پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
سه شنبه، 18 اردیبهشت 1403 - 20:41   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 95953صفحه نخست » ریلی 2چهارشنبه، 7 اردیبهشت 1401 - 08:19
سریعترین قطارهای جهان در سال ۲۰۱۸ (با تصاویر) – تجربه سفر با سرعت باد
  
ترابر نیوز:

وسایل حمل و نقل عمومی همواره یکی از شاخص های اصلی توسعه و پیشرفت در شهرهای مدرن جهان بوده و هستند. متاسفانه در حال حاضر در کشور ما فاصله زیادی تا استانداردهای جهانی وجود دارد، اما در کشورهای پیشرفته، وضعیت متفاوت بوده و با بهره گیری از تکنولوژی های جدید تلاش های زیادی برای خلق بهترین تجربه سفر در حال انجام است. اکنون در کشورهای اروپایی و کشورهای جنوب شرق آسیا، قطار به یکی از مهمترین و البته رایج ترین وسایل حمل و نقل عمومی تبدیل شده است.

قطارهای امروزی به حدی پیشرفته و سریع هستند که اگر امکان استفاده از آن ها در مسیری مانند مسیر قطاری تهران مشهد وجود داشت، می توانستید مسیر ۱۲ ساعته تهران تا مشهد را در کمتر از ۳ ساعت طی کنید.  در این مطلب قصد داریم ۱۰ مورد از سریع ترین قطارهای جهان را به شما معرفی کنیم و کمی از سرعت، تکنولوژی های مورد استفاده و ویژگی های دیگر آن ها برایتان بگوییم.

پیش از هر چیز دعوت می کنیم به تصاویری از حرکت سریع ترین قطار دنیا توجه کنید.

سریعترین قطارهای جهان متعلق به کدام کشورها هستند؟

همانند بسیاری از موارد دیگر، در زمینه حمل و نقل عمومی نیز چین پرچمداری می کند. هرکجا که صحبت از پیشرفت و تکنولوژی باشد، یا چین را در راس آن می بینید و یا حداقل اثری بزرگ از این کشور مشاهده می کنید. در ادامه لیستی از سریع ترین قطارهای جهان که تا به حال ساخته و بهره برداری شده اند خواهید دید و سپس به ارائه توضیحاتی در مورد هر یک از این قطارها می پردازیم.

  1. Shanghai Maglev – چین
  2. Fuxing Hao CR400AF/BF – چین
  3. Shinkansen H5 and E5 – ژاپن
  4. The Italo and Frecciarossa – ایتالیا
  5. Renfe AVE – اسپانیا
  6. Haramain Western Railway – عربستان سعودی
  7. DeutscheBahn ICE – آلمان
  8. Korail KTX – کره جنوبی
  9. Eurostar e320 and TGV – انگلستان
  10. Thalys – فرانسه
قطارهای تندرو

وضعیت قطارهای سریع السیر در ایران

متاسفانه تاکنون اقدام اجرایی زیادی در این زمینه صورت نگرفته و همچنان سرعت قطارهای سریع السیر ایران به بیشتر از ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت نمی رسد. البته این قطارها نیز در بیشتر موارد با سرعت بیشتر از ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت حرکت نمی کنند. این سرعت نیز تنها در قطار پردیس رجا قابل مشاهده است و قطار تندروی دیگری در ناوگان ریلی کشور وجود ندارد. البته صحبت هایی در مورد پروژه قطار سریع السیر تهران اصفهان شنیده می شود، اما گفته می شود این قطار تا پیش از سال ۱۴۰۰ بر روی ریل نخواهد رفت. طبق شایعات این قطار قادر خواهد بود مسیر ۴۵۰ کیلومتری تهران تا اصفهان را در ۲ ساعت طی کند. در حال حاضر قطارهای این مسیر بیش از ۷ ساعت در مسیر هستند.

قطار شانگهای مگلو – سریع ترین قطار دنیا

شاید برایتان جالب باشد که بدانید این قطار از ۹ مورد از قطارهای این لیست قدیمی تر است. این قطار از سال ۲۰۰۴ شروع به فعالیت کرده و همچنان به عنوان سریع ترین قطار دنیا شناخته می شود. این قطار چینی قادر است تنها در یک ساعت حدود ۴۳۰ کیلومتر از مسافت را طی کند. شگفت انگیز نیست؟ البته باید در نظر بگیرید که مگلو قطار تنها سریع ترین قطار دنیاست و لوکس ترین و بهترین قطار دنیا به حساب نمی آید. قیمت بلیط این قطار نیز حدود ۸ دلار است.

قطار شانگهای مگلو - سریع ترین قطار دنیا

قدیمی بودن این قطار زمانی برایتان جذاب تر می شود که بدانید سال ۲۰۰۴ تنها زمان بهره برداری از این قطار است و فرآیند ساخت آن از سال ۲۰۰۱ شروع شده است. پیشرانه این قطار از نیروی الکترومغناطیسی بهره می برد و فناوری آن مگلو نام دارد. فناوری مگلو یا شناور بودن در هوا به این شکل است که قطار با فاصله ای بسیار کم از ریل در هوا شناور می شود.

حدود ۷ دقیقه طول می کشد که از مبدا مسیر قطار مگلو در فرودگاه شانگهای پودانگ به ایستگاه متروی Longyang برسید. این مسیر حدود ۳۰ کیلومتر است.

قطار فوکسینگ هائو – دومین قطار سریع جهان و چین

دوباره چین در صدر لیست می تازد. فاصله چندانی میان سرعت این قطار با قطار مگلو وجود ندارد. این قطار که فرآیند تولید آن در سال ۲۰۱۲ شروع شده و در سال ۲۰۱۶ به بهره برداری رسیده، با سرعت ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می کند. ظرفیت جا به جایی قطار فوکسینگ هائو بیش از ۵۶۰ نفر است و بلیط آن در سه کلاس بیزینس، فرست کلس و استاندارد به مسافران ارائه می شود. فوکسینگ در زبان چینی به معنای نوسازی است.

قطار فوکسینگ هائو - دومین قطار سریع جهان و چین

هدف از ساخت قطارهای سریع السیر در چین جابه جایی حجم زیادی از مسافران در کمترین زمان است و دلیل آن نیز نمی تواند چیزی جز جمعیت بسیار این کشور باشد.

قطار شینکانسن – شاهکار چشم بادامی ها

ژاپنی ها هیچوقت دست روی دست نمی گذارند. ژاپن از پیشتازان ساخت قطارهای سریع السیر است و قطار شینکانسن به عنوان سومین قطار سریع جهان این ادعا را ثابت می کند. این قطار قادر است با حداکثر سرعت ۳۶۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. این قطار در سال ۲۰۱۶ بهره برداری شد. تا پیش از این فاصله دو شهر پراهمیت ژاپن یعنی توکیو و اوساکا چیزی در حدود ۷ ساعت بود که با ساخت این قطار این زمان به ۴ ساعت کاهش یافت. بلیط این قطار نیز در سه کلاس Gran، Green و Ordinary عرضه می شود.

قطار شینکانسن - شاهکار چشم بادامی ها

قطار فرچیاروسا – سریع ترین قطار اروپا

به اروپا می رویم و پیش از هر جای دیگر سری به کشور ایتالیا می زنیم. جایی که در آن قطار فرچیاروسا با اختلاف کمی در رده چهارم قطارهای تندرو قرار دارد. سرعت این قطار ۳۵۴ کیلومتر بر ساعت است. این محصول ایتالیایی که فرآیند ساخت آن از سال ۲۰۰۰ استارت خورد یک سال پیش از رقیب خود در سال ۲۰۱۵ معرفی و بهره برداری شد. این قطار از مبدا فلورانس به سمت رم حرکت می کند. معنای لغوی این فرچیاروسا به معنای کمان قرمز است. طبق اطلاعات اعلام شده، قطعات به کار رفته در این قطار دوستدار محیط زیست هستند.

قطار فرچیاروسا - سریع ترین قطار اروپا

قطار رنفه اوه (تالگو ۳۵۰)

اسپانیا نیز توانسته در زمینه ساخت قطارهای سریع السیر قدم های بزرگی بردارد. این قطار که به دلیل قسمت جلویی اش با عنوان اردک مشهور است در حدود ۳ هزار کیلومتر از خطوط ریلی اسپانیا استفاده می شود. قطار رنفه اوه با سرعت ۳۴۹ کیلومتر بر ساعت قادر است مسافت ۶۲۰ کیلومتری بین شهرهای مادرید و بارسلون را در ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه طی کند. همچنین با استفاده از این قطار می توانید از شهر بارسلون در مدت زمان ۶ ساعت به پاریس برسید.

قطار رنفه اوه (تالگو 350)

قطار سریع السیر حرمین – مکه تا مدینه در ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه

کشور عربستان در سال های اخیر بسیار خوش درخشیده و توانسته پیشرفت های زیادی به وجود آورد. یکی از پروژه های جذاب و بزرگ این کشور ساخت خط ریلی و قطار سریع السیر حرمین است. این پروژه که در سال ۲۰۱۸ اجرایی شد برای جابجایی آسان زائران افتتاح شده است. این قطار با سرعت ۳۴۹کیلومتر بر ساعت با قطار رنفه اوه برابری می کند. برای طی کردن مسافت بین شهرهای مکه و مدینه از طریق جاده حدود ۵ ساعت در مسیر خواهید بود، اما با این قطار در ۲ساعت و ۳۰ دقیقه بین این دو شهر جا به جا می شوید.

قطار سریع السیر حرمین - مکه تا مدینه در 2 ساعت و 30 دقیقه

قطار داچ بن، هفتمین قطار سریع جهان

آلمانی ها نیز از کورس رقابت جا نمانده اند. این قطار که ساخت شرکت زیمنس است ظاهری مدرن دارد و به دلیل بهره گیری از ظاهر مدرن و زیبایش شهرت زیادی به دست آورده. حداکثر سرعت این قطار ۳۲۸ کیلومتر بر ساعت است. با استفاده از این قطار می توانید از برلین به سرعت به مونیخ سفر کنید. قطار داچ بن در سال ۲۰۱۶ افتتاح شد.

قطار داچ بن، هفتمین قطار سریع جهان

کوریل کی تی ایکس

این قطار که ساخت کره جنوبی است هم اکنون در لیست سریع ترین قطارهای جهان قرار دارد. البته این قطار در سال ۲۰۰۴ شروع به فعالیت کرده و نسبت به زمان ساخت آن می توانیم این قطار کره ای را به راحتی جزو مدرن ترین قطارهای جهان بدانیم. در سال ۲۰۱۸ آخرین مسیر این قطار که فرودگاه مشهور اینچئون را به شهر گانگنئونگ وصل می کند افتتاح شد. سرعت این قطار نیز در تساوی با قطار جدید داچه بن، ۳۲۸ کیلومتر بر ساعت است.

کوریل کی تی ایکس

یورو استار، ستاره تندروی انگلیسی

این قطار سریع السیر انگلیسی که توسط شرکت آلمانی زیمنس ساخته شده در سال ۲۰۱۵ شروع به فعالیت کرد. حداکثر سرعت آن ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت است. این قطار اروپای غربی و انگلیس را به یکدیگر متصل می کند و شهرهای لندن و بروکسل را نیز به یکدیگر مرتبط می کند. بلیط این قطار ۷۰ دلار قیمت دارد.

یورو استار، ستاره تندروی انگلیسی

دود از کنده بلند می شود – با قطار تالیس آشنا شوید

در نهایت تالیس را به شما معرفی می کنیم. تالیس یکی از مشهورترین قطارهای سریع السیر در سراسر جهان است. دلیل شهرت آن هم قدیمی بودن آن است. پس از گذشت سال های سال این قطار همچنان در لیست ده مورد از سریع ترین قطارهای جهان قرار دارد. این قطار از سال ۱۹۹۶ شروع به فعالیت کرد. خطوط ریلی این قطار همچنان در حال توسعه هستند. سرعت این قطار ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت است. این قطار آخرین و قدیمی ترین قطار سریع السیر در میان رده بندی ۱۰ موردی سریع ترین قطارهای جهان است.

دود از کنده بلند می شود - با قطار تالیس آشنا شوید

 

تعداد بازدید: 340 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  جعفر شربیانی:انتصابات محفلی، تهران را به وضع موجود کشانده /ناکارآمدی شما بیشتر به ضرر انقلاب است
  فاطمه هاشمی: در دو سال اخیر وزارت بهداشت آمار مرگ و میر بیماران خاص را منتشر نکرده / قیمت برخی داروهای سرطان ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است
  ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  کشورها انرژی خود را در کجا به کار می گیرند؟ | طرح آزاد راه 1100 کیلومتری نروژ
  کمک ۳۱ میلیارد دلاری آرامکو به اقتصاد عربستان
  طرح تولید بنزین از متانول بلای جان مردم می شود؟
  فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  دعوای آمریکا و اروپا بر سر تحریم LNG روسیه
  خودروهای برقی فرانسه را از واردات نفت بی نیار می‌کند
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  باد و خورشید جایگزین نفت و گاز می شود
  نمی توان کشور را لنگ حمایت از تولید داخلی واگن مترو گذاشت
  عملکرد رو به افول حمل و نقل هوایی کشور در 10 سال گذشته
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار