  
کلیدواژه ها: فرسودگی هواپیماها - تاثیر هواپیماهای فرسوده برآلودگی هوا - علل وقع حوادث هواپیمایی در ایران


اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  فیلم/ زاکانی با پایتخت چه کرده؟
  پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد
  مسعود پزشکیان: شنبه رسما کاندیدای انتخابات می‌شوم
  همتی داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری شد
  سخنان زیبا که راه را برای تنگناهای اقتصادی فراهم می‌کند ما را فریب ندهد
  به صورت مشروط در انتخابات ریاست جمهورى پیش رو مشارکت می‌کنیم / نامزد یا نامزد‌های اختصاصی معرفی می‌کنیم / نامزد‌ها از میان شخصیت‌های متعهد به نمایندگی از مواضع و دیدگاه‌های اصلاح طلبان انتخاب می‌شوند / اسامی نامزد‌های ما پیش از پایان بررسی صلاحیت‌ها اعلام می‌شود
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  صف آرایی شرق و غرب در خیابان های تفلیس و ایروان
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  مهر: ثبت‌نام مصطفی پورمحمدی در انتخابات تقریباً قطعی است
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  منطقه آزاد انزلی؛ دارای ظرفیت های متنوع برای توسعه همکاری ایران و بنگلادش
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  نهایی شدن ساخت واگن‌ های مترو
  ناوگان هلیکوپترهای کشور چند ساله است؟
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  آسیب شناسی طرح جامع حمل و نقل و پندی از طرح ملی راه آهن هند
  امام صادقی ها چه بلایی سر اقتصاد ایران آوردند!
  آشنایی با زیرساخت های حمل و نقلی عربستان سعودی
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  ماجرای قانون عوامل خارجی در گرجستان/ رویارویی غرب با تفلیس؟
  پیگیری قوی برای بازگشایی خط ریلی جلفا تا گرجستان/فیلم
  بهر طریق ممکن می بایست فیش انرژی جایگزین فیش گاز و برق شود
  ۵ استفاده از پساب فاضلاب در صنعت
  استفاد از پساب و فاضلاب ماهشهر در پتروشیمی ها
  تولید بنزین از متانول مشابه طرح‌های چینی، قابلیت اجرا ندارد +فیلم
  دبیرکل موتلفه: اگر لاریجانی ثبت نام کند با او مذاکره خواهیم کرد
  ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه
  بندر چابهار؛ پل ارتباطی هند به کشورهای آسیای مرکزی
  محمود احمدی‌نژاد: در حال بررسی شرایط برای نامزدی انتخابات هستم/فیلم
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  نمایی از تاریخ حمل و نقل ایران با قدیمی ترین گواهینامه ثبت هواپیما
  کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری از علی ربیعی تا علی لاریجانی
  زنگنه: کماکان در تعامل با دنیا مشکل داریم / در مواردی، دولت، شرکت‌های ورشکسته را با زور و دستور به چرخه حیات بر می‌گرداند؛ اصلا قیمت تمام شده برایشان مهم نیست / برای صادرات باید چیزی تولید کرد که دیگران بخرند، نه این که خودرو ۱۵ هزار دلاری را به شکل دستوری ۱۰ هزار دلار بفروشیم / بنزین را وقتی باید گران کرد که خودرو خیلی ارزان شود
  تماشا کنید: فضای سیاسی باز می شود؟ / انتخاباتی مهم در پیش است!
  کاهش ۵۰ درصدی قیمت پنل‌های خورشیدی/ کدام کشورها بیشترین نیروگاه بادی و خورشیدی را دارند؟
  6 مورد از کارآمدترین پنل های خورشیدی برای سال 2024
  پیشنهاد ویژه جمهوری اسلامی برای مشارکت ۸۰ درصدی در انتخابات ریاست جمهوری /مهم این نیست چه کسی رئیس جمهور می شود، مهم چگونه رئیس جمهور شدن است
  زاکانی: منفعت برخی در لغو قرارداد واردات واگن مترو است
  مرور برخی اخبار سالهای 1402 و 1403: اخبار ایران در صدر اخبار جهان
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار