پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
چهارشنبه، 23 خرداد 1403 - 02:01   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 77199صفحه نخست » هوایی2پنجشنبه، 30 دی 1395 - 15:18
دنیا به سوی صنایع کوچک، اصرار ما به صنایع بزرگ!
ترابر نیوز: بنگاه های کوچک و متوسط به عنوان پیشران اقتصاد، نقش قابل توجهی در اشتغال زایی، نوآوری، آموزش نیروی کار، توسعه صادرات، سرمایه گذاری و در نهایت رشد اقتصادی کشور ها دارند.
  
ترابر نیوز:

 

صنایع کوچک

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، بنگاه های کوچک و متوسط به عنوان پیشران اقتصاد، نقش قابل توجهی در اشتغال زایی، نوآوری، آموزش نیروی کار، توسعه صادرات، سرمایه گذاری و در نهایت رشد اقتصادی کشور ها دارند. بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs) واحد های تولیدی - تجاری هستند که در طبقه بندی شرکت ها به لحاظ اندازه در مراتب پایین تری نسبت به شرکت های بزرگ قرار می گیرند. صنایع کوچک و متوسط با سهم حدود 92 درصدی از واحد های صنعتی استان، بیش از 5300واحد صنعتی را شامل می شوند اما با وجود سیاست های کلان اقتصادی که نگاه به صنایع بزرگ دارند، نمی توان ارزش افزوده ای از این صنایع انتظار داشت.


بنگاه کوچک و متوسط چیست؟


SME مخفف عبارت Small & Medium Enterprises است و در برگیرنده کلیه بنگاه های کوچک و متوسط اعم از بنگاه های صنعتی، خدماتی، بازرگانی و کشاورزی است. این بنگاه ها به علت ویژگی های خاص خود کارکرد های منحصر به فردی دارند، از جمله:
*اشتغال زایی
*توزیع ثروت در جامعه
*توسعه مناطق حاشیه ای
*تأمین تولیدات عمومی مورد نیاز کشور ها
*تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنایع و بنگاه های بزرگ و...
امروزه موسسات کوچک و متوسط علاوه بر کارکرد های پیشین خود، کانون اصلی توسعه فناوری و تأمین نیاز های پیچیده و پیشرفته کشور ها به حساب می آیند و حمایت های گسترده ای توسط مؤسسات دولتی و عمومی از آن ها به عمل می آید.


تعاریف بنگاه های کوچک و متوسط در ایران

بر اساس تعریف وزارت صنایع و معادن و وزارت جهاد کشاورزی، بنگاه های کوچک و متوسط، واحد های صنعتی و خدماتی (شهری و روستایی) هستند که کمتر از 50 نفر کارگر دارند. مرکز آمار ایران کسب و کار های کمتر از 100 نفر نیروی کار را بنگاه های کوچک و متوسط محسوب می کند و سایر کسب و کار ها را «کارخانجات صنعتی بزرگ» قلمداد می کند. وزارت تعاون نیز بر حسب مورد، تعاریف وزارت صنایع و معادن و مرکز آمار ایران را درباره این صنایع به کار می برد. بانک مرکزی ایران نیز کسب و کار های زیر 100 نفر نیروی کار را به عنوان بنگاه های کوچک و متوسط تلقی می کند.


ارزش افزوده مربوط به صنایع بزرگ است

مهدی زاده، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان با بیان این که 92 درصد از حدود 5800 واحد صنعتی استان ذیل صنایع کوچک و متوسط محسوب می شوند، افزود: در هر صورت طبیعی است که ارزش افزوده صنایع کوچک عدد کمتری باشد. با توجه به این که 10.8 درصد از سهم ارزش افزوده استان مربوط به بخش صنعت است، به همین ترتیب ارزش افزوده صنایع کوچک سهم بسیار کمتری خواهد داشت. این واحد های کوچک با توجه به تولید کوچک مقیاس نمی توانند ارزش افزوده خیلی زیادی را تولید کنند. ارزش افزوده اصلی استان مربوط به بخش خدمات است که به علت گردشگری بودن استان است.


معاونت صنایع کوچک، نهاد حمایتی است

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی با عدم پذیرش جایگاه نامناسب نهاد مسئول در صنایع کوچک می گوید: صنایع کوچک از ابتدا تا امروز زیرمجموعه اداره صنعت و معدن بوده اند و هستند اما معاونت تعریف شده در شرکت شهرک ها مسئولیت حمایت بیشتر این صنایع را دارد. شرکت شهرک های صنعتی دو وظیفه تامین زیرساخت های سرمایه گذاری و نیز تمهید و تسهیل صنایع کوچک را عهده دار است.

مهدی زاده با تشریح برنامه های حمایتی شرکت شهرک ها از صنایع کوچک و متوسط این برنامه ها را شامل این نکات می داند: پرداخت یارانه آموزشی به کارگاه ها و واحد های صنعتی که نیاز مند آموزش زیرمجموعه خود هستند. برگزاری تور های صنعتی برای آشنایی با واحد های دیگر تولیدکننده و نیز بازار های رقابتی موجود تا سبب رشد و افزایش بهره مندی واحد های صنعتی شود. پرداخت یارانه به واحد های صنعتی که تمایل به حضور در نمایشگاه های کشوری و بین المللی دارند و توان تامین هزینه های آن را ندارند. مشاوره به واحد هایی که توان دانش بنیان شدن را دارند برای این که در این زمینه تسهیل و تسریع شود. واحدی زیرمجموعه شرکت شهرک ها تاسیس شده که مدیریت صادرات و حمایت از واحد های صادر کننده را بر عهده دارد.

صندوق حمایتی شرکت شهرک ها نیز برای واحد های صنعتی که مشکل تامین وثیقه در زمان درخواست تسهیلات و وام دارند، به این واحد ها کمک و بخشی از وثیقه را تامین می کند. همچنین معاونت صنایع کوچک و متوسط ما نیز در حل مشکلات این صنایع در حال تلاش هستند. یکی دیگر از حمایت های ما تامین ضمانت نامه های گمرکی برای واردکنندگان و صادر کنندگان است تا اگر واحد های صنعتی به مسئله مالی برخورد کردند، با وجود این ضمانت نامه ها بانک بدهی را پرداخت کند. در کشور های صنعتی و پیشرفته بانک ها و صندوق هایی تاسیس شده  و  به طور تخصصی با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به همراه مشاوره کسب وکار، حمایت و کمک به واحد های صنعتی کوچک و متوسط را بر عهده دارند. مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی نیز با تایید این مسئله گفت: متاسفانه در فضای کسب و کار کشور ما بانک تخصصی در این زمینه وجود ندارد و جایش بسیار خالی است.


صنایع در ایران بر اساس میزان اشتغال اندازه اش مشخص می شود

یکی از مهم ترین مسائلی که در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های صنعتی وجود دارد، تعیین ترجیح مصادیق واحد های صنعتی است. به این معنا که در سیاست گذاری های کشور های پیشرفته معین می شود که هر کدام از صنایع در چه مقیاس و اندازه ای به فعالیت بپردازند. به طور مثال خودرو سازی یا فولاد باید در اندازه های بزرگ مقیاس فعالیت کنند یا ذیل صنایع کوچک و متوسط اشتغال داشته باشند.
مهدی زاده در این باره می گوید: در بعضی از کشور های اروپایی بر اساس میزان سرمایه گذاری نوع،  اندازه و مقیاس واحد صنعتی مشخص می شود، اما در تعریف نهاد های اقتصادی مختلف ایران معیار واحد های صنعتی میزان اشتغال است. به همین علت هم اکنون هر واحدی که بالای 100نفر اشتغال داشته باشد، ذیل واحد های صنعتی بزرگ محسوب خواهد شد. این که واحد صنعتی فولاد باشد یا واحد تولید پوشاک تفاوتی نمی کند.


مسئول صنایع کوچک و متوسط اداره صنعت است

مهندس علیرضایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان این که معاونت صنایع کوچک وظیفه همراهی و حمایت دارد، می گوید: مسئول صدور مجوز، نظارت و بررسی واحد های صنعتی کوچک و متوسط اداره صنعت است، اما معاونت صنایع کوچک شرکت شهرک ها نیز از این صنایع حمایت می کند که وظایف آن مشخص است.

علیرضایی درباره تولید ارزش افزوده این صنایع گفت: به طور عام در کشور و استان ارزش افزوده بیشتر از سمت صنایع بزرگ است، اما هر زمان این مقدار متفاوت خواهد بود. برای مثال در زمانی که در استان هنوز فولاد به بهره برداری نرسیده بود، سهم ارزش افزوده صنایع کوچک بسیار بیشتر بود اما به طور کلی برای ما هیچ تفاوتی بین صنایع کوچک و بزرگ نخواهد بود.


رسیدگی نکردن به صنایع کوچک مربوط به وزارت صنعت است

«روشنک» عضو اتاق بازرگانی مشهد درباره تعداد صنایع کوچک و متوسط استان می گوید: در استان خراسان مقدار صنایع کوچک و متوسط از همه کشور بیشتر است. چرا که در استان صنایع بزرگ و قابل توجهی نداریم. دولت در استان خراسان سرمایه گذاری گسترده یا عظیمی در این گونه طرح ها نداشته است. از طرف دیگر صنایع کوچک و متوسط استان نیز خصوصی و مردمی هستند که  این مسئله سبب شده سهم صنایع کوچک اندک باشد.

روشنک مشکل نبود رسیدگی لازم به صنایع کوچک و متوسط را از  سوی وزارت صنعت می داند و می گوید: اداره صنعت استان همت و تلاش خود را در این زمینه کرده اما نگاه وزیر صنعت و مدیران وزارت خانه به صنایع شاخص و بزرگ است. آن هم به این دلیل است که مدیران آن صنایع بزرگ دسترسی بهتر و بیشتری به وزیر دارند و می توانند مسائل خود را به وزارت خانه برسانند.


بزرگ ترین مسئله نداشتن فروش است

روشنک در تبیین مسائل درگیر صنایع کوچک و متوسط استان گفت: بزرگ ترین مسئله این صنایع نداشتن فروش و انبار بیش از حد کالاست. در بازار این صنایع رکود بسیاری حاصل شده  است که ناشی از چند علت است. متاسفانه در بخش مصرف چرخه ای شکل نگرفته و مردم به علت قیمت گران کالا از مصرف آن خودداری می کنند یا به خرید کالای خارجی متوسل می شوند. در بخش تولید کننده نیز صادرات کالا اصلا آسان نیست. با وجود قاچاق کالا و نیز قیمت تمام شده بیشتر کالا های داخلی نسبت به خارجی محصولات این صنایع به فروش نمی رسد.
«روشنک» عضو اتاق بازرگانی خراسان  دلیل  قیمت تمام شده بالای کالای داخلی را ناشی از هزینه های مختلفی می داند و می گوید: هزینه های سنگین خدمات، مالیات، بهره های بانکی و نیز نبود فناوری قابل رقابت  از جمله   علل قیمت تمام شده بالاست. انصافا استاندار پیگیر رفع مشکلات این صنایع هستند، اما این مسائل قابل حل توسط استاندار نیست. باید ببینیم که آیا کارخانه دار زیاده خواه است یا قیمت های سربار کارخانه زیاد بوده و قیمت نهایی غیر قابل رقابت است.


موانع صنایع کوچک و متوسط

سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در گزارش سال 2003 خود درباره موانع توسعه صنایع کوچک و متوسط ایران عوامل مانع شکوفایی و توسعه این صنایع در ایران را به چهار گروه تقسیم می کند:


موانع بازار

وجود خرید های انحصاری در بازار
قرارداد های یک جانبه و غیرقابل تغییر با بنگاه های بزرگ
نوسانات شدید در عرضه و تقاضا (به ویژه صنایع غذایی)
ضعف در دسترسی به کانال‎ های توزیع ملی و بین المللی


موانع مالی

فقدان بانک های تخصصی ویژه بنگاه های کوچک و متوسط
مشکل تامین وثیقه ها برای دریافت تسهیلات
سیاست های انقباضی منجر به فشار نقدینگی در بنگاه های کوچک
فقدان سرمایه گذاری مشترک


دسترسی نداشتن به اطلاعات

ضعف در اطلاعات بازاریابی و دسترسی به نمایشگاه های بین المللی و داخلی
فقدان اطلاعات سرمایه گذاری داخلی و خارجی در صنایع کوچک
ضعف در دسترسی به اطلاعات علمی و تحقیقاتی


ضعف در سیاست های دولتی

اشتباهات اهمالی و ارتکابی
دیوان سالاری و فرآیند های اداری
انواع عوارض و مالیات ها و...
تفاوت نداشتن قوانین ثبتی، کار و... در خصوص بنگاه های کوچک و متوسط

خراسان

انتهای پیام/

تعداد بازدید: 669 ،    
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  فروش نفت با تخفیف‌های سنگین به چین، پیشنهاد جلیلی بود؟ / جلیلی: با ایده‌های ما، فروش نفت در دولت فعلی به بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسید
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
  تحصیل حدود ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه
  حمایت ربیعی از پزشکیان: قاطعانه می‌گویم او می‌تواند
  پزشکیان: گرانی و تورم کمر مردم را خرد کرده است
  گرانی حاصل عملکرد دولت است؛ کمر مردم از تورم خرد شده
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
  مناظره داغ مسعود پزشکیان و احمد توکلی در برنامه زنده/فیلم
  ‫نطق تاریخی مسعود پزشکیان بعد از انتخابات 94/فیلم
  پزشکیان، امشب ساعت ۲۲ در «گفتگوی ویژه خبری» شبکه خبر
  حدود، اختیارات و وظایف رئیس جمهور در قانون اساسی
  حسین علایی: امید به تغییر و بهبود
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان ( یکشنبه 7 خرداد 1402 ) : صدای مردم را بشنوید/فیلم
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
  مسعود پزشکیان کیست؟ + سوابق و بیوگرافی
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟
  چه روغن موتوری مناسب خودروی شماست؟+فیلم
  علی لاریجانی با محمدباقر قالیباف ائتلاف می‌کند؟
  فیلم میزگرد جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ جایگاه میزان مشارکت مردم در انتخابات/ تفاوت مشروعیت و مقبولیت/ جایگاه حکومت کودتا
  تغییر استراتژی خاتمی و اصلاح طلبان
  طرح روسیه و چین براى جایگزینى مسیر دریایى کانال سوئز
  کاندیداهای رسمی جبهه اصلاحات معرفی شد: عباس آخوندی، پزشکیان و جهانگیری
  ببینید / ویدیویی تاریخی از حضور محمد مصدق و تیم حقوقی اش در دادگاه بین المللی لاهه
  صدیقی، امام جمعه موقت تهران: هر رئیس جمهوری اگر بخواهد مسئولانی را که رئیسی منصوب کرده عوض کند، خسارتش برای مردم است
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  یک مقایسۀ تأمل‌برانگیز بین ایران و کره‌جنوبی
  اختیارات رئیس جمهور بیشتره یا رهبری ؟؟
  بزرگترین دشمن آمریکا 35 تریلیون دلار بدهی است
  حجم نقدینگی جهان چند دلار است؟
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار