پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 9 اردیبهشت 1403 - 23:53   
 
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 71563صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع دریاییپنجشنبه، 13 خرداد 1395 - 13:00
اوراق کشتی ها مضرترین صنعت دریایی است
اوراق کشتی ها مضرترین صنعت دریایی استترابر نیوز: معاون محیط زیست کشور گفت: اوراق کشتی ها مضرترین صنعت دریایی برای محیط زیست دریا است.
  
ترابر نیوز:

 پروین فرشچی در نشست مطبوعاتی که در شناور و بر روی دریا برگزار شد، با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست با اجرای صنعت بازیافت کشتی در کشور مخالف است، بیان داشت: ۱۷۴ کشتی در اروند و صدها شناور کوچک و بزرگ در خلیج فارس و دریای عمان غرق شده است که بخش خصوصی بدنبال اوراق این کشتی ها است. ولی از سوی سازمان محیط زیست کشور تا کنون هیچ مجوزی برای این اقدام صادر نشده است.

فرشچی عنوان کرد: شش کشور هندوستان، ترکیه، نروژ، هلند، پاکستان و اندونزی از میان ۱۸۴ کشور ساحلی این صنعت را فعال کرده اند و سایر کشورها به دلیل آلودگی بسیار زیاد این صنعت به ویژه برای محیط زیست، تمایلی برای فعال کردن آن ندارند.

وی خاطرنشان کرد:به لحاظ سیاسی و امنیتی نیاز به شناورسازی و خروج این کشتی‌ها است، اما اوراق شدن آنها تبعات بسیار زیادی برای محیط زیست دریا در پی خواهد داشت.

معاون محیط زیست دریایی محیط زیست کشور با بیان اینکه نخستین درخواست ایجاد صنعت اسکراپ در سال ۱۳۶۵ به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال شد، بیان داشت: حتی در سالهای ابتدای انقلاب هم مجوز فعالیت این صنعت در منطقه چابهار و دریای عمان صادر نشد.

وی با بیان اینکه مجتمع های فولاد در کشور نیاز به خوراک و مواد مصرفی دارند، افزود: بخش خصوصی اقدام به خرید بیش از ۱۰۰ کشتی فرسوده از کشور عراق گرفته تا با اوراق این کشتی ها و فروش به مجتمع های فولادی درآمد خوبی عایدشان شود.

آب شیرینکن ها برای محیط زیست خطرآفرین خواهد بود

فرشچی با ابراز نگرانی از احداث آب شیرین کن ها با ظرفیت بالا، ابرازداشت: هر چند تامین آب یک دغدغه و وظیفه و مسئولیت سنگین برای دولت است اما استفاده از آب شیرین کن ها پیش از بررسی راهکارهایی مانند مدیریت بهینه آب کشاورزی و مدیریت سدها و یا استفاده از پساب ها منطقی نیست.

فرشچی تصریح کرد:با وجود تهدیدها و چالش های یاد شده ،در سال های اخیر (دو سال گذشته) همگرایی بی سابقه ای بین ارگان های دریایی کشور به وجود آمده که نتیجه آن تصویب سند توسعه دریایی کشور توسط ۱۸نهاد و سازمان مرتبط با این حوزه است که در صورت اجرا،بسیاری از مسائل دریایی را برطرف می کند.

وی همچنین با اشاره به تصویب تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران اظهار داشت:در این مصوبه ،قوانین مناطق آزاد به مکران نیز تسری داده شده که به این ترتیب امکان نظارت و دخالت سازمان حفاظت محیط زیست در این منطقه نخواهد بود که یک چالش جدی و نگران کننده است.

فرشچی خاطرنشان کرد: پیشنهادات و راههای دیگر هم برای تامین آب شرب وجود دارد و در آخر باید به سمت آب شیرین کن ها رفت مثل مدیریت بهینه کشاورزی، مدیریت بهروری‌آب، مدیریت سدها، وقتی این راهها هنوز نرفته به دنبال انتقال آب از دریا به مناطق بی آب رو مدنظر گرفته اند.

وی افزود: در مباحث آب شیرین کن ها هم باید مکان یابی، تکنولوژی آب، شیوه برداشت ها باید مشخص شود، در جنوب کشور شش منطقه برای برداشت آب داریم.

به گفته وی، اگر تامین آب برای همان مناطق ساحلی باشد مشکلی ندارد، ولی انتقال بین حوزه ای مشکل ساز خواهد بود، آب شیرین کن شمال بیشتر حساسیت دارد زیرا از میان جنگلهای هیرکانی عبور می‌کند.

 

مهر

تعداد بازدید: 824 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار