پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 17 اردیبهشت 1403 - 06:47   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 88155صفحه نخست » اخبار رسانه هاجمعه، 23 آذر 1397 - 15:43
ال‌پی‌جی، راهکاری برای کاهش آلودگی هوای کلانشهرها
  
ترابر نیوز:

ال‌پی‌جی، راهکاری برای کاهش آلودگی هوای کلانشهرها

آرش نهاوندی: بسیاری از کارشناسان بر غیراستانداردبودن بنزین و گازوئیل و حتی گاز سی‌ان‌اجی مصرفی در خودروهای ایران تأکید می‌کنند. به اعتقاد آنها بخش عمده‌ای از آلودگی هوای کلانشهرها در ایران ناشی از این سوخت‌های غیراستاندارد است.

در این میان برخی از کارشناسان، ازجمله منصور دفتریان رئیس انجمن مهندسی گاز ایران بر ضرورت جایگزینی سوخت «ال‌پی‌جی» به جای بنزین و گاز سی‌ان‌جی در خودروها تأکید می‌کنند. منصور دفتریان، رئیس انجمن مهندسی گاز ایران در گفت‌وگو با همشهری اظهار داشت: تلاش‌هایی که در راستای کاهش آلودگی هوا انجام گرفته اغلب نتیجه مناسبی به بار نیاورده است. در سال‌های اخیر اقداماتی جهت گاز‌سوز‌کردن خودروها انجام گرفته که کمتر با استقبال رانندگان تاکسی‌های شهری مواجه شده است چراکه مصرف گاز سی‌‌ان‌جی در خودروهای تاکسی، به‌ویژه در سربالایی‌ها سبب کاهش قدرت موتور می‌شود و علاوه بر آن استهلاک زودهنگام خودرو را درپی دارد. یکی از راهکارهایی که در گذشته برای کاهش آلودگی هوا پیشنهاد شده بود، استفاده از سوخت ال‌پی‌جی به جای سوخت سی‌ان‌جی بود. یکی از زیت‌های بارز سوخت ال‌پی‌جی نسبت به سی‌ان‌جی این است که استفاده از ال‌پی‌جی باعث افت قدرت موتور نمی‌شود.

ال‌پی‌جی یکی از محصولات جانبی صنعت نفت و شامل پروپان، پروپیلن، بوتان و بوتیلن در نسبت‌های مختلف است. قسمت عمده ال‌پی‌جی، از پروپان و بوتان با نسبتی تقریبا مساوی تشکیل شده است. در کشورهایی که نفت برداشت‌شده با مقدار قابل‌توجهی گاز همراه است، تولید ال‌پی‌جی از این گازها کاملاً به‌صرفه است. از ال‌پی‌جی بیشتر به‌عنوان سوخت جانشین برای وسایل نقلیه و گاه به‌عنوان سوخت مصرفی در بخش خانگی و تجاری استفاده می‌شود. وسایل نقلیه با سوخت ال‌پی‌جی نسبت به وسایل بنزین‌سوز و گازوئیل‌سوز آلودگی کمتری دارند. البته تا‌کنون در کشور ما اقدام خاصی در زمینه استفاده از سوخت ال‌پی‌جی انجام نگرفته است.

رئیس انجمن مهندسی گاز ایران افزود: برای کاهش آلودگی در سطح کلانشهرها نیازمند یک متولی هستیم که بتواند در سطح کلان، بر عملکرد دستگاه‌هایی که می‌توانند نقش مهمی در کنترل کیفیت و کاهش آلودگی هوا ایفا کنند، نظارت کند. مدیریت ناصحیح در زمینه حمل‌ونقل و تولید خودرو و واردات خودرو به کشور ازجمله اصلی‌ترین عوامل مؤثر در افزایش آلودگی کلانشهرهاهستند.

مهندس دفتریان درباره عوامل آلوده‌کننده هوا گفت: چند عامل در آلودگی هوا دخیل هستند، بنابراین نمی‌توان تنها کیفیت پایین بنزین تولید داخل را عامل اصلی آلودگی هوا دانست؛ البته این موضوع که کیفیت بنزین‌های مصرفی در ایران بالا نیست را کتمان نمی‌کنم اما عوامل دیگر نیز در این امر دخیل هستند؛ به‌عنوان مثال اکثر کشورهای جهان سعی در تولید و واردکردن خودروهای کم‌مصرف دارند اما در کشور ما تلاش می‌شود برای کاهش هزینه‌های خرید و واردات و تولید خودرو در کشور، خودروهای پرمصرف‌تر وارد شود. در سایر کشورها گام‌هایی در جهت تولید خودروهایی که در هر 100کیلومتر چهار لیتر بنزین می‌سوزانند انجام گرفته، درحالی‌که اکثر موتورسیکلت‌هایی که در سطح کلانشهرهای ما تردد دارند چهار لیتر بنزین در هر صدکیلومتر مصرف می‌کنند و می‌دانیم که خودروهای پرمصرف باعث آلودگی بیشتر هوا می‌شوند.

این کارشناس بخش گاز و نفت به تلاش‌های در حال انجام برای ارتقای کیفیت بنزین تولید داخل اشاره کرد و گفت: اخیرا در پالایشگاه اراک و چندین پالایشگاه دیگر در سطح کشور برنامه‌هایی جهت ارتقای کیفیت بنزین تولیدی داخل در حال پیگیری است؛ به‌عنوان مثال اکنون در پالایشگاه اراک کارهای مهمی جهت تغییر شاخص‌ها انجام می‌گیرد، همچنین دستگاه‌هایی نیز برای نصب در پالایشگاه‌ها جهت بهبود بنزین تولید داخل در حال خرید است.

مهندس دفتریان بر این نکته تأکید کرد که مقررات صرفه‌جویی در انرژی باید در کلانشهرها به اجرا درآید و گفت: باید به‌منظور جلوگیری از ورود هوای آلوده به داخل منازل، شرکت‌ها و ادارات، مقررات عایق‌بندی ساختمان‌ها و دو جداره کردن شیشه‌ها اجرا شود.

رئیس هیأت مدیره انجمن گاز ایران در ادامه افزود: یکی از عوامل آلودگی هوا در شهر تهران وجود کو‌ه‌های مرتفعی است که به مثابه سدی اطراف این کلانشهر را احاطه کرده‌اند و از جریان هوا در این کلانشهر به‌ویژه در زمستان و زمانی که هوای سرد بر جو حاکم می‌شود جلوگیری می‌کنند و همین امر نیز سبب جابه‌جا شدن هوا و ایجاد پدیده وارونگی هوا می‌شود به همین منظور باید از طرق مختلف به‌دنبال ایجاد جریان باد در شهر بود که یکی از این راهکارها نیز احداث دریاچه‌های مصنوعی در اطرف شهر است.مهندس دفتریان همچنین از وضعیت تولید خودرو در ایران انتقاد کرد و گفت: باید تدابیری اتخاذ کرد که در داخل کشور خودروهای کم مصرف تولید شود و همچنین باید با فرهنگسازی‌ شهروندان را به حضور در مراکز معاینه فنی به‌منظور تنظیم موتور خودروهای خود ترغیب کرد.

مهندس دفتریان ساخت دریاچه‌های مصنوعی را راهکار دیگر کاهش آلودگی در تهران دانست و گفت: برای کاهش آلودگی هوا راهکاری پیشنهاد داده‌ایم که البته شهرداری چنین دریاچه‌ای را در چیتگر در دست آبگیری دارد. اساس این راهکار تولید باد در سطح شهر با ساخت و احداث دریاچه‌های مصنوعی در پایتخت و مناطق پیرامون آن است چراکه ساکن بودن هوا منجر به ایجاد پدیده وارونگی هوا در فصل‌های سرد سال می‌شود. پدیده وارونگی در واقع به‌معنای جابه‌جاشدن هوای سطح زمین با هوای بالای سطح زمین است. البته طرح ساخت دریاچه‌های مصنوعی در تهران باید پس از بررسی نقشه‌های توپوگرافی تهران و جانمایی مناسب برای ساخت این دریاچه‌ها انجام گیرد. امروز نیز شاهد آن هستیم که شهرداری تهران در یک اقدام مثبت در حال ساخت دریاچه چیتگر است که می‌تواند تا حدود زیادی در کاهش آلودگی هوای منطقه22 نقش داشته باشد. البته برای ایجاد جریان باد در سطح شهر نیاز به ساخت 10تا 15دریاچه مصنوعی داریم که در این صورت، هم از میزان آلودگی‌ها در فصل زمستان کاسته خواهد شد و هم جذابیت‌های جدیدی در سطح شهر برای گردشگران ایجاد می‌شود.

آلودگی هوای تهران

آلودگی هوا با توجه به پیامدهای زیانبارش به یکی از ملموس‌ترین معضلات زیست‌محیطی تهران و چندین شهر دیگر ایران تبدیل شده‌است. آمارها نشان می‌دهد که در روزهای تشدید آلودگی هوای تهران، شمار بیماران تنفسی تا ۶۰درصد افزایش می‌یابد. بیشترین عامل مرتبط با تشدید بیماری‌های سیستم قلبی، عروقی و ریوی، افزایش آلاینده‌های دی‌اکسید گوگرد، ذرات معلق و مونواکسیدکربن است، به‌طوری که آلودگی هوا در تهران به‌طور متوسط موجب کاهش ۵ سال از عمر تهرانی‌ها شده‌است. بنابر نظر برخی از کارشناسان محیط‌زیست، نخستین زنگ خطر جدی درباره آلودگی هوای تهران در سال ۱۳۷۴ به صدا درآمد. در آن هنگام نزدیک به یکصد نفر از کارشناسان و مدرسان محیط‌زیست، جغرافیا و شهرسازی در پی نشستی در سالن اجتماعات پارک شهر تهران، متنی موسوم به «بیانیه هوای تهران ۷۴ »منتشر کردند که در آن برای نخستین بار از آلودگی هوای پایتخت به‌عنوان یک بحران ملی که راه مقابله با آن عزم ملی است، نام برده شد. در سال‌های پس از آن و در پی انعقاد قرارداد همکاری با آژانس ژاپنی جایکا توسط شهرداری تهران، بررسی‌های جامعی درخصوص آلودگی هوای تهران انجام و تدوین راهکارهای لازم برای بهبود وضع آلودگی هوا شروع شد. بنابراین پژوهش‌ها روزانه بالغ بر یک‌هزار و ۱۹۲‌تن مواد آلاینده در هوای تهران منتشر می‌شود. بیشترین این آلاینده‌ها مربوط به اکسیدهای گوگرد با انتشار 695تن در هر روز است که بعد از آن به‌ترتیب اکسیدهای نیتروژن، مونواکسیدکربن و هیدروکربن‌های سوخته نشده، عمده آلاینده‌های هوای تهران محسوب می‌شوند. براین ارقام باید ۱۶ تن ذرات لاستیک و ۷ تن آزبست لنت‌ترمزها را در سال اضافه کرد. در پی این مطالعات، برنامه‌ای تحت عنوان برنامه جامع مبارزه با آلودگی هوای تهران در سال ۱۳۷۹ طراحی و تصویب شد تا طبق این برنامه ظرف مدت ۱۰ سال هوای پایتخت به کیفیت سالم و قابل تنفس برسد.

این برنامه شامل هفت محور ذیل بود: استاندارد‌سازی‌ خودروهای نو، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده،ارتقای حمل‌ونقل عمومی، بهبود کیفیت سوخت، معاینه فنی خودروها، مدیریت ترافیک و آموزش همگانی. این برنامه با همکاری وزارت صنایع، وزارت نفت، سازمان حفاظت محیط‌زیست، شهرداری تهران و پلیس راهنمایی و رانندگی به‌مورد اجرا درآمد.

تعداد بازدید: 1079 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظرات کاربران: 1 نظر (فعال: 1 ، در صف انتشار: 0، غیر قابل انتشار: 0)
مرتب سازی بر حسب ( قدیمیترین | جدیدترین | بیشترین امتیاز | کمترین امتیاز | بیشترین پاسخ | کمترین پاسخ)
علی
| |    | 1397/9/23 - 17:48 |     0     0     |
بالاخره نفهمیدیم ال پی جی خوبه یا سی ان جی


نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  باد و خورشید جایگزین نفت و گاز می شود
  نمی توان کشور را لنگ حمایت از تولید داخلی واگن مترو گذاشت
  عملکرد رو به افول حمل و نقل هوایی کشور در 10 سال گذشته
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار