صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 10 اردیبهشت 1403 - 00:15   
 
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 97327صفحه نخست » مطلب ویژهشنبه، 19 شهریور 1401 - 07:29
تاسیس استانهای ساحلی منفصله
تاسیس استانهای ساحلی منفصلهترابر نیوز: حال پرسش مهم این است که چه دلیلی جهت سرمایه گذاران هر استان در این مناطق ساحلی وجود دارد؟اکثر واحدهای بزرگ صنعتی با پیگیری مسئولین استان و حمایت مالی و ارائه تضامین تولید راه اندازی شده اند اگر نمایندگان استان و مسئولین استان ها و مردم رضایت دهند که سرمایه گذاری های توسعه ای و اشتغال زا در استان منفصله ساحلی انجام شود در آن صورت حمایت های دولت بدین سمت متمرکز خواهند شد.نمایندگان و مسئولین و مردم زمانی به این امر تمایل نشان خواهند داد که اشتغال و درآمد و کلیه مزایای حاصل از سرمایه گذاری به استان و شهرستانهای هر استان در چارچوب قابل قبولی تعلق گیرد.
  

ترابر نیوز:

اخیرا حجت السلام حسین میرزایی نماینده محترم مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی مطلبی فرمودند در خصوص ایجاد استان اصفهان ساحلی و اینکه همه استانهایی که به دریا متصل نیستند زمین منفصله در کنار ساحل در اختیار داشته باشند.
از جمله مهمترین دلایل ارائه این طرح بحران کم آبی، استفاده افراطی و بیش از حد از منابع آبهای زیر زمینی و فرونشست زمین می باشد.البته تمرکز منابع انرژی در استانهای جنوبی نیز عامل مشوق و تقویت کننده این طرح است
ایده مطرح شده اگر منجر به افزایش سرمایه گذاری در حاشیه سواحل خلیج فارس و دریای عمان شود بسیار فکر ارزشمندی است.
فرض کنیم به 27 استان کشور هر کدام بطور متوسط ده هزار هکتار زمین اختصاص یابد در این صورت لازم است زمین یکجا یا چند قطعه مجزا به طول 100 کیلومتر و عرض 27 کیلومتر در حاشیه دریا به این امر اختصاص یابد
احتمالا محل اتصال استان هرمزگان به استان بوشهر مناسب ترین مکان برای اجرای این طرح می باشد. زیرا ضمن نزدیکی به منابع عظیم گاز پارس جنوبی از زیر ساخت های بندری و فرودگاهی مناسبی برخوردار است و طی چند سال آینده به شبکه ریلی نیز متصل می شود.  هر چند بستگی به اولویت های سرمایه گذاری هر استان مناطقی از منطقه وسیع  مکران تا اطراف چابهار نیز برای برخی سرمایه گذاری ها در حوزه شیلات و گردشگری و صنایه انرژی بر و آب بر مناسب می باشند. 
جهت کسب رضایت مردم و مسئولین استان هرمزگان یا سیستان و بلوچستان  لازم است تا چند سال بخشی از سود حاصله شرکتهای واقع در محدوده هر کدام از استانهای ساحلی به استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان اختصاص یابد و با مدیریت استانداری و نمایندگان استان جهت توسعه زیر ساخت ها و رفع کمبودها و محرومیت های آن استان هزینه شود.

مدیریت استانهای ساحلی می بایست در اختیار سرمایه گذاران در آن منطقه باشند. همه زمین های واگذار شده به استانهای ساحلی منطقه ویژه اقتصادی محسوب گردند و مدیریت هر یک از این مناطق ویژه بر عهده شرکت سرمایه گذاری منطقه ویژه با سهامداری سرمایه گذاران در آن منطقه باشد و دولت صرفا حامی باشد نه مداخله گر. این استانهای ساحلی تحت قوانین عمومی و قوانین حمایتی مصوب مجلس اداره خواهند شد.

حال پرسش مهم این است که چه دلیلی جهت سرمایه گذاران هر استان در این مناطق ساحلی وجود دارد؟
اکثر واحدهای بزرگ صنعتی با پیگیری مسئولین استان و حمایت مالی و ارائه تضامین تولید راه اندازی شده اند اگر نمایندگان استان و مسئولین استان ها و مردم رضایت دهند که سرمایه گذاری های توسعه ای و اشتغال زا در استان منفصله ساحلی انجام شود در آن صورت حمایت های دولت بدین سمت متمرکز خواهند شد
نمایندگان و مسئولین و مردم زمانی به این امر تمایل نشان خواهند داد که اشتغال و درآمد و کلیه مزایای حاصل از سرمایه گذاری به استان و شهرستانهای هر استان در چارچوب قابل قبولی تعلق گیرد.
دسترسی هوایی به استان منفصله می بایست آسان و هر روزه باشد. قطار سریع السیر تا استان منفصله ایجاد شود.


سرمایه گذاری های زیر صرفا می بایست در استانهای منفصله ساحلی انجام شوند . هر نوع سرمایه گذاری که در زمره صنایع آب بر و انرژی بر محسوب می شوند در استانهای اصلی ممنوع و صرفا در استانهای منفصله قابل انجام خواهد بود.
- صنایع فولاد سازی
- صنایع مس
- صنایع سرب و روی
- صنایع خودرو سازی و قطعه سازی های مرتبط
- نیروگاه های بزرگ
- واحد های پتروشیمی
- پالایشگاه ها
- سایر صنایع انرژی بر و آب بر

 

با اجرای این طرح حوزه شیلات و گردشگری استانهای ساحلی مورد حمایت جدی مسئولین استانهای مربوطه قرار خواهد گرفت و احتمالا تحولات بزرگ در بخش ساخت انواع شناورهای بزرگ و کوچک واقع می شود و صید در آبهای بین المللی افزایش می یابد صنایع دریایی متحول خواهند شد و گردشگری دریایی رونق خواهد گرفت. ساختمان سازی و ساخت برج ها و بناهای گردشگری ساحلی رونق می گیرد و گردشگری داخلی و بین المللی در این استانهای ساحلی روز افزون خواهد شد.

 

این طرح نیاز به اصلاح و تکمیل دارد لازم است با همفکری نقاط ضعف آن اصلاح و نقاط قوت تقویت شوند و پس از تکمیل و آماده شدن ابتدا تحت عنوان لایحه از طرف وزارت صمت در دولت محترم مطرح و مصوب گردد پس از تصویب می بایست برای مجلس شورای اسلامی ارسال و به شور گذاشته شود پس از تصویب مجلس محترم با عزم ملی و حمایت همه جانبه به نحو مطلوب اجرایی گردد.

منبع: ندای هموطن

تعداد بازدید: 760 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار