پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 27 خرداد 1403 - 02:01   
 
 
   آخرین اخبار  
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 74115صفحه نخست » انرژی،حمل و نقل چهارشنبه، 20 مرداد 1395 - 12:21
گشایش آزاد راه تهران - شمال، تهدید یا فرصت
گشایش آزاد راه تهران - شمال، تهدید یا فرصتترابر نیوز: ساخت آزاد راه تهران - شمال و بهره برداری از آن گر چه به عنوان یک فرصت طلایی عامل توسعه هم جانبه و رونق اقتصادی شمال کشور می شود، منتهی فراهم نشدن همزمان زیر ساخت های لازم در شهرهای غرب مازندران، این مناطق را در آینده با چالش بزرگ تر از ترافیک روبرو خواهد کرد.
  
ترابر نیوز:

 بدون شک یکی از اساسی ترین ارکان توسعه پایدار در هر کشوری راه است و با توجه به وضعیت کنونی جاده کرج - چالوس (کندوان ) به دلیل عدم ظرفیت محور ناشی از تردد بالا و وقوع سوانح مرگبار رانندگی در این مسیر غیرایمن ، ساخت آزاد راه تهران - شمال به عنوان یک شریان حیاتی امری اجتناب ناپذیر است.
اجرای کامل این طرح ملی بنا به گفته کارشناسان و مسئولان مزیت های فراوانی بویژه دسترسی اسانتر به کناره شمالی کشور ، رونق اقتصادی شهرها ، توسعه بخش حمل ونقل ، صرفه جویی درمصرف و هزینه های سوخت ، پویایی صنعت گردشگری ، گسترش مراکز آموزشی ، خدماتی و صنعتی شهرهای ساحلی غرب مازندران همراه خواهد داشت .
با این وجود درصورتی که مسئولان و متولیان امر پیش بینی های لازم برای پیشگیری از پیامدهای منفی متاثر از بهره برداری از این طرح ملی را در شهرهای غرب مازندران نکنند در آینده منطقه با بحران جدید دیگری غیر از ترافیک مواجه خواهند شد.
برآیند بررسی ها نشان می دهد با بهره برداری از آزاد راه شمال ، اتفاقات زیادی در شهرستان های منطقه غرب مازندران بوقوع خواهد پیوست که مهم ترین آن ها می توان به پیوستن شهرهای این مناطق به یکدیگر ، تغییر در الگوی زندگی ، بهم ریختن فضاها و بافت های اکولوژی شهری و در پی آن تضاد های فرهنگی ، قومیتی و اقتصادی در بافت های اجتماعی شهرها ، ظهور کلانشهرها و نیز دشواری مدیریتی در ارائه خدمات و معضل ترافیک درون شهری از پیامدهای آن است.
در شرائط کنونی برغم آنکه هنوز این طرح ملی به بهره برداری نرسیده است شهرستان های غرب مازندران به دلیل برخورداری از موقعیت های ممتاز طبیعی مانند جنگل ، دریا ، کوه و جلگه پذیرای میلیون ها مسافر، گردشگر داخلی و خارجی است به نحوی که دراین شرائط ارائه خدمات رسانی به سیل جمعیت ناخوانده و پنهان در این مناطق برای مسئولان و برنامه ریزان را مشکل کرده است.
ورود دست کم 2 الی 3 میلیون مسافر در روزهای عید سعید فطر امسال به این منطقه و درپی آن ترافیک چندین ساعته در جاده کندوان و دیگر راه های ارتباطی به عنوان مصداق روشنی از بروز چنین مشکلاتی در این منطقه بوده است.
کارشناسان اعتقاد دارند درصورتی که زیرساخت ها و بسترهای لازم در حوزه های توسعه شبکه های حمل و نقل ارتباطی ، بهداشتی ، درمانی ، پذیرایی ، فرهنگی ، اقامتی ، رفاهی ، تفریحی ، گردشگری و انتظامی پیش از بهره برداری از این طرح در این مناطق فراهم شود ، گشایش این آزاد راه می تواند یک فرصت و عامل تحول در منطقه باشد ولی در غیر این صورت عامل تهدید کننده محسوب خواهد شد.
هرچند درسفرهای استانی دولت گذشته ، چالوس به عنوان قطعه 25 آزاد راه تهران - شمال با هدف تامین زیرساخت های آن همزمان با فرآیند اجرای این طرح مصوب و تعیین شد و مسئولان وقت از جمله مسئولان استان مازندران و همچنین دولتمردان وعده دادند که برای توزیع ترافیک خروجی از آزاد راه تهران - شمال سیاست گذاری مناسبی صورت گرفته است ولی تاکنون همه سیاست گذاری های وعده داده شده مسئولان در هاله ای از ابهام باقی مانده است.
سیدعلی اکبر طاهایی استاندار وقت گفته بود که دولت درصدد است تا با دو طبقه کردن مسیر کنارگذر ساحلی از نور تا رامسر مشکلاتی که ممکن است با بهره برداری ازازاد راه تهران شمال متوجه این مناطق شود رفع کند که متاسفانه برای اجرای ان تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفت.
مدیرعامل شرکت آزاد راه تهران - شمال نیز گفت : با بهره برداری از این ازادراه به یقین شاهد یک معضل شدید ترافیکی در شهرهای ساحلی غرب مازندران بویژه چالوس خواهیم بود .
مهران اعتمادی درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : چنین اتفاقی در واقع اثرات زیادی در ابعاد مختلف از جمله عمرانی ، شهرسازی و زیست محیطی دراین شهرها به دنبال دارد.
وی اظهارداشت : هم اکنون درصدد هستیم تا با به کارگیری مشاوران زبده نشست هایی با وزارت راه و شهرسازی و دیگر سازمان ها و نهادها دراین حوزه داشته باشیم تا بتوانیم اثرات و پیامدهای سوء ناشی از بهره برداری از آزاد راه به طور دقیق رصد ، شناسایی و برای رفع آن برنامه ریزی کنیم .
مدیرعامل شرکت آزاد راه تهران - شمال در ادامه افزود: برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید هم افزایی دو سویه میان شرکت آزاد راه تهران - شمال و مسئولان استان مازندران بویژه فرمانداری چالوس انجام گیرد و هم اکنون این عزم و آمادگی وجود دارد.
فرماندار چالوس هم ماه گذشته در نشست شورای اداری این شهرستان گفت : البته نباید تلاش های دولت تدبیر و امید را در شتاب بخشی در ساخت آزاد راه تهران - شمال نادیده گرفت و از سویی هم اقداماتی خوبی مانند بهره برداری از پل های غیر همسطح و تونل شهری چالوس با هدف تسهیل درآمد و شد خودروها دراین منطقه صورت رفته است اما کافی نیست.
محمد ناصر زندی افزود : اعتبارات ، امکانات و زیرساخت های موجود به تناسب جمعیت ثابت منطقه است و اکنون واقعا پاسخگوی حجم انبوه مسافران و گردشگران نیست.
وی اظهارداشت : چنین وضعیتی ارائه خدمات رسانی به مردم و حتی مسافران و گردشگرانی که برای استفاده از مواهب طبیعی و خدادادی به این منطقه روی می آورند ، با مشکل مواجه کرده است.
فرماندارچالوس گفت : هم اکنون شرائط در این منطقه به گونه ای است که اغلب مردم بومی حوزه شهری و روستایی پیرامون جاده چالوس(کندوان ) به علت استقبال چشمگیر مسافران و گردشگران از این مسیر و درپی آن معضل ترافیک ناگزیرند در خانه هایشان محبوس باشند و این وضعیت زندگی آنان را در برخی از روزهای پایانی هر هفته مختل کرده است .
زندی افزود : چه بخواهیم و چه نخواهیم این آزاد راه در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید منتهی باید از هم اکنون مسئولان و برنامه ریزان سطح کلان برای پیشگیری از عوارضی که می تواند با اجرای کامل این طرح ملی متوجه مردم بومی و حتی غیربومی شود دراین حوزه تدابیری بیندیشند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی چالوس نیز گفت : به تبع بهره برداری از آزاد راه تهران - شمال منطقه با مخاطرات فراوانی همراه خواهد بود که باید مسئولان ذیربط با مشارکت و همکاری مردم این منطقه پیش بینی های لازم برای پیشگیری از آن را بکنند .
مهران اصفهانی زاده دانش آموخته رشته دکترای مهندسی عمران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با بهره برداری از این طرح ملی سطح آمد و شد مسافران ، گردشگران و حتی قشر سطوح پایین جامعه به شهرهای ساحلی غرب مازندران دو چندان می شود با مشکلاتی مانند ترافیک ونیز آسیب های اجتماعی و زیست محیطی در منطقه روبه رو خواهیم بود.
وی اظهارداشت : ترکیب شهرها و روستاها به شیوه ناهمگونی تغییر پیدا خواهد کرد و مهم تر از همه این مسائل در حوزه امداد رسانی در مواقع وقوع بلایای طبیعی و غیرطبیعی مانند سیل ، زلزله ، ریزش و رانش نیز از دیگر مشکلاتی است که درآینده با آن مواجه می شویم .
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی چالوس گفت : با توجه به آنکه توسعه شبکه های حمل و نقل جاده ای به دلیل ساخت وسازهای صورت گرفته در این مناطق مهیا نیست پیشنهاد می شود که دولت با همکاری بخش خصوصی با اجرای طرح هایی مانند خط ریلی در حاشیه سواحل برنامه ریزی کند.
اصفهانی زاده افزود : هر چند یکی از مهم ترین طرح های مصوب سفرهای دولت گذشته ساخت کنارگذرساحلی بود و اگر این طرح به طور کامل اجرا می شد به یقین می توانست به کاهش معضل ترافیک منجر شود که متاسفانه این طرح نیز به صورت نیمه کاره رها شد.
وی تاکید کرد که باید مسئولان و برنامه ریزان این مناطق از هم اکنون در سایه هم افزایی با مسئولان سطوح کلان طرحی جامع با هدف فراهم سازی زیرساخت ها به تناسب ساخت آزاد راه تهران - شمال در ابعاد مختلف از جمله امداد و نجات ، زیست محیطی ، بهداشتی و درمانی ، گردشگری ، راه های ارتباطی و ساخت و ساز سیاست گذاری کنند.
عملیات اجرایی آزاد راه تهران - شمال ازسال 1374 آغاز شد و قطعه یک این آزاد راه از تقاطع بزرگراه آزادگان و شهید همت در تهران آغاز و با عبور از مناطق کن ، سولقان و امامزاده عقیل و تونل تالون و دره لانیز به سه راهی شهرستانک می رسد.
قطعه دوم این آزاد راه حدفاصل دو آب شهرستانک - پل زنگوله به طول تقریبی 25 کیلومتر است و تونل های طویل البرز هر یک به طول 6 هزار و 450 متر در مسیر رفت و برگشت در این قطعه قرار دارد.
با اجرای این قطعه طول مسیر جاده فعلی کرج - چالوس حدود پنج کیلومتر کوتاهتر می شود.
قطعه سوم آزادراه تهران - شمال نیز به طول حدود 46 کیلومتر حد فاصل پل زنگوله و سه راهی دشت نظیر را در بر می گیرد و دارای دو خط رفت و دو خط برگشت است .
شرکت آزاد راه تهران - شمال برای ساخت این قطعه با شرکت دوو کره جنوبی با سرمایه گذاری یک میلیارد و 300 میلیون دلاری به توافق رسیده است.
قطعه چهار آزاد راه تهران - شمال که تابستان 1394 زیر بار ترافیک رفت از حدفاصل سه راهی مرزن آباد تا چالوس به طول حدود 20 کیلومتر به صورت دو خط رفت و دو خط برگشت است که در قسمت های بلند آن یک خط کندرو نیز وجود دارد.
با اجرای قطعات چهار گانه ازاد راه تهران شمال که جمعا 123 کیلومتر می شود فاصله این دو منطقه حداقل 60 کیلومتر کمتر می شود.
 

 

 

ایرنا

تعداد بازدید: 1778 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  دکترعلی ربیعی:پزشکیان هرچه بگوید تا آخر بر آن استوار خواهد ماند
  استدلال عباس عبدی برای لزوم مشارکت در انتخابات امسال: شکست فاحش سیاست یک‌دست‌سازی کاملا اثبات شده؛ بسیاری از اصولگرایان و بدنه آنان نیز سرخورده هستند / ساختار رسمی از هیچ کدام از نامزدها هیچ حمایت ویژه‌ای نمی‌کند
  سریع القلم: نمی دانیم می‌خواهیم با دنیا مبارزه کنیم یا همکاری؟ عدم ارتباط با جهان اولین دلیل مشکلاتمان است
  ویدئو/ نطق « مسعود پزشکیان » در مجلس 88
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود + فیلم
  اظهارات جنجالی مسعود پزشکیان، در باره مهسا امینی/ویدئو
  نطق مسعود پزشکیان در سال ۱۳۸۲ در مجلس/ویدئو
  کارشناس شبکه‌ی افق: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند/ بزودی نمی‌توانیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم/ویدئو
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  فیلم بسیار جالب | آسفالت و بتن ریزی در جاده های امریکا
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
  تحصیل حدود ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه
  حمایت ربیعی از پزشکیان: قاطعانه می‌گویم او می‌تواند
  پزشکیان: گرانی و تورم کمر مردم را خرد کرده است
  گرانی حاصل عملکرد دولت است؛ کمر مردم از تورم خرد شده
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار