پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 13 خرداد 1403 - 22:26   
 
 
   آخرین اخبار  
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 91672صفحه نخست » هوایی2پنجشنبه، 10 بهمن 1398 - 11:52
دوگانه گران شدن بنزین و کمبود ال‌پی‌جی در بازار
ترابر نیوز: در این گزارش پیگیر وضع بنزین مایع یا پی‌ال‌جی پس از گران شدن بنزین در بازار شده‌ایم.
  
ترابر نیوز:

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

از روزی که بنزین گران شده، دیگر صادرات ال پی جی انجام نمی‌شود و افزایش مصارف به خاطر خودروهاست؛ چراکه بسیاری از خودرو‌ها به دلیل کمتر بودن قیمت ال پی جی نسبت به بنزین مصرف‌کننده ال پی جی شده‌اند. اما واقعاً مشکل کجاست؟ کدام نهاد باید تجدید نظر یا ممانعت کند؟ آیا استفاده از این سوخت در حمل‌ونقل کار درستی است؟

به گزارش خبرنگار ما، روزنامه ایران نوشت: «راننده‌ام و به خاطر کارم زیاد از ماشین استفاده می‌کنم. سال نود بود که ماشینم را از کارخانه تحویل گرفتم، دوگانه‌سوز بود و مخزن CNG (گاز طبیعی فشرده) فابریک داشت. اما همیشه مجبور بودم در صف‌های طولانی گاز CNG بمانم. تابستان‌ها هم در مسیر‌های سربالایی واقعاً کولر ماشینم کم می‌آورد؛ مدام تعمیرگاه بودم. مجبور شدم که مخزن سی ان جی ماشینم را باز کنم و ال پی جی (گاز مایع) ببندم. بنزین که لیتری هزار تومان بود، بیشتر تو باکم بنزین می‌زدم، اما وقتی که سهمیه‌بندی و گران شد، دوباره مصرف ال پی جی ماشینم بالا رفت. الان مشکلی ندارم، اما خیلی موقع سوختگیری خطرناک است و هر بار می‌ترسم که کسی اطراف ماشینم سیگار روشن کند و تمام زندگی‌ام دود شود و به هوا برود.»

 

مهدی کنار خیابان ماشینش را پارک کرده و منتظر است که یک دلال به صورت غیر قانونی برایش ال پی جی بزند. این‌ها را با نگرانی به زبان می‌آورد. او تنها نیست؛ خیلی‌ها را می‌بینم که آمده‌اند تا ال پی جی بزنند.

 

سراسر خیابان و بسیاری از تعمیرگاه‌های مسیر همگی ال پی جی برای فروش دارند. سوختی که باید برای گرمایش و پخت و پز خانه‌های فاقد شبکه گاز عرضه می‌شود، اما الان بیشتر سوخت خودرو‌ها شده است. این داستان فقط در تهران نیست بلکه در کل کشور حتی در سیستان و بلوچستان سیل‌زده نیز همین وضعیت است. چند روز قبل هم از زبان وزیر نفت شنیدم که از روزی که بنزین گران شده، دیگر صادرات ال پی جی انجام نمی‌شود و افزایش مصارف به خاطر خودروهاست؛ چراکه بسیاری از خودرو‌ها به دلیل کمتر بودن قیمت ال پی جی نسبت به بنزین مصرف‌کننده ال پی جی شده‌اند. اما واقعاً مشکل کجاست؟ کدام نهاد باید تجدید نظر یا ممانعت کند؟ آیا استفاده از این سوخت در حمل‌ونقل کار درستی است؟

 

۱۵ درصد افزایش مصرف ال پی جی

برای بررسی میزان افزایش تقاضا سراغ «کرامت ویس کرمی»، مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران رفتم. ویس کرمی می‌گوید که ۱۵ درصد و حتی در برخی از روز‌ها ۲۰ درصد میزان تأمین ال پی جی بیشتر از سال قبل شده است؛ در حالی که با افزایش ضریب نفوذ گاز در شهر‌ها و روستا‌ها باید امسال میزان تقاضا برای ال پی جی یا همان کپسول‌های گاز کمتر می‌شد.

 

عرضه بیش از ۶ هزار تن ال پی جی در هر روز

مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تأمین ۱۸۰ هزار تن ال پی جی در دو ماه اخیر خبر می‌دهد، یعنی روزانه بیش از ۶ هزار تن ال پی جی به ۴۲ مرکز توزیع این سوخت تحویل داده می‌شود تا به مصرف خانه‌ها و صنوف بدون شبکه گاز برسد، اما بخشی از آن به‌صورت عرضه خارج از شبکه به مصرف خودرو‌ها می‌رسد. ویس کرمی می‌گوید که به خاطر این رشد مصرف مجاز وغیر مجاز، هر چه تولید می‌شود، به شرکت‌های توزیع تحویل داده می‌شود و صادرات متوقف شده است. اما به خاطر تأمین نیاز خانه‌ها و صنوف نمی‌توان عرضه را در داخل کم کرد و الان در پیک مصرف داخلی ال‌پی‌جی قرار داریم.

 

ال پی جی چند؟

به گفته مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران هر سیلندر ۱۱ کیلویی ال پی جی حدود ۷۸۰۰ تومان عرضه می‌شود. درحالی که با این پول حدود ۵ لیتر بنزین سهمیه‌ای و کمتر از ۳ لیتر بنزین آزاد می‌توان زد. همین موضوع باعث شده که برخی به فکر استفاده غیر استاندارد و غیر مجاز از این سوخت بیفتند و خطرات آن را به جان بخرند.

 

چرا ال پی جی سوخت مجاز خودرو‌ها نشد؟

مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از مصرف‌کنندگان می‌خواهد که سی ان جی را جایگزین ال پی جی کنند تا خطری جان و مال آن‌ها را تهدید نکند؛ چراکه استفاده غیر مجاز این سوخت و به صورت غیر استاندارد، مشکل‌زاست.

 

او می‌گوید که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تأمین‌کننده است و در این مسأله که چرا توسعه ال پی جی به‌جای سی ان جی در ناوگان حمل‌ونقل مورد هدف قرار نگرفت، نقشی ندارد. اما برخی از کارشناسان معتقدند که به‌جای سی‌ان‌جی باید ال‌پی‌جی سوخت جایگزین بنزین می‌شد و از ابتدا مسیر را غلط رفته‌ایم. غلامحسین حسن تاش، کارشناس انرژی یکی از کسانی است که چنین نظری دارد. حسن تاش به خبرنگار ما می‌گوید: «سی‌ان‌جی یک زیرساخت سوخت‌رسانی جداگانه و مستقل می‌خواهد. سیلندر‌های سی‌ان‌جی بسیار سنگین است و وزن ماشین و در نتیجه میزان مصرف سوخت را بالا می‌برد. ضمن این که اتومبیل سی‌ان‌جی سوز باید دوسوخته باشد. یعنی هم بنزین در باک داشته باشد و هم سی‌ان‌جی در سیلندر که هر جا گاز جواب نداد از بنزین استفاده کند. سی‌ان‌جی سازگاری کاملی با موتور‌های درون‌سوز نداشته و شتاب و سرعت مطلوبی ندارد و به همین دلیل استهلاک اتومبیل‌های سی‌ان‌جی‌سوز بالاست. شاید به این دلایل است که استقبال از سی‌ان‌جی آن طور که انتظار می‌رود نیست. اگر ال‌پی‌جی (گازمایع) از ابتدا توسعه داده می‌شد خیلی بهتر بود.».

 

اما برخی از کارشناسان نیز به بر این باورند که «در سیلندر گاز مایع، سوخت در فاز مایع است و در صورت انتقال آن به داخل موتور، با توجه به تغییر فاز به بیش از ۲۰۰ برابر حجم گاز مایع تبدیل شده و می‌تواند بسرعت فضای داخل موتور را پر کرده و مخلوط قابل انفجاری را تشکیل دهد که با ایجاد جرقه توسط دینام یا هر یک از وسایل برقی داخل موتور موجب بروز انفجار شدید شود. خودرو‌های حامل چنین سوختی در صورت کوچک‌ترین تصادفی، به‌دلیل قابل مهار نبودن کامل سیلندر می‌تواند فاجعه به بار آورد. زیرا احتمال پاره شدن شیلنگ و بروز حادثه‌های دلخراش در آن‌ها بسیار زیاد است.»

 

با در نظر گرفتن هر دو دیدگاه، سیاست کشور تاکنون این چنین تعریف شده که سوخت جایگزین بنزین و کم آلاینده برای خودروها، سی ان جی باشد و مشخص نیست که ال‌پی‌جی هم به‌صورت قانونی به سوخت مصرفی خودرو‌ها اضافه شود یا خیر.

 

مراکزی که غیر قانونی است

فروش غیر قانونی ال‌پی‌جی برای خودرو‌ها خیلی علنی شده است. نه‌فقط مغازه‌ها و دلالان کنار خیابان بلکه برای آن مراکزی هم در نظر گرفته‌اند. مشخص نیست که مسئول آن کدام نهاد نظارتی است، اما از سازمان استاندارد تا وزارت صمت باید وارد عمل شوند و اگر قرار است گازسوزی خودرو‌ها از سی ان جی تأمین شود، نظارت جدی تری بر مصرف ال پی جی داشته باشند.

 

آخرین وضعیت مصرف سی‌ان‌جی

اما بعد از گران شدن بنزین، فقط مصرف ال‌پی‌جی بالا نرفت، بلکه تقاضا برای سی‌ان‌جی نیز بیشتر شد؛ به طوری که حسن قلی‎پور، مدیر طرح CNG شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی می‌گوید: «بر اساس آخرین آمار، در آذر ماه ۲۴.۳ میلیون مترمکعب در هر روز سی‌ان‌جی مصرف شد. این رقم ۲۵ درصد بیشتر از متوسط سال گذشته بود.»

 

او ادامه می‌دهد: «این افزایش ۵ میلیون مترمکعبی در هر روز مربوط به ماه آذر است و احتمالاً در دی و بهمن بیشتر نیز خواهد شد.»

 

مدیر طرح CNG شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی به نقل از آمار وزارت صمت می‌گوید: «بیش از ۲۶۰ هزار مراجعه‌کننده به‌دنبال استفاده از سوخت سی‌ان‌جی و دوگانه سوز کردن خودرو‌های خود در مراکز مجاز هستند.»

 

او با توصیه بر این که مصرف‌کنندگان غیر قانونی ال‌پی‌جی نیز هرچه سریع‌تر اقدام به استفاده مجاز از سی‌ان‌جی کنند، تأکید می‌کند: «سی‌ان‌جی نیز مانند ال‌پی‌جی ارزان است، اما مهم‌ترین تفاوت آن‌ها امنیتی است که سی‌ان‌جی دارد. لازم است که در این زمینه با متخلفان برخورد جدی‌تری شود.»

 

قلی‎پور ادامه می‌دهد: «با آن که اولویت تأمین گاز در کشور با بخش خانگی، تجاری و خدماتی مانند بیمارستان‌هاست، اما با افزایش مصرف گاز در کشور، عرضه سی‌ان‌جی کم نشده و کاملاً در دسترس است.» مدیر طرح CNG شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی می‌گوید: «پیش‌بینی این است که با این ظرفیت به مصرف ۳۰ میلیون مترمکعب در روز برسیم.»

 

در حال حاضر میزان مصرف بنزین حدود ۲۰ میلیون لیتر در روز کمتر از روز‌های قبل از سهمیه‌بندی بنزین است و یکی از دلایل این کاهش مصرف روی آوردن مردم به گاز به جای بنزین است. بر اساس آخرین آمار قابل استناد، میانگین مصرف روزانه بنزین در کشور به ۷۵ میلیون لیتر رسیده است.

 

موتورسیکلت‌های سی‌ان‌جی سوز در راه‌اند

علاوه بر وسایل حمل‌ونقلی مانند خودرو‌ها و وانت بارها، قرار است که بزودی موتورسیکلت‌ها نیز دوگانه سوز شوند. پایلوت آن هم در حال اجراست و قلی‎پور درباره‌اش می‌گوید: «تاکنون در ایران موتورسیکلت‌ها سی‌ان‌جی سوز نبوده است، اما در حال طراحی جایگاه‌های سی‌ان‌جی کوچک هستیم که امکان سوخت‌گیری سریع با گاز برای موتورسیکلت‌ها فراهم شود.» او توضیح می‌دهد که بزودی آغاز فعالیت موتورسیکلت‌ها سی‌ان‌جی سوز با ۱۰۰ هزار دستگاه شروع می‌شود و به مرور افزایش می‌یابد.

 

با توجه به قوانین و مصوبه‌های موجود و خطراتی که استفاده از آن دارد، بعید است که ال‌پی‌جی به سوخت قانونی وسایل حمل‌ونقل عمومی تبدل شود. از این رو، استفاده از سوخت «ال‌پی‌جی» در خودرو‌ها منطبق بر هیچ‌گونه استانداردی نیست و نصب و راه‌اندازی هرگونه سیستم گازسوز ال‌پی‌جی در خودرو‌ها هم غیر قانونی و خطرناک است. این‌ها را مهدی، یعنی همان که ماشینش را با استفاده از سیلندر‌های گاز مایع که به‌صورت دستی سوختگیری می‌کرد، نیز خیلی از این مسائل را می‌دانست. اما انگار تا دخالت ارگان‌های نظارتی وجود نداشته باشد یا متخلف حادثه‌ای را از نزدیک ندیده باشد، دست از کار خود برنمی‌دارد.

 

موافقان و مخالفان ال پی‌جی چه می‌گویند؟‌ای کاش در فضای رقابتی سالم طرفداران هر دو نوع گاز ال‌پی‌جی و سی‌ان‌جی بتوانند از هر دو نوع مصرف کنند.  ماشینم دوگانه سوز بود، ابتدا LPG بود و بعداً CNG سوزش کردم.‌ای کاش الان هم مثل قبل از ال‌پی‌جی استفاده می‌کردم.

 

من خودم CNG و LPG داشتم و کاملاً به مسائل استفاده از هر دو واقفم. LPG هم با صرفه‌تر است و هم برای ماشین بهتر است. با ال‌پی‌جی روی پراید حدود ۹۰۰ کیلومتر می‌روم و ۱۴ هزار تومان هزینه می‌کنم. به‌خطرات احتمالی اش می‌ارزد.

 

روی ماشینم ال‌پی‌جی بستم. خوب کار می‌کند، ولی خیلی موقع سوختگیری خطرناک است. همیشه نگرانم. باید خیلی مواظب بود. استفاده مداوم از سی‌ان‌جی روی سوپاپ‌ها و سیلندر ماشینم تأثیر مخرب داشته و بدم نمی‌آید ال‌پی‌جی مصرف کنم.

 

من هم ماشین گازسوز ال‌پی‌جی داشتم، هم سی‌ان‌جی سوز. با ال‌پی‌جی یکبار هم سر سیلندر ماشین خراب نشد، ولی با سی‌ان‌جی هر چند ماه واشر سر سیلندر ماشین خراب می‌شود. کپسول سی‌ان‌جی سنگین‌تر از ال‌پی‌جی است و هزینه گازسوز کردن خودروی ال‌پی‌جی به طور تقریبی نصف سی‌ان‌جی است.

 

***

 

تولید گاز LPG محدود است و کفاف نیاز حمل‌ونقل را نمی‌دهد، ولی CNG به این صورت نیست. یکی از بستگان ما هنگام سوختگیری دچار سانحه شد. حاضر نیستم که جان خودم را برای چند هزار تومان به خطر بیندازم. من که ماشینم مخزن سی‌ان‌جی سوز کارخانه‌ای دارد و خیلی راضی هستم. قدرت موتورش هم در حالت گاز و بنزین زیاد فرقی نمی‌کند. بیشتر از ۵ سال است که ماشینم سی‌ان‌جی مصرف می‌کند، ولی تا حالا هیچ عیبی برای ماشین پیش نیامده است.

 

ماشینم را ال‌پی‌جی سوز کردم، اما مشکلات زیادی دارم. بوی بد گاز مایع آزاردهنده است. مخصوصاً اگر شیشه ماشین پایین باشد. جایگاه مناسبی برای این موارد تعبیه نشده عملاً وقت گیر و خیلی از زمان‌ها تعطیل است. اگر کپسول نیمه پر باشد و بخواهید پر کنید، باید پول کامل را پرداخت کنید. با کپسول به قدری درد سر دارد که آدم از خیر گاز زدن می‌گذرد و منصرف می‌شود. قیمت گاز مایع به نسبت از گاز خشک گرانتر است. در فصل زمستان ماشین دچار کندی می‌شود؛ چرا که گاز بسیار سرد است و تا گرم شود، طول می‌کشد. ماشین مجهز به گاز مایع در هنگام فروش دوگانه حساب نمی‌شود و به سختی باید خریدار را قانع کرد.

 

منبع:ایسنا

تعداد بازدید: 650 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  حمایت مجدد چین از ادعا‌های امارات درمورد جزایر سه گانه / سفیر پکن در تهران به وزارت خارجه احضار شد
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  فیلم/ زاکانی با پایتخت چه کرده؟
  پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد
  مسعود پزشکیان: شنبه رسما کاندیدای انتخابات می‌شوم
  همتی داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری شد
  سخنان زیبا که راه را برای تنگناهای اقتصادی فراهم می‌کند ما را فریب ندهد
  به صورت مشروط در انتخابات ریاست جمهورى پیش رو مشارکت می‌کنیم / نامزد یا نامزد‌های اختصاصی معرفی می‌کنیم / نامزد‌ها از میان شخصیت‌های متعهد به نمایندگی از مواضع و دیدگاه‌های اصلاح طلبان انتخاب می‌شوند / اسامی نامزد‌های ما پیش از پایان بررسی صلاحیت‌ها اعلام می‌شود
  در زمستان باید نیمی ازمصرف گاز خانگی با برق جایگزین گردد.
  صف آرایی شرق و غرب در خیابان های تفلیس و ایروان
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  مهر: ثبت‌نام مصطفی پورمحمدی در انتخابات تقریباً قطعی است
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  منطقه آزاد انزلی؛ دارای ظرفیت های متنوع برای توسعه همکاری ایران و بنگلادش
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  نهایی شدن ساخت واگن‌ های مترو
  ناوگان هلیکوپترهای کشور چند ساله است؟
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  آسیب شناسی طرح جامع حمل و نقل و پندی از طرح ملی راه آهن هند
  امام صادقی ها چه بلایی سر اقتصاد ایران آوردند!
  آشنایی با زیرساخت های حمل و نقلی عربستان سعودی
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  ماجرای قانون عوامل خارجی در گرجستان/ رویارویی غرب با تفلیس؟
  پیگیری قوی برای بازگشایی خط ریلی جلفا تا گرجستان/فیلم
  بهر طریق ممکن می بایست فیش انرژی جایگزین فیش گاز و برق شود
  ۵ استفاده از پساب فاضلاب در صنعت
  استفاد از پساب و فاضلاب ماهشهر در پتروشیمی ها
  تولید بنزین از متانول مشابه طرح‌های چینی، قابلیت اجرا ندارد +فیلم
  دبیرکل موتلفه: اگر لاریجانی ثبت نام کند با او مذاکره خواهیم کرد
  ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه
  بندر چابهار؛ پل ارتباطی هند به کشورهای آسیای مرکزی
  محمود احمدی‌نژاد: در حال بررسی شرایط برای نامزدی انتخابات هستم/فیلم
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  نمایی از تاریخ حمل و نقل ایران با قدیمی ترین گواهینامه ثبت هواپیما
  کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری از علی ربیعی تا علی لاریجانی
  زنگنه: کماکان در تعامل با دنیا مشکل داریم / در مواردی، دولت، شرکت‌های ورشکسته را با زور و دستور به چرخه حیات بر می‌گرداند؛ اصلا قیمت تمام شده برایشان مهم نیست / برای صادرات باید چیزی تولید کرد که دیگران بخرند، نه این که خودرو ۱۵ هزار دلاری را به شکل دستوری ۱۰ هزار دلار بفروشیم / بنزین را وقتی باید گران کرد که خودرو خیلی ارزان شود
  تماشا کنید: فضای سیاسی باز می شود؟ / انتخاباتی مهم در پیش است!
  کاهش ۵۰ درصدی قیمت پنل‌های خورشیدی/ کدام کشورها بیشترین نیروگاه بادی و خورشیدی را دارند؟
  6 مورد از کارآمدترین پنل های خورشیدی برای سال 2024
  پیشنهاد ویژه جمهوری اسلامی برای مشارکت ۸۰ درصدی در انتخابات ریاست جمهوری /مهم این نیست چه کسی رئیس جمهور می شود، مهم چگونه رئیس جمهور شدن است
  زاکانی: منفعت برخی در لغو قرارداد واردات واگن مترو است
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار