پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 26 خرداد 1403 - 16:39   
 
 
   آخرین اخبار  
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 90083صفحه نخست » بازار سرمایه و اقتصادچهارشنبه، 8 خرداد 1398 - 13:05
اختلاف‌نظر مدیران شهری و متخصصان در جامعه دانشگاهی بر سرِ "تخریب پل صدر" / پل صدر در برابر زلزله مقاوم است؟/"پل صدر" ناموفق در کنترل ترافیک
ترابر نیوز: در حالی که عضو هیات علمی موسسه بین المللی زلزله شناسی بر این عقیده است که پل صدر باید طی یک دهه آینده تخریب شود و استاد شهرسازی دانشگاه علم و صنعت تاکید کرده، بر سر تخریب این پل در بین کارشناسان اتفاق نظر وجود دارد، معاون شهردار تهران می‌گوید؛ تاکنون هیچ نقد و بررسی کارشناسی درباره تخریب پل صدر به شهرداری نرسیده است.
  
ترابر نیوز:

به گزارش ایلنا، پل طبقاتی صدر از آن دست پروژه­‌هایی بوده است که از ابتدای فرآیند احداث تا زمان تاسیس مخالفان و موافقان بسیاری داشت. این پل که از آن به عنوان یکی از گرانترین پروژه­‌های عمرانی شهر تهران یاد شده است، به گفته برخی کارشناسان و بر طبق آمار موجود معادل بودجه سالانه برخی استان­‌های کشور بودجه عمرانی به خود اختصاص داده است.

"پل صدر" ناموفق در کنترل ترافیک

هزینه های گزاف عملیاتی احداث آن­ را که کنار بگذاریم، این پل در اصلی­‌ترین هدف احداث که همان کنترل ترافیک مسیر شمال به شمال شرق تهران است، نیز ناکارآمد بوده است.

علی خاکساری (عضو هیات علمی دانشگاه طباطبایی و متخصص حوزه ترافیک و حمل و نقل شهری) در اظهارنظری گفته است، پل صدر یک پروژه گران­قیمت است و انتظاری که از این پروژه با توجه به کارکرد اصلی آن در کنترل وضعیت ترافیکی شمال تهران می­‌رفت، تاکنون برآورده نشده است، در حالی که این مساله به لحاظ علمی قابل پیش­‌بینی بوده است. 

اما نرسیدن این پل به اهداف احداثی در کنترل ترافیک به رغم هزینه­ عمرانی بالا، تنها مساله اساسی آن نیست، متخصصان درباره مقاومت و آینده آن نیز تاکنون بارها ابراز نگرانی کرده­‌اند. به عنوان مثال کارشناسان معتقدند، نداشتن مطالعات فنی کافی در احداث این پل و جانمایی دقیق آن باعث شد تا تعمیرات و ایمن‌سازی حتی پس از احداث پل نیز ادامه داشته باشد. این پل که در سال 92 احداث شده است، به دلیل در نظر گرفته نشدن آب­ریز برای آن در هنگام بارندگی، علاوه بر آبگرفتگی، یکی از گره­‌های کور ترافیکی منطقه شمال شرق تهران حساب ­شده که در سال 96 برای این معضل اقدامات اصلاحی درنظر گرفته که هزینه­‌های جانبی بسیاری به همراه داشته است.

پل صدر در برابر زلزله مقاوم است؟

از طرفی نقشه­ گسل­‌های تهران نشان می­‌دهد، این پل چند گسل تهران را قطع می­‌کند و متخصصان زلزله شناسی معتقدند، در صورت وقوع زلزله احتمالی، احتمال تخریب آن زیاد است. این مطلب را فریبرز ناطقی الهی، عضو هیات علمی دانشگاه بین­‌المللی زلزله‌شناسی بارها متذکر شده است. وی در مصاحبه­‌های متعددی، از ناایمن بودن پایه­‌های پل در برابر زلزله و خطر تهدید روان آب سخن گفته است. ناطق الهی معتقد است؛ مطالعه مقاومت لرزه­ای بخشی از پل طبقاتی صدر در محدوده خیابان­‌های شهید قلندری و بلوار کاوه، نشان می­‌دهد نئوپرن­‌ها که از آنها به عنوان تکیه­‌گاه­‌های الاستومری یاد می­‌شود، دچار ضعف مقاومتی هستند و­ نیروهای وارد بر این نئوپرن‌ها و به تبع آن تغییر مکان قائم و جانبی آنها در پل صدر حتی با شتاب زلزله کم فرضی نیز‌ بیش از حد مجاز است و علی­رغم مقاومت پایه­‌های این پل در برابر بارهای جانبی با شتاب کم فرضی، گسیختگی نئوپرن‌ها در صورت وقوع زلزله احتمالی می‌تواند، باعث افتادن عرشه از روی پایه‌ها و آسیب جدی به پل صدر شود.

اما این موارد تنها بخشی از چالش­‌های فنی و علمی پل صدر بوده، که به آن پرداخته شده است، در سال­‌های اخیر که توجه به وضعیت اجتماعی و فرهنگی پروژه­‌های عمرانی که به عنوان یکی از اصول پایدار توسعه در ساخت و سازها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، مساله شکاف بین محله­‌ها و نازیبایی بصری نیز به مشکلات این پل اضافه شده است.

سمانه جلیلی صدرآبادی (استاد شهرسازی دانشگاه علم و صنعت) در گفت‌وگو با ایلنا، بر نادیده گرفتن محوریت شهر انسان­‌گرا در احداث پل صدر تاکید کرده و گفته است، پل طبقاتی صدر هم منظر شهری را متفاوت کرده و نازیبایی بصری را رقم زده و هم دو محله را کاملا از یکدیگر جدا کرده است که به عنوان یک مساله اجتماعی باید به آن توجه شود.

عضو هیات علمی موسسه بین المللی زلزله شناسی می­‌گوید، این پل باید طی یک دهه آینده تخریب شود و جلیلی صدرآبادی اگرچه نظر قطعی درباره تخریب این پل را به مطالعات کارشناسی دقیق معطوف می­‌داند، اما معتقد است بر سر تخریب این پل در بین کارشناسان اتفاق نظر وجود دارد.

نظر مسئولان شهری درباره حفظ یا تخریب پل صدر

اظهارنظر عجیب معاونان وقت فنی و عمرانی شهرداری تهران نشان داد که ظاهرا شهرداری وقت به ناکارآمدی این پل معتقد نبوده است. این نکته را در واکنش مازیار حسینی، معاون سابق فنی و عمرانی شهرداری تهران می­‌توان دید که در واکنش به منتقدان درباره نبود مطالعات دقیق در احداث این پل گفته بود: اگر واقعا پروژه عظیم صدر بدون مطالعات انجام شده، ما هنرمند هستیم. پل صدر جوایز و تقدیرنامه‌های زیادی از مراکز بزرگ علمی و مهندسی دارد و اگر واقعا پل صدر آبکی و دم دستی بوده، قطعا مورد تقدیر این همه مرکز علمی قرار نمی‌گرفت.

تخریب پل صدر مطرح نیست

اعضای شورای شهر پنجم نیز بر حفظ این پل اتفاق نظر دارند،‌ افشین حبیب‌زاده،‌ عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران مخالف تخریب پل است و درباره نظر متخصصان شهرسازی نسبت به تخریب پل صدر به ایلنا می‌گوید: چنین مساله‌ای مطرح نیست و  درباره برجا ماندن معضل ترافیکی این پل نیز معتقد است، نظرات تخصصی درباره حل معضل ترافیک این پل باید از سوی دیگر اعضای شورا جواب داده شود.

نقد و بررسی کارشناسی درباره تخریب پل صدر به شهرداری نرسیده است

سکینه اشرفی (معاون برنامه‌ریزی، ‌توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران) با اشاره به اینکه سخن گفتن درباره پل صدر مربوط به حوزه فنی و عمرانی شهرداری تهران است،‌ به خبرنگار ایلنا می‌گوید: تخریب‌پذیری و مسائل فنی پل صدر را حوزه فنی مورد توجه قرار می‌دهد و براساس نظرات کارشناسی،‌ هیات رئیسه شهرداری درباره اینکه آیا نظرات کارشناسی مورد وثوق است یا خیر تصمیم‌گیری می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ نقد و بررسی کارشناسی درباره تخریب پل صدر به شهرداری نرسیده است، می‌گوید: اگر مبحثی درباره استحکام پل‌ها مطرح شود،‌ شهرداری پیگیری می‌کند. ‌مانند آنچه برای پل گیشا رخ داد و گزارش آسیب‌پذیری آن در برابر زلزله و بار ترافیکی ایجاد شده،‌ نیاز به تخریب پل مطرح و پیگیری شد، ‌اما درباره پل صدر،‌ هنوز فکتی به شورای معاونان در شهرداری نرسیده است تا متوجه شویم این اتفاق صرفا یک نظر کارشناسی یا غیر کارشناسی است تا مساله پیگیری شود.

اما مساله مقاوم نبودن تکیه­‌گاه­‌های پل صدر در برابر زلزله با شبیه‌سازی‌های انجام شده از سوی استاد دانشگاه بین­‌المللی زلزله‌شناسی تایید شده است و دیگر کارشناسان نیز هماهنگونه که در بالا به آن اشاره شد، بر این باورند که نداشتن مطالعات فنی در زمان احداث، ‌هزینه‌های اضافی پس از احداث،‌ برای پل به همراه داشته است.

منتقدان بر افکار عمومی تاثیر منفی می‌گذارند

معاون برنامه‌ریزی، ‌توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران در این باره می‌گوید: یکی از مباحثی که در برنامه سوم مورد توجه قرار گرفته است،‌ بحث استحکام پل‌ها و خطرپذیری کلیه ابنیه ساختمانی است. معاونت فنی و عمرانی نیز حتما به این موضوعات حساس هستند و اگر اظهارنظری ارائه شده،‌ حتما باید در آزمایشگاه‌های مکانیک خاک و پی و آزمایشگاه‌های فنی مورد وثوق، مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد. شهرداری نسبت به موضوعاتی که از سوی اساتید و کارشناسان ارائه می‌شود، بی‌توجه نیست و نسبت به این موضوعات حساس است،‌ اما این مسائل باید در جلسات کارشناسی در خود شهرداری مورد بررسی قرار گیرد.

وی در ادامه می‌افزاید: وقتی این مسائل به صورت علنی مطرح می‌شود،‌ بر روی افکار عمومی نیز تاثیر منفی می‌گذارد، اما اینکه احداث این پل تاثیری در کنترل ترافیک داشته یا نه، قاعدتا با توجه به هزینه‌های مالی فراوانی که برای احداث این پل خرج شده، بررسی‌هایی انجام شده و این کار صورت گرفته است،‌ اما اگر پیمانکاران تعهدات خود را به درستی انجام ندادند و اکنون مشکلی به وجود آمده و پیش‌‌بینی‌های لازم صورت نگرفته،‌ حوزه معاونت فنی و عمرانی به این حوزه ورود می‌کند و جواب قانع کننده برای افکار عمومی خواهند داشت،‌ کما اینکه در پل گیشا نیز وقتی به احتمال آسیب‌زایی آن رسیدیم،‌ همکاران در حوزه شهرداری درصدد جمع کردن آن برآمدند.

پل طبقاتی صدر،‌ تنها نمونه‌ای از پروژه‌های عمرانی شهری است که از زمان احداث تا بهره‌برداری بر سر آنا اختلاف نظر کارشناسی وجود داشته است. مساله اینجاست،‌ چرا تا این اندازه نظر متخصصان در درون بدنه شهری، با نظر متخصصان در جامعه دانشگاهی و بیرون از بدنه مدیران شهری متفاوت است و هرچه مدیران شهر تهران بر طبل مفید بودن اتوبان‌ها و بزرگراه‌های درون شهری می‌کوبند،‌ کارشناسان خارج از بدنه شهری نظری متفاوت دارند.

تعداد بازدید: 1734 ،    
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  دکترعلی ربیعی:پزشکیان هرچه بگوید تا آخر بر آن استوار خواهد ماند
  استدلال عباس عبدی برای لزوم مشارکت در انتخابات امسال: شکست فاحش سیاست یک‌دست‌سازی کاملا اثبات شده؛ بسیاری از اصولگرایان و بدنه آنان نیز سرخورده هستند / ساختار رسمی از هیچ کدام از نامزدها هیچ حمایت ویژه‌ای نمی‌کند
  سریع القلم: نمی دانیم می‌خواهیم با دنیا مبارزه کنیم یا همکاری؟ عدم ارتباط با جهان اولین دلیل مشکلاتمان است
  ویدئو/ نطق « مسعود پزشکیان » در مجلس 88
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود + فیلم
  اظهارات جنجالی مسعود پزشکیان، در باره مهسا امینی/ویدئو
  نطق مسعود پزشکیان در سال ۱۳۸۲ در مجلس/ویدئو
  کارشناس شبکه‌ی افق: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند/ بزودی نمی‌توانیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم/ویدئو
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  فیلم بسیار جالب | آسفالت و بتن ریزی در جاده های امریکا
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
  تحصیل حدود ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه
  حمایت ربیعی از پزشکیان: قاطعانه می‌گویم او می‌تواند
  پزشکیان: گرانی و تورم کمر مردم را خرد کرده است
  گرانی حاصل عملکرد دولت است؛ کمر مردم از تورم خرد شده
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار