پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
چهارشنبه، 2 خرداد 1403 - 00:40   
 
 
   آخرین اخبار  
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 85123صفحه نخست » اخبار رسانه هاچهارشنبه، 26 اردیبهشت 1397 - 10:26
یک طرح «ناب» برای مقابله با «بحران آب» ؛ دولت پای کار بیاید
ترابر نیوز: اجرای طرح "ناب" با گذشت ۳ تا ۴ سال از طرح اولیه با وجود انجام ۸۰ درصد کارهای مهندسی و تکمیل کارهای مطالعاتی، هنوز از سوی دولت تصمیم گیری نشده و این امکان وجود دارد که با اجرای این طرح، نوار ساحلی جنوبی کشور به هاب تولید آب و برق برای کشور تبدیل شود.
  
ترابر نیوز:
بحران آب ایران - 13 / یک طرح «ناب» برای مقابله با «بحران آب» ؛ دولت پای کار بیاید

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تولید همزمان آب و برق با استفاده از سوخت فسیلی یا خورشیدی در سراسر جهان به‌عنوان یک تکنولوژی مؤثر در افزایش راندمان تولید برق و تولید همزمان آب مورد نیاز شناخته می‌شود. چندسالی است این رویه مؤثر در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته و سرمایه گذاری بخش خصوصی در انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان را برای شیرین سازی و تأمین نیاز صنایع و بعضاً تولید همزمان برق و استفاده از حرارت تولیدی برای شیرین‌سازی آب شاهد هستیم.

در نیمه دوم سال 94 طرحهایی برای توسعه تولید همزمان آب و برق در مجموعه وزارت نیرو مطرح شد، به‌طوری که آذرماه سال 94 «حمیدرضا جانباز» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از دستور کار قرارگرفتن تولید هم‎زمان آب و برق به تسنیم خبر داد و گفت: "یک فرصت بسیار خوبی است که بتوانیم از انرژی‌های بازیافتی و حرارت هدررفته نیروگاه‌ها در نواحی ساحلی استفاده کنیم. نمک‌زدایی و شیرین‌سازی آب دریا و استفاده از این آب در نوار ساحلی و یا انتقال آن به بخش‌های مرکزی، موضوع طرح‌های جدید اجرایی و مطالعاتی در وزارت نیرو است. می‌توانیم با استفاده از انرژی بازیافتی و حرارت هدررفته نیروگاهها، اقدام به نمک‌زدایی و شیرین‌سازی آب کنیم که با احداث واحدهای شیرین‌سازی آب کنار نیروگاهها به‌خصوص در جنوب کشور این کار شدنی است. یکی از مواردی که در قیمت تمام‌شده تولید آب شیرین در آب شیرین‌کن‌ها تأثیرگذار است، هزینه سوخت است که با استفاده از حرارت بازیافتی نیروگاهها، هزینه تمام‌شده تولید آب در آب شیرین‌کن‌ها کاهش می‌یابد".

15 بهمن ماه سال 94 «سردار سرتیپ پاسدار عبادالله عبداللهی» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) از پیشنهاد طرحی با عنوان "ناب" به وزارت خبر داد تا با انتقال آب از خلیج فارس و تولید همزمان آب شیرین و برق، مشکلات کم‌آبی در بخشی از کشور برطرف شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در این خصوص گفت: "طرحی با عنوان ناب (نیرو و آب) به وزارت نیرو ارائه شده که بر اساس آن بخشی از کم‌آبی در کشور را از طریق انتقال آب خلیج فارس جبران می‌کنیم. در صورت تکمیل پروژه‌های گازی در کشور 215 میلیون مترمکعب گاز مازاد خواهیم داشت، بر این اساس، می‌توان از لوله انتقال 56اینچی عسلویه تا ایرانشهر در حاشیه خلیج فارس برای انتقال آب استفاده و نیروگاه‌هایی مشابه پالایشگاه‌های پارس جنوبی احداث کرد و در آن ضمن شیرین کردن آب از آن برق نیز تولید کرد".

این پیشنهاد به‌معنای ایجاد یک هاب تولید همزمان برق و آب در جنوب کشور بود که با استفاده از گاز مازادی که در صورت تکمیل پروژه‌های گازی کشور در اختیار خواهیم داشت، سوخت مورد نیاز تعداد زیادی نیروگاه حرارتی تأمین شود و از حرارت این نیروگاهها برای تأمین سوخت آب شیرین‌کن‌ها استفاده کنیم.

20 بهمن ماه سال 94 سردار عبداللهی در خصوص این طرح به خبرنگار تسنیم گفت: "طرح پیشنهادی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) را با عنوان طرح "ناب" با هدف تأمین گسترده آب و برق به وزارت نیرو ارائه کرده‌ایم. علاوه بر وزارت نیرو، این طرح پیشنهادی به رئیس سازمان مدیریت و معاون اول رئیس جمهور نیز ارائه شده است. این طرح هم‌اکنون در دست معاون اول رئیس جمهور است و دولت قرار است بررسی‌های لازم را در این خصوص انجام دهد و نتیجه آن را به قرارگاه اعلام کند. در واقع این طرح به‌معنای احداث مشابه عسلویه است اما نه برای تولید گاز، بلکه می‌خواهیم عسلویه‌ای برای تولید گسترده و همزمان برق و آب ایجاد کنیم. در صورتی که دولت موافقت اولیه خود را با اجرای چنین طرحی اعلام کند، در جلسات مشترک با دولت جزئیات آن را طرح و بررسی می‌کنیم و قرارگاه آمادگی لازم را برای اجرای چنین طرح بزرگی دارد".

در ماه پایانی سال 94 دیگر خبری از سرنوشت طرح "ناب" منتشر نشد تا اینکه 17 فروردین ماه سال 95 «حمید چیت‌چیان» وزیر نیروی وقت در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خصوص این طرح و سرنوشت بررسی آن گفت: "طرح ارائه شده از سوی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در خصوص احداث عسلویه آب و برق در جنوب کشور به دولت ارائه شده و در حال بررسی است. تولید همزمان آب و برق راهکاری مؤثر برای افزایش ظرفیت تولید این دو مؤلفه اساسی است؛ اما ایجاد هابی متمرکز برای تولید همزمان این دو نیازمند مطالعاتی جامع و بررسی‌های متعدد است که باید دید نتایج بررسی‌ها چگونه خواهد بود. شیرین سازی آب دریا و احداث خطوط انتقال آب از سواحل جنوبی به استانهای مرکزی با سرمایه گذاری بخش خصوصی در برخی مناطق در حال اجرا است و در این زمینه ظرفیت سنجی‌های جدیدی نیز در مطالعات دیده شده و پروژه‌هایی با ظرفیت‌های مشخص که آماده سرمایه گذاری از سوی بخش خصوصی است، تعریف شده است".

یک ماه بعد دوباره به‌سراغ «سردار عبداللهی» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) رفتیم تا از سرنوشت این طرح خبر بگیریم. 20 اردیبهشت ماه سال 95 سردار عبداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اعلام کرد: "ایجاد هاب تولید همزمان آب و برق پیشنهادی بود که از سوی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) به دولت ارائه شد و هنوز منتظر تصمیم دولت برای ایجاد عسلویه آب و برق هستیم. این توانمندی در قرارگاه وجود دارد که با هماهنگی کامل با مجموعه وزارت نیرو بتوانیم نسبت به ایجاد نیروگاههای حرارتی برق در نوار ساحلی جنوب کشور اقدام کرده و علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق به‌منظور پوشش مطلوب نیاز داخل و رشد توانمندی کشور در صادرات برق، با نصب تجهیزات آب شیرین‌کن و استفاده از حرارت واحدهای نیروگاهی اقدام به شیرین سازی آب دریا کنیم. شهرها و روستاهای جنوبی کشور هنوز در زمینه دسترسی مطلوب به آب شرب با مضیقه‌هایی مواجه هستند، با این کار می‌توانیم بدون مصرف سوخت اضافه در تأسیسات آب شیرین‌کن و تنها با استفاده از حرارت بازیافتی نیروگاههای حرارتی، علاوه بر تأمین نیاز سواحل جنوبی کشور، با احداث خطوط انتقال، نیاز شرب و صنعت مناطق مرکزی را نیز تأمین کنیم. مطالعات اولیه روی این کار انجام شده که نشان می‌دهد انجام چنین کاری شدنی است، اما منتظر تصمیم دولت هستیم و اگر اراده قوای مجریه کشور بر ایجاد چنین سازماندهی تولید همزمان آب و برق بود، آن‌گاه اقدام به انجام مطالعات جامع و تعیین میزان سرمایه گذاری لازم خواهیم کرد".

دو سال از این تاریخ می گذرد و با وجود اینکه دولت به جز موافقت های ضمنی، هیچ مصوبه و تصمیم رسمی برای اجرای این طرح نداشته، در تمام این مدت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) کارهای مطالعاتی و مهندسی لازم برای این طرح را انجام داده است. 18 اردیبهشت ماه سال 97 سردار سرتیپ پاسدار عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در خصوص وضعیت طرح "ناب" به خبرنگار تسنیم گفت: "در بحث تأمین آب باید فکر اساسی کنیم، ما امروز در بحث کسری آب از میان حوضه ها استفاده می کنیم، در حالی که می توان از ظرفیت های نوار ساحلی کشور نیز برای تأمین آب استفاده کرد. حدود 4 سال پیش طرح ناب را با هدف تأمین آب از دریای عمان و خلیج فارس مطرح کردیم. در جنوب کشور یک خط لوله انتقال گاز هفتم داریم که قطری 56 اینچی و طولی 1050 کیلومتری دارد. از طرفی هم تکمیل فازهای پارس جنوبی در حال اتمام است و با تکمیل این فازها، بالغ بر 200 میلیون مترمکعب در روز گاز مازاد داریم که می توانیم با استفاده از خط لوله هفتم سراسری و انتقال این گاز مازاد در امتداد سواحل جنوبی کشور، نیروگاههای حرارتی احداث کرده و از حرارت خروجی این نیروگاهها، حرارت مورد نیاز آب شیرین کن ها را بدون مصرف سوخت اضافی تأمین کنیم.  امروز در حوضه خلیج فارس، کشور های عربی چیزی در حدود 25 میلیون مترمکعب در روز آب شیرین می کنند، این در حالی است که ما حدود 500 هزار مترمکعب شیرین سازی آب داریم. ما ناچاریم به لحاظ کسری آب و مدیریت غیراصولی بر آب، برای وضعیت کمبود آب در کشور چاره ای بیندیشیم؛ چاره ای که به شعار نباشد، بلکه باید عمل کنیم. این طرح را به دولت ارائه کرده و اعلام کردیم که آمادگی داریم این کار را انجام دهیم. با توجه به عدم امکان تأمین مالی از سوی دولت، کنسرسیومی برای این کار تعریف کردیم که این کنسرسیوم با محوریت قرارگاه تشکیل شده و 55 عضو دارد. بخش قابل توجهی از این کنسرسیوم را معادن منطقه تشکیل می دهند که در زمینه تأمین مالی طرح نیز می توانند حضوری موثر و فعال داشته باشند. 10 استان هدف برای این طرح تعریف شده و ما روی مطالعات و مهندسی طرح کار کردیم. تا امروز 80 درصد کار مهندسی تمام شده و ما در جلسه اخیر اقتصاد مقاومتی آمادگی خودمان را اعلام کردیم و گفتیم اگر دولت زمین را به ما تحویل دهد، ساخت آبگیر را شروع می کنیم. این طرح عایدی بزرگی برای کشور دارد. در کنار استفاده از آب و حل مشکل کمبود آب کشور، نیروگاههایی ساخته می شود تا برق را به صورت همزمان با آب تولید کرده و آن را صادر کنیم."

اجرای طرح "ناب" با گذشت 3 تا 4 سال از طرح اولیه، و با وجود انجام 80 درصد کارهای مهندسی و تکمیل کارهای مطالعاتی، هنوز از سوی دولت تصمیم گیری نشده و این امکان وجود دارد که با اجرای این طرح، نوار ساحلی جنوبی کشور به هاب تولید آب و برق برای کشور تبدیل شود.

 

 

انتهای پیام/

تعداد بازدید: 601 ،    
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  ربیعی: مسائل فنی و خبرهای متناقضی که درباره بالگرد رئیس‌جمهور منتشر شد، نیازمند کارشناسی دقیق است
  موافقت شورای نگهبان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۸ تیر
  رئیس دفتر رئیس جمهور: بعد از سانحه سقوط بالگرد من ۳ یا ۴ بار با آقای آل هاشم صحبت کردم همکاران دیگرمان هم مکررا با ایشان در تماس بودند / تا ۳ یا ۴ ساعت بعد از سانحه، آقای آل هاشم جواب تماس‌ها را می‌داد، اما جواب دادن‌هایی که نشان می‌داد رمقی نداشتنند / می‌گفت من هیچ کس را نمی‌بینم و تنها هستم /: بعدا فهمیدیم که سایر سرنشینان بالگرد در دم جان باخته اند
  کریدور شمال جنوب با توسعه ریلی ایران حیاتی ترین رگ حمل و نقلی جهان
  برقی‌ سازی به داد حمل و نقل می‌ رسد؟
  متکی: تمرکز اصلی من بر ریاست مجلس است
  رقیب پاکستانی چابهار ایران، شنزن دوم می‌شود؟ / بندر گوادر، رویای چین و پاکستان در ساحل دریای عرب محقق می‌شود؟
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  رقابت سخت خودروهای برقی در نمایشگاه پکن+عکس و فیلم
  فلاحت پیشه در واکنش به حمایت سوریه از ادعای حاکمیت امارات بر جزایر سه‌گانه ایرانی: سال ۹۷ گفتم بشار اسد روزی از پشت به ایران خنجر خواهد زد
  معطل گذاشتن 15میلیارد دلار خطوط مترو برای یک میلیارد دلار واگن بی تدبیری نیست؟
  ۱۲۱۰ میلیارد دلار ضربه تحریم به ایران
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  احیای خط‌ آهن آذربایجان و ارمنستان از طریق دیپلماسی اقتصادی
  مصوبه تعطیلی شنبه‌ها باعث شد به جامعه مومنین بر خورد / شورای نگهبان فرصت دارد آن را حل و فصل کند!!?
  مترو درتنگنای پروژه تراشی های شهرداری و کم توجهی دولت مترو درتنگنای پروژه تراشی های شهرداری و کم توجهی دولت
  درس هایی از سفر به شانگهای
  فیلم| فواید تکمیل کریدور شمال به جنوب
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  در دوره اصلاحات امیر امارات به من گفت خاتمی نه تنها برای ایران بلکه برای کشورهای عربی جنوب خلیج فارس هم امنیت به ارمغان آورده
  ببینید: اسرائیل با هوش مصنوعی چگونه کشتار می‌کند؟
  زاکانی: شهرداری تهران به ازای هر دستگاه اتوبوس چینی ۲۵۰ هزار یورو پرداخت می‌کند
  بیشترین تصادفات در این ساعات رخ می‌دهد
  کار به اجاره خودرو برای کار در اسنپ و تپسی رسید / پراید روزی نیم میلیون تومان!
  تهران تنها شهر بزرگ جهان است که حدود ۷۰درصد حمل و نقل درون شهری توسط خودروهای شخصی انجام می‌گردد
  مترو اسلامشهر و زمان 18 ماهه سوال برانگیز برای ساخت مترو این منطقه
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  رفتارهای متولی دولتی بخش حمل و نقل ریلی خشن و ناعادلانه است
  عقاب های لوفت وافه؛ ۵ هواپیمای نظامی برتر آلمان نازی در طول جنگ جهانی دوم
  علی لاریجانی: کیسینجر به من گفت اگر ما بخواهیم با شما رابطۀ استراتژیک برقرار کنیم، شما آماده‌اید؟
  تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی راه‌حل ناترازی گاز
  قابلیت تبدیل ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه گازی به سیکل‌ترکیبی
  مقاله لزوم تبدیل نیروگاه های گازی کشور به سیکل ترکیبی
  نامه شورا کیفرخواستی علیه نهاد ریاست‌جمهوری بود/منتخب مستقیم ملت در حد یک شهروند هم آزادی بیان ندارد/شورا مرا به تعجیل در اجرای برجام متهم کرده/به اتهاماتی چون عدم التزام به قانون اساسی و فقدان دانش و بینش سیاسی متهم شده ام/رؤسای‌جمهور آینده بدانند دیگر حتی آنان آزادی سیاسی ندارند/می‌دانم که علت حساسیت برای حضور برخی از منتخبان تأثیرگذار در مجلس خبرگان به ویژه در این دوره چیست
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  قرارداد زاکانی با چین در اختیار ما قرار گرفت؛ در خصوص برخی موارد قرارداد هنوز قانع نشدیم / سئوالاتی درباره قیمت ها، تامین مالی و سفر‌ها داریم
  نظم بین‌المللی لیبرال در حال فروپاشی است؟! / گزارش اکونومیست را بخوانید
  تماشا کنید: بدتر از صیانت / طرح اینترنتی که دولت رئیسی دو سال پیش اجرا کرد
  سوختن سالانه ۵ میلیارد دلار در آتش کم تدبیری مجلس و شهرداری
  علی ربیعی: لو رفتن فایل مصاحبه ظریف، بخشی از سناریوی بیرون راندن تفکر برجامی و خنثی کردن نوع تاثیری بود که می‌توانست برجا بگذارد / علاوه بر از میدان به در کردن ‎ظریف، بخشی از طراحی انجام شده‌ای بود که سیاست خارجی از معادله رفتار رای‌دهندگی خارج شود
  وکیل تاجزاده: برای موکلم اتهام جدیدی در نظر گرفته شده / او از تیرماه ۱۴۰۱ تا به امروز در بازداشت است؛ یک روز هم از مرخصی استفاده نکرده است
  تشدید خروج سرمایه از بورس/نجات بازار سرمایه وعده روی زمین مانده دولت رئیسی
  تماشا کنید: عصر رادیکالیزم در ایران / گزارش «انتخاب» از پیامد‌های یکه تازی رادیکال‌ها
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار