پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 13 خرداد 1403 - 00:47   
 
 
   آخرین اخبار  
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 40346صفحه نخست » دریایی2چهارشنبه، 27 آذر 1392 - 17:00
بزرگترین بندر تجاری کشور طلایه دار حمل ونقل ترکیبی
  
ترابر نیوز:

 

ترابر نیوز |  مجتمع بندری شهید رجایی هرمزگان به عنوان پایتخت و دروازه طلایی اقتصاد ایران، با فراهم کردن زیرساخت های بندری برای پهلوگیری کشتی های غول پیکر و پیشرفته، برخورداری از شبکه ریلی و جاده ای، طلایه دار حمل و نقل ترکیبی در کشور است. 
 سیستم حمل و نقل ترکیبی متشکل از چند روش حمل و نقل کالا از مبدأ تا مقصد است؛ به عبارت ساده تر، در این نوع سیستم حمل ونقل بنا به وضعیت محیطی از کامیون، قطار ، هواپیما و کشتی به صورت ترکیبی استفاده می شود. 
 
امروز عهدنامه بین المللی حمل ونقل چندوجهی زیر نظر اجلاس سازمان ملل متحد بر این سیستم حمل و نقل در سطح جهان در زمینه تجارت و توسعه نظارت دارد. 
 
دولت ها به منظور تشویق صادرات خود بر گسترش خدمات حمل و نقل تاکید می کنند و از سوی دیگر، سازمان ها و موسسه های حمل و نقلی نیز، پیوسته در صدد کشف راه های جدید برای کاهش هزینه ها هستند، سیستم حمل و نقل ترکیبی یکی از راه حل های مناسب برای رسیدن به این مقصود است. 
 
کارشناسان معتقدند حمل و نقل ترکیبی بهترین شیوه بهره برداری از رویه های حمل و نقل به صورت ترکیبی است و امکانات زیربنایی موجود را در مقابل هزینه های رو به افزایش دستمزدها و سرمایه گذاری ها میسر می سازد و گسترش سرمایه گذاری های متمرکز را نیز تشویق می کند.   
 
علاوه بر منافعی که حمل و نقل ترکیبی برای توسعه اقتصادی یک کشور در پی دارد، صاحبان کالا نیز، این روش را به دلایلی، ایمنی بالا، سرعت بیشتر، کرایه حمل ارزان تر، زمانبندی معین و تحویل به موقع کالا، فقدان تشریفات زائد اداری و اجرای روندها زیر نظر اهل فن را در دستور کار حمل و نقل کالاهای خود قرار داده اند.  
 
خدمات مشترک مرکب از کشتی ها، هواپیما، ریل و جاده و یا ترکیبی از برخی از این رویه ها امکان انتقال سریع بار را از یک وسیله حمل به وسیله دیگر در بنادر میسر می کند و بدین روش، از تاخیر در تخلیه و بارگیری که در سیستم های سنتی رایج است و هزینه های زاید حاصل از آن، جلوگیری می کند. 
 
در سالیان اخیر بهینه سازی مصرف انرژی در بخش حمل و نقل نیز از دغدغه های مهم دولت ها برای توسعه زیرساخت های اقتصادی بوده است. 
 
سیستم حمل و نقل ریلی در عین حال که دارای ظرفیت بالای حمل است، در مقایسه با سایر سیستم ها صرفه جویی بسیاری را در مصرف سوخت عرضه می کند، با توجه به اینکه توسعه خطوط ریلی در اکثر کشورهای جهان دولتی است، بر همین اساس، دولت ها سعی دارند با بهره گیری از  این مزیت، سیستم ریلی خود را به شبکه بین المللی جاده ای و دریایی متصل سازند که در صنعت حمل و نقل تلاقیگاه این 3ضلع را با احداث پایانه ریلی- کانتینری به هم گره می زنند.  
 
وزیر راه و شهرسازی به عنوان عالی ترین مقام صنعت حمل و نقل ایران در مراسم روز جهانی دریانوردی سال 92 با تأکید بر لزوم حضور بخش خصوصی در توسعه بنادر، از فراهم‌سازی زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری این بخش در پس‌کرانه‌ها توسط دولت خبر داد و گفت: یکی از معیار‌های توسعه حمل و نقل، رشد حمل و نقل ترکیبی در بنادر است و توسعه حمل‌و‌نقل ترکیبی باید با محوریت بنادر انجام شود. 
 
ریل ها تا چند قدمی دریا امتداد می یابند 
 مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر کانتینری کشور با قرار گرفتن در محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، مهم ترین دروازه واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و به تنهایی عهده دار بیش از 53 درصد حجم این مبادلات در مقوله ترانزیت، واردات، صادرات و ترانشیپ است. 
 
با نزدیک شدن به مراحل پایانی احداث فاز دوم پایانه ریلی کانتینری مجتمع بندری شهید رجایی، امکانات ریلی بزرگترین بندر تجاری ایران جانی دوباره به خود گرفته است. 
 
بهره مندی از امکان حمل و نقل چند وجهی به ویژه شبکه ریلی به طول بیش از 40 کیلومتر متصل به شبکه حمل و نقل ریلی کشور از مزایای منحصر به فردی است که سبب شده ارتباط این بندر با کشورهای CIS، ترکیه و اروپا برقرار شود. 
 
اصل سعیدی پور مشاور مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در این رابطه گفت: با ساخت بیش از 5500 متر خط ریلی در بزرگترین مجتمع بندری کشور، ظرفیت ترانزیتی، صادرات و وارداتی از بنادر کشور در کریدور شمال- جنوب تقویت می شود. 
 
وی افزود: یکی از نمونه های تخصص های کم نظیر مهندسان ایرانی ساخت نخستین پایانه ریلی کانتینری کشور است که با ظرفیت تخلیه و بارگیری بالغ بر 700 هزار کانتینر در سال، حمل و نقل ترکیبی را از این بندر به بنادر شمالی کشور سرعت می بخشد. 
 
سعیدی پور با اشاره به اینکه در مسیر تبدیل شدن هرمزگان به قطب عملیات بندری در منطقه خلیج فارس تخصص، تجربه، انگیزه و موقعیت ویژه این منطقه در کنار تلاش کارکنان تاثیر گذار بوده، خاطرنشان کرد: سعی بر این است با برنامه های توسعه ای اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان حمل و نقل ترکیبی از بندرعباس در کریدور شمال- جنوب رونق تازه ای بگیرد. 
 
مشاور مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان تصریح کرد: بهره برداری از این پایانه ریلی کانتینری در واقع تداوم کاری همیشگی برای چرخیدن چرخ ترانزیت از طریق خلیج فارس و تنگه هرمز است، بهره برداری از پتانسیل های ترانزیتی یکی از اهداف کلان سازمان مرکزی و اداره کل است. 
 
معاون مهندسی و عمران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز از اجرایی شدن این پروژه در 2 فاز با اعتبار 280 میلیارد ریال خبر داد و گفت: در این طرح5500 متر خطوط ریلی در 6 خط درنظر گرفته شد. 
 
عباس کمالی با اشاره به حجم سنگین تناژ و جابه‌جایی کالا بر پیچیدگی ساخت این پایانه افزود: 145 هزار متر مربع مساحت این پایانه است و بخش های عظیمی شامل 50 هزار مترمکعب زیر سازی و 63 هزار متر مربع لایه بتون روسازی و 11 سوزن احداث شده است. 
 
خیز بندر شهید رجایی برای تصاحب جایگاه بندر کانونی منطقه 
 بر اساس برنامه زمانبندی تعریف شده، ساخت فاز دوم این طرح به زودی به اتمام می رسد. 
 
این تلاش ها جایگاه بندر شهید رجایی را به عنوان بندر اصلی در عملیات کانتینری کشور و رقابت های منطقه ای و جهانی بیش از پیش تقویت می کند. 
 
این در حالی است که ایجاد یک شهر لجستیکی در جوار بندر شهید رجایی که در چشم انداز توسعه این بندر دیده شده، از یک سو برگ برنده آن در رقابت با بنادر منطقه برای کانونی شدن است و از سوی دیگر با کاهش هزینه های تولید، بسته بندی، ذخیره سازی و حمل و نقل و توزیع، می تواند بستر لازم را برای ایجاد یک نظام واحد برای اتصال جریان صادرات و واردات فراهم سازد. 
 
با راه اندازی فرآیندهای لجستیکی در این شهر، با ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای کشور، با کاهش و قابل رقابت ساختن قیمت تمام شده کالاهای مختلف باعث رونق و شکوفایی اقتصاد کشور می شود. 
 
شهر لجستیکی؛ تکمیل کننده پازل توسعه پایتخت حمل ونقل ایران 
 در صورت احداث این شهر و قرار گرفتن آن در موقعیت منطقه ویژه اقتصادی، صنایع و مراکز پراکنده ای که در اقصی نقاط کشور با پرداخت هزینه های سنگین حمل ونقل و گمرک در بحث تبدیل و صادرات مجدد، با مشکلات عدیده ای مواجه هستند، از مزایای این شهر بهره مند شده و قیمت تمام شده محصولشان قابل رقابت در بازارهای بین المللی می شود. 
 
این رویکرد با افزایش تولید ناخالص ملی، ایجاد اشتغال، کاهش هزینه ها و قیمت کالاهای مختلف را در بازارهای داخل در پی دارد. 
 
بدین ترتیب بندر شهید رجایی در آینده ای نزدیک، به عنوان حلقه کلیدی ارسال کالا و لینک میان حمل و نقل دریایی و زمینی عمل کرده و با ایجاد بستری مناسب برای برقراری یک نظام واحد در زنجیره واردات و صادرات، در جایگاه یک بندر توسعه یافته و نسل سوم، موثرترین و ارزشمندترین نقش را در شکوفایی اقتصاد ملی ایفا می کند. 
 
بنا به این گزارش، بندر شهید رجایی به عنوان بزرگ ترین بندر تجاری ایران در فاصله 22 کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و از ظرفیت پذیرش بیش از80 میلیون تن کالا در سال برخوردار است. 
 
این بندر با بهره مندی از 36پست اسکله و با در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینال های کانتینری کشور، با ظرفیت 6 میلیون TEU کانتینر در سال، حجم گسترده ای از عملیات جابجایی کالاهای عمومی بویژه محصولات فولادی، فله خشک، فله مایع و فرآورده های نفت خام در این بندر انجام می شود.
 
منبع:تین نیوز
تعداد بازدید: 880 ،    
  
کلیدواژه ها: بندر شهید رجایی - طلایه دار حمل ونقل ترکیبی


اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فیلم/ زاکانی با پایتخت چه کرده؟
  پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد
  مسعود پزشکیان: شنبه رسما کاندیدای انتخابات می‌شوم
  همتی داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری شد
  سخنان زیبا که راه را برای تنگناهای اقتصادی فراهم می‌کند ما را فریب ندهد
  به صورت مشروط در انتخابات ریاست جمهورى پیش رو مشارکت می‌کنیم / نامزد یا نامزد‌های اختصاصی معرفی می‌کنیم / نامزد‌ها از میان شخصیت‌های متعهد به نمایندگی از مواضع و دیدگاه‌های اصلاح طلبان انتخاب می‌شوند / اسامی نامزد‌های ما پیش از پایان بررسی صلاحیت‌ها اعلام می‌شود
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  صف آرایی شرق و غرب در خیابان های تفلیس و ایروان
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  مهر: ثبت‌نام مصطفی پورمحمدی در انتخابات تقریباً قطعی است
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  منطقه آزاد انزلی؛ دارای ظرفیت های متنوع برای توسعه همکاری ایران و بنگلادش
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  نهایی شدن ساخت واگن‌ های مترو
  ناوگان هلیکوپترهای کشور چند ساله است؟
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  آسیب شناسی طرح جامع حمل و نقل و پندی از طرح ملی راه آهن هند
  امام صادقی ها چه بلایی سر اقتصاد ایران آوردند!
  آشنایی با زیرساخت های حمل و نقلی عربستان سعودی
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  ماجرای قانون عوامل خارجی در گرجستان/ رویارویی غرب با تفلیس؟
  پیگیری قوی برای بازگشایی خط ریلی جلفا تا گرجستان/فیلم
  بهر طریق ممکن می بایست فیش انرژی جایگزین فیش گاز و برق شود
  ۵ استفاده از پساب فاضلاب در صنعت
  استفاد از پساب و فاضلاب ماهشهر در پتروشیمی ها
  تولید بنزین از متانول مشابه طرح‌های چینی، قابلیت اجرا ندارد +فیلم
  دبیرکل موتلفه: اگر لاریجانی ثبت نام کند با او مذاکره خواهیم کرد
  ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه
  بندر چابهار؛ پل ارتباطی هند به کشورهای آسیای مرکزی
  محمود احمدی‌نژاد: در حال بررسی شرایط برای نامزدی انتخابات هستم/فیلم
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  نمایی از تاریخ حمل و نقل ایران با قدیمی ترین گواهینامه ثبت هواپیما
  کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری از علی ربیعی تا علی لاریجانی
  زنگنه: کماکان در تعامل با دنیا مشکل داریم / در مواردی، دولت، شرکت‌های ورشکسته را با زور و دستور به چرخه حیات بر می‌گرداند؛ اصلا قیمت تمام شده برایشان مهم نیست / برای صادرات باید چیزی تولید کرد که دیگران بخرند، نه این که خودرو ۱۵ هزار دلاری را به شکل دستوری ۱۰ هزار دلار بفروشیم / بنزین را وقتی باید گران کرد که خودرو خیلی ارزان شود
  تماشا کنید: فضای سیاسی باز می شود؟ / انتخاباتی مهم در پیش است!
  کاهش ۵۰ درصدی قیمت پنل‌های خورشیدی/ کدام کشورها بیشترین نیروگاه بادی و خورشیدی را دارند؟
  6 مورد از کارآمدترین پنل های خورشیدی برای سال 2024
  پیشنهاد ویژه جمهوری اسلامی برای مشارکت ۸۰ درصدی در انتخابات ریاست جمهوری /مهم این نیست چه کسی رئیس جمهور می شود، مهم چگونه رئیس جمهور شدن است
  زاکانی: منفعت برخی در لغو قرارداد واردات واگن مترو است
  مرور برخی اخبار سالهای 1402 و 1403: اخبار ایران در صدر اخبار جهان
  برخورد‌زشت‌مقامات‌روسی‌ وپاسخ‌غرورآفرین‌شهیدکاظمی‌
  پیکر شهید محسن دریانوش در نجف آباد اصفهان تشییع و به خاک سپرده شد+ فیلم
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار