پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 19 خرداد 1403 - 16:04   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 49383صفحه نخست » متروسه شنبه، 18 شهریور 1393 - 16:00
راه اندازی مترو، اقدامی زیربنایی برای مهار آلودگی هوای اراک
  
ترابر نیوز:

کارشناسان برنامه ریزی و امور شهری در استان مرکزی، راه اندازی خطوط حمل ونقل ریلی (مترو) را اقدامی زیربنایی در مهار آلودگی و بهبود کیفیت هوای کلانشهر اراک عنوان می کنند.

قریب 10 سال از تاسیس مترو در تهران می گذرد و مسئولان و مردم با فواید حمل ونقل ریلی درونشهری آشنا هستند؛ از این رو بسیاری از مسوولان به فکر راه اندازی مترو در دیگر شهرهای کشور افتاده اند.

با اینکه در شماری از کلانشهرهای کشور از سالهای گذشته بحث راه اندازی مترو مطرح و در تعدادی از آنها کارهای اجرایی نیز آغاز شده، اما هنوز به طور کامل بهره برداری نشده است.

مهرماه سال 1388 اعضای شورای شهر اراک با تصویب طرحی بنیان ایجاد مترو در این شهر را گذاشتند و میدان ورزش (انتهای خیابان هپکو) را برای این طرح برگزیدند؛ اما بنا به دلایلی ، این طرح به ثمر نرسید و بر زمین ماند.

اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور و سهم منابع آلاینده متحرک در آن 51 درصد و منابع ثابت 49 درصد است.

محصور شدن این شهر از سه سمت با ارتفاعات و مجاورت با تالاب کویری میقان، بر ایستایی و ماندگاری آلاینده های هوا در اراک دامن می زند.

جمعیت اراک تا سال 1400 به بیش از یک میلیون نفر خواهد رسید و از هم اکنون ضرورت داشتن سامانه حمل و نقل بدون ترافیک و مشکلات ناشی از آن که شهروندان را در کمترین زمان از نقطه ای به نقطه ای دیگر جابه جا کند ، در این شهر صنعتی احساس می شود.

کارشناسان برنامه ریزی و امور شهری در استان مرکزی می گویند: آیا اراک نیز باید تجربه کلانشهرهای ایران برای ایجاد مترو را از سر بگذراند و وقتی ضرورت ایجاد حمل ونقل ریلی درون شهری در آن به نقطه قرمز رسید، تازه به فکر طراحی و سایر مسائل شبکه مترو در شهر افتاد؟

کارشناسان مذکور با طرح این سوال 'مگر شهرهای اصفهان، مشهد، تبریز و اهواز با چنین مشکلاتی رو به رو نیستند؟'، اظهارکردند: قبل از اجرای هر طرحی باید برای آن برنامه ریزی کلان و دهها ساله صورت گیرد تا بتوان از ثمرات آن طرح ها تا سالیان متمادی استفاده کرد.

کارشناس کارگروه کاهش آلودگی هوای اداره کل محیط زیست استان مرکزی معتقد است که اراک از جمله هشت شهر آلوده کشور است که آلایندگی صنعتی نیزدارد.

'حسین پناهی'، موقعیت جغرافیایی، همجواری با تالاب میقان و فرود ریزگردهای فرامنطقه ای از کشورهای غربی، احاطه شدن از سه جانب، خشکسالی، تغییر باد در فصول گرم و سرد و کاهش فضای سبز را از دیگر موارد افزایش آلودگی در اراک عنوان کرد.

این کارشناس محیط زیست با تاکید بر راه اندازی خطوط حمل ونقل ریلی (مترو) در اراک به عنوان یکی از راه های برون رفت منطقه از آلودگی هوا، اظهار کرد: کاهش فضای سبز از دیگر مشکلات کنونی آلودگی اراک است، چرا که این شهر از دیرباز پر از باغ بوده و مردم آن در یک 'باغ شهر' زندگی می کردند ولی بتدریج تعداد باغ ها با مدیریت های غلط و ناصحیح کاهش یافت و جای آنها را ساختمان های متعدد و برج های بلند گرفت.

شماری از شهروندان اراکی نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با ابرازخرسندی از تصمیم هیات دولت برای راه اندازی خط مترو در اراک، پیشنهاد دادند: در صورتی که نخستین خط مترو در مسیر اراک - مهاجران ایجاد شود، بسیاری از مشکلات ساکنین شهر جدید پنج هزار نفری 'مهاجران' در 30 کیلومتری اراک و دو هزار خانواری 'امیرکبیر' در 45 کیلومتری مرکز استان برطرف خواهد شد.

آنان افزودند: مترو جایگزین بسیار مناسبی برای شمار فزاینده ای از خودروهای دودزا و فرسوده است که هر روزه در اراک تردد کرده و علاوه برایجاد گره های کور ترافیکی، آلودگی هوای این شهر را باعث می شوند.

این شهروندان اراکی بیان کردند: در صورت بهره گیری از توانمندی متخصصان و صنایع داخلی استان مرکزی جهت تامین واگن و ساخت ریل می توان به عنوان یک شاخص و الگو ، برای نخستین بار در کشور با سرعت عمل بیشتری خطوط حمل و نقل ریلی (مترو) را در اراک ایجاد کرد و به بهره برداری رساند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر ضرورت اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک، از اجرای تنها 15 درصد این طرح در سالهای اخیر انتقاد کرد و گفت: طرحی که 12 سال دولت روی آن کار کرده و بالاخره مصوبه گرفته است، چرا باید در ایستگاه اعتباری متوقف بماند ؟

'محمد حسن آصفری'، راه اندازی مترو را اقدامی زیربنایی در مهار آلودگی و بهبود کیفیت هوای کلانشهر اراک دانست و افزود: این کلانشهر در هسته مرکزی با ترافیک سنگین ناشی از تمرکز خدمات و نامناسب بودن و تنگی معابر همراه است و برای رفع این معضل باید چاره اندیشی اصولی برای آمد و شد آسان، کم هزینه و پرسرعت همشهریان فراهم شود که مترو بهترین گزینه است.

استاندار استان مرکزی نیز با بیان اینکه طرح مطالعاتی احداث مترو در شهر اراک امسال با جدیت پیگیری می شود، گفت: اراک به عنوان یکی از شهرهایی که اخیرا به عنوان کلانشهر معرفی شده، در بحث حمل ونقل بشدت نیازمند تغییر و تحول است و با توجه به آلودگی هوای آن و لزوم کاهش تردد خودروها در خیابان ها، احداث مترو به عنوان یک ضرورت احساس می شود.

'محمدحسین مقیمی' افزود: مسئولیت اجرای این طرح مطالعاتی به عهده شهرداری واگذار شده و باید این طرح مطالعاتی را در کوتاهترین زمان ممکن اجرایی کند.

وی بیان کرد: احداث مترو نقش بسیار مهم و موثری در کاهش آلودگی هوای شهر اراک دارد و از تردد بالای خودروها و ترافیک خواهد کاست.

نماینده عالی دولت تدبیر و امید در استان مرکزی با تاکید بر مصوبه هیأت دولت گفت: شهرهای بالای یک میلیون و 500 هزار نفر از امتیاز حمل و نقل ریلی برخوردار خواهند شد و اراک نیز با جمعیتی کمتر از یک میلیون نفر به سبب داشتن شرایط خاص آب و هوایی و آلایندگی ، در زمره شهرهای بالای یک میلیون نفر جای گرفته تا مشمول برخورداری از سیستم حمل و نقل ریلی شود.

استاندار مرکزی با بیان اینکه براساس این تصمیم برای ایجاد سامانه حمل و نقل ریلی در اراک 50 درصد هزینه ها را دولت و مابقی را شهرداری اراک تقبل خواهد کرد، گفت: علاوه بر این تصمیم، وزارت کشور و معاونت راهبردی ریاست جمهوری نیز مکلفند وضعیت اعتباراتی که در سال های گذشته باید برای اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوا تخصیص داده می شد را بررسی کنند.

مقیمی با تأکید بر اینکه وضعیت آلودگی هوای شهر اراک با مسائل اجتماعی گره خورده است، عنوان کرد: با وجود اصلاح وضعیت فضای سبز و اجرای طرح های مانده از سال های گذشته و انتقال صنوف مزاحم به خارج از شهر، هنوز شرایط ایده آلی در مرکز استان رقم نخورده است و باید در این راستا همچنان تعامل و همدلی های خود را ادامه دهیم.

مدیر کل دفتر فنی استانداری مرکزی هم گفت: کلانشهر اراک به سبب آلودگی هوا با مصوبه هیات وزیران جزو شهرهای واجد شرایط داشتن سامانه حمل و نقل ریلی (مترو) شناخته شده است.

'حمیدرضا نوازنی' افزود: این مصوبه در پی ارائه مستندات و مطالعه نیازسنجی اراک به ناوگان ریلی برای حمل و نقل درون شهری و تلاش استاندار استان مرکزی نهایی شده است.

وی ادامه داد: کلانشهر اراک با الحاق مناطق جمعیتی سنجان و کرهرود ایجاد شده و با توجه به مستندات قوی مندرج در مطالعه امکان سنجی شبکه حمل و نقل ریلی شهر اراک و حومه، اساس ایجاد زیرساختهای ریلی درون شهری در اراک به تایید هیات دولت رسیده است.

وی گفت: اراک از توسعه نامتوازن و آلاینده های محیطی ناشی از فعالیت صنعتی و تحرک ترافیکی رنج می برد و هم اینک به عنوان یکی از هشت شهر آلوده کشور مطرح است.

مدیرکل دفتر فنی استانداری استان مرکزی بیان کرد: مهار آلودگی هوای اراک یکی از برنامه های اولویت دار استان و کشور است و به همین منظور با استفاده از ماده 17 قانون حمایت از سامانه های حمل و نقل ریلی شهری اراک؛ در مصوبه هیات وزیران با پیشنهاد مشترک وزارت کشور و معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهوری مشمول ایجاد زیرساختهای درون شهری ریلی شده است.

نوازنی گفت: مراحل نهایی مطالعه ضرورت سنجی ایجاد حمل و نقل ریلی در اراک هم اکنون توسط گروه مشاور و با نظارت شورای عالی ترافیک کشور در دست انجام است.

وی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری طرح یادشده در شورای عالی ترافیک کشور به تصویب برسد.

پیش از این طرح حمل ونقل درون شهری اراک با امکان سنجی اتوبوس های بی آر تی به تصویب شورای عالی شهرسازی کشور رسیده بود که با توجه به میزان آلایندگی این وسیله نقلیه و نامناسب بودن فضای معابر شهری اراک این طرح مردود شناخته شده است. 

گزارش: احمد الهی

 

منبع:ایرنا

تعداد بازدید: 1513 ،    
  
کلیدواژه ها: اراک - مترو


اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  چه روغن موتوری مناسب خودروی شماست؟+فیلم
  علی لاریجانی با محمدباقر قالیباف ائتلاف می‌کند؟
  فیلم میزگرد جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ جایگاه میزان مشارکت مردم در انتخابات/ تفاوت مشروعیت و مقبولیت/ جایگاه حکومت کودتا
  تغییر استراتژی خاتمی و اصلاح طلبان
  طرح روسیه و چین براى جایگزینى مسیر دریایى کانال سوئز
  کاندیداهای رسمی جبهه اصلاحات معرفی شد: عباس آخوندی، پزشکیان و جهانگیری
  ببینید / ویدیویی تاریخی از حضور محمد مصدق و تیم حقوقی اش در دادگاه بین المللی لاهه
  صدیقی، امام جمعه موقت تهران: هر رئیس جمهوری اگر بخواهد مسئولانی را که رئیسی منصوب کرده عوض کند، خسارتش برای مردم است
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  یک مقایسۀ تأمل‌برانگیز بین ایران و کره‌جنوبی
  اختیارات رئیس جمهور بیشتره یا رهبری ؟؟
  بزرگترین دشمن آمریکا 35 تریلیون دلار بدهی است
  حجم نقدینگی جهان چند دلار است؟
  ۳۹ کشته در حمله خون آشام های صهیونیسم به مدرسه سازمان ملل در غزه
  سرمایه گذاری هند در شمال، جنوب و چابهار؛ تغییر متد انتظار و تماشا در برابر چین و پاکستان
  دلیل تمایل هند به گنجاندن بندر چابهار در کریدور شمال-جنوب
  تجربه ساخت هواپیما در ایران از گذشته تا امروز؛ ایران تولیدکننده هواپیما می شود؟
  فیلم میزگرد بسیار ارزشمند جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)
  نظر حضرت امام خمینی ره درباره حکومت و مردم/فیلم
  آمریکا متن قطعنامه شورای حکام علیه ایران را تعدیل کرد
  احمدی‌نژاد: با چهار اقدام مشکلات اقتصادی حل می‌شود
  حدادعادل: اگر جبهه رقیب، انتخابات سال ۹۲ را تکرار کند، باید تلاش کنیم تا به دست خودمان زمینه شکست را فراهم نکنیم
  اولین فیلم تبلیغاتی مسعود پزشکیان منتشر شد + فیلم
  مسعود پزشکیان: رفتارهای غلطی که در ۴۰ سال کردیم همه رو از دین و اسلام دور کردیم/فیلم
  هاشمی‌طبا: اگر رئیس‌جمهور نتواند تشخیص اولویت‌های کشور را داشته باشد، کار او به منزله کوبیدن آب در هاون است
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟ فیلم
  نقش موثر رئیس جمهوری در سیاست خارجی ایران
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/نمایش تصویری
  ببینید / فیلم تبلیغاتی ثبت‌نام «مصطفی پورمحمدی» در انتخابات؛ «قرار ما این نبود؛ قرار نبود بسیاری از شما مردم نگران گذران زندگی خود باشید»
  «حمیرا ریگی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار شد
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  دلایل عباس آخوندی برای نامزدی در انتخابات در کنار افتخار به عملکرد عملکرد حمل و نقلی خود
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فیلم| ایرباس بلوگا ایکس ال
  ببینید: «اون» دنبال جنگ است؟ جنگی جدید و خطرناک در راه است؟
  ببینید / ادامە آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع کبیرکوه/فیلم
  تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس
  ببینید/ دختر فلسطینی: مگر ما چه گناهی کرده‌ایم؟ فیلم
  سیدمحمد خاتمی: اگر پیشنهاد «جبهه اﺻﻼﺣﺎت» محقق شود در انتخابات شرکت می‌کنم / نامزد مورد نظر باید در باور و عمل ملتزم به اصلاحات و تحول باشد
  ایران با دارا بودن ۸۰ میلیون جمعیت، حدود ۱۵ میلیون پرونده قضایی و ۲۰۰۰ عنوان مجرمانه داراست، در حالی که هند با دارا بودن یک میلیارد جمعیت تنها دارای دو میلیون پرونده قضایی و ۷۰۰ تا ۸۰۰ عنوان مجرمانه است!!.
  کوروش کبیر یا همان حضرت ذوالقرنین قرآن مجید
  فیلم قدرت و اختیارات نماینده مجلس
  قدرت و اختیارات مجلس
  دالیل متقن و محکم در مورد حقانیت حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه خلیج فارس
  تبیین حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه از دیدگاه تاریخی و حقوق بین المللی دریاها
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار