پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 13 آذر 1402 - 10:25   
 
 
   آخرین اخبار  
  طولانی ترین تونل راه آهن روسیه زیر بمباران اوکراینی ها
  علت کمبود بلیت قطار و مشکلات حال حاضر راه آهن چیست؟
  موشکافی رکوردشکنی راه‌ آهن در جابه‌جایی مسافر ریلی
  احداث خط ۱۰ متروی تهران شروع شد
  راه‌ آهن زاهدان چابهار تا یک سال آینده به بهره‌ برداری می‌ رسد
  راه آهن رشت کاسپین به بهره برداری نزدیک شد
  چهار مسیر ریلی در استان فارس ساخته می شود
  نامه 5 تشکل ریلی به رئیس جمهور رفتار مدیریت راه آهن را خشن تر کرد!
  جذابیت از دست رفته راه آهن برای حمل و نقل مسافری
  ایستگاه های مترو روی نقشه
  اجاره واگن برای رفع مشکل کمبود قطار مترو به‌عنوان راهکاری کوتاه‌مدت
  فواید راه اندازی مترو پرند ؛ 18 سال انتظار به پایان می رسد؟
  حمایت از سرمایه‌ گذاران بخش خصوصی در صنعت ریلی کشور
  دولت نرخ بلیت قطار را آزاد کند
  بر رفع مشکلات راه آهن کرمانشاه تاکید شد
  فیلم | خطوط متروی توکیو با یک روش عجیب سازماندهی شد
  چرا صاحبان بارهای عمده باید در حمل ریلی سرمایه گذاری کنند؟
  791 واگن در یک سال آینده به واگن های مترو تهران اضافه می شود?
  اجاره واگن‌های اروپایی برای توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی
  قرارداد ساخت ۲۰۰ دستگاه واگن بلند با واگن پارس مپنا منعقد شد
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 80692صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع هواییپنجشنبه، 19 مرداد 1396 - 13:28
خداحافظی با تابوت‌های پرنده
خداحافظی با تابوت‌های پرندهترابر نیوز: ساعت ۹ و ۱۷ دقیقه‌ی صبح ۱۹ مرداد ۹۳، معلمِ خلبان علی ایزدپناهی، باند فرودگاه مهرآباد را به مقصد طبس ترک کرد اما زودتر از آنکه فکر می‌کرد به مقصد رسید: دیار باقی. پروازی که کمتر از نیم ساعت طول کشید و کسی چه می‌داند در این مدت بر کاپیتانِ کارکشته و ۴۷ سرنشین هواپیما چه گذشت.
  
ترابر نیوز:

تصاویر سقوط هواپیمای مسافربری در تهران

 وقتی کاپیتان ایزدپناهی با هشت هزار ساعت پرواز بدون سانحه، متوجه نقص فنی موتور سمت راست هواپیمای «ایران ۱۴۰» شد، چهار دهه تجربه‌ی خلبانی‌اش را در چشم‌ بر ‌هم زدنی مرور کرد و دانست که یک راه بیشتر ندارد: جایی را برای سقوط انتخاب کند که کمترین تلفات ممکن را در پی داشته باشد. خلبان که از قهرمانان روزهای جنگ بود چهار دقیقه بعد از پرواز فهمید یک جای کار می‌لنگد و درخواست فرود اضطراری کرد. مسافران ۲۷ دقیقه فرصت داشتند که برای آخرین‌بار تهران را از پنجره‌ی آن تابوت پرنده تماشا کنند. دست آخر خلبان دستور برج مراقبت را اجرا نکرد و مسیر خلاف آن را پیش گرفت، تا بختکِ «آنتونوف» روی ساختمان‌های مسکونی ننشیند.

نتیجه: دماغه‌ی هواپیمای ایرانی – اوکراینی، نزدیک فرودگاه در خیابان «شیشه مینا» زمین را لمس می‌کند. سوخت ذخیره شده در بال‌های هواپیما مشتعل می‌شود. بیش از ۱۰۰ آتش‌نشان، نیروهای اورژانس، پلیس و برخی مقامات راهی محل حادثه می‌شوند.  ۳۸ سرنشین در شعله‌های آتش جان می‌دهند و ۱۰ نفر دیگر با سوختگی شدید راهی بیمارستان می‌شوند. با مرگ یکی از مصدومان شمار کشته‌های سانحه به ۳۹ نفر می‌رسد. کمتر از چهار ساعت بعد، حریق بطور کامل اطفا و لاشه‌ی هواپیما کنار زده می‌شود و جعبه‌سیاه هواپیما پیدا می‌شود. ختم ماجرا.
 

خداحافظی با تابوت‌های پرنده

طبق معمولِ پس از هر فاجعه‌ای، سیل دستورها و اظهارنظرهای وزیر و وکیل و مدیر روان می‌شود اما مهمترین دستور را رئیس جمهوری  صادر می‌کند: «ادامه پرواز این نوع هواپیما ممنوع». روحانی یک هفته بعد در دستوری جداگانه پروازهای مسافری هواپیمای «آنتونوف ۷۴» را نیز ممنوع و هم‌خانواده‌ی «ایران ۱۴۰» را هم از چرخه پرواز خارج می‌کند.

گرچه هواپیما تولید مشترک ایران و اوکراین بود اما برخی مسئولان که وقت گرفتن عکس یادگاری دم از تولید ملی و خودکفایی در صنعت هوایی می‌زدند، برای فرار از مسئولیت آن را «آنتونوف» اوکراینی معرفی کردند. اما حامد سعیدی - عضو هیئت ‌مدیره‌ی اتحادیه صنایع هوافضای ایران- پس از این حادثه، چند نکته را یادآوری کرد: موتور این هواپیما موتور هلیکوپتر است که باعث می‌شود توان کافی برای پرواز نداشته باشد. هواپیما برای وضعیت آب و هوای سرد اوکراین طراحی شده و تاب تحمل هوای گرم تهران را ندارد. هواپیمای یادشده برای ۳۰ مسافر طراحی شده بود اما سازندگان تعداد صندلی‌ها را به ۵۰ عدد افزایش دادند؛ جمیع این عوامل باعث شده که این هواپیما به یک تابوت پرنده تبدیل شود.

سه روز بعد از سقوط هواپیما وزیر راه و شهرسازی رسماً به ایرانی بودن هواپیمای سقوط کرده اعتراف کرد و مسئولان شرکت هواپیمایی سپاهان نیز از ساخت این هواپیما دفاع و آن را پروژه‌ای برای «جلوگیری از فرار مغزها» معرفی کردند. ایران ۱۴۰ تنها هواپیمای مسافری ساخت داخل بود که با کمک اوکراینی‌ها تولید می‌شد؛ هواپیماسازی ایران ١٢ فروند از آن ساخته بود که دو فروندش سقوط کردند، سه فروند از سوی سازمان هواپیمایی کشوری منع پرواز داشتند، چهار فروند دیگر به دلیل نبود قطعه زمین گیر بودند، یک فروند برای تعمیر به اوکراین فرستاده شد بود و دو فروند کاربری نظامی داشتند.

حمید بهبهانی -وزیر راه و ترابری دولت دوم احمدی‌نژاد- در اظهار نظری «ایران ۱۴۰» را هواپیمایی اعلام کرده بود که جدید، با کیفیت، خودکفا و قابل رقابت با خارجی‌هاست. البته او بعد از سقوط هواپیما گفته بود «از همان ابتدا من و سازمان هواپیمایی مخالف استفاده از هواپیمای ایران ۱۴۰ بودیم»!
 

خداحافظی با تابوت‌های پرنده

اما سقوط «ایران ۱۴۰» تنها یکی از بسیار سوانح هوایی ایران بود. از سال ۱۳۵۹ تا امروز، غیر از سوانح هواییِ نظامی، آموزشی و سقوط بالگردها و گذشته از سوانحی که تنها تلفات مالی داشتند، دست‌کم ۱۷ سانحه‌ی هوایی منجر به مرگ رخ داده و حدود ۸۰۰ قربانی برجای گذاشته است. جالب آنکه در سال‌های دهه‌ی ۶۰ و ۷۰ هر دو، سه سال یک سانحه رخ می‌داد اما در دهه‌ی ۸۰ و ۹۰ با فرسوده‌تر شدن ناوگان هوایی، هر سال یک یا دو سانحه‌ی منجر به مرگ اتفاق ‌افتاده است.

اما فاجعه‌ی «ایران ۱۴۰» حداقل یک حسن داشت؛ جلب توجه بیشترافکار عمومی به فرسودگی و ناکارآمدی ناوگان هوایی، روحانی را وادار کرد خرید هواپیماهای جدید را در اولویت قرار دهد. اما با وجود تحریم‌ها خرید هواپیما اگر نه کاری غیرممکن، بسیار دشوار بود. بعلاوه در شرایط تحریم خرید هواپیمای نو ممکن نبود و هواپیماهای دست دوم هم با واسطه و پرداخت «حق و حساب» امکان‌پذیر بود که آن هم بسیار گران‌تر از قیمت واقعی برای ایرلاین‌ها آب می‌خورد. تحریم‌های غرب علیه صنعت هوانوردی ایران جزء اولین تحریم‌های پس از انقلاب بود ولی تیم مذاکره‌کننده با ۵+۱ این مهم را در اولویت‌های تحقق برجام قرار داد و با فاصله‌ی کمی از توافق ژنو، قراردادهای بزرگ خرید هواپیما از رویایی دور به حقیقت بدل شد.
 

خداحافظی با تابوت‌های پرنده

در اولین قدم  ۱۰۰ فروند هواپیما از ایرباس فرانسه خریده شد. بعد ۲۰ هواپیمای کوچک از شرکت ایتالیایی-فرانسوی «اِی.تی.آر» برای پروازهای داخلی و در گام سوم ۸۰ فروند بوئینگ آمریکایی؛ خریدهایی که صدای نمایندگان محافظه‌کار مجلس را درآورد و عباس آخوندی را برای پاسخ به سؤال جواد کریمی قدوسی به صحن مجلس کشاند.

یازدهم تیرماه سال جاری وزیر راه و شهرسازی در صحن مجلس خرید هواپیما را یکی از بزرگترین اقدامات دولت دانست و این نکته را گوشزد کرد که میانگین سن هواپیماهای کشور ۲۳ سال است در حالی که عمر مفید هواپیما ۲۴ سال است و ایران تنها هشت فروند هواپیمای تولید پس از سال ۲۰۰۰ در اختیار دارد. آخوندی برای خاطرجمع شدن نمایندگان دلواپس خاطر نشان کرد که خرید هواپیماهای جدید بدون ضمانت دولت و بانک مرکزی و توسط شرکت هما انجام شده است.

درحالی که به گفته‌ی آخوندی در شرایط تحریم «هر خریدی ۳۰ درصد حاشیه داشت» اما دست بالای ایران به عنوان یک مشتری بزرگ در معامله با شرکت‌های هواپیماسازی، موجب شد نه تنها خرید هواپیماها به قیمت واقعی انجام گیرد، بلکه به گفته‌ی اصغر فخریه کاشان -قائم مقام وزیر راه و شهرسازی- در جریان مذاکرات تمام تخفیف‌های ممکن برای ایران لحاظ شد و در مذاکرات نهایی با مدیرعامل ایرباس یک هواپیمای ایرباس ۳۲۰ به شکل رایگان به توافق اضافه شد.

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه‌ی ابران نیز در پاسخ به منتقدان خرید هواپیما گفت: «در مورد موضوع خرید هواپیما نگاه کنید، همین دوستانی که این اتهام را مطرح می‌کنند که این رفت‌وآمدها بی‌فایده بوده و از خرید هواپیما با عنوان «پرواز هواپیماهای کاغذی در فضای انتخابات» نام می‌بردند، اکنون این هواپیماهای کاغذی روی زمین است و خود آقایان بر آن سوار شده‌اند».
 

خداحافظی با تابوت‌های پرنده

 

 

ایسنا

 

تعداد بازدید: 9198 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  یک‌سوم ایستگاه‌های خط 10 در منطقه 22/زمان بهره‌برداری خط 10 متروی تهران
  مزایای خط 10 مترو تهران چیست؟/پوشش منطقه 22 تهران
  متهمان اصلی آلودگی هوا چقدر در تولید آلودگی سهم دارند؟
  بزرگراه شمالی کرج تأثیر زیادی در کاهش ترافیک تهران دارد
  کرج آلودگی هوای تهران را چند برابر می‌کند
  ایران واردکننده گاز می‌شود؟ / افزایش چشمگیر ناترازی گاز تا ۱۴۱۰ ایران واردکننده گاز می‌شود؟ / افزایش چشمگیر ناترازی گاز تا ۱۴۱۰
  تامین 90 درصدی قطعات مجتمع گاز پارس‌جنوبی از داخل
  ویدیو / تصادف ۳۲ خودرو در اتوبان قزوین، پل زیباشهر
  ببینید / یخ زدن هواپیما در فرودگاه مونیخ!
  ویدیو/ زلزله بزرگ در استانبول نزدیک است؟
  ورود اتباع افاغنه به ۱۶ استان کشور ممنوع است
  قالیباف: مقاومت زیادی شد تا واردات خودرو در مجلس تصویب نشود / این همه رانت به صنعت خودرو داده شده، اما این حوزه را از جهت کیفیت، کمیت و دیونی که روی دست بیت‌المال گذاشتند، می‌بینید / این مدت طولانی، متکی به خودروی داخلی بودیم، امروز سرنوشت‌مان چه شده؟ / همین الآن واردات خودرو به کندی پیش می‌رود
  حکم مقصران سقوط هواپیمای آنتونف اعلام شد: ۳ سال حبس برای رئیس وقت سازمان هواپیمایی
  معاون رئیس جمهور آمریکا: تحت هیچ شرایطی اجازه کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها، محاصره یا ترسیم مجدد مرز‌های غزه را نمی‌دهیم
  طولانی ترین تونل راه آهن روسیه زیر بمباران اوکراینی ها
  علت کمبود بلیت قطار و مشکلات حال حاضر راه آهن چیست؟
  موشکافی رکوردشکنی راه‌ آهن در جابه‌جایی مسافر ریلی
  احداث خط ۱۰ متروی تهران شروع شد
  راه‌ آهن زاهدان چابهار تا یک سال آینده به بهره‌ برداری می‌ رسد
  ویژگی های مترو پرند چیست؟
  احتمال واگذاری پروژه مترو ورامین به شهرداری تهران
  انتصاب دبیر جدید شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور
  ایستگاه بازارک مترو پرند برای مردم رباط کریم احداث می شود
  چهار مسیر ریلی در استان فارس ساخته می شود
  پیشنهاد انتقال ایستگاه متروی کرج از صادقیه به چیتگر
  راه آهن رشت کاسپین به بهره برداری نزدیک شد
  چهار مسیر ریلی در استان فارس ساخته می شود
  خط 6مترو با قابلیت ها و ظرفیت های بالا/ایستگاه ها
  مترو پرند پس از 14 سال فردا با حضور رییس جمهور افتتاح می شود
  جمعیت منطقه 22تهران چند میلیون نفر می شود/ساخت و سازهای منطقه 22؛ تشدید کننده آلودگی هوای تهران
  تهران به بیش از ۶۷۰۰ اتوبوس جدید نیاز فوری دارد
  ۶۰ درصد اتوبوس‌های درون‌شهری تهران از رده خارج‌اند
  معطلی یک‌ساله برخی اتوبوس های نیازمند تعمیر به دلیل نبود قطعه
  عجایب شهری به نام منطقه ۲۲ تهران
  ضرورت فوری راه اندازی ایستگاه خط شش مترو در منطقه 22تهران
  آمار و ارقام اتوبوس‌های موجود و اتوبوس‌های فعال شهر تهران؛ از سال ۸۵ تا ۱۴۰۰
  زمان اتمام بزرگراه ساحلی دریای خزر چه وقت است؟
  نامه 5 تشکل ریلی به رئیس جمهور رفتار مدیریت راه آهن را خشن تر کرد!
  رفتار متقابل ایران با کامیون های ترکیه/ دریافت 3000 یورو از هر کامیون
  جذابیت از دست رفته راه آهن برای حمل و نقل مسافری
  فروش قسطی تریلی و کامیون با پیش پرداخت مرحله اول 500 میلیونی و اقساط 141 میلیونی
  مهاجرت سالانه 250 هزار نفر به غرب استان تهران
  سرریز جمعیت تهران در منطقه 22
  ایستگاه های مترو روی نقشه
  نقش خط شش مترو در شکست ترافیک/ این خط در تمام خطوط مترو ایستگاه دارد/ با راه اندازی کامل این خط ساکنان مناطق غرب تهران به آسانی با مترو به مقاصد می رسند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
tarabarnews@ymail.com
طراحی و اجرا: خبرافزار