پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
چهارشنبه، 19 اردیبهشت 1403 - 17:02   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 88979صفحه نخست » هوایی2چهارشنبه، 24 بهمن 1397 - 12:59
جبران سوء مدیریت سیف در بانک مرکزی
ترابر نیوز: دقیقاً معلوم نیست که ولی اله سیف در ازاء حقوقی که بعنوان مشاور پولی و بانکی رئیس جمهور دریافت می کند چه مشاوره ای به آقای روحانی داده و یا می دهد که آقای همتی بعنوان رئیس کل بانک مرکزی از ارائه همین مشاوره عاجز و ناتوان است؟
  
ترابر نیوز:
جبران سوء مدیریت سیف در بانک مرکزی

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران نسبت به عملکرد کوتاه مدت عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی واکنش مثبت نشان داد و طی اظهار نظری صریح گفت: زمانیکه جناب آقای همتی به ریاست بانک مرکزی ایران منصوب شد اینجانب همان موقع عرض کردم که نشستن ایشان بر صندلی ریاست این بانک مرکزی آنهم در اُوج مشکلات اقتصادی و نابسامانی های شدید پولی و ارزی که بواسطه سوء مدیریت و عملکردهای غلط ولی اله سیف و معاون ارز اش ایجاد شده بود، اصلاً جای تبریک ندارد زیرا تأکید کردم که آقای همتی چه ریسک بزرگی کرده که در این وضعیت بحرانی، سکان هدایت کشتی طوفان زدۀ بانک مرکزی را در دستان خود گرفته است، فلذا فقط از درگاه خداوند یکتا برای "آقای همتی" آرزوی موفقیت و سربلندی نمودم.

وی افزود: زیرا اعتقادم بر این بود که "ولی اله سیف" رئیس کل سابق بانک مرکزی همۀ رشته ها را پنبه کرد و از همان آغاز ریاست، یعنی چند ماه پس از انتصابش در سال 92 ، تمامی کارها را خراب کرد و به وضوح، انحراف در برنامه ها و عملکردش را مشاهده کردیم و بمرور کار را بجایی رساند که دیگر گوش شنوایی هم به هیچ توصیه، انتقاد و پیشنهادی نداشت!!

صریح و بی پرده عرض میکنم که عملکرد پنج سالۀ ولی اله سیف و غالب مسئولین سابق بانک مرکزی اوضاع اقتصادی کشور را بد جوری بهم ریخت، بطوریکه اقتصادِ مریضِ ایران را مریض تر کردند و آنرا تا لبۀ پرتگاه هدایت نمودند!!

به همین خاطر در ادامه همین بحث به چند مورد از خرابکاریها و عملکردهای نادرست این حضرات اشاره میکنم تا ملموس و به عینه ببینیم که چه اتفاقاتی در عرصۀ پولی و بانکی کشور رخ داد و ایشان چه بلایی بر سر ایران و ایرانی آوردند.!!

* افزایش پی در پی نرخ ارز های مبادلاتی و زمینه سازی افزایش نرخ ارز آزاد و و همچنین کاهش شدید و غیر قابل تصور ارزش پول ملی؟!! بطوریکه آقای سیف، بانک مرکزی را در اُوج تحریم‌ ها با دلار مبادلاتی2500 تومان و دلار آزاد 2850 تومان از آقای بهمنی تحویل گرفتند، اما هنگامیکه صندلی ریاست بانک مرکزی را ترک کردند، دلار را با وجود توافقنامه هسته‌ای و "برجام بی فرجام" به 4200 تومان (دولتی) و حدود 20 هزار تومان (آزاد) افزایش داده بودند؟!! ضمناً دلار مبادلاتی را هم در این میان حذف کردند!!

* افزایش نرخ "سکّه" به بیش از 5 میلیون تومان

* ادامه اجرای سیاستهای غلط دولت دهم درخصوص فروش ارز در بازار آزاد و تأمین منابع مالی از این طریق جهت جبران کسری بودجه دولت.!!

* نقدینگی موجود در جامعه را در ابتدای دولت یازدهم با 430 هزار میلیارد تومان تحویل گرفتند ولیکن با بی تدبیری خود، همان مبلغ را به بیش از 1700 هزار میلیارد تومان رساندند. که این یعنی فاجعه؟!!

* علیرغم ساماندهی مکرر صرافی ها، ظهور بیش از 430 صرافی غیر مجاز در مدت زمانی کوتاه، که خود نشأت گرفته از ضعف نظارتی مسئولین سابق بانک مرکزی بود لکن وجود این صرافی‌ها به بحران ارز در بازار نیز دامن میزد.!!

* عدم توانایی وی در ساماندهی و رفع مشکل سپرده گذاران و مال باختگان مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجاز که منجربه آغاز اعتراضات خیابانی مالباختگان در اکثر شهرهای کشور شد.!!

* عدم نظارت کافی بانک مرکزی در دوران ریاست آقای سیف، بر عملکرد بانکهای دولتی و خصوصی کشور که خود موجب افزایش نارضایتی مردم و فعالان اقتصادی شد و اعتبار بانک مرکزی را زیر سوال برد.!! 

* و... چندین مورد دیگر

علیپور تصریح کرد: جناب آقای روحانی با انتخاب ولی اله سیف به ریاست کلی بانک مرکزی، ضربۀ بزرگی به اقتصاد ایران و معیشت مردم زدند و در ضمن آبرو و اعتبار کشورمان را نزد جهانیان خدشه دار کردند.

با وجود این همه خرابکاریهایی که سیف و مسئولین سابق بانک مرکزی به بار آورده بودند، اصلاً باور نداشتم که جناب آقای دکتر همتی بتواند قدم مثبتی در بانک مرکزی و همچنین در سیستم پولی و ارزی و بانکی کشور بردارد اما امروز پس از گذشت حدود شش ماه از آغاز ریاست کلی ایشان بر بانک مرکزی باید بی پرده عرض کنم که نه تنها عملکرد کوتاه مدت ایشان بر بانک مرکزی مثبت بوده بلکه با تدبیر و اقتدار و پرهیز از ورود به مسائل حاشیه ای، توانسته سوء مدیریت و خرابکاریهای ولی اله سیف را تا حدود زیادی جبران و آرامش را به خانواده بانک مرکزی باز گرداند.

وی در ادامه افزود: همتی از روزی که وارد بانک مرکزی شده، ابتدا دیوارهای بُتنی چند لایه ای را که سیف بین خود و سایر مسئولین و فعالان اقتصادی (البته به استثنای دوستان و هم کیشان خود) بوجود آورده بود و اجازه نمیداد که "هیچ غریبه ای" از چند صد متری به طبقه 16 بانک مرکزی نزدیک شود را برچید و ارتباط اداری خویش را با همه ( اعم از دوست و غریبه) تقویت کرد.

سیف بجای اینکه تمام همّ و غمّ خود را صرفِ امورات پولی و ارزی و بانکی و رفعِ مشکلات اقتصادی کشور بکند، متأسفانه فقط سرگرم حواشی شده بود و بعنوان مجری اَوامر بزرگان، صرفاً تصمیمات و بسته هایی را که دیگران برای بانک مرکزی و سیاستهای پولی و بانکی و ارزی کشور اتخاذ میکردند را اجرا مینمود!! اما همتی حداقل به ظاهر هم که شده، بعضاً در برابر فشارها و تصمیمات غلط دولت و وزرای اقتصادی ایستادگی و مقاومت کرده و اجازه نداده برخی از کارهای نادرست و بودار آنان انجام شود. آخرین موردی که به یاد دارم مخالفت همتی با مصوبۀ خودرویی ضد ارزی دولت بود که بواسطۀ همین مقاومتش، با دولت و وزیر صمت سرشاخ شد. 

سبزعلیپور اظهار داشت: جناب آقای روحانی با انتخاب ولی اله سیف و حمایت پنج ساله خود از سوء مدیریت و عملکرد غلط وی، کار بسیار اشتباه و غیر قابل دفاعی انجام داد و با انتصاب مجدد سیف بعنوان مشاور پولی و بانکی رئیس جمهور آنهم پس از برکناری اش از بانک مرکزی، اشتباه بزرگتری مرتکب شد و متأسفانه با این کار خود عملاً به مردم دهن کجی کرد.!! البته دقیقاً معلوم نیست که ولی اله سیف در ازاء حقوقی که بعنوان مشاور پولی و بانکی رئیس جمهور دریافت میکند چه مشاوره ای به آقای روحانی داده و یا میدهد که جناب آقای همتی بعنوان رئیس کل بانک مرکزی و معمار پولی و بانکی کشور از ارائه همین مشاوره عاجز و ناتوان است؟!!  

علیپور در تکمیل اظهاراتش ادامه داد: فرقِ بینِ آقای همتی و آقای سیف زیاد است که در این مبحث به آن ورود نمی کنم اما کارهای مثبتِ رئیس کل جدید بانک مرکزی در180روز گذشته قابل توجه بوده و جدای از مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، دیگر کارها و عملکردِ مثبتِ دکتر همتی عبارت بوده است از:

* ساماندهی صرافی ها،

* متعادل کردن نرخ ارز و جلوگیری از نوسانات شدید ارزی آنهم با توسل به هر ترفند و سیاستی که شده.

(هر چند نرخ فعلی دلار، نرخ واقعی آن نیست و باید خیلی کمتر از نرخ فعلی باشد و ضمناً اعتقاد دارم که اگر درست مدیریت نشود، بزودی نرخ آن افزایش خواهد یافت، البته دکتر همتی قاطعانه گفته که اجازه نخواهد داد تا نرخ دلار بیش از نرخ فعلی افزایش یابد)،

* ضمناً ایشان تا به امروز همانند یک رئیس کل معقول و منطقی و مطابق با استانداردهای بین المللی رفتار کرده و کمتر سخن گفته و برعکسِ آقای روحانی، به غالب وعده هایی که داده عمل کرده است.

* مهمتر از همه اینکه اعتبار از دست رفتۀ بانک مرکزی و اقتدار رئیس کل را هم آرام آرام باز گردانده است.

* در این مدت بین صادرکنندگان و سایر مسئولین تنش بوجود نیاورده و با احترام و بطور منطقی با همه رفتار کرده است.

* همچنین به موازات فعالیتهای داخلی، در عرصۀ بین الملل هم بخوبی فعال بوده و در این مدت کوتاه با مقامات کشورهای مختلف از جمله روسیه، عراق و چین مذاکره کرده است. (هر چند تا به اینجای کار به یک عملکردِ بانک مرکزی آنهم در دوران آقای همتی انتقاد داریم، و آن به نحوه توزیع غلط ارز زائرین اربعین حسینی امسال در عراق میباشد که این نوع فروش ارز و تحویل آن در کشور عراق اصلاً شایسته ایرانی ها نبود)!!

* و... چندین مورد دیگر  

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در خاتمه گفت: امیدوارم آقای همتی سیاستهای غلط پولی و بانکی را با اقتدار اصلاح و نرخ ارز های معتبر را تثبیت و متعادل کند، همچنین بازار ارز و سکّه را اَمن و آرام نموده و ارزش ریال (پول ملی ایران) را سریعاً افزایش دهد.

ضمناً از آمار سازی و ارائه آمارهای نادرست پرهیز کرده و بانک مرکزی را به مأخذ معتبری جهت انتشار آمارهای درست مبدل نماید (همچون آمارهای درست هفتۀ جاری بانک مرکزی درخصوص میزان وام دهی بانکها، بدهی40 هزار میلیاردی دولت به بانک مرکزی، افزایش حجم نقدینگی کشور به 1764 هزار و 580 میلیارد تومان و...)

فلذا انتظارمان بر این است تا خدایی ناخواسته آقای همتی در وسط راه، مبادا میسر خود را عوض کرده و پا جای پای سیف بگذارد.!! ولیکن چنانچه با همین فرمان که تا به امروز حرکت کرده باز هم با قدرت به پیش برود قطعاً کشتی طوفان زدۀ بانک مرکزی را بدرستی هدایت و آنرا سالم و سلامت به ساحل اَمن و آرام خواهد رساند.

 

انتهای پیام/

تعداد بازدید: 588 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  تماشا کنید: طالبان، یار کمکی علی‌اف علیه ایران
  رئیس انجمن دیابت: در ایران چون کیفیت کنترل دیابت خوب نیست، آمار بالای قطع عضو و نابینایی را داریم/ بیش از ۵۰ درصد دیابتی‌ها از بیماری خود اطلاعی ندارند
  ضرورت‌های احداث سریع خط آهن ورزقان
  ببینید: چه کسی فایل صوتی ظریف را درز داد؟ / اظهارات لیلاز به ۳ دلیل با منطق سازگار نیست
  تحقیقات جدید: با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  سلیمی، نماینده مجلس: برخی نمایندگان مجلس نه یکی، بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند /باید تکلیف این خودروها روشن شود
  روزنامه جوان: لوازم خانگی ایرانی، هم از دبی گران‌تر است، هم از محصولات خارجی بی‌کیفیت‌تر
  جعفر شربیانی:انتصابات محفلی، تهران را به وضع موجود کشانده /ناکارآمدی شما بیشتر به ضرر انقلاب است
  فاطمه هاشمی: در دو سال اخیر وزارت بهداشت آمار مرگ و میر بیماران خاص را منتشر نکرده / قیمت برخی داروهای سرطان ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است
  ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  کشورها انرژی خود را در کجا به کار می گیرند؟ | طرح آزاد راه 1100 کیلومتری نروژ
  کمک ۳۱ میلیارد دلاری آرامکو به اقتصاد عربستان
  طرح تولید بنزین از متانول بلای جان مردم می شود؟
  فیش انرژی باید جایگزین فیش گاز و برق شود
  دعوای آمریکا و اروپا بر سر تحریم LNG روسیه
  خودروهای برقی فرانسه را از واردات نفت بی نیار می‌کند
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  باد و خورشید جایگزین نفت و گاز می شود
  نمی توان کشور را لنگ حمایت از تولید داخلی واگن مترو گذاشت
  عملکرد رو به افول حمل و نقل هوایی کشور در 10 سال گذشته
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار