پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 20 خرداد 1403 - 17:14   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 88701صفحه نخست » هوایی2دوشنبه، 1 بهمن 1397 - 13:59
طراحی مرکز عملیات اضطراری در وزارت راه و شهرسازی/ تغییر مدیریت بحران به مدیریت ریسک/ باید هماهنگی میان دستگاه‌ها تقویت شود
ترابر نیوز: معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی هنگام بروز بحران بیشترین ارتباط را با مردم دارد گفت: وزارتخانه از منظر سهم از بودجه مدیریت بحران در رده خوبی قرار ندارد و این بودجه باید افزایش یابد.
  
ترابر نیوز:
 

به گزارش  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اولین جلسه ستاد بحران وزارت راه و شهرسازی به ریاست شهرام آدم‌نژاد، معاون وزیر راه و شهرسازی و جانشین رییس ستاد مدیریت بحران این وزارتخانه و با حضور مدیران و نمایندگان سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی در ساختمان دادمان برگزار شد.

آدم‌نژاد در این جلسه با اشاره به تنوع وظایف وزارت راه و شهرسازی گفت: وزارت راه و شهرسازی به لحاظ ارتباط با مردم در اقصی نقاط کشور، پر مخاطب‌ترین وزارتخانه کشور است. هر گونه فعالیتی که یک فرد از لحظه خروج از منزل انجام می‌دهد، مستقیم و غیرمستقیم با این وزارتخانه ارتباط دارد. 

وی ادامه داد: در شرایط بحرانی نیز به نظر می‌رسد که وزارت راه و شهرسازی، پر ارتباط ترین وزارتخانه کشور است و معمولا در بحران‌های مختلف ماموریت‌های مختلفی دارد. 

وی با اشاره به پیگیری‌ها برای تشکیل اداره کل مدیریت بحران افزود: در سازمان‌ها و شرکت‌ها نیز باید ستاد مدیریت بحران تشکیل شود.

آدم‌نژاد در ادامه بر ضرورت تدوین یک دیپلماسی اطلاع‌رسانی برای ستاد مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد و گفت: باید سخنگو یا سخنگوهای مشخصی تعیین شود تا در خصوص حوادث، سوانح و بحران‌ها اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف صورت بگیرد.

وی بر اهمیت آموزش در بحث مدیریت بحران نیز تاکید کرد و ادامه داد: طی تفاهمی با دانشگاه دفاع ملی، برگزاری یک دوره دکترای یکساله مدیریت بحران و پدافند غیر عامل برنامه‌ریزی شده است تا بتوانیم مسئولین مرتبط را آموزش داده و در استان ها و لایه های مختلف به کار بگیریم. 

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به ضرورت تجهیز این وزارتخانه به تجهیزات لازم برای مدیریت بحران نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه وزارت راه و شهرسازی از منظر سهم از بودجه مدیریت بحران در جایگاه مناسبی  قرار ندارد. 

وی ادامه داد: با این وجود حدود 2 هفته است که تجهیز استان‌ها به پل‌های اضطراری برای استفاده در شرایط بحرانی آغاز شده است، همچنین برنامه‌ریزی برای ارتقای تاب آوری نظام حمل و نقل نیز شروع شده است. 

آدم‌نژاد به سهم وزارت راه و شهرسازی در ستاد تخلیه اضطراری تهران اشاره کرد و گفت:  همچنین مرکز عملیات اضطراری یا EOC  نیز در وزارت راه و شهرسازی در حال طراحی است و به احتمال زیاد در سازمان تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مستقر خواهد شد.

تغییر مدیریت بحران به مدیریت ریسک

در ادامه جلسه، داوود پرهیزکار، رییس سازمان هواشناسی کل کشور با اشاره به اینکه در حوزه هواشناسی مدیریت بحران برون سازمانی است، گفت: زیرساخت‌های ما از پایداری بالایی برخوردار است و بعید است که خود سازمان دچار بحران شود. اما سازمان هواشناسی نقش کلیدی در مدیریت بحران، خصوصا در حوزه بلایای طبیعی جوی دارد. 

پرهیزگار به نقش مدیریت ریسک در عملکرد سازمان هواشناسی اشاره کرد و افزود: سازمان هواشناسی در مقوله مدیریت بحران توانسته دیدگاه را از مدیریت بحران به مدیریت ریسک تغییر دهد. سازمان هواشناسی اکنون بسیاری از پدیده‌ها خصوصا در مقیاس وسیع را در روزهای قبل پیش‌بینی می‌کند.

وی ادامه داد: خوشبختانه اثرات این تغییر رویکرد را دیده‌ایم. به عنوان مثال اکنون سیل‌های مهیبی رخ می‌دهد که تلفاتش به دو یا سه نفر محدود است و آن تلفات محدود نیز در اثر ناآگاهی قربانیان رخ می‌دهد. 

رییس سازمان هواشناسی با اعلام اینکه سازمان متبوعش برای آگاه‌سازی عموم در خصوص بلایای طبیعی نیز برنامه‌ریزی کرده است، گفت: حوزه هواشناسی اطلاع‌رسانی است نه واکنش‌گری. در بحث واکنش‌گری باقی ارگان‌ها دخیل می‌شوند. با این حال آموزش برای واکنش‌گری صحیح را در دستورکار داریم. به همین منظور کتابی تحت عنوان واکنش سریع به پدیده‌های آب وهوایی مخرب تهیه شده تا به بخش واکنش‌گر و عموم مردم آموزش دهیم.

پرهیزکار با بیان اینکه اکنون پیش‌بینی پدیده‌های خرد مقیاس با مشکل مواجه است، ادامه داد: این پدیده‌ها از چند روز قبل قابل پیش‌بینی نیستند. برای پیش‌بینی این پدیده‌ها نیاز به شبکه راداری است که متاسفانه با اینکه طرح این شبکه متعلق به بیست سال پیش است، عمدتا به علت مشکل اعتباری، کامل نشده است.

وی افزود: در بحث مدیریت بحران، پیشگیری بر مدیریت بحران و مدیریت ریسک اولویت دارد. اگر مقوله پیشگیری ملاک قرار گیرد، بسیاری از خطرات از بین می‌رود. به عنوان مثال پیش‌بینی حکم می‌کند که مردم را از بستر رودخانه دور کنیم، اما مونوریل در بستر قم‌رود که سابقه سیل نیز دارد قرار گرفته است. حرکتی که ضد مدیریت بحران و ریسک است.

پرهیزگار ادامه داد: یا به عنوان مثال، دهنه‌های پل‌ها نیاز به محاسبات دقیق دارد، خصوصا با توجه به اینکه شرایط اقلیمی تغییر کرده است. اما پل‌ها بدون این محاسبات ساخته می‌شود و نتیجتا پل پس از سیل تخریب می‌شود.

آمادگی برای بحران باید مداوم باشد

محمد راستاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات این سازمان در زمینه مدیریت بحران گفت: سازمان بنادر از لحاظ توالی بروز سوانح و حجم ناوگان منطقه‌ای، به صورت مداوم با عملیات امداد و نجات در دریا مواجه است. عملیات نیز مبتنی بر دو معاهده بین‌المللی، یعنی معادهدات جستجو و نجات دریایی و مقابله با سوانح آلودگی‌زا است که جمهوری اسلامی ایران در آن‌ها عضویت دارد.

وی ادامه داد: به تبع این کنوانسیون‌ها ما عملیات اجرایی و اقتضایی را در سطوح مختلف در دستور کار داریم و به صورت مدام مشغول عملیات هستیم. سالانه 400 نفر توسط ناوگان ناجی سازمان، بالگردهای استیجاری، سایر ارگان‌های دریایی یا همیارناجی‌ها نجات داده می‌شوند. بنابراین سازمان بنادر در مقوله مدیریت سوانح و بحران، تجربه خوبی دارد.

سیدرضا حسینی، مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت وجود ستاد مدیریت بحران در وزارت راه و شهرسازی گفت: علی‌رغم آنکه ستاد مدیریت بحران در کشور سابقه طولانی تحت عنوان شورای عالی مدیریت بحران دارد، اما برآیند مطلوب و تاثیرگذار در مواقع بحرانی نداشته است. این نشان می‌دهد که خلاء و ضعف‌هایی وجود دارد. مجموعه ستاد مدیریت بحران و شورای عالی مدیریت بحران باید در کشور نهادینه شود.

وی ادامه داد: درون وزارتخانه نیز با توجه به حوزه مسئولیت وزارتخانه و گستره کاری که وجود دارد و حادثه خیز بدون بسیاری از حوزه‌های وزارتخانه، لازم است که تشکیلات منسجم و منظمی را شکل داد. بحران ها را نمی شود به صورت صددرصد پیش‌بینی کرد و توقع داشت که بحرانی در کشور رخ ندهد. اما مهم این است که چگونه با بحران برخورد شود.

حسینی با اشاره به ضرورت آمادگی برای جلوگیری از غافلگیری در مواجهه با بحران گفت: ناهماهنگی‌های برون دستگاهی و درون دستگاهی نیز یک آفت محسوب می‌شود. جزیره‌ای فکر کردن درون یک کل خود یک مصیبت است و این ستاد باید بتواند هماهنگی بین دستگاهی ایجاد کند.

باید هماهنگی میان دستگاه‌ها تقویت شود

علی رستمی، سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در این جلسه با اشاره به جایگاه مدیریت بحران در صنعت هوایی گفت: مرکز عملیات اضطراری در حوزه هوایی جایگاه مشخص دارد. این مرکز در شرکت فرودگاه‌ها تشکیل شده و در در شهر فرودگاهی نیز در حال شکل گیری است و تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: وجود تفاهم نامه ها برای مواقع بحرانی ضروری است. ارگان‌های مختلفی در هنگام عملیات در بحران حضور دارند و باید با هم هماهنگ باشند. به عنوان مثال  تجهیزات در انبارهای مختلف وجود دارد، اما مشخص نیست که در اختیار کدام ارگان‌ها است و هنگام بحران، این مشکل مساله ساز می‌شود.

رستمی افزود: آمادگی باید ایجاد شود و استمرار داشته باشد. جلسات باید در ستاد تکرار شود تا اعضا آمادگی داشته باشند. در صف‌ها نیز آمادگی از طریق اجرای مانورها حفظ می‌شود.

فرزانه شرفبافی، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران نیز در این جلسه گفت: در هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و سایر شرکت‌های هواپیمایی، بر اساس کنوانسیون شیکاگو و قوانین ایکائو، وجود ERP ضروری است و این واحد در واقع همان مرکز عملیات اضطراری است. اگر اتفاقی ناشی از عملیات پروازی رخ داد، این واحد فعال می شود.

وی ادامه داد: سازمان هواپیمایی کشوری نیز متولی امداد و نجات، مدیریت اضطراری سانحه و بررسی سانحه را بر عهده دارد. اما هنگام وقوع سوانح طبیعی در کشور، اعم از سیل، توفان، زلزله و برف، واکنش از حیطه شرکت‌های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری خارج و در حوزه مدهای حمل و نقل و باقی بخش‌های وزارتخانه قرار می‌گیرد. اینجاست که نقش ستاد مدیریت بحران پررنگ می‌شود.  در این ستاد باید مشخص شود که وظیفه هر ارگان در هنگام حادثه و سانحه چیست و یکپارچگی شکل بگیرد.

لزوم تشکیل سامانه لایه‌های اطلاعاتی

سید سعید سید اعلایی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی در این نشست با اشاره به ضرورت وجود ستاد مدیریت بحران در وزارت راه و شهرسازی گفت: اتفاقاتی که در 5 سال گذشته در حوزه‌های جاده‌ای، ریلی، هوایی، دریایی و شهرسازی رخ داد نشان داد که در وزارت راه و شهرسازی در حوزه مدیریت بحران، کم و کاستی وجود دارد.

وی ادامه داد: وجود یک فضای مشخص برای مدیریت بحران الزامی است. اکنون مشخص نیست که هنگام وقوع یک بحران مانند زلزله، کجا باید حضور پیدا کنیم.

علی بیت الهی، رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات و دبیر کارگروه مخاطرات طبیعی نیز در این نشست گفت: امور بحران‌زا در ساختار وزارت راه و شهرسازی به دو حیطه انسان ساز و طبیعی تقسیم شده و به هر دو حوزه حمل‌ونقل و مسکن و شهرسازی قابل تسری است. مدیریت بحران قبل از رخ داد، حین رخداد و بعد از رخداد را شامل می‌شود و محصول آن باید ارتقای تاب آوری ما باشد.

وی افزود: مهم‌ترین نیاز در ستاد بحران وزارت راه و شهرسازی، سامانه لایه‌های اطلاعاتی است. همچنین باید مکانیزم ارتباطی با ستاد مدیریت بحران کشوری نیز پیش‌بینی شود.

در پایان این نشست مقرر شد که جلسات ستاد بحران وزارت راه و شهرسازی به صورت منظم و ماهیانه برگزار شود، همچنین پاسخگویی در شرایط بحران بر عهده سخنگوی سازمان مسئول خواهد بود، اما شورای هماهنگی سخنگویان سازمان‌‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی تشکیل خواهد شد.

 

تعداد بازدید: 604 ،    
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
  مسعود پزشکیان کیست؟ + سوابق و بیوگرافی
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟
  چه روغن موتوری مناسب خودروی شماست؟+فیلم
  علی لاریجانی با محمدباقر قالیباف ائتلاف می‌کند؟
  فیلم میزگرد جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ جایگاه میزان مشارکت مردم در انتخابات/ تفاوت مشروعیت و مقبولیت/ جایگاه حکومت کودتا
  تغییر استراتژی خاتمی و اصلاح طلبان
  طرح روسیه و چین براى جایگزینى مسیر دریایى کانال سوئز
  کاندیداهای رسمی جبهه اصلاحات معرفی شد: عباس آخوندی، پزشکیان و جهانگیری
  ببینید / ویدیویی تاریخی از حضور محمد مصدق و تیم حقوقی اش در دادگاه بین المللی لاهه
  صدیقی، امام جمعه موقت تهران: هر رئیس جمهوری اگر بخواهد مسئولانی را که رئیسی منصوب کرده عوض کند، خسارتش برای مردم است
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  یک مقایسۀ تأمل‌برانگیز بین ایران و کره‌جنوبی
  اختیارات رئیس جمهور بیشتره یا رهبری ؟؟
  بزرگترین دشمن آمریکا 35 تریلیون دلار بدهی است
  حجم نقدینگی جهان چند دلار است؟
  ۳۹ کشته در حمله خون آشام های صهیونیسم به مدرسه سازمان ملل در غزه
  سرمایه گذاری هند در شمال، جنوب و چابهار؛ تغییر متد انتظار و تماشا در برابر چین و پاکستان
  دلیل تمایل هند به گنجاندن بندر چابهار در کریدور شمال-جنوب
  تجربه ساخت هواپیما در ایران از گذشته تا امروز؛ ایران تولیدکننده هواپیما می شود؟
  فیلم میزگرد بسیار ارزشمند جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)
  نظر حضرت امام خمینی ره درباره حکومت و مردم/فیلم
  آمریکا متن قطعنامه شورای حکام علیه ایران را تعدیل کرد
  احمدی‌نژاد: با چهار اقدام مشکلات اقتصادی حل می‌شود
  حدادعادل: اگر جبهه رقیب، انتخابات سال ۹۲ را تکرار کند، باید تلاش کنیم تا به دست خودمان زمینه شکست را فراهم نکنیم
  اولین فیلم تبلیغاتی مسعود پزشکیان منتشر شد + فیلم
  مسعود پزشکیان: رفتارهای غلطی که در ۴۰ سال کردیم همه رو از دین و اسلام دور کردیم/فیلم
  هاشمی‌طبا: اگر رئیس‌جمهور نتواند تشخیص اولویت‌های کشور را داشته باشد، کار او به منزله کوبیدن آب در هاون است
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟ فیلم
  نقش موثر رئیس جمهوری در سیاست خارجی ایران
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/نمایش تصویری
  ببینید / فیلم تبلیغاتی ثبت‌نام «مصطفی پورمحمدی» در انتخابات؛ «قرار ما این نبود؛ قرار نبود بسیاری از شما مردم نگران گذران زندگی خود باشید»
  «حمیرا ریگی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار شد
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  دلایل عباس آخوندی برای نامزدی در انتخابات در کنار افتخار به عملکرد عملکرد حمل و نقلی خود
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فیلم| ایرباس بلوگا ایکس ال
  ببینید: «اون» دنبال جنگ است؟ جنگی جدید و خطرناک در راه است؟
  ببینید / ادامە آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع کبیرکوه/فیلم
  تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس
  ببینید/ دختر فلسطینی: مگر ما چه گناهی کرده‌ایم؟ فیلم
  سیدمحمد خاتمی: اگر پیشنهاد «جبهه اﺻﻼﺣﺎت» محقق شود در انتخابات شرکت می‌کنم / نامزد مورد نظر باید در باور و عمل ملتزم به اصلاحات و تحول باشد
  ایران با دارا بودن ۸۰ میلیون جمعیت، حدود ۱۵ میلیون پرونده قضایی و ۲۰۰۰ عنوان مجرمانه داراست، در حالی که هند با دارا بودن یک میلیارد جمعیت تنها دارای دو میلیون پرونده قضایی و ۷۰۰ تا ۸۰۰ عنوان مجرمانه است!!.
  کوروش کبیر یا همان حضرت ذوالقرنین قرآن مجید
  فیلم قدرت و اختیارات نماینده مجلس
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار