صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 10 اردیبهشت 1403 - 00:19   
 
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 90390صفحه نخست » اخبار رسانه هاچهارشنبه، 26 تیر 1398 - 19:49
کاشت درخت زیتون در تهران
ترابر نیوز: درخت زیتون با اینکه همیشه سبز است به دلیل بافت خاص برگهای آن نیاز آبی کمی دارد و نسبت به خشکی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد اگر به این درخت خوب رسیدگی کنیم می تواند تا یکصد سال به ما محصول اقتصادی دهد.
  
ترابر نیوز:

زیتون: کاشت درخت زیتون در تهران

نام عملی این درخت Olea europaea و نام انگلیسی آن Olive می باشد.

کلمه زیتون 6 بار در قرآن تکرار شده است و از این رو درخت زیتون را یک درخت بهشتی و مقدس می دانند، زیتون یک درخت همیشه سبز با ارتفاع نه چندان زیاد می باشد و خواص بی نظیری در برگ هسته و میوه آن وجود دارد از این رو یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در سراسر جهان به حساب می آید.
گونه Olearia paniculata این درخت در شرایط مناسب به ارتفاع 18 متر نیز می رسد اما در کل اکثر نژادهای این درخت ارتفاعی حداکثر 12 متری پیدا خواهند کرد اما اکثر زیتونهای پرورشی ارتفاعی بیش از 3 متر ندارند.

به انگلیسی Olive و نام علمی این درخت Olea europaea می باشد به دلیل تنوع نژادی که دارد تقریبا در همه نوع آب و هوایی کاشت می شود از رودبار تا جنوب کشور کرمان و یزد و شیراز…
نام درخت زیتون در کتاب مقدس مسیحیان یعنی انجیل هم آمده است از این رو مشخص است که سابقه استفاده بشر از این گیاه علی رغم تلخ بودن میوه آن به بیش از 2000 سال پیش می رشد.
بیشترین زیتون را در جهان کشور اسپانیا تولید می کند بعد از آن ایتالیا و یونان قرار دارند و ایران در بین 16 کشور نخست جهان جایگاهی ندارد .

درخت زیتون با اینکه همیشه سبز است به دلیل بافت خاص برگهای آن نیاز آبی کمی دارد و نسبت به خشکی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد اگر به این درخت خوب رسیدگی کنیم می تواند تا یکصد سال به ما محصول اقتصادی دهد.

روشهای کاشت:

1- قلمه گیری:
بهترین زمان قلمه گیری اواسط اسفند تا اول اردیبهشت می باشد در صورتی که در زمان فوق موفق به قلمه گیری نشدید می توانید از قلمه اواخر شهریور تا اواسط آبان استفاده کنید. یک قلمه مناسب طولی بین 11 تا 18 سانتیمتر دارد و قطر آن بین 0.5 تا 0.8 سانتی متر است بهتر است قلمه انتخابی حداقل دارای 4 برگ سالم و سرحال باشد. برای ریشه دار شدن سریعتر قلمه می توانید قلمه را به مدت حداکثر 5 ثانیه در محلول اسید ایندول بوتیریک  (IBA) با غلظت 0.3 در هزار قرار دهید سپس قلمه را در بستر کشت ترکیبی از پرلیت و کوکوپیت بکارید به نحولی که 4 تا 5 سانتی متر از قلمه داخل بستر کشت باشد. قلمه ها باید رطوبتی بین 80 تا 90 درصد را تا سه هفته نخست داشته باشند. بعد از حدود 3 هفته رطوبت را به 50 تا 60 درصد کاهش می دهیم باید دقت داشته باشیم از محلولهای ضد باکتری مثل باکتری های مفید استفاده کنیم تا دچار بیماری قارچی نشویم.
با ریشه دار شدن قلمه ها دمای محیط نگهداری را باید به 27 درجه افزایش دهیم و کم کم رطوبت را کم کرده و بعد به محیط اصلی انتقال دهیم این فرآیند حدود 3 ماه زمان نیاز دارد.

۲- پیوند:
این روش یک روش بسیار آسان و متداول است ابتدا یک نهال به وسیله بذر تولید کرده سپس بعد از رشد مناسب یک پیوند خوب روی آن میزنیم.

۳- کشت بافت:
استفاده از نهالهای کشت بافت می تواند خیال شما را بابت سالم بودن و یکسان بودن باغ راحت کند.

4- پاجوش:
از خوبی های درخت زیتون این هست که پاجوش زیادی تولید می کند می توان آنها را ریشه دار و از آنها جهت کاشت استفاده نمود.

5- تقسیم  غده:
در پایین کنده درختان زیتون بعضی وقتها توده هایی شبیه به غده دیده می شود که برخی آن را بُن هم می گویند این غده ها گاهی تا 800 گرم هم وزن دارند برای تکثیر زیتون می توانیم این غده ها را مثل بذر در خزانه بکاریم و بعد از رشد به زمین انتقال دهیم یا اینکه صبر کنیم تا غده ها به وزن 2 تا 3 کیلو برسند و آنها را مستقیم در زمین کشت کنیم این روش نیازمند مهارت خاصی است زیرا می تواند به درختی که از آن غده را جدا می کنیم آسیب جدی برساند.

آبیاری درخت زیتون:

همانطور که ذکر شد زیتون مقاومت نسبی خوبی به کم آبی دارد. در صورتی که بارش سالانه منطقه ای بیش از 300 میلی متر باشد می توانیم زیتون را به صورت دیم بکاریم  درخت بالغ زیتون برای رشد خوب و ثمر دادن اقتصادی نیازمند دو هفته ای یک بار آبیاری است به طول متوسط نیاز آبی یک درخت زیتون در سال حدود 2000 لیتر آب است که اگر به روزهای سال تقسیم کنیم می شود برای هر روز به طول متوسط 6 لیتر.
مهمترین مقطعی که باید آبیاری زیتون را صحیح و کافی انجام دهیم فاصله بهمن تا خرداد است که زمان تشکیل شکوفه تا میوه است. بعد از آن هم باید آبیاری را منظم داشته باشیم تا میوه سایز مناسبی بگیرد. دقت داشته باشیم اگر زیتون بیش از حد آبیاری شود رشد جانبی زیادی کرده و مجبور می شویم آنرا هرس کنیم به علاوه تولید محصول کم شده و روغن میوه هم کاهش می یابد.
بهتر است آب آبیاری زیتون شیرین بوده و کربنات کمی داشته باشد (کمتر از 6 پی پی ام)

اگر به باغ زیتون خود خوب رسیدگی کنید می توانید بالای 20 تن محصول در هر هکتار بدست بیاورید که با توجه به قیمت زیتون خام که حدود 10 هزار تومان است شما سودی برابر 200 میلیون تومان از هر هکتار می توانید بدست آورید.

 

تعداد بازدید: 673 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار