پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 6 مرداد 1403 - 11:36   
 
 
   آخرین اخبار  
  ارسال لایحه استفاده از ظرفیت های ریلی کشورهای مشترک المنافع به مجلس
  شمشیر دو لبه کریدور ریلی «ترانس افغان» در برابر راه آهن ایران
  تشبیه راه آهن ایران به موجودی ناقص الخلقه/ویدئو
  ترامواهای چینی جایگزین اتوبوس در بی آرتی خط یک/ ترامواها چرخ لاستیکی هستند
  ارسال لایحه استفاده از ظرفیت های ریلی کشورهای مشترک المنافع به مجلس
  ۳۳۳ کیلومتر مسیر پر پیچ و خم راه آهن لرستان تا ایستگاه افتتاح
  قطار تزانزیتی تهران- چین برای تست ایمنی در پل سفید مازندران ایستاد
  اولویت های وزیر بعدی راه و ترابری در حوزه ریلی
  مسیر پروژه راه آهن لرستان تغییر کرد
  اولویت راه آهن چابهار زاهدان
  ورود واگن‌ های چینی به پایتخت تا سال آینده
  راه آهن یک سال دیگر به شهرکرد می رسد/ هموار شدن راه ایجاد کریدور ریلی اصفهان اهواز
  ۳۰ هزار میلیارد تومان به پروژه راه آهن کرمانشاه خسروی اختصاص یافت
  ایران با خط جدید ریلی به پاکستان وصل می‌ شود
  راه آهن کشور را به ریل پیشرفت بازگردانید
  تلاش اروپا در توسعه راه آهن برای مقابله با آلودگی هوا
  پروژه قطار سریع السیر مشهد در آستانه قرارداد با ژاپنی‌ها
  تامین قطار سریع السیر با سرعت 300 کیلومتر در 1400
  ایستگاه قطار‌ های سریع السیر چین از نمای بالا (فیلم)
  7 تا از سریعترین قطار ها/فیلم
  ساخت قطارهای سریع السیر با سرعت 500 کیلومتر در چین/تحریم و سرعت تاسفبار قطارها در ایران
  قطار سریع السیر چگونه کار میکند + فیلم مستند
  پنج نکته شگفت انگیز در مورد قطارهای سریع السیر ایران/ ضرورت رفع تحریم ها جهت تامین منابع مالی احداث قطارهای پرسرعت
  پول لازم برای قطار سریع السیر در ایران چقدر است؟/تنها راه رفع تحریم ها و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی است
  سرمایه گذاری در حوزه ریلی ۱۵۰ میلیارد دلار عایدی در سال برای کشور
  سرمایه‌گذاری در حوزه ریلی ضرورت دارد
  سرمایه گذاری میلیاردی اسپانیا در توسعه زیرساخت های ریلی
  نیاز سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری در صنعت ریل/درصورت ادامه تحریم و عدم سرمایه گذاری در زیرساخت های ریلی، سالانه حدود10 هزار کشته و ده ها هزار مجروح و قطع عضو و قطع نخاع به در ملت ایران تحمیل خواهد شد
  تلاش سه ساله شرکت راه آهن بر ضد تولید ملی
  بریلی شدن سود ریلی های بورس تهران!
  افتتاح قطار سریع السیر ملی روسیه تا 2 سال آینده و راه آهن پرسرعت ایران اندر خم یک کوچه!
  برنامه های پیشنهادی متخصصین ریلی به دکتر مسعود پزشکیان
  آغاز یکپ قطعه ریلی مهم/ راه آهن شیراز عسلویه کلید خورد
  نیاز سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری در صنعت ریل در یک دهه آینده
  جدول فهرست کشورهای جهان بر پایه قربانیان ناشی از تصادف/کشورهایی که بیشترین سرمایه گذاری ریلی را داشته اند کمترین کشته نسبت به جمعیت و وسعت را دارند
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 80692صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع هواییپنجشنبه، 19 مرداد 1396 - 13:28
خداحافظی با تابوت‌های پرنده
خداحافظی با تابوت‌های پرندهترابر نیوز: ساعت ۹ و ۱۷ دقیقه‌ی صبح ۱۹ مرداد ۹۳، معلمِ خلبان علی ایزدپناهی، باند فرودگاه مهرآباد را به مقصد طبس ترک کرد اما زودتر از آنکه فکر می‌کرد به مقصد رسید: دیار باقی. پروازی که کمتر از نیم ساعت طول کشید و کسی چه می‌داند در این مدت بر کاپیتانِ کارکشته و ۴۷ سرنشین هواپیما چه گذشت.
  
ترابر نیوز:

تصاویر سقوط هواپیمای مسافربری در تهران

 وقتی کاپیتان ایزدپناهی با هشت هزار ساعت پرواز بدون سانحه، متوجه نقص فنی موتور سمت راست هواپیمای «ایران ۱۴۰» شد، چهار دهه تجربه‌ی خلبانی‌اش را در چشم‌ بر ‌هم زدنی مرور کرد و دانست که یک راه بیشتر ندارد: جایی را برای سقوط انتخاب کند که کمترین تلفات ممکن را در پی داشته باشد. خلبان که از قهرمانان روزهای جنگ بود چهار دقیقه بعد از پرواز فهمید یک جای کار می‌لنگد و درخواست فرود اضطراری کرد. مسافران ۲۷ دقیقه فرصت داشتند که برای آخرین‌بار تهران را از پنجره‌ی آن تابوت پرنده تماشا کنند. دست آخر خلبان دستور برج مراقبت را اجرا نکرد و مسیر خلاف آن را پیش گرفت، تا بختکِ «آنتونوف» روی ساختمان‌های مسکونی ننشیند.

نتیجه: دماغه‌ی هواپیمای ایرانی – اوکراینی، نزدیک فرودگاه در خیابان «شیشه مینا» زمین را لمس می‌کند. سوخت ذخیره شده در بال‌های هواپیما مشتعل می‌شود. بیش از ۱۰۰ آتش‌نشان، نیروهای اورژانس، پلیس و برخی مقامات راهی محل حادثه می‌شوند.  ۳۸ سرنشین در شعله‌های آتش جان می‌دهند و ۱۰ نفر دیگر با سوختگی شدید راهی بیمارستان می‌شوند. با مرگ یکی از مصدومان شمار کشته‌های سانحه به ۳۹ نفر می‌رسد. کمتر از چهار ساعت بعد، حریق بطور کامل اطفا و لاشه‌ی هواپیما کنار زده می‌شود و جعبه‌سیاه هواپیما پیدا می‌شود. ختم ماجرا.
 

خداحافظی با تابوت‌های پرنده

طبق معمولِ پس از هر فاجعه‌ای، سیل دستورها و اظهارنظرهای وزیر و وکیل و مدیر روان می‌شود اما مهمترین دستور را رئیس جمهوری  صادر می‌کند: «ادامه پرواز این نوع هواپیما ممنوع». روحانی یک هفته بعد در دستوری جداگانه پروازهای مسافری هواپیمای «آنتونوف ۷۴» را نیز ممنوع و هم‌خانواده‌ی «ایران ۱۴۰» را هم از چرخه پرواز خارج می‌کند.

گرچه هواپیما تولید مشترک ایران و اوکراین بود اما برخی مسئولان که وقت گرفتن عکس یادگاری دم از تولید ملی و خودکفایی در صنعت هوایی می‌زدند، برای فرار از مسئولیت آن را «آنتونوف» اوکراینی معرفی کردند. اما حامد سعیدی - عضو هیئت ‌مدیره‌ی اتحادیه صنایع هوافضای ایران- پس از این حادثه، چند نکته را یادآوری کرد: موتور این هواپیما موتور هلیکوپتر است که باعث می‌شود توان کافی برای پرواز نداشته باشد. هواپیما برای وضعیت آب و هوای سرد اوکراین طراحی شده و تاب تحمل هوای گرم تهران را ندارد. هواپیمای یادشده برای ۳۰ مسافر طراحی شده بود اما سازندگان تعداد صندلی‌ها را به ۵۰ عدد افزایش دادند؛ جمیع این عوامل باعث شده که این هواپیما به یک تابوت پرنده تبدیل شود.

سه روز بعد از سقوط هواپیما وزیر راه و شهرسازی رسماً به ایرانی بودن هواپیمای سقوط کرده اعتراف کرد و مسئولان شرکت هواپیمایی سپاهان نیز از ساخت این هواپیما دفاع و آن را پروژه‌ای برای «جلوگیری از فرار مغزها» معرفی کردند. ایران ۱۴۰ تنها هواپیمای مسافری ساخت داخل بود که با کمک اوکراینی‌ها تولید می‌شد؛ هواپیماسازی ایران ١٢ فروند از آن ساخته بود که دو فروندش سقوط کردند، سه فروند از سوی سازمان هواپیمایی کشوری منع پرواز داشتند، چهار فروند دیگر به دلیل نبود قطعه زمین گیر بودند، یک فروند برای تعمیر به اوکراین فرستاده شد بود و دو فروند کاربری نظامی داشتند.

حمید بهبهانی -وزیر راه و ترابری دولت دوم احمدی‌نژاد- در اظهار نظری «ایران ۱۴۰» را هواپیمایی اعلام کرده بود که جدید، با کیفیت، خودکفا و قابل رقابت با خارجی‌هاست. البته او بعد از سقوط هواپیما گفته بود «از همان ابتدا من و سازمان هواپیمایی مخالف استفاده از هواپیمای ایران ۱۴۰ بودیم»!
 

خداحافظی با تابوت‌های پرنده

اما سقوط «ایران ۱۴۰» تنها یکی از بسیار سوانح هوایی ایران بود. از سال ۱۳۵۹ تا امروز، غیر از سوانح هواییِ نظامی، آموزشی و سقوط بالگردها و گذشته از سوانحی که تنها تلفات مالی داشتند، دست‌کم ۱۷ سانحه‌ی هوایی منجر به مرگ رخ داده و حدود ۸۰۰ قربانی برجای گذاشته است. جالب آنکه در سال‌های دهه‌ی ۶۰ و ۷۰ هر دو، سه سال یک سانحه رخ می‌داد اما در دهه‌ی ۸۰ و ۹۰ با فرسوده‌تر شدن ناوگان هوایی، هر سال یک یا دو سانحه‌ی منجر به مرگ اتفاق ‌افتاده است.

اما فاجعه‌ی «ایران ۱۴۰» حداقل یک حسن داشت؛ جلب توجه بیشترافکار عمومی به فرسودگی و ناکارآمدی ناوگان هوایی، روحانی را وادار کرد خرید هواپیماهای جدید را در اولویت قرار دهد. اما با وجود تحریم‌ها خرید هواپیما اگر نه کاری غیرممکن، بسیار دشوار بود. بعلاوه در شرایط تحریم خرید هواپیمای نو ممکن نبود و هواپیماهای دست دوم هم با واسطه و پرداخت «حق و حساب» امکان‌پذیر بود که آن هم بسیار گران‌تر از قیمت واقعی برای ایرلاین‌ها آب می‌خورد. تحریم‌های غرب علیه صنعت هوانوردی ایران جزء اولین تحریم‌های پس از انقلاب بود ولی تیم مذاکره‌کننده با ۵+۱ این مهم را در اولویت‌های تحقق برجام قرار داد و با فاصله‌ی کمی از توافق ژنو، قراردادهای بزرگ خرید هواپیما از رویایی دور به حقیقت بدل شد.
 

خداحافظی با تابوت‌های پرنده

در اولین قدم  ۱۰۰ فروند هواپیما از ایرباس فرانسه خریده شد. بعد ۲۰ هواپیمای کوچک از شرکت ایتالیایی-فرانسوی «اِی.تی.آر» برای پروازهای داخلی و در گام سوم ۸۰ فروند بوئینگ آمریکایی؛ خریدهایی که صدای نمایندگان محافظه‌کار مجلس را درآورد و عباس آخوندی را برای پاسخ به سؤال جواد کریمی قدوسی به صحن مجلس کشاند.

یازدهم تیرماه سال جاری وزیر راه و شهرسازی در صحن مجلس خرید هواپیما را یکی از بزرگترین اقدامات دولت دانست و این نکته را گوشزد کرد که میانگین سن هواپیماهای کشور ۲۳ سال است در حالی که عمر مفید هواپیما ۲۴ سال است و ایران تنها هشت فروند هواپیمای تولید پس از سال ۲۰۰۰ در اختیار دارد. آخوندی برای خاطرجمع شدن نمایندگان دلواپس خاطر نشان کرد که خرید هواپیماهای جدید بدون ضمانت دولت و بانک مرکزی و توسط شرکت هما انجام شده است.

درحالی که به گفته‌ی آخوندی در شرایط تحریم «هر خریدی ۳۰ درصد حاشیه داشت» اما دست بالای ایران به عنوان یک مشتری بزرگ در معامله با شرکت‌های هواپیماسازی، موجب شد نه تنها خرید هواپیماها به قیمت واقعی انجام گیرد، بلکه به گفته‌ی اصغر فخریه کاشان -قائم مقام وزیر راه و شهرسازی- در جریان مذاکرات تمام تخفیف‌های ممکن برای ایران لحاظ شد و در مذاکرات نهایی با مدیرعامل ایرباس یک هواپیمای ایرباس ۳۲۰ به شکل رایگان به توافق اضافه شد.

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه‌ی ابران نیز در پاسخ به منتقدان خرید هواپیما گفت: «در مورد موضوع خرید هواپیما نگاه کنید، همین دوستانی که این اتهام را مطرح می‌کنند که این رفت‌وآمدها بی‌فایده بوده و از خرید هواپیما با عنوان «پرواز هواپیماهای کاغذی در فضای انتخابات» نام می‌بردند، اکنون این هواپیماهای کاغذی روی زمین است و خود آقایان بر آن سوار شده‌اند».
 

خداحافظی با تابوت‌های پرنده

 

 

ایسنا

 

تعداد بازدید: 10676 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  خوزستان در فهرست پرمصرف ترین‌های برق کشور/ویدئو
  کاهش پیک مصرف برق با کولرهای گازی خورشیدی
  10 گزینه نهایی کارگروه انتخاب وزیر برای تصدی وزارت راه و شهرسازی
  قدرت دریایی خیره کننده چین
  نیروهای تازه‌ نفس ناوگان اتوبوس کشور!/عکس
  ارسال لایحه استفاده از ظرفیت های ریلی کشورهای مشترک المنافع به مجلس
  شمشیر دو لبه کریدور ریلی «ترانس افغان» در برابر راه آهن ایران
  تشبیه راه آهن ایران به موجودی ناقص الخلقه/ویدئو
  چهار وعده ریلی وزیر راه و شهرسازی در آستانه پایان کار دولت سیزدهم
  اعلام میزان مصرف برق کولر گازی + جدول
  حداکثر مصرفِ برق 7 کشور منطقه کمتر از مصرف برق کولرها در ایران/نمودار
  تاثیر باورنکردنی نصب سایبان در کاهش مصرف برق کولرها
  ۵ دلیل مصرف زیاد برق کولر گازی + راهکارهای کاهش مصرف
  کولر گازی هزینه برق مصرفی را تا ۲۴ برابر افزایش می‌دهد
  شبکه برق کشور تحت فشار نصاب‌های جدید اوج مصرف / توانیر: میزان تقاضای مصرف برق کشور تا کنون ٦ بار نصاب‌های قبلی را شکسته است
  ظریف: شما مردم بزرگ در این انتخابات، ایران را پس گرفتید
  آیا کولرگازی ضرر دارد؟
  نسبت به روند انتخاب وزیر صمت، به شدت نگرانیم
  ارزیابی اقتصادی احداث نیروگاه تلمبه ای ذخیره ای با نصف هزینه نیروگاه های حرارتی
  مصرف ۵ هزار مگاوات از برق کشور در بخش اداری و عمومی
  هاشمی طبا: صداو سیما و جریان تندرو به هر اقدام دولت پزشکیان برای رفع تحریمها حمله خواهند کرد/ همین کار را با دولت روحانی هم کردند
  ویدیو / اژه‌ای: چرا وثیقه‌ای صادر می‌کنیم که طرف ۱۰ سال هم بماند نمی‌تواند آن را تامین کند؟
  سنگاپور به تنهایی در جایگاه «قدرتمندترین گذرنامه جهان» نشست / ایران در جایگاه ۹۴ و همچنان جزو ۱۰ رتبه پایین فهرست
  پلوسی: سخنرانی نتانیاهو، بدترین سخنرانی یک مقام خارجی در کنگره بود
  نسبت به روند انتخاب وزیر صمت، به شدت نگرانیم
  مزایا و معایب کولرگازی و تاثیرات استفاده از آن بر سلامتی
  یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  تبلیغ کولر گازی برای همه ممنوع است برای تلویزیون آزاد؟/خجالت آور نیست؟/ مصرف برق کولرهای گازی پنج برابرآبی است
  ترامواهای چینی جایگزین اتوبوس در بی آرتی خط یک/ ترامواها چرخ لاستیکی هستند
  افتتاح مترو اسلامشهر با 3 ایستگاه در شاطره، میدان نماز و چهاردانگه به یک شرط
  تجارت ۲۰ میلیارد دلاری ایران با کشورهای همسایه تا پایان تیرماه+جدول
  چه تعداد مجتمع خدماتی رفاهی در حال ساخت است؟
  حمل و نقل کشور بیمار است
  ارسال لایحه استفاده از ظرفیت های ریلی کشورهای مشترک المنافع به مجلس
  صنعت هوایی بیش از 2 میلیون متخصص جدید نیاز دارد
  اینترنت ماهواره کی روی گوشی ایرانی ها وصل می شود؟+جزئیات مهم
  فرار هواپیماهای انگلیس از یک فروند جنگنده روسیه
  پزشکیان نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را هم تغییر می‌ دهد
  نتیجه ناگوار فیلترینگ: رواج فیلترشکن‌هایی که افراد را به صورت خودکار عضو کانال‌های تلگرامی کودک آزار‌ها می‌کند / این گزارش تکان دهنده را بخوانید
  طلب «۹۶ هزار میلیاردی» گندم‌کاران از دولت؛ «سازمان بازرسی» وارد عمل شد
  تماشا کنید: احیای پیش نویس تابستان ۱۴۰۰؟ / دولت پزشکیان برای احیای برجام چه در ذهن دارد؟
  تعطیلی فعالیت‌ها در شرایط بغرنج آب‌وهوایی یک الزام است/ مردم شنبه و یک‌شنبه هفته آینده در خطر جدی هستند
  وزیر اطلاعات: مردم در اجاره دادن ملک به اتباع و به‌کارگیری آن‌ها حساسیت بیشتری داشته باشند
  ویدیو/ حقایقی ناگفته از ریشه آمریکا/ قسمت اول
  ۹ استان کشور درگیر تب دنگی هستند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار