پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 21 خرداد 1403 - 02:45   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 91529صفحه نخست » هوایی2دوشنبه، 25 آذر 1398 - 10:17
چالش‌های حمل و نقل عمومی در کلانشهر اصفهان/۷۰ درصد از میزان جابه‌جایی‌ها در شهر باید با حمل و نقل عمومی انجام شود
ترابر نیوز: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان، به منظور تعامل و پاسخگویی به مسائل ترافیکی از ۲۶ آذرماه تا ۲۹ دی ماه اقدام به برگزاری تریبون تخصصی با حضور دانشجویان کرده است.
  
ترابر نیوز:
چالش‌های حمل و نقل عمومی در کلانشهر اصفهان

به گزارش ایمنا، نخستین تریبون تخصصی دانشجویان دانشکده حمل و نقل و عمران شهری شامگاه گذشته -۲۴ آبان ماه- در دانشگاه اصفهان با حضور مدیران، اساتید و دانشجویان در محل این دانشکده برگزار شد، در  این جلسه که در جریان سلسله نشست‌های تخصصی حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری برگزار شد قبل از طرح سوالات دانشجویان، جواد شعرباف، مشاور عالی شهردار اصفهان با اشاره به قوانین مصوب سال‌های ۸۶ و ۸۷، گفت: بر این اساس قوانین با اصلاح نحوه تخصیص اعتبارات حاصل از یارانه سوخت، باید سالانه چهار هزار میلیارد تومان به حمل و نقل عمومی کشور کمک ‌می شد، اما این امر محقق نشد.

وی با اشاره به آشنایی با مسائل شهری و تجربه ۴۰ ساله در حوزه مدیریت شهری، افزود: امروز حمل و نقل عمومی و مسئله محیط زیست، اولویت کلانشهرها است در حالی که با افزایش میزان تورم تامین اعتبار پروژه‌ها عملا ممکن نیست.

مشاور عالی شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: خط یک مترو اصفهان با ۱۵ کیلومتر طول و ۲۰ ایستگاه، در ۱۶ سال و تا آخر سال ۹۶ با صرف ۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت و وام ۵۰۰ میلیارد تومانی به بهره‌برداری رسید.

شعرباف با بیان اینکه ساخت هر کیلومتر مترو در زیر زمین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، عنوان کرد:  بودجه عمرانی شهرداری دو هزار میلیارد تومان است در حالی که طول خط درون شهری مورد نیاز کلانشهر اصفهان ۱۰۰ کیلومتر است.  طول خط مورد نیاز برای بیرون از شهر نیز ۱۵۰ کیلومتر است که متولی اجرای آن وزارت راه و شهرسازی و دولت است.

مشاور عالی شهردار اصفهان تاکید کرد: ۷۰ درصد از میزان جابه‌جایی‌ها در شهر باید با حمل و نقل عمومی انجام شود و از این میان مترو باید سهم ۲۰ تا ۳۰ درصدی در جابه‌جایی و انتقال مسافر داشته باشد، اما چنین استانداردی رعایت نشده است.

شعرباف گفت: سیاست مشخصی در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی وجود ندارد یا اگر سیاستی نیز باشد اجرایی نمی‌شود، به علاوه درآمد شهرداری‌ها ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده در حالی که هزینه‌ها سه برابر شده است.

وی اظهارکرد: شهرداری در این شرایط باید به ناچار از پروژه‌های فاینانس یا اوراق مشارکت، تامین درآمد کند که استفاده از این دو نیز به دلیل استقبال کم مردم از اوراق  مشارکت و تخصیص نیافتن وام با مشکلاتی مواجه است.

مشاور عالی شهردار اصفهان تصریح کرد: با وجود این شرایط، با حمایت‌های بی دریغ شورای اسلامی شهر، حمایت مدیریت شهری پروژه ساخت خط دو مترو در ۱۴.۵ کیلومتر فعال است که باید براساس یک زمان بندی مشخص به بهره‌برداری برسد تا توجیه اقتصادی داشته باشد و در اختیار شهروندان قرار گیرد.

شعرباف با بیان اینکه مترو وسیله‌ای ایمن، پاک و سریع برای جابجایی تعداد زیادی مسافر است، تاکید کرد: کلانشهرهایی که جمعیت آنها بیشتر از یک میلیون نفر است باید زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی خود را توسعه دهند.

وی تاکید کرد: هزینه نگهداری زیرساخت‌های حمل و نقلی نیز بسیار سنگین است و تنها درصدی از این هزینه از مسافران دریافت می‌شود، امیدواریم شرایط اقتصادی کشور بهبود پیدا کند و بازه پروژه‌های توسعه حمل و نقل عمومی و احداث خط دو مترو زیاد طولانی نشود زیرا در غیر این صورت توجیه اقتصادی ندارد.

مشاور عالی شهردار اصفهان گفت: منشا آلودگی هوا که امروز و در این ساعت با آن مواجه هستیم، مجموعه‌ای از این عوامل است و چنانچه این مسائل رفع نشود همچنان در جابه‌جایی با مشکل مواجه خواهیم بود.

لزوم توجه به حمل و نقل یکپارچه

در ادامه جلسه علیرضا صلواتی، معاون سابق حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان گفت: سیاست های چند دهه گذشته موجب کاهش تعداد مسافران حمل و نقل عمومی شده است و زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی و ریلی شهر زمانی که هزینه‌ها بسیار پایین‌تر بود، فراهم نشد.

وی خاطر نشان کرد: امروزه شهر اصفهان با توجه به نگرش انسان محور به دنبال گسترش پیاده‌روسازی است و دیگر خیابان سازی و تعریض خیابان پاسخگوی نیاز شهرها نیست.

معاون سابق حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان عنوان کرد: مبنای شهرسازی شهرهای آمریکا خودرو محور است در حالی که شهرسازی شهرهای اروپایی متراکم و برمبنای استفاده از وسایل حمل و نقل کوچک است، اما شهرهای کشور شهرسازی اروپایی بر مبنای فرهنگ ترافیکی آمریکایی دارد.

صلواتی افزود: با به کارگیری این روش بسیاری از بافت‌های فرسوده شهرها تخریب شده است و اکنون به سمت بازآفرینی رفته‌ایم.

وی اظهار کرد: زمانی مسیریاب‌ها و استفاده از اسنپ و تپسی راه حلی برای کنترل ترافیک کلانشهر تهران بود اما این دو راهکار به دلیل حجم بالای ترافیک دیگر کارایی چندانی ندارد.

معاون سابق حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان با تاکید بر لزوم توجه به حمل و نقل یکپارچه و فراهم آوردن زیرساخت‌ها، گفت: استفاده از دوچرخه، اتوبوس، مترو و پیاده‌روی شهروندان میزان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را افزایش می‌دهد.

جامعه پویا نیازمند حمل و نقلی پویا است

احمد زندآور رئیس کمیسون حمل و نقل و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه با بهره‌برداری از خط یک مترو روزانه ۸۰ هزار نفر از مترو استفاده می‌کنند، گفت: ۵.۵ کیلومتر از خط یک مترو به دلیل هزینه سنگین ناتمام مانده است زیرا ساخت هر خط مترو در زیر زمین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد در حالی که چنانچه بودجه مورد نیاز محقق شود، ظرف مدت یکسال مقدار باقی مانده از خط یک مترو اصفهان تکمیل می‌شود.

رئیس کمیسون حمل و نقل و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان خاطر نشان کرد: ساخت خط دو مترو از سمت دارک و زینبیه آغاز شده و سه تا چهار ایستگاه پیشروی داشته است، به علاوه از سمت خمینی شهر نیز فعالیت در ایستگاه‌های داخلی شروع شده است.

زندآور تاکید کرد: ساخت مترو و تامین هزینه آن به عهده دولت است اما به دلیل مشکلات اقتصادی این امکان وجود ندارد بنابراین به منظور تامین هزینه ساخت مترو، اوراق مشارکت اسلامی طی سه مرحله و به مبالغ ۵۰۰ و ۶۰۰ میلیارد تومان خریداری شده است.

وی تاکید کرد: شورای اسلامی شهر با تمامی توان خود از اجرای خط دوم و سوم قطار شهری اصفهان و مطالعات آن حمایت می‌کند.

رئیس کمیسون حمل و نقل و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: دغدغه‌های جدی در زمینه حمل و نقل عمومی وجود دارد و هزینه‌های خرید اتوبوس و نگهداری از زیرساخت‌های حمل و نقلی افزایش پیدا کرده است که نیازمند توجه بیشتر مدیران، مسئولان و مردم نسبت به حمل و نقل عمومی است.

زندآور اظهار کرد: شهر اصفهان با جمعیتی بالای دو میلیون نفر، ۶۳۰ هزار خانوار، ۸۰۰ هزار خودرو و ۱۱۸۰وسیله نقلیه که از اطراف وارد شهر می شوند، توان تحمل این بار را ندارد و خیابان سازی و تعریض خیابان کارساز نیست.

وی ادامه داد: مسائل حمل و نقلی و فرهنگی باید در راس برنامه‌های شهری باشد تا دغدغه‌ها و مسائل در این حوزه رفع شود و در این جلسات می‌تواند راهکارهای ارزشمندی برای بهبود شرایط ارائه شود زیرا جامعه پویا نیازمند حمل و نقلی پویا است تا شهروندان از وسایل راحت، ایمن و ارزان استفاده کنند.

در بخش دوم جلسه، دانشجویان به ارائه سوالات خود پرداختند؛ آلودگی ناوگان اتوبوسرانی، ساخت پارکینگ‌های عمومی در خیابان‌های شلوغ، زمینه‌های ارتباط بیشتر دانشگاه با سازمان‌ها برای انجام پژوهش‌های کابردی، مشکلات مسیرهای دوچرخه‌سواری در شهر، امکان ساخت اتوبوس به جای خرید آن از جمله سوالات مطرح شده بود.

پس از طرح سوالات، مسئولان حاضر در جلسه به بیان توضیحات خود پرداختند.

تایید ساخت تراموا در یکی از کریدورهای شهر

علیرضا افتخاری، مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه در خصوص سوالات مطرح شده درباره ناوگان اتوبوسرانی، گفت: ۵۰ سال شرکت واحد اتوبوسرانی به صورت غیر علمی اداره شده است و زیرساخت‌های علمی و مکانیزه برای ثبت و ضبط اطلاعات وجود ندارد در حالی که ثبت این اطلاعات نیاز به تجهیزات دارد.

وی افزود: طی دو سال گذشته اقداماتی برای برطرف کردن مشکلات و ناملایمات انجام شده است، ۴۳۰ دستگاه اتوبوس با عمر فعالیت سه تا چهار سال در قلعه شور متوقف بود که از آن جمله ۱۵۰ دستگاه اتوبوس گاز سوز بودند.

مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه ادامه داد: سطح علمی دانشگاه ظرفیت لازم برای ساخت اتوبوس را دارد تا بتوان قطعاتی مثل گیریبکس را در داخل کشور ساخت، اما استفاده نکردن از این ظرفیت جای تامل دارد.

افتخاری تاکید کرد: عمر متوسط ناوگان اتوبوسرانی پنج سال است، اما در حال حاضر  عمر متوسط ناوگان ۱۰ سال است که نمی‌توان با این میزان فعالیت انتظار استاندارد یورو چهار و یورو پنج را از ناوگان داشت با این حال ۱۰۰ دستگاه اتوبوس دودزا از سیستم حمل و نقلی خارج شده، اما اتوبوسی در ازای آن جایگزین نشده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر سازمان اتوبوسرانی، ۱۳۰ دستگاه اتوبوس با استاندارد یورو چهار، ۳۰۰ دستگاه با استاندارد یورو سه و ۸۰۰ دستگاه با استاندارد یورو دو در اختیار دارد، اما اتوبوس‌هایی نیز وجود دارد که وضعیت مناسبی ندارند.

مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه گفت: انتخاب اتوبوس به عنوان وسیله‌ای برای جابه‌جایی اهمیت زیادی دارد بدین معنا که بسیاری از شهروندان تنها مجبور به استفاده از اتوبوس هستند زیرا زیرساخت‌های شهری برای استفاده مردم از سایر وسایل حمل و نقل عمومی مهیا نیست.

افتخاری ادامه داد: زمانی مکان ایستگاه اتوبوس، ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر بالاتر از تقاطع انتخاب می‌شد اما امروز با وجود همه مسائل مکان ایستگاه اتوبوس بر سر تقاطع‌های انتخاب می‌شود تا ارتباط و اتصال بین مبدا، وسایل حمل و نقل عمومی و مقصد سفر به شکل بهتری فراهم شده و بدون وقفه باشد.

وی عنوان کرد: میلیاردها تومان صرف تهیه طرح‌های تفصیلی می‌شود اما زیرساخت‌های مناسبی برای اراضی مدنظر در طرح پیش بینی نمی‌شود که نتیجه آن نبود امکانات مناسب برای جابه‌جایی و آلودگی هوا است.

مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه با اشاره به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر وضعیت مطالعات در خصوص تراموای شهر اصفهان، گفت: مطالعات مربوط به ساخت تراموا در قالب مطالعات جامع حمل و نقل شهر اصفهان انجام شده است، توجه به ساخت تراموا موجب ایجاد تنوع در سیستم حمل و نقل عمومی می‌شود.

افتخاری افزود: ساخت تراموا در یکی از کریدورهای شهر به تایید وزارت کشور رسیده است.

معاونت حمل و نقل و ترافیک آماده همکاری با دانشجویان است

جمشید لقایی، رئیس گروه مطالعات حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان آخرین در ادامه این جلسه به دانشجویان توصیه کرد به سایت شهرداری اصفهان مراجعه کنند و از میان ۱۳۶ عنوان پژوهشی موضوع مورد علاقه خود را انتخاب کنند و در سایت مدیریت دانش لیست کامل پروژه‌ها را ببینند.

وی خاطر نشان کرد: این سازمان با همه دانشگاه‌ها تفاهم نامه همکاری داشته و برنامه‌هایی برای حمایت مالی و معنوی از پایان نامه‌های دانشجویی دارد. دانشجویان می‌توانند با مراجعه به محل معاونت از داده‌ها و اطلاعات این سازمان برای پیشبرد پژوهش‌های خود استفاده کنند.

رئیس گروه مطالعات حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان با اشاره به مسیرهای دوچرخه سواری، افزود: توجه به شرایط اصفهان، توسعه سریع این مسیرها اهمیت زیادی دارد، اخیرا نیز مسیری در طول خیابان عباس آباد برای تردد دوچرخه انتخاب شد که محل پارک غیر مجاز خودرو بود اما با مقاومت‌هایی در درون و بیرون شهرداری و مقاومت‌های مردمی مواجه شده است.

لقایی افزود: فرهنگ‌سازی و ترغیب مردم به رعایت حقوق دیگران در این راستا اهمیت زیادی دارد و باید به سطحی برسیم که شهروندان با پایبندی به اصول رفتاری قوانین را رعایت کنند.

تعداد بازدید: 1966 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان ( یکشنبه 7 خرداد 1402 ) : صدای مردم را بشنوید/فیلم
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
  مسعود پزشکیان کیست؟ + سوابق و بیوگرافی
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟
  چه روغن موتوری مناسب خودروی شماست؟+فیلم
  علی لاریجانی با محمدباقر قالیباف ائتلاف می‌کند؟
  فیلم میزگرد جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ جایگاه میزان مشارکت مردم در انتخابات/ تفاوت مشروعیت و مقبولیت/ جایگاه حکومت کودتا
  تغییر استراتژی خاتمی و اصلاح طلبان
  طرح روسیه و چین براى جایگزینى مسیر دریایى کانال سوئز
  کاندیداهای رسمی جبهه اصلاحات معرفی شد: عباس آخوندی، پزشکیان و جهانگیری
  ببینید / ویدیویی تاریخی از حضور محمد مصدق و تیم حقوقی اش در دادگاه بین المللی لاهه
  صدیقی، امام جمعه موقت تهران: هر رئیس جمهوری اگر بخواهد مسئولانی را که رئیسی منصوب کرده عوض کند، خسارتش برای مردم است
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  یک مقایسۀ تأمل‌برانگیز بین ایران و کره‌جنوبی
  اختیارات رئیس جمهور بیشتره یا رهبری ؟؟
  بزرگترین دشمن آمریکا 35 تریلیون دلار بدهی است
  حجم نقدینگی جهان چند دلار است؟
  ۳۹ کشته در حمله خون آشام های صهیونیسم به مدرسه سازمان ملل در غزه
  سرمایه گذاری هند در شمال، جنوب و چابهار؛ تغییر متد انتظار و تماشا در برابر چین و پاکستان
  دلیل تمایل هند به گنجاندن بندر چابهار در کریدور شمال-جنوب
  تجربه ساخت هواپیما در ایران از گذشته تا امروز؛ ایران تولیدکننده هواپیما می شود؟
  فیلم میزگرد بسیار ارزشمند جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)
  نظر حضرت امام خمینی ره درباره حکومت و مردم/فیلم
  آمریکا متن قطعنامه شورای حکام علیه ایران را تعدیل کرد
  احمدی‌نژاد: با چهار اقدام مشکلات اقتصادی حل می‌شود
  حدادعادل: اگر جبهه رقیب، انتخابات سال ۹۲ را تکرار کند، باید تلاش کنیم تا به دست خودمان زمینه شکست را فراهم نکنیم
  اولین فیلم تبلیغاتی مسعود پزشکیان منتشر شد + فیلم
  مسعود پزشکیان: رفتارهای غلطی که در ۴۰ سال کردیم همه رو از دین و اسلام دور کردیم/فیلم
  هاشمی‌طبا: اگر رئیس‌جمهور نتواند تشخیص اولویت‌های کشور را داشته باشد، کار او به منزله کوبیدن آب در هاون است
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟ فیلم
  نقش موثر رئیس جمهوری در سیاست خارجی ایران
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/نمایش تصویری
  ببینید / فیلم تبلیغاتی ثبت‌نام «مصطفی پورمحمدی» در انتخابات؛ «قرار ما این نبود؛ قرار نبود بسیاری از شما مردم نگران گذران زندگی خود باشید»
  «حمیرا ریگی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار شد
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  دلایل عباس آخوندی برای نامزدی در انتخابات در کنار افتخار به عملکرد عملکرد حمل و نقلی خود
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فیلم| ایرباس بلوگا ایکس ال
  ببینید: «اون» دنبال جنگ است؟ جنگی جدید و خطرناک در راه است؟
  ببینید / ادامە آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع کبیرکوه/فیلم
  تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس
  ببینید/ دختر فلسطینی: مگر ما چه گناهی کرده‌ایم؟ فیلم
  سیدمحمد خاتمی: اگر پیشنهاد «جبهه اﺻﻼﺣﺎت» محقق شود در انتخابات شرکت می‌کنم / نامزد مورد نظر باید در باور و عمل ملتزم به اصلاحات و تحول باشد
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار