پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
جمعه، 25 خرداد 1403 - 09:34   
 
 
   آخرین اخبار  
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 99515صفحه نخست » ریلی 2پنجشنبه، 28 اردیبهشت 1402 - 17:28
تماشا کنید: از شامات تا خلیج فارس و هند / پروژه ریلی آمریکا؛ ایران کجای ماجراست؟
  
ترابر نیوز:
اخیرا پایگاه خبری اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی در خبری اعلام کرد که آمریکا قصد دارد از طریق یک پروژه زیرساختی آسیای جنوی را به خاورمیانه و آمریکا متصل کند. این پروژه را باید در سطح کلان رقابت چین و آمریکا بررسی کرد؛ زیرا خاورمیانه بخش کلیدی چشم انداز ابتکار کمربند و جاده چین است که آمریکا می‌خواهد از این طریق به نفوذ چین در منطقه رقابت کند. این ابتکار شامل اتصال کشور‌های عربی منطقه شام و خلیج فارس به وسیله شبکه راه آهن است که همچنین قرار است از طریق بنادر دریایی منطقه به هند متصل می‌شود.
 
 
 
Remaining Time -4:34
 
 
کد ویدیو

 

 

پایگاه خبری «انتخاب» / سید حمزه صالحی: اخیرا پایگاه خبری اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی در خبری اعلام کرد که آمریکا قصد دارد از طریق یک پروژه زیرساختی آسیای جنوی را به خاورمیانه و آمریکا متصل کند. این پروژه را باید در سطح کلان رقابت چین و آمریکا بررسی کرد؛ زیرا خاورمیانه بخش کلیدی چشم انداز ابتکار کمربند و جاده چین است که آمریکا می‌خواهد از این طریق به نفوذ چین در منطقه رقابت کند. این ابتکار شامل اتصال کشور‌های عربی منطقه شام و خلیج فارس به وسیله شبکه راه آهن است که همچنین قرار است از طریق بنادر دریایی منطقه به هند متصل می‌شود. جیک سالیوان گفته است مفهوم اساسی این است که آسیای جنوبی را به خاورمیانه و سپس ایالات متحده متصل کنیم به نحوی که فناوری اقتصادی و دیپلماسی ما را ارتقا دهد. 

گفته می‌شود که ایده ابتکار جدید در ۱۸ آوریل در انجمن I۲U۲ که شامل هند، اسرائیل، آمریکا و امارات است هم مطرح شده است. این مجمع در اواخر سال ۲۰۲۱ برای بحث در مورد پروژه‌های زیرساختی استراتژیک در خاورمیانه تأسیس شد. دولت بایدن در ماه‌های اخیر این ایده را گسترش داد تا مشارکت عربستان سعودی را نیز در بر بگیرد. البته اکسیوس به نقل ار مقامات آمریکایی گفته است که اسرائیل فعلا جزئی از این پروژه نخواهد بود. کارشناسان معتقدند اسرائیل با توجه به عادی سازی روابط با اعراب به دلیل امضای توافقنامه ابراهیم، می‌تواند در آینده به آن اضافه شود. مشاوران امنیت ملی چهار کشور آمریکا، عربستان، امارات و هندوستان در عربستان پیرامون این ابتکار در ۸ می‌دیدار کردند که جزییاتی از آن منتشر نشد؛ ولی کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد این چهار نفر «برای پیشبرد دیدگاه مشترک خود در مورد ایجاد خاورمیانه‌ای امن‌تر و مرفه که با هند و جهان در ارتباط است» ملاقات کردند.

این مذاکرات در هر صورت نشان دهنده تشدید بی سابقه تعاملات امنیتی آمریکا با متحدان منطقه‌ای خود و هندوستان است. این رویداد را در پس تحولات جهانی و منطقه‌ای مانند رقابت چین و آمریکا در منطقه، مذاکرات پشت پرده عربستان و اسرائیل و نیز احیای روابط ایران و عربستان سعودی باید جستجو کرد. اما در این میان نقش هند بسیار مهم است. به گفته کارشناسان، هند می‌تواند چسبی باشد که این گروه را به هم پیوند می‌دهد. دهلی نو روابط مستمری با واشنگتن دارد و واشنگتن آن را متحدی طبیعی برای مقابله با تهدید چین در نقشه جهانی می‌داند. چند ماه پیش، امارات متحده عربی از طرحی آینده‌نگرانه برای اتصال سریع خلیج فارس به هند از طریق یک قطار سریع‌السیر که از زیر آب عبور می‌کند رو نمایی کرد. این قطار از فجیره که مشرف به خلیج عمان و در نتیجه اقیانوس هند است شروع می‌شود و به بمبئی که بزرگترین شهر هند است می‌رسد. 

 

از نظر آمریکا هند بازیگری جاه‌طلب است که می‌تواند رقابت جدی با چین ایجاد کند. هندی‌ها روابط اقتصادی نزدیک و رو به رشدی با عربستان سعودی و امارات دارند و علاوه بر تقاضای بالای خرید انرژی از این کشورها، در زمینه همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های حوزه خلیج فارس نیز با چین رقابت می‌کنند. هند اشتیاق خود را برای مشارکت در این ابتکار جدید نشان داده است، زیرا از نظر دهلی این پروژه سه هدف استراتژیک آن‌ها را برآورده می‌کند.

اول، گسترش حوزه نفوذ سیاسی پکن در منطقه غرب آسیا را که دهلی آن را «ماموریت خزنده» می‌داند متوقف می‌کند. هند میانجیگری چین در احیای روابط غافلگیر کننده ایران و عربستان را دارای پیامد‌های بالقوه برای منافع هند در منطقه که از لحاظ انرژی به آن وابسته است می‌داند. علاوه بر آن از نظر هند این ابتکار جدید امکان جابجایی سریعتر نفت خام را فراهم می‌کند و هزینه‌های هند را در دراز مدت به حداقل می‌رساند. افزایش اتصال همچنین به هشت میلیون شهروند هند که در منطقه خلیج فارس زندگی و کار می‌کنند کمک خواهد کرد.

دوم، این پروژه به هند کمک می‌کند تا به عنوان سازنده زیر ساخت در بخش راه آهن تبدیل به یک برند شود؛ زیرا هند با داشتن یک شبکه ریلی قوی در داخل و موفقیت در ایجاد چنین زیرساختی در سریلانکا، اعتماد به نفس انجام این کار را در خارج از کشور دارد. این پروژه همچنین مقابله‌ای بزرگ با ابتکار کمربند و جاده چین است که بسیار به نفع هند خواهد بود؛ زیرا این پروژه چینی چالش بزرگی برای هند به وجود می‌آورد، چین با این ابتکار به دنبال تصاحب سهم بسیار بیشتری از جریان تجاری از آفریقا، خاورمیانه، آسیای مرکزی و اروپا است که دهلی از آن بیمناک است.

سوم، هند احساس می‌کند که ارتباط هند با همسایگان غربی خود برای مدت طولانی به دلیل مسدود کردن مسیر‌های ترانزیتی زمینی توسط پاکستان محدود شده است. بنابراین، دهلی می‌خواهد از مسیر‌های کشتیرانی برای رسیدن به بنادر غرب آسیا استفاده کند. چابهار و بندرعباس (ایران)، دُقم (عمان)، دبی (امارات متحده عربی)، جده (عربستان سعودی) و شهر کویت هستند. پروژه‌های ارتباطی که از کشور‌های عربی و خلیج فارس عبور می‌کنند، فرصت‌های تجاری جدیدی برای هند ایجاد خواهند کرد. 

شکل گیری این پروژه در همسایگی ایران خواه ناخواه عوارضی برای کشور خواهد داشت. در یک دیدگاه واقع گرایانه چنین ابتکاری برای همه کشور‌ها از جمله ایران می‌تواند یک فرصت بسیار بزرگ تلقی شود؛ زیرا ایران موقعیت ممتازی در منطقه دارد و در صورت غلبه بر چالش‌های سیاست‌های خارجی خود می‌تواند نقش کلیدی در این پروژه داشته باشد. باید پذیرفت خوشبینی بسیار کمی در مورد مشارکت ایران در این ابتکار جدید وجود دارد؛ ولی باید در نظر گرفت با وجود تنش‌هایی که در روابط ایران و آمریکا وجود دارد؛ ولی هدف این پروژه مقابله با چین است؛ بنابراین یران می‌تواند با در پیس گرفتن یک رویکرد مبتنی بر منافع ملی با مشارکت در این طرح، قدرت چانه زنی خود را در مقابل چین برای بهره‌گیری بهتر از ابتکار کمربند و جاده هم افزایش دهد و منزلت ژئوپلیتیک خود را بیش از پیش ارتقا دهد. چنین رویکردی جذابیت‌های ژئواکونومی ایران را بیش از پیش برای کشوری مانند هند افزایش خواهد داد. کشور‌های عربی در اقدامی مشابه با نزدیک شدن تاکتیکی به چین و روسیه توانستند از آمریکا امتیاز بیشتری کسب کنند.

 

سالیوان قبل از سفر به عربستان در یک سخنرانی در موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن گفته بود «خاورمیانه یکپارچه‌تر و به هم پیوسته‌تر به متحدان و شرکای ما قدرت می‌بخشد، صلح و رفاه منطقه را ارتقا می‌بخشد و تقاضای منابع از ایالات متحده را در این منطقه در درازمدت کاهش می‌دهد، بدون اینکه منافع اساسی یا دخالت ما در منطقه را قربانی کند». با این سخنان باید بیاد بیاوریم که آمریکا از توافق ایران و عربستان هم حمایت کرده بود. چنین حمایتی را می‌توان در راستای تلاش آمریکا برای ترویج سیاست همگرایی در منطقه دانست که در سخنان آقای سالیوان هم نمود یافته است. این رویکرد آمریکا می‌تواند به معنی پذیرش نقش و حوزه نفوذ ایران در منطقه هم تلقی شود. همچنین در یک سال اخیر تبلغات ضد آمریکایی در ایران کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین در صورت احیای توافق هسته‌ای امکان مشارکت ایران در این ابتکار بسیار بالا خواهد رفت و به عقیده کارشناسان ایران می‌تواند در مرکز این پروژه باشد. این موضوع علاوه بر اینکه به سود ایران خواهد بود، ارزش و اثرگذاری ژئوپلیتیک این طرح ابتکاری را هم افزایش خواهد داد. این پروژه از آنجا که تایید ابتکار «شبکه نقطه آبی» را هم خواهد گرفت. با کیفیت بالایی اجرا خواهد شد و از دوام و اعتبار بسیار بالایی برخودار خواهد بود. شبکه نقطه آبی مکانیزمی برای تایید پروژه‌های زیرساختی است که استاندارد‌های کیفیت قوی بین المللی را رعایت می‌کنند. ایالات متحده، ژاپن، استرالیا و بریتانیا شبکه نقطه آبی را به عنوان یک تلاش چندجانبه برای ترویج اصول توسعه زیرساخت‌های پایدار در سراسر جهان راه اندازی کردند. گواهینامه شبکه نقطه آبی به عنوان نماد جهانی شناخته می‌شود که برای پروژه‌های زیرساختی که مبتنی بر بازار، شفاف، مطابق با توافقنامه پاریس، و از نظر مالی، اجتماعی و زیست محیطی پایدار هستند صادر می‌شود. شبکه نقطه آبی همچنین به جذب سرمایه خصوصی برای پروژه‌های زیرساختی در اقتصاد‌های در حال توسعه و نوظهور کمک می‌کند.

تعداد بازدید: 413 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  فیلم بسیار جالب | آسفالت و بتن ریزی در جاده های امریکا
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
  تحصیل حدود ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه
  حمایت ربیعی از پزشکیان: قاطعانه می‌گویم او می‌تواند
  پزشکیان: گرانی و تورم کمر مردم را خرد کرده است
  گرانی حاصل عملکرد دولت است؛ کمر مردم از تورم خرد شده
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
  مناظره داغ مسعود پزشکیان و احمد توکلی در برنامه زنده/فیلم
  ‫نطق تاریخی مسعود پزشکیان بعد از انتخابات 94/فیلم
  پزشکیان، امشب ساعت ۲۲ در «گفتگوی ویژه خبری» شبکه خبر
  حدود، اختیارات و وظایف رئیس جمهور در قانون اساسی
  حسین علایی: امید به تغییر و بهبود
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان ( یکشنبه 7 خرداد 1402 ) : صدای مردم را بشنوید/فیلم
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار