پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
سه شنبه، 25 اردیبهشت 1403 - 20:49   
 
 
   آخرین اخبار  
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 20315صفحه نخست » ریلی 2چهارشنبه، 21 تیر 1391 - 10:09
در صورت تامین اعتبارات؛
مدیر پروژه راه آهن قزوین- رشت- انزلی: این پروژه تا پایان 91 به اتمام می رسد
  

سیده لیلا موسوی نسب   
مدیر پروژه راه آهن قزوین- رشت- انزلی گفت : در صورت تامین اعتبارات این پروژه تا پایان 91 به اتمام می رسد.
  

 ماکان پدرام مدیر پروژه راه آهن قزوین- رشت- انزلی و همچنین رییس حوزه نظارت و کنترل پروژه های استان گیلان ضمن بیان این مطلب در گفت و گویی به سوالاتی پیرامون این پروژه پاسخ داد که در نوشتار زیر مشروح آن را می خوانید:

- لطفا کمی در مورد مشخصات کلی طرح صحبت کنید؟
محور ریلی قزوین- رشت- انزلی در مسیر ترانزیتی شمال به جنوب قرار دارد که با تکمیل این پروژه حلقه آخر این کوریدور تکمیل می شود.این محور قابلیت حمل 10 میلیون تن بار و 3 میلیون و 800 هزار نفر مسافراستانی و 381 هزار نفر مسافر محلی را دارد. سرعت در نظر گرفته شده در این مسیر برای قطارهای مسافری 160 کیلومتر در ساعت و برای قطارهای باری 120 کیلومتر در ساعت است. مسیر کلی این پروژه در ابتدای بررسی های مشاور 226 کیلومتر در نظر گرفته شد و پس از بررسی های انجام شده و با واریانس های موجود 25 کیلومتر کاهش یافت. 700کیلومتر از این مسیر در استان قزوین و 135 کیلومتر در استان گیلان است. طول پروژه از ایستگاه سیاه چشمه در قزوین که به ایستگاه تشکیلاتی رشت 164 کیلومتر است در این محور 9 قطعه تخدیع شده با 8 پیمانکار و 4 مهندس مشاور کار در حال انجام است. عملیات اجرایی پروژه از اوایل سال 1385 توسط شرکت استراتوس از سمت قزوین و شرکت متارا از سمت رشت در حال انجام است.
مبلغ اولیه ای که برای طرح در نظر گرفته شده است و متناسب با چیزی که تا کنون هزینه کرده ایم حدود 350 میلیارد تومان توسط وزارت راه و شهرسازی هزینه شده است و برای اتمام آن چه در بخش زیر سازی و بخش روسازی 550 میلیارد تومان اعتبار دیگر لازم است.
این محور حدود 55 دستگاه تونل به طول 22 کیلومتر دارد و طولانی ترین تونل آن در این محور 2 هزار متر است. این محور همچنین 88 دستگاه پل خاص دارد به طول 13 کیلومتر و بلند ترین پل 2660 متر است که بین رشت و انزلی باید اجرا شود. در اجرای این پروژه عبور از البرز را داریم و تنها 164 کیلومتر از مسیر را که باید از قزوین به ایستگاه رشت برساند ما 55 دستگاه تونل داریم در نتیجه این پروژه واقعا جزء پیچیده ترین کارهای فنی است که در وزارت راه و شهرسازی در حال انجام است .

- اهداف کلی اجرای این طرح چیست؟
اهداف ایجاد محور قزوین- رشت- انزلی طبق مصوبه ها در 3 محور خلاصه می شود. اول برقراری ارتباط ریلی بین تهران، قزوین، رشت، آستارای ایران، آستارای جمهوری آذربایجان و ادامه آن به سمت سایر کشور های تازه استقلال یافته. امکان گسترش مبادلات جمهوری اسلامی ایران با کشورهای حاشیه دریای خزر، بنادردریای سیاه و کشورهای اروپایی در کوریدور شمال به جنوب.امکان ارتباط بندر انزلی و آستارا با شبکه سراسری و خلیج فارس، امکان جابجایی مسافر از استان تهران و سایر استان به استان گیلان و بلعکس.

- به طور کل پروژه در چه مرحله ای است و مراحل کنترل پروژه به چه صورت انجام می شود؟
این پروژه توسط معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای کشور یعنی مهندس صادقی در بهمن سال گذشته در اولویت اجرا قرار گرفت و بر اساس آن یک برنامه زمانبندی برای تمامی قطعات در نظر گرفته شد. اولا پیمانکاران بر روی تمام قطعات در همه جبهه ها مشغول به کار هستند چه در بخش تونل ها و چه بخش پل ها و چه در بخش خاکریزی و خاکبرداری. در زمان بازدید مهندس صادقی در برخی قطعات کار به صورت 2 شیفت و در برخی قطعات دیگر در نقاط گلوگاهی که کار باید به نتیجه برسد در 3 شیفت کار در حال انجام بود. بر اساس همان بازدید قرار شد این پروژه تا پایان سال 91 در بخش زیر سازی کامل شود و به همان نحو در قطعات مختلف ریل گذاری ها انجام شود. شاخص های هدف روزانه، هفتگی و ماهیانه تعریف کردیم و بر اساس همان برنامه این کنترل ها در سطح پیمانکار، در سطح مشاور در کارگاه ها و دفترمراکز پیمانکار مشاور و در سطح حوزه توسط تیم کارشناسی که در دفتر ما است انجام می شود. در هفته روزهای شنبه در تهران با مدیر منطقه و به تبع آن مهندس صادقی روزهای دوشنبه هر هفته به صورت مداوم صورت جلسات کنترل پروژه برگزار می شود، شاخص های هدف تعیین تکلیف می شود، به نحوی اگر در کار عقب ماندگی باشد برنامه متناسب با آن تغییراتی را پیدا می کند و برای ماه آینده و هفته بعد جبران عقب ماندگی ها در برنامه در نظر گرفته می شود و به پیمانکار ابلاغ می شود. به همان نحو امکانات و تجهیزات شامل ماشین آلات و تجهیزات مربوطه، عوامل اجرایی و حتی تغییرات شیفت اجرا می شود.
برخی از قطعات در این محور باشد تا پایان مهر ماه در بخش زیر سازی انجام شود و برخی ازقطعات مثل تونل یا پل یا هر نقطه گلوگاهی که برای یک پیمانکار در نظر گرفته شده باشد نهایتا باشد تا آخر سال کار به نتیجه می رسد. بهمن گذشته که مهندس صادقی از این پروژه دیدن کردند تمام مطالبات ما را صفر کردند و اعتباری را برا ی پیمانکاران در نظر گرفته شده بود و مبالغی را که باید به آنها پرداخت می شد را پرداخت کردند. بر اساس کار انجام شده و درصد های عقب ماندگی که نباید داشته باشند تمام تخصیص های ماهیانه ای که باید به پیمانکارن پرداخت شود تا همین امروز به آنها پرداخت شده است .

- این پروژه سال 85 آغاز و قرارداد نهایی آن سال 86 منعقد شد. زمان مقرر شده برای تحویل نهایی پروژه چه تاریخی در نظر گرفته شده؟
در سال 85 دو قطعه از طرفین شروع شد و قطعات بعدی بین محور نیز در سال 86 به پیمانکارن واگذار شد. بر اساس آن قرار داد زیر سازی پیمانکاران در همین بخش چیزی حدود 36 ماه و در برخی قطعات 30 ماه و ... تعیین شد. یعنی یک پروسه زمانی 3 ساله باید کار به نتیجه برسد. با اعتبار و شرایطی که امسال برای پروژه در نظر گرفته شده است مطمئنا این شرایط فراهم شده و کار به نتیجه می رسد.
یک تیم مهندسی بسیار خوب از نیروهای متخصص ایرانی برای عبور از البرز بر روی این پروژه کار می کند . 55 دستگاه تونل با پل های بزرگ و حتی پلی به طول 620 متر در مسیر است که با نمای ایرانی طراحی می شود به عنوان سمبل قزوین رشت در این مسیر اجرا می شود و یکی از پل های بسیار زیبا است. امید که با توجه با اعتبارات در نظر گرفته شده از سوی وزارت راه و شهرسازی و تلاش شبانه روزی پیمانکاران این پروژه امسال به نتیجه برسد.

- لطفا کمی از ویژگی های منحصر به فرد این پروژه بگویید؟
با توجه به تجربه ای که بنده در هر 4 محور دارم به جد این پروژه یکی از زیباتر ین پروژه های راه آهن انجام شده در ایران است که زمینه جذب گردشگر را فراهم می کند و با توجه به طبیعتی که در این مسیر است منحصر به فرد است. در استان گیلان کار کردن بسیار سخت است زیرا گیلان بعد از تهران بالاترین تراکم جمعیتی را دارد، تاسیسات بالایی که در مسیر است و ارزیابی های این مسیر که اکثرا زمین های کشاورزی است کار را دشوار می کند. امروز تمام این ارزیابی ها به نتیجه رسیده و جا برای کار پیمانکار باز شده است. تلاش ما این است بدون کمترین ضربه به طبیعت منطقه یکی از فنی ترین و زیباترین راه آهن ها موجود در ایران را تحویل دهیم. این پروژه بر ا ی گیلان یکی از زیر ساخت های اساسی توسعه حمل و نقل را فراهم می کند و به این استان در بخش توسعه کمک می کند.
مهم ترین ویژگی این پروژه برای اقتصاد زیر ساخت استان گیلان و برای بندر انزلی است که تمام حمل بار آن توسط بخش راه و ماشین آلات سنگین انجام می شود. انجام این راه آهن کوریدور شمال به جنوب را تکمیل می کند. بزرگترین ویژگی فنی این پروژه عبور از البرز است. بخاطر جنس متغیر زمین در منطقه البرز که در هر 10 متر به 10 مر این ویژگی متغیر است اجرای این پروژه در یان منطقه بسیار دشوار است که با تخصص و تجربه متخصصین ایرانی این کار در حال اجر است آن هم در شرایطی که 22 کیلومتر از این مسیر 164 کیلومتری با 55 دستگاه تونل پوشیده می شود و چیزی حدود 13 کیلومتر از مسیر را پل تشکیل می دهد.

- پر رنگترین مانعی که در ادامه کار است؟
موانع راه آهن قزوین رشت در سال های گذشته بابت سختی های کار در استان گیلان یعنی تامین مصالح، ارزیابی های زمین، تراکم جمعیت، تاسیسات بسیار بالا در سال های گذشته انجام شده است. بودن اعتبارات و تامین آن و پشتیبانی که در وزارت راه و شهرسازی در رابطه با این پروژه وجود دارد تحول عظیمی را در این پروژه ایجاد کرد. شاید تنها ضرورت این طرح برای به پایان رسیدن تا انتهای این سال تامین اعتبارات باشد.

 


منبع :  تین نیوز

تعداد بازدید: 2179 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  قرارداد زاکانی با چین در اختیار ما قرار گرفت؛ در خصوص برخی موارد قرارداد هنوز قانع نشدیم / سئوالاتی درباره قیمت ها، تامین مالی و سفر‌ها داریم
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  تماشا کنید: بدتر از صیانت / طرح اینترنتی که دولت رئیسی دو سال پیش اجرا کرد
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  علی ربیعی: لو رفتن فایل مصاحبه ظریف، بخشی از سناریوی بیرون راندن تفکر برجامی و خنثی کردن نوع تاثیری بود که می‌توانست برجا بگذارد / علاوه بر از میدان به در کردن ‎ظریف، بخشی از طراحی انجام شده‌ای بود که سیاست خارجی از معادله رفتار رای‌دهندگی خارج شود
  وکیل تاجزاده: برای موکلم اتهام جدیدی در نظر گرفته شده / او از تیرماه ۱۴۰۱ تا به امروز در بازداشت است؛ یک روز هم از مرخصی استفاده نکرده است
  تشدید خروج سرمایه از بورس/نجات بازار سرمایه وعده روی زمین مانده دولت رئیسی
  تماشا کنید: عصر رادیکالیزم در ایران / گزارش «انتخاب» از پیامد‌های یکه تازی رادیکال‌ها
  زیباکلام چند ساعت قبل از بازداشت: اوین رفتن را افتخار نمی‌دانم / برای نظام نمی‌ارزد که بگویند صادق زیباکلام را گرفتند / مسئولان امنیتی یک تلفن به بنده بزنند و بگویند کاری انجام نده، انجام نمی‌دهم
  شمار شهدای غزه از ۳۵ هزار نفر فراتر رفت
  مخالفت مجلس با تصمیم‌گیری درباره کاهش ساعت کاری و افزایش تعطیلات در دولت
  رای اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به تعطیلی شنبه
  این گزارش مهم را ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  این گزارش مهم را ببینید: چرا کریدور‌ها مهم است؟ / چرا نباید حذف شویم؟
  معطلی 12میلیارد دلار برای یک میلیارد دلارکم عقلی نیست؟
  ستون فقرات حمل و نقل شهری اتوبوس است،با3000 اتوبوس بختک ترافیک می رود
  لزوم توسعه هر چه سریع تر زیرساخت های برقی سازی حمل و نقل همگانی پایتخت
  فیلم| فواید تکمیل کریدور شمال به جنوب
  ویدیو / انگلیسی صحبت کردن نماینده ایران در سازمان ملل
  اتوبوس های چینی با دلار چند تومانی وارد می شود؟
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  ایران کشوری دریایی با کمترین سهم از تولید ناخالص داخلی؛ برنامه هفتم سکوی پرتاب
  مقامات عراق و ترکیه آخرین تحولات پروژه جاده توسعه را بررسی کردند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  تاسیس پردیس دانشگاه ‌های دریایی کشور در هرمزگان
  سخنرانی جدید - مشارکت مردم در تصمیمات کشور - رائفی پور
  فیلم/توضیحات رائفی‌پور درباره تهمت پولشویی و انتشار اسناد مالی و خصوصی مردم
  معرفی ظرفیت های بندر پوتی گرجستان جهت خط آهن ایران ارمنستان بندر پوتی
  گرجستان با ایجاد بندر خشک کریدور آسیا - اروپا را به هم متصل می‌کند
  معرفی رودخانه دانوب از طولانی ترین رودهای اروپا ازگرجستان تا قلب اروپا
  کشتیرانی در رود دانوب انتخاب اوکراین برای رسیدن به بنادر آلمان
  فیلم / سفر با کشتی تفریحی در رود بزرگ دانوب از اتریش تا دریای سیاه
  عکس/ وقتی ابوظبی از ایران ژیان می‌خرید
  ارمنستان یک بزرگراه جدید به سمت مرز ایران می‌سازد
  ظریف: آیا جهان بدون برجام جای بهتری شد؟
  محمد مهاجری: رئیسی نیازی به پاسخگویی احساس نمی‌کند/ دولت رئیسی دولت مونولوگ است نه دیالوگ/ آماری که معمولاً اعلام می‌کنند به جز بی‌اعتبار کردن دولت نتیجه‌ای به دنبال ندارد/ رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند
  امضاهای برکناری مدیرعامل راه آهن واقعی بود/ افشای شکایت صالحی از مدیرعامل کارزار
  بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می شود
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  قطر بزرگترین قرارداد ساخت کشتی را با چین امضا کرد
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار