پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 27 خرداد 1403 - 21:12   
 
 
   آخرین اخبار  
  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
پیشنهاداتی به دولت چهاردهم برای افزایش سهم راه‌ آهن
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید

  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 83688صفحه نخست » هوایی2پنجشنبه، 19 بهمن 1396 - 14:24
ضعف نگارش کتاب های درسی، دلیل گستردگی کتبِ کمک درسی است/ توانمند سازی معلمان باید جایگزین کتاب های کمک درسی شود
ترابر نیوز: یکی از دلایل حضور گسترده کتاب های کمک درسی در فرآیند آموزش را ضعف کتاب های درسی دانست و عنوان کرد: این ضعف عمدتاً شامل ضعف نگارش، کافی نبودن تمرین ها و همچنین تغییرات شکلی و محتواییِ گسترده ای است که تقریباً هر ساله دامن گیر کتاب ها می شود؛ اما بدون شک نمی توان اثربخشی برخی عناصر کلیدی آموزش و در رأس همه آنها «معلم» را در ارتباط با این موضوع نادیده گرفت.
  
ترابر نیوز:

یک کارشناس آموزشی گفت: معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش به تازگی از تولید و‌ توزیع حدود ۴۰ میلیون کتاب کمک‌ درسی و کمک آموزشی با قیمت میانگین ۵۰ هزارتومان در مدارس کشور خبر داده است. آماری تأمل برانگیز و البته در خور درنگ که فارغ از گردش مالی ۲ هزار میلیارد تومانی و مافیای تجاری آن، نشان از یک فاجعه در نظام آموزشی کشور دارد.

شهرام جمالی کارشناس آموزشی در گفتگو با ایلنا، در تحلیل مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و‌ پرورش مبنی بر ایجاد ممنوعیتِ ورودِ تمامی مؤسسات علمی به بهانه برگزاری آزمون و همچنین تجویز و ارائه کتاب های کمک درسی در مقطع ابتدایی، گفت: بدون شک این اقدام را باید یکی از شجاعانه‌ترین اقدامات نظام آموزش و پرورش ایران در طول عمر این نظام‌ بنامیم؛ تصمیمی مبتنی بر تحولی پایدار و در جهت تحقق مطالبه چندین ساله دلسوزان و کنشگران صنفی نظام آموزش و پرورش که اگر به درستی اجرا شود، در آینده ای نه چندان دور، شاهد دستاوردهای مثبت آن در آموزش و تربیت کودکان خواهیم بود.

می توان به کمرنگ شدن کتاب‌های کمک درسی امیدوار بود
"منافع تجاری مؤسسات آموزشی" و "مافیای کنکور" سد راه مصوبه شورای عالی

وی با اشاره به اینکه اتخاد چنین سیاستی را باید گامی رو به جلو در بهبود عملکرد و کیفیت نظام آموزشی کشور ارزیابی کرد، افزود: آنطور که وزیر آموزش و پرورش گفته است، حذف آزمون‌ها فعلاً در پایه هفتم و ورودی متوسطه اول صورت گرفته و کلاس‌های کنکور و آزمون های تستی در متوسطه دوم همچنان سر جای خود هستند و حذف نشده اند.‌ با این حال همین مقدار حذف این آزمون ها نیز با توجه به اینکه بخشی از بازار کتاب های کمک درسی متکی به برگزاری این آزمون ها در مدارس بوده، قابل تقدیر است و می توان تا حدی نسبت به کمرنگ شدن انتشار این کتاب ها، امیدوار بود.

این کارشناس آموزش و پرورش ادامه داد: تصمیم شورای عالی آموزش و ‌پرورش، علاوه بر اینکه با موانعی از جمله منافع تجاری مؤسسات آموزشی و مافیای تولید و توزیع کتاب های کمک درسی و کنکور مواجه است، الزاماتی هم دارد که اگر به درستی شناسایی و برای آنها تدابیر مناسبی اندیشیده نشود، متأسفانه نمی توان به حذف کامل این تومور بدخیم از پیکره نظام آموزشی چندان خوشبین بود.

تولید ۴۰ میلیون کتاب کمک درسی، فاجعه ای در نظام آموزشی
ضعف نگارش کتاب های درسی، دلیل گستردگی کتبِ کمک درسی است

وی اضافه کرد: معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش اخیراً از تولید و‌ توزیع حدود ۴۰ میلیون کتاب کمک‌ درسی و کمک آموزشی با قیمت میانگین ۵۰ هزارتومان، در مدارس کشور خبر داده است. آماری تأمل برانگیز و البته در خور درنگ که فارغ از گردش مالی ۲ هزار میلیارد تومانی، مافیای تجاری آن، نشان از یک فاجعه در نظام آموزشی کشور دارد.

جمالی در ادامه خاطرنشان کرد: البته ناگفته نماند که بازار کتاب های کمک آموزشی در یک نظام عرضه و تقاضای پیچیده ای شکل و رونق گرفته است که شاید تحلیل و واکاوی آن بدون پژوهش های میدانی در سطح مدارس و خانواده ها اساساً نتایج دقیق و درستی را نشان ندهد. با این‌حال به نظر می رسد که برای تحلیل های واقع بینانه تر باید به دنبال پاسخی برای پرسش هایی از این دست بود که چرا سال به سال، تقاضا برای کتاب های کمک درسی افزایش می یابد؟ و چرا شمارگان آنها به این تعداد رسیده است؟ چه انگیزه ای برای تداوم‌ بازاری با این گردش مالی وجود دارد؟

وی یکی از دلایل حضور گسترده کتاب های کمک درسی در فرآیند آموزش را ضعف کتاب های درسی دانست و عنوان کرد: این ضعف عمدتاً شامل ضعف نگارش، کافی نبودن تمرین ها و همچنین تغییرات شکلی و محتواییِ گسترده ای است که تقریباً هر ساله دامن گیر کتاب ها می شود؛ اما بدون شک نمی توان اثربخشی برخی عناصر کلیدی آموزش و در رأس همه آنها «معلم» را در ارتباط با این موضوع نادیده گرفت.

معلم با دغدغه معیشت انگیزه خود را برای یاددهی از دست می دهد
نمی‌توان مانع تبلیغات گسترده بازاریابان کتب کمک آموزشی شد

 جمالی ضمن بیان این مطلب که مسأله دیگری که شاید مهم‌تر از ضعف کتاب های درسی باشد، مسأله «توانمندی معلمان» است، گفت: موضوعی که البته خود به عوامل گسترده دیگری ارتباط پیدا می کند؛ عواملی که هر چند بخشی از آنها را می‌توان در ارتباط با عدم توانمندی علمی مناسب برخی معلمان ارزیابی کرد که البته از همین رهگذر و با تدارک آموزش های مناسب و فرصت های مطالعاتی به معلمان می توان بخش مهمی از ضعف کتاب های درسی را جبران کرد.

وی ادامه داد: اما به نظر می رسد دلایل عمده این مسأله را باید در ارتباط با عوامل کاهش انگیزه معلمان جستجو کرد که از میان آنها عوامل معیشتی و منزلتی بسیار حائز اهمیت هستند؛ بدیهی است وقتی که اکثریت معلمان به لحاظ معیشتی و منزلتی، در جایگاه درست و شایسته ای قرار ندارند، انگیزه ی آنها نسبت به یاددهی، کاهش می یابد. در نتیجه ی این کاهش انگیزه، خانواده ها نیز احساس می کنند، کیفیت آموزشی فرزندانشان در مدرسه نمی تواند در سطح بالایی باشد و به همین دلیل به کتاب های کمک آموزشی روی می آورند.

نگارش کتاب‌های درسی بر اساس متوسط هوش دانش آموزان
برخی کتاب‌ها صرفا نتیجه گرا هستند نه تسهیل‌گر!

این کارشناس آموزشی بیان کرد: بنابراین تا زمانی که چنین احساسی در دانش آموز و خانواده او وجود دارد که با کتاب های کمک درسی در فرآیند یادگیری موفق تر عمل می کند، نه تنها کتاب های کمک‌درسی حذف نمی شوند بلکه هر سال انتشار آن‌ها در شمارگان بالاتری تداوم خواهد یافت و حتی اگر جلوی تبلیغات گسترده بازاریابان کتاب‌های کمک‌ آموزشی در سطح مدارس نیز گرفته شود، باز هم نمی توان مانع تبلیغات گسترده آن‌ها در رسانه­ های دیگر شد.‌

وی یکی از عمده ترین دلایلی که موافقان کتاب های غیردرسی در حمایت از انتشار این کتاب ها به آن استناد می کنند را نگارش کتاب های درسی بر اساس متوسط هوش و استعداد دانش آموزان عنوان کرد و گفت: ایراد مهم این شکل استدلال و یا شاید بهتر باشد بگوییم توجیه این‌ است که در واقع نقش و کارکرد معلم را در فرآیند یاددهی و یادگیری نادیده گرفته است.

جمالی ادامه داد: کتاب کمک درسی کتابی است که قرار است مفاهیم درسی را ساده و عمیق تر بیان کند تا این مفاهیم برای دانش آموزانی با سطح هوش و استعدادِ کمتر از حد متوسط نیز قابل فهم باشد. این دقیقاً همان نقش تسهیل‌گری است که در نظام آموزشی بر عهده معلم گذاشته شده است؛ اما معلمی که از هر نظر توانمند باشد تا بتواند نقش تسهیلگری خود را به بهترین شکل ایفا کند. از این رو کتاب های کمک درسی، اگر با چنین رویکردی تولید و منتشر شوند، در موارد بسیار محدودی که دانش آموز به معلم دسترسی ندارد، می توانند کارآیی خوبی داشته باشند و مفید نیز واقع شوند.

کتاب هایی با شمارگان ۱۰۰ هزار نسخه اما فاقد ویژگی تسهیلگری!
توانمند سازی معلمان باید جایگزین کتاب های کمک درسی شود

این کارشناس مسائل آموزشی ضمن اشاره به اینکه متأسفانه در حال حاضر بیشتر کتاب هایی که به اسم کتاب های کمک درسی تولید و توزیع می شوند، حتی فاقد ویژگیِ تسهیلگری هستند، تصریح کرد: به طور مثال کتاب‌هایی با عنوان «راهنمای گام به گام دروس» در مقاطع و پایه های مختلف تحصیلی که شامل پاسخ کامل سوالات کتاب درسی هستند، از این جهت که کاملاً نتیجه گرا بوده و مستقیماً به پاسخ سوالات می پردازند، کوچکترین کمکی به فرآیند یادگیری نمی کنند اما همین کتاب ها گاهاً با شمارگان ۱۰۰ هزار نسخه در جایگاه اول انتشارات کتاب های کمک درسی هستند.

وی با تاکید بر اینکه توانمندسازی معلمان باید به عنوان راهبردی بنیادین در حذف کتاب های کمک درسی مورد توجه مسئولان قرار گیرد، گفت: راهبردی که معطوف به تأمین آموزش معلمان بوده و در نهایت به افزایش انگیزه، کارآیی و اثربخشی آنان و بهبود کیفیت فرآیند آموزش بیانجامد.

تعداد بازدید: 575 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  رئیس جبهه اصلاحات: صادق زیباکلام به سرطان مبتلا شده است
  رئیس اتاق بازرگانی در دیدار پورمحمدی: نرخ تورم و نرخ بهره کمر تولیدکننده را شکسته / تعهدات ارزی که برای بازرگانان تعریف شده مشکلات بسیاری آفریده / وزارتخانه‌های نیرو و صمت در تامین زیرساخت‌ها عملکرد خوبی ندارند / وضعیت کارخانه‌های تولیدی هر روز بدتر می‌شود
  نگرانی چین از توسعه بندر چابهار + فیلم
  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  مسعود پزشکیان: بلد نیستم شعار دهم و تاکنون برای رای گرفتن دروغ نگفتم
  تاثیر شدید توسعه شبکه ریلی بر کاهش تلفات جاده ای و آسیب های ماندگار جسمی/ برنامه دکتر پزشکیان چیست؟
  رانت ویژه برای واردکنندگان خودرو
  پزشکیان برای جذب آرای میلیونی فعالان حمل و نقل چه برنامه ای دارد؟
  سرود عشق روی ریل های آهنی؛ قطار قلب منه!
  رفع عوامل کاهش سهم بار و مسافر ریلی؛ رزمایشی برای دولت و وزیرجدید
  بررسی آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب و ساخت خط ریلی رشت- آستارا بین ایران و روسیه
  نامزدهای ریاست‌ جمهوری درباره مکران چه می‌گویند؟
  ​اجرای بیمه شخص ثالث اجباری وسایل نقلیه ریلی به کجا رسید؟
  وجود واگن های ۵۰ ساله در سیستم حمل و نقل ریلی کشور
  آیا همه تاکسی های فرسوده تهران برقی می شود؟
  پزشکیان: مغز‌ها از ایران می‌روند، چون یک عده با رابطه، قدرت را در دست می‌گیرند و برخورد نامناسب با جامعه انجام می‌دهند
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  دکترعلی ربیعی:پزشکیان هرچه بگوید تا آخر بر آن استوار خواهد ماند
  استدلال عباس عبدی برای لزوم مشارکت در انتخابات امسال: شکست فاحش سیاست یک‌دست‌سازی کاملا اثبات شده؛ بسیاری از اصولگرایان و بدنه آنان نیز سرخورده هستند / ساختار رسمی از هیچ کدام از نامزدها هیچ حمایت ویژه‌ای نمی‌کند
  سریع القلم: نمی دانیم می‌خواهیم با دنیا مبارزه کنیم یا همکاری؟ عدم ارتباط با جهان اولین دلیل مشکلاتمان است
  ویدئو/ نطق « مسعود پزشکیان » در مجلس 88
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود + فیلم
  اظهارات جنجالی مسعود پزشکیان، در باره مهسا امینی/ویدئو
  نطق مسعود پزشکیان در سال ۱۳۸۲ در مجلس/ویدئو
  کارشناس شبکه‌ی افق: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند/ بزودی نمی‌توانیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم/ویدئو
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  فیلم بسیار جالب | آسفالت و بتن ریزی در جاده های امریکا
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار