پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 8 اردیبهشت 1403 - 16:47   
 
 
   آخرین اخبار  
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 99532صفحه نخست » ریلی 2جمعه، 29 اردیبهشت 1402 - 19:09
حرکت قطار جنوب - تهران شتاب ندارد
  
ترابر نیوز:

حرکت قطار جنوب - تهران شتاب ندارد

حرکت قطار جنوب - تهران شتاب ندارد

اهواز- ایرنا – پیر آهنی 80ساله جنوب که دوران جوانی خود را با سرعتی بالا از جنوب به شمال کشور طی می کرد اکنون در اوج رسیدن به هدف شعارسال ،توسعه و اقتصاد مقاوتی با فرسودگی خود حرکتی با احتیاط را در پیش گرفته که مبادا قلب تپنده ریلی کشور ترک بردارد.

دیگر زمان برای ایستادن نیست، سرعت، رقابتی ایجاد کرده که زندگی را تحت تاثیر قرارداده است، شرکت های سازنده ساخت تجهیزات و وسایل خدماتی با سرعتی پیش می روند که اگر همگام با قطار آنها حرکت نکنیم سالها از تکنولوژی و رقابت در دنیای سرعت باز می مانیم.
در عصری که به عصر فست فودی معروف است سرعت، نقش مهمی را در زندگی دارد که با گذشت زمان شاهد پیشرفت تکنولوژی در وسایل ارتباطی مانند گوشی همراه،اینترنت و وسایل خدماتی برای کوتاه کردن مسیرها هستیم.
قدرت کاظمی مسافر ریلی اهواز – تهران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سالانه معمولا یک بار به سفر می رویم که سفر با قطار را به دلیل راحتی در استراحت مخصوصا با داشتن دو بچه انتخاب می کنیم.
وی سفر با قطار را نسبت به سفر با اتوبوس و سواری بهتر می داند و می گوید: سفر با قطار مشکلاتی دارد که عمدتا می توان به اتلاف وقت در سفر اشاره کرد که مسیر اهواز - تهران را با خودرو سواری حدود هشت ساعت و با اتوبوس 10 ساعت طی می کنیم که این مسیر با قطار در شرایط خوب 16 ساعت تا 18 ساعت می باشد.
کاظمی توقف و سرعت پایین قطار را نسبت به طول مسیر از نکات خسته کننده سفر با قطار عنوان کرد و گفت : مسیر اهواز- اندیمشک که در قسمت جلگه ای استان است بسیار کند است در حالی که با قطارهای فرسوده هم این مسیر باید شتاب بیشتری داشته باشد ولی متاسفانه گاهی این مسیر 130 کیلومتری بیش از 2.5 ساعت طول می کشد.
کاظمی از کیفیت سرویس دهی و خدمات رفاهی در قطارهای مسافر بری گفت و ادامه داد : خدمات سرویس دهی در قطار با هزینه ای حدود 2تا سه برابر عادی انجام می شود به عنوان مثال یک پرس غذای ساده حدود دو برابر قیمت معمول به فروش می رسد.
ماجده بنی اسد مسافر اهواز – مشهد قطارهای درجه یک این مسیر را خوب عنوان کرد وگفت: این قطارها از امکانات و خدمات ویژه ای مانند امکان ویژه رفاهی، سیستم احضار مهماندار، GPSموقعیت یاب و امکان انتخاب فیلم و موسیقی برای مسافردرسیستم مانیتور داخل کوپه برخوردار هستند.
بنی اسد ادامه داد : در طول مسیر نسبت به قطار های عادی که در مسیر تهران رفته بودم توقف کمتری در ایستگاه های شهرستان های بین راه داشت و همین عامل باعث شده که زمان کمتری را تا مقصد طی کنیم.
وی افزود : قطارهای مسافری خط خوزستان به تهران با تاخیر زیادی به مقصد می رسند و از مسئولین درخواست داریم برای تمام مسیر های ریلی جنوب از قطار های درجه یک و سرعت بالا استفاده کنند تا همه مسافران از این خدمات بهره مند شوند.
بنی اسد از هزینه های بالای سفر ریلی گفت و بیان کرد: بلیت قطار های ویژه گران است و تهیه آن برای یک خانواده چند نفره سنگین است ولی قیمت بلیط قطار های عادی مناسب است که متاسفانه خدمات دهی قطارهای ویژه را ندارد.

** موقعیت جغرافیایی و سرعت قطار بین شهری
عبدالمجید ملک محمودی کارشناس امور خطوط راه آهن و سرعت قطار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: چند عامل در سرعت قطارهای مسافری و باری تاثیر گذار است که می توان به جغرافیای منطقه ،دوخطه بودن راه آهن،به کارگیری سیستم های پیشرفته وتعداد سالن های مسافری وعوامل دیگر اشاره کرد.
ملک محمودی، منطقه جغرافیایی خط ریلی جنوب را عاملی در کندی حرکت قطارعنوان کرد و گفت:جغرافیای ریلی در این مسیر جلگه ای و کوهستانی است که در مسیرهای شیب دار سرعت آن کاهش پیدا می کند هر چند در مسیرهای جلگه ای در بعضی نقاط سرعت به 120 کیلو متر بر ساعت می رسد.
وی با اشاره به اینکه بکارگیری سیستم های پیشرفته کنترل CTC یا کنترل مرکزی موجب افزایش سرعت متوسط می شود افزود: تعداد سالنهای مسافری دریک مسیر بستگی به شیب آن منطقه دارد که هرچه تعداد واگن ها بیشتر باشد سرعت کاهش پیدا می کند.
وی گفت: بازنمودن قوس های تند به منظور کاهش مقاومت ومقابله با نیروی کشش و بکارگیری دیواره های حفاظ در ورودی و خروجی شهرها به منظور بالا بردن ضریب ایمنی در مسیر ریلی در افزایش سرعت قطار تاثیر بسیاری دارد.
این کارشناس خطوط ریلی استفاده از تراورس های بتنی را عاملی بر افزایش سرعت حرکت قطارها عنوان کرد و افزود : 95درصد از محور راه آهن جنوب تراورس های بتنی دارد که فقط در مسیر شوش تا اندیمشک و از تراورسهای چوبی و خطوط ریلی سبک استفاده شده است که باعث کاهش سرعت در این مسیر شده است.
ملک محمودی سن دیزل قطارهای موجود را 60تا70 سال ذکر کرد و ادامه داد: از عمده مواردی که باعث کیفیت در تردد و سرعت قطار می شود نو سازی ناوگان خطوط ریلی است چرا که واگن و دیزل های جدید توانایی و کشش بهتر و قویتری دارند.
وی بیان کرد : سرعت قطار ها در مسیر جنوب به دلیل بازسازی نشدن خطوط ریلی در بعضی نقاط حدود 60 تا70کیلومتر بر ساعت است.

** کوهستانی بودن ، دلیلی بر کاهش سرعت قطار جنوب
عبدالکریم درویش زاده مدیرکل راه‌آهن جنوب درگفت وگو با خبرنگار ایرنا کاهش سرعت قطار های جنوب را کوهستانی و شیب و فراز محور جنوب عنوان کرد و گفت : محور راه آهن جنوب ، حد فاصل درود به اندیمشک گلوگاه محور جنوب محسوب می شود که به دلیل عبور از مناطق صعب العبور و قدمت بالای خط ریل این مسیر حد اکثر سرعت قطار 60 کیلومتر بر ساعت است به همین دلیل نمی توان انتظار داشت با سرعتی بیش از این پس از باز سازی خط آهن حرکت کرد.
درویش زاده ادامه داد : در محدوده راه آهن جنوب کلیه خطوط با تراورس بتونی بازسازی شده ، بجز حد فاصل بین ایستگاه کارون و میان دشت به طول 11 کیلومتر که باز سازی نشده است.
وی گفت: همچنین در محدوده اداره کل راه آهن لرستان بعد از ایستگاه درود - اراک ، بقیه مسیر به سمت شمال باز سازی شده است و قطار از سرعت مناسب و استانداردی برخوردار می باشد.
وی از بازسازی مسیر بین ایستگاه درود و اندیمشک گفت و افزود : ازسال 94 عملیات بازسازی حد فاصل بین ایستگاه درود - اندیمشک آغاز شده که در حال حاضر از سه بلاک این مسیر یک بلاک در حال باز سازی است که با تکمیل آن انتظار می رود توقف های اضافه بابت خرابی ریل ها نداشته باشیم.
مدیرکل راه‌آهن جنوب عمده مشکل مسیر ریلی محور جنوب را بین ایستگاه درود تا ایستگاه اندیمشک عنوان کرد و ادامه داد : از ایستگاه هفت تپه تا ایستگاه اندیمشک و ایستگاه هفت تپه تا ایستگاه شوش باز سازی شده و مشکل خاصی وجود ندارد.
به گفته وی از ایستگاه شوش تا ایستگاه سبز آب و از ایستگاه سبز آب تا ایستگاه اندیمشک نیاز به باز سازی دارد که با نصب خط دوم و تکمیل آن تردد از خط قدیم به خط جدید منتقل می شود .
وی از سرعت 160کیلومتری مسیر ایستگاه اهواز تا بندر امام گفت و بیان کرد : سرعت قطار در مسیر اهواز- بندر امام حد فاصل بین میاندشت تا سر بندر در خط دوم این مسیر 160کیلومتر در ساعت می باشد و در مسیر ایستگاه اندیمشک به هفت تپه 140 کیلومتر است که با راه اندازی دستگاه های پیشرفته این سرعت را به 160 کیلومتر می رسانیم.
درویش زاده اظهار کرد: از دیگر دلایل کاهش سرعت در مسیر راه آهن جنوب وجود تلاقی هایی است که در ایستگاه بوجود می آید ، به این صورت که در تردد دو قطار از یک خط قطار مسافری در ایستگاه توقف می کند تا قطار مقابل عبور کند و بعد حرکت انجام می شود.
مدیرکل راه‌آهن جنوب اظهار کرد: لوکوموتیو های برون استانی در تمام کشور یکسان هستند و همان لوکوموتیو ها در سایر محورهای کشور تردد می کنند بنابر این نمی توان گفت لوکوموتیوهای سایر خطوط از مسیر جنوب بهتر و از سرعت بالاتری بر خوردار هستند.
قطار ایمن ترین وسیله حمل و نقل در دنیا است و امروزه با استفاده از قطارهای سریع السیر زمان جابجایی از نقطه ای به نقطه ای دیگر را کوتاه کرده که مسافران معمولا سفر با خطوط ریلی را نسبت به خطوط هوایی به دلیل تنوع در ساعت حرکت، ایستگاه های راه آهن در شهر ، محدودیت حمل بار ، قدم زدن برای رفع خستگی و خیلی موارد دیگر ترجیح می دهند.
7165/6064
خبرنگار : حمید رضا ترابی فرد **انتشار دهنده: محسن بهاروند

تعداد بازدید: 176 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار