پنجشنبه، 13 اردیبهشت 1403 - 04:40   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 91824صفحه نخست » هوایی2پنجشنبه، 1 اسفند 1398 - 10:14
توانگر: باید دولت وادار به تاسیس پالایشگاه و پترو پالایشگاه شود
ترابر نیوز: عضو فهرست واحد نیروهای انقلاب گفت: : یکی از برنامه های در دستور کار مجلس آینده این است که دولت فعلی و آینده را به سمتی ببریم که از خام فروشی اجتناب کند و به سمت تاسیس پالایشگاه برود.
  
ترابر نیوز:
توانگر: باید دولت وادار به تاسیس پالایشگاه و پترو پالایشگاه شود

 مجتبی توانگر کاندیدای انتخابات مجلس یازدهم در نشست اقتصاددانان فهرست واحد نیروهای انقلاب که در خبرگزاری مهر برگزار شد، اظهار کرد: بنده کارشناس ارشد اقتصاد انرژی هستم و بیش از ۱۰ سال در مرکز پژوهش‌های مجلس عضو دفتر انرژی، صنعت و معدن و به صورت مشخص در گروه انرژی حضور داشته و در حال حاضر نیز رئیس مرکز نشر علمی دانشگاه آزاد و عضو هیئت رئیسه دانشگاه آزاد هستم. 

وی عنوان کرد: در بحث‌هایی که در تیم اقتصادی با هدایت نادران داشتیم بخشی از بحث‌های ما ریشه‌ای‌تر بود و بخشی از بخش‌ها هم کار اجرایی بود. ما به یک الگو رسیدیم و آن الگوی مجلس هفتم بود. با بررسی وضعیت اقتصادی مجلس هفتم به عنوان درخشان‌ترین مجلس پس از انقلاب اسلامی به اذعان بسیاری از کارشناسان، متوجه می شویم دو نفر کار فرماندهی جمع اقتصادی مجلس را برعهده داشتند. احمد توکلی و نادران در تیم اقتصادی آن دوره حضور داشته‌اند. 

عضو فهرست واحد نیروهای ائتلاف تصریح کرد: اواخر شهریور ۸۳ دولت لایحه‌ای یک فوریتی برای بحث بنزین آورد و آقای زنگنه اصرار می‌کرد مجلس به دولت اجازه دهد ۱.۳ میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برای واردات بنزین برداشته شود و اذعان داشت ما با بحران بنزین مواجه هستیم. 

این کاندیدای نمایندگی دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در آمار می گفتند ما ۶۲ میلیون لیتر در روز مصرف داریم و ۳۹ میلیون لیتر بنزین را برای مصرف از خارج وارد می کنیم و به نوعی مجلس را تهدید می کرد اگر پول ندهد به نوعی مانند التهابات آبان ۹۸ صریحا می گفت جایگاه های سوخت تعطیل می شود. در آن جلسه پرسیدند چرا امروز به فکر این افتادید و چرا هیچ راهکاری برای کنترل مصرف بنزین ارائه نشد؟

توانگر تاکید کرد: عملا آقای زنگنه پاسخی برای این سوال نداشت. ایشان از سال ۷۶ تا ۸۴ حتی یک طرح پالایشگاهی را هم اجرا نکرد با این تحلیل که هیچ عقل سلیمی به سمت پالایشگاه سازی نمی رود. مجلس هفتم تصمیم گرفتند و ماده ۳ برنامه چهارم را اصلاح کردند و تبصره ۱۱ و ۱۳ قانون بودجه ۸۵ تسهیلاتی برای بهینه سازی پالایشگاه ها و ایجاد پالایشگاه های جدید را قرار دادند.  

 وی با بیان دلیل خود برای طرح موضوع پالایشگاه سازی تصریح کرد: یکی از برنامه های در دستور کار مجلس آینده این است که دولت فعلی و آینده را به سمتی ببریم که از خام فروشی اجتناب کنند و به سمت تاسیس پالایشگاه و پترو پالایشگاه برود. یکی دیگر از اقدامات مورد نظر ما پیگیری بحث اشتغال است.

وی اضافه کرد: ستاره خلیج فارس که آقای زنگنه بارها مانع از ساخت این پالایشگاه شد و چه در دوره آقای زنگنه و چه در دوره آقای خاتمی و دوره آقای روحانی عملا پالایشگاه سازی انجام نشد. پالایشگاه ستاره خلیج فارس قبل از دولت آقای روحانی و توسط بچه های قرارگاه خاتم کارش پیش می‌رفت و در پیک کاری احداث، ۱۱ هزار نفر نیروی کار داشت. اگر به سمت پتروپالایشگاه‌سازی برویم و پالایشگاه‌سازی را دنبال کنیم حجم مهمی از اشتغال را می‌توانیم دنبال کنیم. 

توانگر افزود: شاید سوال کنید شما که پالایشگاه سازی را دنبال کردید و منجر به تولید بنزین و فراورده‌های نفتی شده است با مازاد عرضه مواجه هستید پس صادر کنید اما وقتی در تحریم هستیم چطور امکان دارد؟ پاسخ این است که اولا حجم محموله های نفتی با حجم فراورده های نفتی متفاوت است. وقتی می خواهید نفت صادرات کنید تجهیزات اجازه نمی دهد زیر یک یا دو بشکه نفت صادرکنید لذا از سوی سیستم ردیابی تحریمی آمریکا قابل پیگیری و رهگیری است.  

وی بیان کرد: نکته دیگر اینکه ۴۲ پالایشگاه در دنیا داریم که با نفت ایران سازگار است و ۹۷ درصد نفتی که صادر می کنیم از مبدأ جزیره خارک است. آمریکا به راحتی می تواند ۴۲ پالایشگاه را تحریم کند اما وقتی از خام فروشی فاصله گرفته و به سمت پالایشگاه سازی می روید از صدها محصول شیمیایی و سوخت می توانید بهره مند شوید و مصرف کننده شما از هزاران مصرف کننده به میلیون ها مصرف کننده تبدیل می شود. این روش توسط آمریکا قابل رهگیری نیست. هدف گیری ما برای پالایشگاه سازی ایجاد اشتغال و دور زدن تحریم است. 

عضو فهرست واحد نیروهای ائتلاف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نقش مجلس در کار اجرایی صادرات فرآورده های نفتی چیست؟ خاطرنشان کرد: حتما خیلی از مصوبات مجلس جنبه اجرایی دارد. مجلس هفتم را از همین جهت مثال زدم. بسیاری از مصوبات مجلس به همین شکل است. آقای زنگنه می گفتند ما قانون مشخص نداریم یا پول برای تاسیس پالایشگاه جدید نداریم. وجه دیگر مجلس حسن نظارت بر اجرای قانون است که اگر چنین قانونی وجود دارد و دولت نمی خواهد اجرا کند مجلس با ابزار نظارتی خود این وظیفه را پیگیری کند و کار را جلو ببرد.  

وی افزود: وقتی کارت هوشمند آمد ۳۵ میلیون لیتر قاچاق سوخت کاهش پیدا کرد. چه کسی مسئول ساخت کارت هوشمند سوخت بود؟ آقای نعمت‌زاده. اما مجلس ناکارآمد نتوانست در بحث اجرایی ایشان را به تحرک وادار کند بحث ما از این زاویه بود. اما مجلس هفتم به دلیل داشتن تیم منسجم اقتصادی توانست آقای نعمت‌زاده را ملزم کند که این کار را جلو ببرد. 

توانگر در رابطه با به صرفه بودن تولید بنزین به جای فروش نفت خام، گفت: زنجیره ارزش وقتی می‌آید که یک دلار نفت را با ارزش افزوده‌ای که ایجاد می کنید هزاران دلار به فروش می رسانید. چرا اشتغال زایی را نمی‌بینیم؟ فقط بگوییم فعلا نفت را بفروشیم زیرا الان پول نداریم پالایشگاه جدید احداث کنیم.

وی ادامه داد: شرکت های اسکو مصرف بنزین را بهینه سازی می کند اگر همین شرکت ها که دانش فنی پایینی دارند فعال شوند می توانیم یک تا دو درصد مصرف برق را پایین بیاوریم و چهار تا ۵ سال در کشور از نیروگاه سازی فاصله بگیریم.

 

تعداد بازدید: 543 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار