پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 28 خرداد 1403 - 21:10   
 
 
   آخرین اخبار  
  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
پیشنهاداتی به دولت چهاردهم برای افزایش سهم راه‌ آهن
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید

  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 86336صفحه نخست » اخبار رسانه هاشنبه، 30 تیر 1397 - 08:29
صنعت تونل‌سازی ایران چگونه رشد کرد؟
  
ترابر نیوز:

عضو موسس انجمن تونل ایران با بیان اینکه تونل کندوان با تجهیزات ساخت آن زمان و خودروهای آن دوران جاده مناسبی بوده، گفت: صنعت تونل‌سازی کشور در زمان‌های مختلف رشد متناسب با نیاز زمان خودش را طی کرده است.

 

عقیل قدیم در گفت‌وگو با اقتصادنیوز در خصوص تاریخچه ساخت تونل کندوان اظهار کرد: در دوره معاصر و ابتدای قرن سیزدهم هجری احداث اولین تونل‌های راه و راه‌آهن در دستور کار دولت ایران قرار گرفت. طبق مستندات و به نقل از گفته‌های شفاهی از مردم قدیم (کارگرانی که برای کندن این تونل در دل کوه رفتند) آغاز ساخت تونل کندوان در اردیبهشت‌ماه سال 1314 شمسی بوده و این تونل در سال 1318 به بهره‌برداری رسیده است. یعنی حدود چهار سال زمان احداث این تونل به طول انجامیده است. البته برخی از حکایت‌ها سه سال ساخت یعنی اردیبهشت 1317 (1938 میلادی) را مطرح کرده‌اند اما به نظر می‌رسد همان چهار سال زمان دقیق‌تر و منطقی‌تری باشد.

او بیان کرد: مشخصات عمومی تونل کندوان از این قرار است که طول تونل 1886 متر، عرض هفت تا پنج متر و ارتفاع آن حدود شش متر است که به صورت شیب طولی دو طرفه و در توف سنگ‌های البرز و در لایه‌های آبدار و ریزشی احداث شده است. با احداث این تونل ۱۳ کیلومتر از مسیر مرکز کرج به چالوس کاسته شده است چرا که پیش از این برای طی این مسیر باید کوه دور زده می‌شد. حتی در زمان تعریض تونل که مجبور به دور زدن و رفتن به قله رشته کوه‌های البرز مرکزی بودند حدود 5/12 کیلومتر جاده دسترسی و موقت احداث شده بود که در حال حاضر هم اثرات این جاده باقی است.

قدیم تصریح کرد: جاده چالوس در دامنه سلسله‌جبال البرز مرکزی احداث شده و یکی از جاده‌های زیبای جهان به‌شمار می‌رود. ما در مقطعی برای احداث تونل‌های طویل پروژه آزاد‌راه تهران-شمال متوجه شدیم که متخصصان و مشاوران خارجی که از این جاده عبور می‌کنند، برایشان جاده بسیار جذاب بود و هر بار مبهوت مهندسی راهسازی ایران می‌شدند. مخصوصاً وقتی زمان احداث این جاده را که در سال 1312 بود می‌شنیدند، بیشتر متعجب می‌شدند که الان هم به عنوان یک جاذبه گردشگری ملی فکر می‌کنم قابل ارائه است.

او با بیان اینکه تونل کندوان با تجهیزات ساخت آن زمان و خودروهای آن دوران جاده مناسبی بوده، اظهار کرد: ما حق نداریم توان مهندسی کشور در آن زمان را با انتظارات و رشد تکنولوژی‌های فعلی مقایسه کنیم. اما اگر از بزرگان منطقه‌ احداث تونل بپرسید وجه تسمیه تونل کندوان چیست، می‌گویند این است که به دلیل مهارت مردم روستای کندوان تبریز برای احداث تونل‌های مسیر و ترانشه‌ها از کارگران و سرکارگران این روستا استفاده شده و به حرمت و سختکوشی مردمان این روستا، نام سخت‌ترین و مشکل‌ترین تونل مسیر را به یاد روستای کندوان نا‌‌م‌گذاری می‌کنند که این اقدام بسیار بر‌انگیزاننده و مدیریتی بوده است.

قدیم افزود: در زمان احداث تونل‌های تالون و البرز پروژه آزاد‌راه تهران-‌شمال، تصمیم به ساخت انبار مواد ناریه (مواد انفجاری) گرفته می‌شود و در حین خاکبرداری به گورستانی برخورد می‌‌کنند که یکی از اهالی گچسر می‌گوید اگر کسی به دلیل بیماری یا ریزش‌های وقت احداث تونل کندوان جانش را از دست می‌داد در همین قبرستان دفن می‌شد.

عضو موسس انجمن تونل ایران در ادامه بیان کرد: قبل از عملیات تعریض تونل کندوان در سال 1374 تنها تونل جاده کرج-‌‌چالوس که با مقطع کوچک‌تر یعنی عرض و ارتفاع کمتر و به اندازه فقط عبور یک ماشین احداث شده بود برخلاف تمام تونل‌های مسیر که دوبانده است؛ تونل کندوان است. در زمان تعریض به توجه نکردن به این نکته که چرا سازندگان تونل کندوان، فقط در کل مسیر این تونل را با مقطع کمتر احداث کرده‌اند، باعث بروز مشکلات عدیده‌ای در زمان تعریض شد و ریزش‌های مهم با هزینه‌های بالا را برای این پروژه رقم زد.

او افزود: عملیات تعریضی که از سال 1374 بر روی تونل آغاز شد، به دلیل نگاه اشتباه و حتی نوع عملیات تعریض متاسفانه با امکانات و ماشین‌آلات مدرن امروزی حدود هفت سال به طول انجامید. آثار این ریزش‌ها که از جبهه جنوبی به راحتی قابل مشاهده است، سبب شد کوه به صورت قیفی در داخل تونل در حال تعریض بریزد که از سمت کرج به چالوس (سمت چپ) و قبل از ورود به تونل کندوان که دره‌ای را تقریبا پر کرده نشان از حجم ریزش‌های در زمان تعریض دارد.

قدیم با اشاره به تسلط پیشکسوتان کشور به علم زمین‌شناسی گفت: در همان سال‌ها کیلومترها قنات در ایران موجود بود یا احداث می‌شد. بنابراین معتقدم توان اجرایی و فهم مسائل مربوط به مهندسی تونل در ایران به دلیل قدمت کهن ایرانیان در احداث قنات و رعایت نکاتی علمی از قبیل کنترل و شیب تونل در زمان حفاری به وسیله نقاط کنترل و از طریق ستاره با احداث شفت‌های قائم و در مظهر قنات و سایر توانمندی‌ها از قبیل ابزار حفاری متناسب با آن زمان، باعث شد صنعت تونل‌سازی کشور در زمان‌های مختلف رشد متناسب با نیاز زمان خودش را طی کند.

عضو موسس انجمن تونل ایران افزود: اگر بخواهم شبیه‌سازی انجام داده باشم تونل‌سازی برای جامعه مهندسی کشور همانند کُشتی در میان ورزش‌های دیگر است، ما در کشتی اکثراً مقام‌های بالا یعنی اول تا سوم و چهارم جهان را کسب می‌کنیم، چرا که انتظار جامعه خودش یک انرژی فوق‌العاده‌ای در ورزشکار به وجود می‌آورد که اثرش را در رویارویی با حریف می‌گذارد. به نظر من تونل هم همین‌طور است. در مواردی شنیده شده که در احداث تونل‌های جاده چالوس از جمله تونل کندوان از مشاوران اتریشی استفاده می‌شده که البته کشور اتریش در طراحی و احداث تونل صاحب سبک است مانند روش NATM و... اما به دلیل همان ظرفیت‌های گذشته که مطرح کردم بار اصلی این تونل‌ها بر دوش ایرانیان بوده است. این مطلب را کاملاً باور دارم.

او تصریح کرد: برگردیم به وضعیت موجود کشور در تونل‌سازی، بنده به شدت اعتقاد دارم که صنعت تونل‌سازی کشور پس از انقلاب توسعه و رشد یافته به طوری که تونل‌های طویل و عمیق درون‌شهری و برون‌شهری، تونل‌های انتقال آب، انواع و اقسام فضاهای زیرزمینی، مغارهای نیروگاه‌های برق‌آبی، تونل‌های مترو و... در چند‌ساله اخیر کشور را در زمره کشورهای پیشرفته این صنعت قرار داده است. انجمن تونل ایران در این چند ساله خدمات موثری برای صنعت تونل‌سازی کشور انجام داده و ارتباطات بین‌المللی خوبی با صاحبان صنعت در دنیا دارد. شاید این سوال مطرح شود که اگر این‌طور است پس چرا ما مثلاً فلان ابزار حفاری را نمی‌توانیم بسازیم مثل TBM یا الماسه‌ها و ابزار برشی و‌...؟ واقعیت این است که این ابزار از منظر به صرفه بودن اقتصادی باید ارزیابی شوند یا توان صنعتی کشور در سایر حوزه‌ها که شاید به ساخت ماشین‌آلات حفار تونل هم سرریز شود، مورد ارزیابی قرار گیرد.

او افزود: حال اگر به جایی رسیده‌ایم که با وجود این همه تجهیزات قادر به اتمام بزرگراه تهران-‌‌شمال نیستیم، اما در آن سال‌ها با آن امکانات ابتدایی تونل کندوان ساخته شده، باید گفت واقعیت این است که در همین مدت تعدادی از پروژه‌های تونل‌ها از جمله دو دستگاه تونل طویل البرز و تالون پیشرفت خوبی داشته، مثلاً طول تونل البرز دقیقاً زیر تونل کندوان حدود 300 متر پایین‌تر است که حفاری شده یا تونل تالون به طول حدود 4800 متر در نزدیکی ده تالون حفاری شده است. موضوع احداث آزاد‌راه تهران‌-‌‌شمال ارتباطی به توانمندی یا عدم توانمندی کشور در حوزه تونل‌سازی ندارد و مباحث دیگری در این پروژه مطرح است.

قدیم تصریح کرد: اگر بتوانیم شرایط گذشته کشور را به حال حاضر گره بزنیم، در این صورت ما دارای هویت می‌شویم و کارهای فعلی را بهتر انجام خواهیم داد. باید دقت شود توان مهندسی زمان‌های مختلف را روبه‌روی هم قرار داد چرا که کار بیهوده‌ای بوده و هیچ سودی برای کشور نخواهد داشت. تونل کندوان را در گذشته ایرانیان ساختند، تونل‌های بسیار زیادی هم الان ایرانیان می‌سازند. مهم این است.

 

تعداد بازدید: 293 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  رئیس جبهه اصلاحات: صادق زیباکلام به سرطان مبتلا شده است
  رئیس اتاق بازرگانی در دیدار پورمحمدی: نرخ تورم و نرخ بهره کمر تولیدکننده را شکسته / تعهدات ارزی که برای بازرگانان تعریف شده مشکلات بسیاری آفریده / وزارتخانه‌های نیرو و صمت در تامین زیرساخت‌ها عملکرد خوبی ندارند / وضعیت کارخانه‌های تولیدی هر روز بدتر می‌شود
  نگرانی چین از توسعه بندر چابهار + فیلم
  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  مسعود پزشکیان: بلد نیستم شعار دهم و تاکنون برای رای گرفتن دروغ نگفتم
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  رانت ویژه برای واردکنندگان خودرو
  پزشکیان برای جذب آرای میلیونی فعالان حمل و نقل چه برنامه ای دارد؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید
  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  نامزدهای ریاست‌ جمهوری درباره مکران چه می‌گویند؟
  ​اجرای بیمه شخص ثالث اجباری وسایل نقلیه ریلی به کجا رسید؟
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  آیا همه تاکسی های فرسوده تهران برقی می شود؟
  پزشکیان: مغز‌ها از ایران می‌روند، چون یک عده با رابطه، قدرت را در دست می‌گیرند و برخورد نامناسب با جامعه انجام می‌دهند
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  دکترعلی ربیعی:پزشکیان هرچه بگوید تا آخر بر آن استوار خواهد ماند
  استدلال عباس عبدی برای لزوم مشارکت در انتخابات امسال: شکست فاحش سیاست یک‌دست‌سازی کاملا اثبات شده؛ بسیاری از اصولگرایان و بدنه آنان نیز سرخورده هستند / ساختار رسمی از هیچ کدام از نامزدها هیچ حمایت ویژه‌ای نمی‌کند
  سریع القلم: نمی دانیم می‌خواهیم با دنیا مبارزه کنیم یا همکاری؟ عدم ارتباط با جهان اولین دلیل مشکلاتمان است
  ویدئو/ نطق « مسعود پزشکیان » در مجلس 88
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود + فیلم
  اظهارات جنجالی مسعود پزشکیان، در باره مهسا امینی/ویدئو
  نطق مسعود پزشکیان در سال ۱۳۸۲ در مجلس/ویدئو
  کارشناس شبکه‌ی افق: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند/ بزودی نمی‌توانیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم/ویدئو
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  فیلم بسیار جالب | آسفالت و بتن ریزی در جاده های امریکا
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار