پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 17 اردیبهشت 1403 - 08:59   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 79369صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع دریایییکشنبه، 7 خرداد 1396 - 14:34
اهمیت "بانکرینگ" در حوزه صنعت دریایی
اهمیت "بانکرینگ" در حوزه صنعت دریاییترابر نیوز: در حال حاضر تمام دنیا بر سیاست کاهش خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده‌های جانبی و سود آور در خام فروشی‌های غیرعمده تاکید دارند؛ بر این اساس اکنون سیاست جدیدی باید مد نظر قرار گیرد و آن پرهیز از عمده فروشی بدون آورده قابل توجه است و اینجاست که اهمیت بانکرینگ در صنعت دریایی کشور با اصول اقتصاد مقاومتی مطرح می‌شود.
  
ترابر نیوز:

33044.jpg

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان در مورد اهمیت بانکرینگ به تشریح منافع و چشم انداز این صنعت پرداخت.

 بهروز آقایی گفت: عملیات بانکرینگ یا سوخت رسانی به کشتی‌ها بعنوان یکی از اجزای مهم حمل و نقل دریایی و یکی از صنایع درآمدزا در نقاط پر ترافیک دریایی جهان جایگاه شناخته شده و قابل توجهی دارد.

وی بیان کرد: بانکرینگ تا قبل از سال های ۱۳۸۵ بعنوان یک صنعت تعیین کننده در خطوط کشتیرانی‌ یا تاثیرگذار بر روند تجارت کالا به شمار نمی‌رفت و سوخت رسانی به کشتی‌ها یکی از فعالیتهای معمولی و غیرموثر در اقتصاد دریا محور تلقی می‌شد، اما با توسعه صنایع دریایی، حمل و نقل دریامحور، افزایش کشتیهای نفتکش و حمل و انتقال انرژی در آبهای آزاد نیاز به بانکرینگ و مدرنیزه کردن این صنعت مبتنی بر ایجاد ترافیک دریایی روز به روز گسترده تر شده است.

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان افزود: بانکرینگ دیگر صرفاً یک فعالیت سوخترسانی تک بعدی به شمار نمی‌رود، بلکه در بنادر و پایانه‌های ترانشیپی شاخص دنیا، علاوه بر سوخت‌رسانی به کشتی‌ها، تامین کننده خدمات تعمیراتی، تامین ابزار و قطعات، ارائه خدمات فنی سیار، تعویض خدمه، تأمین آب‌رسانی ارائه کلیه ملزومات سفرهای ایمن دریایی دیگر است، به نحوی که امروزه یکی از فاکتورهای تبلیغاتی نیاز به بازاریابی و ارائه بسته‌های خدماتی و حمایتی با جذابیت‌های لازم در بنادر و سواحل پر ترافیک است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تمام دنیا بر سیاست کاهش خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده‌های جانبی و سود آور در خام فروشی‌های غیرعمده تاکید دارند؛ بر این اساس اکنون سیاست جدیدی باید مد نظر قرار گیرد و آن پرهیز از عمده فروشی بدون آورده قابل توجه است و اینجاست که اهمیت بانکرینگ در صنعت دریایی کشور با اصول اقتصاد مقاومتی مطرح می‌شود.

آقایی یادآور شد: آنچه برای یک کشتی یا شناور مهم است این است که فرآیند سوخت رسانی با کمترین هزینه و بهترین کیفیت انجام شود. بنابراین قیمت سوخت، میزان انحراف از مسیر اصلی دریایی، سرعت عمل در تخلیه بار، بهره گیری از بیشترین سبد خدماتی به کشتی‌ها از مؤلفه‌های مهم و تعیین کننده در انتخاب مبادی سوخت رسانی‌ یا بانکرینگ به شمار می‌آید.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان درباره موقعیت ایران و اهمیت بندر چابهار برای این صنعت و مسائل مربوط به آن افزود: بیش از ۵۰ درصد کل بانکرینگ جهان در منطقه خلیج فارس انجام می‌شود که از این میزان، سهم غالبی از آن را بندر فجیره امارات به خود اختصاص داده است؛ با توجه به اینکه میزان قابل توجهی از سوخت مورد معامله این بندر برای انجام بانکرینگ به طور مستقیم از طریق ایران فراهم می شود؛ تنها با در نظر گرفتن ملاحظاتی، با سرمایه‌گذاری هوشمندانه‌ای می‌توان بیش از نیمی از این سهم بانکرینگ را به بازار داخلی کشور اختصاص داد.

آقایی گفت: جذب سهمی از این صنعت که ارزش افزوده ای بسیار بالا در تبادلات تجاری منطقه ایفا می‌کند، بگونه‌ای است که دولت باید بدنبال ایجاد بسته تشویقی کوتاه مدت جهت چسبندگی این صنعت مهم به کشور باشد.

وی خاطرنشان کرد: بندر چابهار به لحاظ سهولت دسترسی به آبهای آزاد و قرار گرفتن در مسیر اصلی تردد کشتی‌ها به خلیج فارس و عبور تعداد بسیار زیادی از کشتی‌های نفتکش و تجاری از تنگه هرمز موقعیتی بسیار استثنایی برای ایران رقم زده است. کشتی‌های عبوری و نفتکش‌ها به مقصد کشورهای عراق، کویت، عربستان، امارات، قطر و بحرین که وارد خلیج فارس می‌شوند به اجبار باید از منطقه دریای عمان و از نزدیکی بندر چابهار عبور کنند و این مسئله منطقه چابهار را به یکی از پرترددترین مناطق دریایی جهان مبدل کرده است.

وی اظهار کرد: بندر شهید بهشتی چابهار به دلیل خارج بودن از تنگه هرمز، کوتاه بودن فاصله حمل و نقل برای صادرات نفت خام و مواد پتروشیمی از ایران به شرق آسیا و اروپا در مقایسه با صرفه جویی در زمان ۲ تا ۳ روز و نیاز سه کشور هند، پاکستان و چین به انرژی و تامین سوخت بانکرینگ مصرفی این کشورها، می تواند گزینه مورد توجه و مطرح در زمینه بانکرینگ باشد. بطور قطع یکی از مزیت های بندر چابهار نسبت به بنادر اطراف صنعت بانکرینگ خواهد بود.

آقایی تأکید کرد: در صنعت دریا بیش از ۳۵ درصد هزینه عملیاتی یک کشتی هزینه سوخت است که ارزش سوخت مورد نیاز کشتی‌های وارده به آبهای عمان بیش از ۱۵ میلیارد دلار در سال خواهد بود که بصورت مستقیم قابل وصول است و مزایای مهمتر این صنعت بعنوان یکی از زنجیره‌های اقتصادی خدمات بندری ایجاد ترافیک در بنادر ارائه کننده اینگونه خدمات خواهد بود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گفت: با بهره‌گیری از پتانسیل بخش‌های خصوصی، متنوع سازی و ارتقاع کیفیت سبد سوخت مایع، امکان تلفیق و چند منظوره کردن و یا توسعه بیشتر صنایع پایین دستی صنعت نفت در منطقه چابهار، عملیات سوخت رسانی به کشتیها با ایجاد ترمینال‌های مجهز و پالایش و تصفیه سوخت و انبارهای مناسب ذخیره و نگهداری محصولات با خط انتقال مجزا و همچنین بکارگیری شناورهای سوخت رسان مدرن می‌توان تأمین سوخت مورد نیاز کشتی در بندر چابهار را امکان پذیر کرد، به‌نحوی که در ترافیک دریایی افزایش ترانشیپ و ترغیب خطوط کشتیرانی و صاحبان خطوط به بندر چابهار را افزایش داده و بعنوان رقیبی در خارج از محدودیت‌های خلیج فارس منافع کشور را در سهم خواهی از تجارت منطقه تأمین نماید.

وی عنوان کرد: این فرآیند با توجه به نیاز سوخت استان سیستان و بلوچستان و استانهای همجوار که از طریق بندر چابهار تأمین می‌شود، می‌تواند توسط صنعت نفت کشور در دستور کارهای مهم و اولویت دار قرار گیرد تا ضمن ایجاد ترافیک دریایی در منطقه و ایجاد وابستگی خطوط به این صنعت مهم، آینده تجارت دریایی را به سمت زیرساخت‌های توسعه‌ای بندر چابهار سوق دهد.

وی ادامه داد: امروزه با داشتن اسکله‌هایی با عمق بیش از ۱۶ متر و امکان پهلوگیری کشتی‌های سوپرپست پاناماکس ایجاد این صنعت کلیدی را به بهترین نحو میسر خواهد کرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گفت: عملیات بانکرینگ بدلیل موارد عنوان شده علی الخصوص به جهت ارتقاء سطح اعتبار اقتصادی و سیاسی کشور در اولویت های این بندر استراتژیک قرار گرفت که متقاضیان متعددی پا به عرصه این تجارت سود آور گذاشته که مطمئناً در آینده مباحث بانکرینگ، گرفتن سوخت کثیف از کشتی‌ها، آب رسانی، خدمات تعمیراتی و شناوری تحت یک بسته کاملاً درآمدزا برای سرمایه گذاری به بخش‌های خصوصی واگذار خواهد شد که درحقیقت ایجاد این صنایع در منطقه، اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم با امنیت پایدار در این مرکز اقتصادی را ایجاد خواهد کرد.

به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی استان با توجه به تغییرات ایجاد شده و آماده بودن زیرساخت‌های توسعه‌ای در صنعت دریایی در سواحل مکران خصوصاً بندر چابهار و افزایش تعاملات و روابط کشورمان با کشورهای همسایه علی الخصوص کشورهای حوزه IORA و وجود سرمایه‌گذاری‌های عظیم پتروشیمی، فولاد و برنامه‌های کلان کشور، انگیزه فعالان اقتصادی برای ورود به صنعت نوپای بانکرینگ در این منطقه فراهم شده است که در آینده نزدیک یکی از مزیت‌های این بندر استراتژیک نسبت به بنادر همسایه با توجه به منابع نفتی کشور صنعت بانکرینگ خواهد بود.

 

ایسنا

تعداد بازدید: 1089 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فرآیند کاهش تولید پارس جنوبی آغاز شده و هر سال سرعت خواهد گرفت
  باد و خورشید جایگزین نفت و گاز می شود
  نمی توان کشور را لنگ حمایت از تولید داخلی واگن مترو گذاشت
  عملکرد رو به افول حمل و نقل هوایی کشور در 10 سال گذشته
  به اندازه دور کره زمین در ایران لوله کشی گاز انجام دادیم!
  چرا آمریکا روند گازکشیِ ایالات خود را متوقف کرد؟
  انتقاد نرجس سلیمانی عضو شورای شهر از توافق زاکانی با چین: به اندازه هزینه‌های انجام شده مسئولین در سفر به چین وسایل حمل و نقل عمومی به تهران اضافه نشده / موضوع خرید واگن از چینی‌ها مانند مَثَلِ معروف «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست» است
  «دنیای اقتصاد» از ضرورت جایگزینی برق با گاز گزارش می دهد: نیروگاه ‏‏ ها بهینه‏‏ تر از خانه‏‏ ها
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  لغو توافق مخفیانه روسیه و اوکراین در خصوص دریای سیاه
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  مافیای خودرو تلاش می کند مانع از ورود خودروهای برقی به کشور شود
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار