دوشنبه، 10 اردیبهشت 1403 - 22:28   
 
 
- اندازه متن: + -  کد خبر: 85527صفحه نخست » اخبار رسانه هاپنجشنبه، 17 خرداد 1397 - 08:06
کارخانه فولاد مبارکه 27 میلیون متر مکعب از آب زاینده را می بلعد
  
ترابر نیوز:

سایت صدای اقتصاد نوشت:

 
 

شاید بهتر باشد این روزها که حال اصفهانی ها خوب است و زاینده رود در شهر جاری است به فکر روزهای سخت و بی آبی بود و در این بین به این فکر کرد که چگونه می توان از همین حالا فکری به حال روزهای سخت کرد. طبق اعلام مسئولان وزارت نیرو و استانداری اصفهان زاینده رود تا خرداد ماه سال آینده در شهر جاری خواهد بود و پس از آن به دلیل شروع فصل گرما و افزایش مصرف آب قطع خواهد شد.اما در این بین این سوال مطرح است که بزرگترین کارخانجات صنعتی اصفهان از جمله فولاد مبارکه سالانه چقدر آب مصرف می کنند. آبی که به دلیل حساسیت کار کارخانه فولاد هیچگاه قطع نمی شود و همیشه به سمت کارخانه روان است حتی اگر در شهر روان نباشد. کارخانه فولاد بدون آب اصلا امکان کار رکدن ندارد و باید تعطیل شود.

براساس اعلام مسئولان آبفای اصفهان کارخانه فولاد مبارکه این شهر به عنوان بزرگ ترین کارخانه فولاد کشور سال گذشته 27 میلیون متر مکعب آب مصرف کرده است و این در شرایطی است که آب مصرفی در شهر اصفهان 476 میلیون متر مکعب بوده است. مقایسه این دو عدد نشان می دهد که کارخانه فولاد مبارکه به تنهایی به اندازه 5.6 درصد در مقایسه با آب کل شهر مصرف دارد. البته در این بین نکته ظریف ولی بسیار مهمی هم وجود دارد و آن نقش کارخانه فولاد مبارکه در اقتصاد شهر اصفهان، اشتغال و... است. اما موضوع مهمی که به اعتقاد کارشناسان وجود دارد این است که از همان ابتدا موقعیت سنجی که برای راه اندازی کارخانه فولاد مبارکه در اصفهان صورت گرفته اشتباه بوده است و این کارخانه باید در یکی از شهرهای جنوبی کشور و در ساحل خلیج فارس احداث می شده است تا برای تامین آب کارخانه مشکلی وجود نداشته باشد.

در این بین مشکل دیگری که در اصفهان وجود دارد این است که کارخانه فولاد تنها کارخانه صنعتی شهر نیست که نیاز جدی به آب دارد بلکه ذوب آهن، پتروشیمی و ... نیز احتیاج به آب دارند در حالی که اصفهان با بحران جدی کم آبی رو به رو است. به اعتقاد کارشناسان از همان ابتدای موقعیت سنجی اشتباه بزرگ این بوده است که اصفهان به شهری صنعتی تبدیل شده است درحالی این شهر می توانست باتوجه به قطب توریستی بودند درآمد کلانی را به دست آورد و در عوض کارخانه فولاد و... می توانست به استانی دیگر توسعه بخشد.

اما حالا باهمه این ها و باتوجه به اینکه امکان جابه جایی کارخانجات صنعتی اصفهان و تعطیلی آن ها وجود ندارد کارشناسان توصیه می کنند پیاده سازی برنامه هایی در دست اجرا قرار گیرد تا آب مصرفی در کاخانه فولاد مبارکه و... کارهش پیدا کند و در این بین بهترین روش استفاده بهینه و استفاده دوباره از آب های مصرف شده و پاب ها در کارخانه است. به اعتقاد کارشناسان مسئولان فولادمبارکه با استفاده از سیستم فاضلاب می توانند اقداماتی را برای استفاده آب های دوریز صنعتی کارخانه انجام دهند. در همین راستا در حال حاضر احداث سیستم فاضلاب و پاب کارخانه در حال احداث است و مسئولان کارخانه امیدوارند با راه اندازی این سیستم بتوانند سالانه مصرف آب کارخانه را به زیر 20 میلیون متر کعب برسانند.

البته در این بین برای کشاورزی اصفهان نیز باید فکری کرد زیرا بخش مهمی از منابع آب زاینده رود در بخش کشاورزی مصرف می شود. به اعتقاد کارشناسان باید آبیاری کشاورزی در حاشیه زاینده رود تغییر کند. مسئولان کارخانه فولاد اصفهان مدعی هستند این کارخانه با 27 میلیون مترمکعب آب هشت برابر کشاورزی اشتغال ایجاد می کند. آخرین قرار داد آبی که بین مسئولان کارخانه فولاد مبارکه با وزارت نیرو بسته شده است به سال 1368 بازمی گردد و براساس آن سالانه 40 میلیون متر مکعب آب به کارخانه فولاد اختصاص یافته است.

تعداد بازدید: 743 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار