پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 6 مرداد 1403 - 13:38   
 
 
   آخرین اخبار  
  ارسال لایحه استفاده از ظرفیت های ریلی کشورهای مشترک المنافع به مجلس
  شمشیر دو لبه کریدور ریلی «ترانس افغان» در برابر راه آهن ایران
  تشبیه راه آهن ایران به موجودی ناقص الخلقه/ویدئو
  ترامواهای چینی جایگزین اتوبوس در بی آرتی خط یک/ ترامواها چرخ لاستیکی هستند
  ارسال لایحه استفاده از ظرفیت های ریلی کشورهای مشترک المنافع به مجلس
  ۳۳۳ کیلومتر مسیر پر پیچ و خم راه آهن لرستان تا ایستگاه افتتاح
  قطار تزانزیتی تهران- چین برای تست ایمنی در پل سفید مازندران ایستاد
  اولویت های وزیر بعدی راه و ترابری در حوزه ریلی
  مسیر پروژه راه آهن لرستان تغییر کرد
  اولویت راه آهن چابهار زاهدان
  ورود واگن‌ های چینی به پایتخت تا سال آینده
  راه آهن یک سال دیگر به شهرکرد می رسد/ هموار شدن راه ایجاد کریدور ریلی اصفهان اهواز
  ۳۰ هزار میلیارد تومان به پروژه راه آهن کرمانشاه خسروی اختصاص یافت
  ایران با خط جدید ریلی به پاکستان وصل می‌ شود
  راه آهن کشور را به ریل پیشرفت بازگردانید
  تلاش اروپا در توسعه راه آهن برای مقابله با آلودگی هوا
  پروژه قطار سریع السیر مشهد در آستانه قرارداد با ژاپنی‌ها
  تامین قطار سریع السیر با سرعت 300 کیلومتر در 1400
  ایستگاه قطار‌ های سریع السیر چین از نمای بالا (فیلم)
  7 تا از سریعترین قطار ها/فیلم
  ساخت قطارهای سریع السیر با سرعت 500 کیلومتر در چین/تحریم و سرعت تاسفبار قطارها در ایران
  قطار سریع السیر چگونه کار میکند + فیلم مستند
  پنج نکته شگفت انگیز در مورد قطارهای سریع السیر ایران/ ضرورت رفع تحریم ها جهت تامین منابع مالی احداث قطارهای پرسرعت
  پول لازم برای قطار سریع السیر در ایران چقدر است؟/تنها راه رفع تحریم ها و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی است
  سرمایه گذاری در حوزه ریلی ۱۵۰ میلیارد دلار عایدی در سال برای کشور
  سرمایه‌گذاری در حوزه ریلی ضرورت دارد
  سرمایه گذاری میلیاردی اسپانیا در توسعه زیرساخت های ریلی
  نیاز سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری در صنعت ریل/درصورت ادامه تحریم و عدم سرمایه گذاری در زیرساخت های ریلی، سالانه حدود10 هزار کشته و ده ها هزار مجروح و قطع عضو و قطع نخاع به در ملت ایران تحمیل خواهد شد
  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  بریلی شدن سود ریلی های بورس تهران!
  افتتاح قطار سریع السیر ملی روسیه تا 2 سال آینده و راه آهن پرسرعت ایران اندر خم یک کوچه!
  برنامه های پیشنهادی متخصصین ریلی به دکتر مسعود پزشکیان
  آغاز یکپ قطعه ریلی مهم/ راه آهن شیراز عسلویه کلید خورد
  نیاز سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری در صنعت ریل در یک دهه آینده
  جدول فهرست کشورهای جهان بر پایه قربانیان ناشی از تصادف/کشورهایی که بیشترین سرمایه گذاری ریلی را داشته اند کمترین کشته نسبت به جمعیت و وسعت را دارند
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 103152صفحه نخست » خودروهای برقیجمعه، 29 دی 1402 - 12:13
مسیر خودروهای برقی در ۲۰۲۴به کدام سمت است؟
  
ترابر نیوز:

میرزایی در خصوص روند تولید خودروهای برقی به بازار گفت: خودروسازان بزرگ دنیا در سال میلادی جاری نگاه واقعی تری به گذار خودروهای برقی پیدا کردند، تا ۲۰۳۰ سهم خودروهای برقی در دنیا ۲۰ تا ۸۰ درصد می شود.

مسیر خودروهای برقی در ۲۰۲۴به کدام سمت است؟

تین نیوز

میرزایی در خصوص روند تولید خودروهای برقی به بازار گفت: خودروسازان بزرگ دنیا در سال میلادی جاری نگاه واقعی تری به گذار خودروهای برقی پیدا کردند، تا ۲۰۳۰ سهم خودروهای برقی در دنیا ۲۰ تا ۸۰ درصد می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار،  روز گذشته وزیر صمت طی مصاحبه با این رسانه مدعی عرضه خودروهای برقی با عمق ساخت داخل بالا در سال آینده بود. این درحالی است که صنایع خودروسازی بزرگ دنیا در رقابت با یک دیگر جهت عرضه محصولات برقی اقتصادی دچار چالش شدند. از سوی چین تلاش دارد با تسلط در زنجیره تامین جهانی وضعیت تولید خودروهای برقی در هر کشور را کنترل کند. با این حال وزیر صمت مدعی دست یابی به فناوری باتری خودروهای برقی است، برای بررسی سیاست خودروسازان بزرگ دنیا در تولید خودروهای برقی در سال میلادی جاری با علی میرزایی کارشناس خودروهای برقی به گفت و گو پرداختیم:

* وضعیت صنعت خودروسازی دنیا در رقابت با چینی ها برای محصولات برقی چه شرایطی دارد؟

اخیرا وقتی شرکت مشاوره ای «کی پی ام جی» در یک نظر سنجی بین المللی از مدیران ارشد کشور ژاپن در صنعت خودرو سوال مبنی بر آینده خودروها پرسید، جمعی از مدیران ارشد ژاپنی که در گذشته به فعالیت اقتصادی خود و آینده صنعت خودرو مطمن بودند از ۳۲ درصد امیدواری در سال ۲۰۲۲ به ۱۰ درصد در ۲۰۲۳ کاهش یافتند. در اروپای غربی نیز پاسخ های بسیار مطمن در مورد آینده صنعت خودرو از ۳۱ درصد به ۲۴ درصد و در آمریکا از ۴۸ درصد به ۴۳ درصد کاهش یافته است. فقط در چین مدیران ارشد صنایع خودروسازی به آینده فعالیت صنعتی و اقتصادی خود مطمن هستند، این اطمینان ناشی از رشد ۸ درصدی چینی ها در سال ۲۰۲۳ نسبت به ۲۰۲۲ حکایت دارد.

روند مشابهی نیز در میان فعالان زنجیره تامین وجود دارد، که نشان دهنده خوش بینی کمتر غربی ها به رشد سودآوری فعالیت های صنایع خودروسازی در حوزه خودروهای برقی (حداقل در کوتاه مدت) در رقابت با چین است. احتمالا شاهد رشد کندتر گسترش خودروهای برقی در اوایل سال ۲۰۲۴ خواهیم بود، عمده این مورد نیز کاهش قدرت خرید مصرف کننده در اکثر کشورها و هزینه های بالاتر زندگی در سراسر جهان است.

* یکی از مهم ترین مسائل در تولید خودروهای برقی، سودآوری آن ها است، در حال حاضر وضعیت سودآوری خودروسازان بزرگ دنیا در چه شرایطی است؟

براساس نظر سنجی های معتبر در دنیا، مدیران ارشد صنایع خودروسازی در سطح جهانی نظر منفی در خصوص سودآوری طی پنج سال آینده دارند. دلیل عمده این نگرانی برخاسته از اقتصاد ناپایدار (فعلی) جهانی و افزایش هزینه ها است. خودروسازانی که به جد در فن آوری های برقی سازی مربوطه سرمایه گذاری کرده اند به طور فزاینده ای نگران چالش های کوتاه مدت بازار هستند. این مساله می تواند بزودی بازگشت سودآوری در فعالیت های اقتصادی و صنعتی را به تاخیر بیندازد. فارغ از چالش چین برای خودروسازان اروپایی و آمریکایی، مدل جدید خودروهای برقی به بازار وارد شده که می تواند قدرت خرید مشتریان را بیشتر از گذشته ضعیف کند. این کاهش قدرت خرید رقابتی جدید میان خودروسازان بزرگ دنیا ایجاد خواهد کرد.

لذا حمایت از پرداخت یارانه به خودروهای برقی، حتی برای محصولات لوکس، همچنان تقاضایی مستمر از سمت تولید کنندگان، مصرف کنندگان و فروشندگان این بازار است. این مورد سبب اهمیت بالای قیمت خودروهای برقی برای مصرف کنندگان در سراسر دنیا شده است.

* آیا مدیران ارشد صنایع خودروسازی بزرگ در دنیا هنوز باور دارند که آینده خودروسازی، محصولات برقی است؟

به نظر می رسد که خودروسازان بزرگ دنیا اکنون نگاه واقعی تری از گذار زمان برقی سازی و توسعه بازار مربوطه دارند. در واقع اختلاف نظرها بین مدیران ارشد از سه سال گذشته کمتر شده است. سه سال پیش، پیش ‌بینی ‌ها برای سهم بازار خودروهای برقی در سال ۲۰۳۰ بین ۲۰ تا ۸۰ درصد متغیر بود. اکنون، تفاوت تخمین ها کاهش یافته و میانگین تخمین ها برای نفوذ خودروهای برقی افزایش داشته است. به عنوان مثال، در اروپای غربی گسترش خودروهای الکتریکی از ۲۴ درصد به ۳۰ درصد و در آمریکا از ۲۹ درصد به ۳۳ درصد رسیده است. پیش بینی می شود در کشور چین نفوذ خودروهای برقی از ۲۴ درصد به ۳۶ درصد برسد. بنابراین می توان گفت که اجماع بین الملل در افزایش خودروهای برقی برای بازارهای بین الملل همگرایی بیشتری دارد. ولی سرعت رشد در تمام بازارهای جهانی یکسان نخواهد بود.

* ظاهرا عمده رقابت ها برای تولید خودروهای برقی قیمت آن ها است، آیا برابری قیمت بین خودروی فسیلی و برقی رخ خواهد داد؟

مدیران ارشد خودروسازان بزرگ اروپایی و آمریکایی نسبت به برابری قیمت خودروهای برقی با خودروهای فسیلی تا سال ۲۰۳۰ خوش بینی چندانی ندارند. بررسی های شرکت کی پی ام جی نشان می دهد که فقط ۶۶ درصد احتمال برابری قیمت به طور متوسط میان خودروهای برقی و خودروهای مجهز به موتور احتراقی تا سال ۲۰۳۰ وجود دارد. این درحالی است که چینی ها معتقد به برابری قیمت خودروهای برقی با خودروهای مجهز به موتور سوخت فسیلی تا سال ۲۰۳۰ هستند.

* سرعت گسترش خودروهای برقی در بازارهای جهانی را چگونه پیش بینی می کنید؟

چین تا سال ۲۰۳۰ با ۳۶ درصد فروش خودروهای جدید پیشتاز در نفوذ محصولات برقی در بازار خواهد بود، در حالی که آمریکا، ژاپن و اروپای غربی ۳۰ تا ۳۳ درصد انتظار نفوذ دارند. هند و برزیل به دلیل زیرساخت ‌ها و محدودیت‌ های درآمدی پیش‌ بینی می‌کنند که نفوذ خودروهای برقی سرعت کندتری داشته باشند، این مورد برای سایر کشورهای دیگر نیز در دنیا صادق است.

* سطح اطمینان خودروسازان از زنجیره تامین جهانی محصولات چگونه است؟

زنجیره تامین جهانی همچنان نگران از تداوم عرضه است، اما در مقابل چینی ها هیچ نگرانی در این خصوص ندارند. چرا که تداوم و تسلط آن ها به قطعات کلیدی خودروهای برقی مانند باتری، منجربه رشد و توسعه محصولات این کشور شده است. از سوی برخی از شرکت های خودروساز همچنان تمایل به سرمایه گذاری در تکنولوژی محصولات هیبریدی دارند.

این رقابت در دو فناوری مختلف (الکتریکی و هیبریدی) نشان دهنده راهبرد مختلف خودروسازان در تسخیر بازار هدف مربوطه هستند. لذا موفقیت صنایع خودروسازی در زنجیره تامین به انتخاب شرکای فنی مناسب برای استراتژیشان (تولید تمام برقی یا هیبرید) بستگی دارد. بی شک استراتژی تولید هر دو پیشرانه تمام برقی و هیبرید نیاز به سرمایه گذاری بسیار بیشتری خواهد داشت. عدم هدایت بازار در نوع پیشرانه سردرگمی صنعت را به بار خواهد آورد.

* چالش خودروسازان در خصوص سوددهی و بازگشت سرمایه در سال میلادی جاری به کدام سمت خواهد بود؟

مطالعات اخیر و نظر سنجی های مطرح بین الملل نشان از نگرش مثبت چینی ها به تولید خودروهای برقی دارد، خودروسازان غربی بیشتر نگران از دست دادن سهم بازار خود هستند، نکته قابل توجه اینجاست که هر دو غول شرق و غرب دیدگاه منفی به اقتصاد جهانی دارند. در سال میلادی جاری سوالات اقتصادی و اجتماعی فراوانی در خصوص برقی سازی برای کشورهای پیشرو وجود دارد، به عنوان مثال بازگشت سرمایه، قدرت خرید مصزرف کننده و مشوق های دولتی برای توجیه اقتصادی در کنار انتخاب زنجیره تامین برای شرکت های خودروساز از اهمیت بالایی برخوردار است. شاید نکته مهم برای خودروسازان در حال حاضر فقط سوددهی باشد، چرا که رقابت فعلی می تواند حاشیه سود را تحت تاثیر قرار دهد. سرعت پیشرفت خودروهای برقی نیز به مولفه های مذکور در کشورهای پیشرو در این خصوص بستگی دارد. بی شک سلامت اقتصاد جهانی و اقتصاد کشورها و قدرت مصرف کننده پارامترهای مهمی در راستای تسریع فن آوری برقی سازی خواهند

تعداد بازدید: 284 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  خوزستان در فهرست پرمصرف ترین‌های برق کشور/ویدئو
  کاهش پیک مصرف برق با کولرهای گازی خورشیدی
  10 گزینه نهایی کارگروه انتخاب وزیر برای تصدی وزارت راه و شهرسازی
  قدرت دریایی خیره کننده چین
  نیروهای تازه‌ نفس ناوگان اتوبوس کشور!/عکس
  ارسال لایحه استفاده از ظرفیت های ریلی کشورهای مشترک المنافع به مجلس
  شمشیر دو لبه کریدور ریلی «ترانس افغان» در برابر راه آهن ایران
  تشبیه راه آهن ایران به موجودی ناقص الخلقه/ویدئو
  چهار وعده ریلی وزیر راه و شهرسازی در آستانه پایان کار دولت سیزدهم
  اعلام میزان مصرف برق کولر گازی + جدول
  حداکثر مصرفِ برق 7 کشور منطقه کمتر از مصرف برق کولرها در ایران/نمودار
  تاثیر باورنکردنی نصب سایبان در کاهش مصرف برق کولرها
  ۵ دلیل مصرف زیاد برق کولر گازی + راهکارهای کاهش مصرف
  کولر گازی هزینه برق مصرفی را تا ۲۴ برابر افزایش می‌دهد
  شبکه برق کشور تحت فشار نصاب‌های جدید اوج مصرف / توانیر: میزان تقاضای مصرف برق کشور تا کنون ٦ بار نصاب‌های قبلی را شکسته است
  ظریف: شما مردم بزرگ در این انتخابات، ایران را پس گرفتید
  آیا کولرگازی ضرر دارد؟
  نسبت به روند انتخاب وزیر صمت، به شدت نگرانیم
  ارزیابی اقتصادی احداث نیروگاه تلمبه ای ذخیره ای با نصف هزینه نیروگاه های حرارتی
  مصرف ۵ هزار مگاوات از برق کشور در بخش اداری و عمومی
  هاشمی طبا: صداو سیما و جریان تندرو به هر اقدام دولت پزشکیان برای رفع تحریمها حمله خواهند کرد/ همین کار را با دولت روحانی هم کردند
  ویدیو / اژه‌ای: چرا وثیقه‌ای صادر می‌کنیم که طرف ۱۰ سال هم بماند نمی‌تواند آن را تامین کند؟
  سنگاپور به تنهایی در جایگاه «قدرتمندترین گذرنامه جهان» نشست / ایران در جایگاه ۹۴ و همچنان جزو ۱۰ رتبه پایین فهرست
  پلوسی: سخنرانی نتانیاهو، بدترین سخنرانی یک مقام خارجی در کنگره بود
  نسبت به روند انتخاب وزیر صمت، به شدت نگرانیم
  مزایا و معایب کولرگازی و تاثیرات استفاده از آن بر سلامتی
  یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  تبلیغ کولر گازی برای همه ممنوع است برای تلویزیون آزاد؟/خجالت آور نیست؟/ مصرف برق کولرهای گازی پنج برابرآبی است
  ترامواهای چینی جایگزین اتوبوس در بی آرتی خط یک/ ترامواها چرخ لاستیکی هستند
  افتتاح مترو اسلامشهر با 3 ایستگاه در شاطره، میدان نماز و چهاردانگه به یک شرط
  تجارت ۲۰ میلیارد دلاری ایران با کشورهای همسایه تا پایان تیرماه+جدول
  چه تعداد مجتمع خدماتی رفاهی در حال ساخت است؟
  حمل و نقل کشور بیمار است
  ارسال لایحه استفاده از ظرفیت های ریلی کشورهای مشترک المنافع به مجلس
  صنعت هوایی بیش از 2 میلیون متخصص جدید نیاز دارد
  اینترنت ماهواره کی روی گوشی ایرانی ها وصل می شود؟+جزئیات مهم
  فرار هواپیماهای انگلیس از یک فروند جنگنده روسیه
  پزشکیان نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را هم تغییر می‌ دهد
  نتیجه ناگوار فیلترینگ: رواج فیلترشکن‌هایی که افراد را به صورت خودکار عضو کانال‌های تلگرامی کودک آزار‌ها می‌کند / این گزارش تکان دهنده را بخوانید
  طلب «۹۶ هزار میلیاردی» گندم‌کاران از دولت؛ «سازمان بازرسی» وارد عمل شد
  تماشا کنید: احیای پیش نویس تابستان ۱۴۰۰؟ / دولت پزشکیان برای احیای برجام چه در ذهن دارد؟
  تعطیلی فعالیت‌ها در شرایط بغرنج آب‌وهوایی یک الزام است/ مردم شنبه و یک‌شنبه هفته آینده در خطر جدی هستند
  وزیر اطلاعات: مردم در اجاره دادن ملک به اتباع و به‌کارگیری آن‌ها حساسیت بیشتری داشته باشند
  ویدیو/ حقایقی ناگفته از ریشه آمریکا/ قسمت اول
  ۹ استان کشور درگیر تب دنگی هستند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار