پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
شنبه، 8 اردیبهشت 1403 - 09:01   
 
 
   آخرین اخبار  
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  راه آهن رشت آستارا به سرنوشت راه آهن گرگان اینچه برون دچار نشود
  وعده راه اندازی قطار چابهار در سال جاری حقیقت دارد؟
  پشتیبانی رهبران آمریکا و ژاپن از طرح قطار سریع السیر تگزاس
  مشارکت مردم در تولید صنایع ریلی مشروط به چیست؟
  آغاز انبوه‌ سازی قطار ملی در واگن‌ سازی تهران از یک ماه دیگر
  راهبردهای ایجاد تعادل در توسعه زیرساخت، بهره برداری و عملیات در صنعت ریل
  واردات واگن و انتقال تکنولوژی از چین مطابق برنامه در حال اجرا است ؟!
  گزارش تصویری| خط آهن تبریز – مشهد، به عنوان طولانی ترین مسیر ریلی کشور
  فرصتی در رویکرد چین و اروپا برای تقویت ترانزیت از مسیر دریای خزر
  رئیس جمهور "راه‌ آهن رشت کاسپین" را افتتاح می‌ کند
  توسعه گردشگری ریلی، هدف تازه چین در مسیر کمربند و جاده
  راه آهن نیازمند مدیران متخصص است نه سیاسی
  خصولتی ها در صنعت ریلی جولان می دهند!
  تسریع در اجرای قطار برقی مشهد گلبهار چناران و عقد تفاهم با قرارگاه خاتم الانبیا(ص)
  درخواست لغو افزایش‌ بی‌ سابقه تعرفه بهره‌ برداری از شبکه ریلی
مدیرعامل اسبق راه آهن:
  کاش تمام لوکوموتیوها را واگذار کرده بودم!

  توسعه شبکه مدرن ریلی؛ اولویت دولت در توسعه زیرساخت ها
  امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسی
  راه‌آهن اصفهان- شهرکرد تا پایان دولت سیزدهم بهره‌برداری می‌شود
  کدام یک از مسیرهای ریلی امسال به بهره برداری می رسد؟
  منتقدترین فرد به خصوصی سازی صنعت ریلی هستم و معتقد ترین!
  اهمیت راه‌آهن شلمچه- بصره از نگاه اکونومیست
  خط آهن استراتژیک ایران - ترکیه - پاکستان
  راه آهن ایران - ترکیه ، شاهراه اقتصادی آسیا به اروپا
  نقد دوگانگی گفتار و کردار در مورد افزایش بارمحوری
- اندازه متن: + -  کد خبر: 66545صفحه نخست » خبرهای حوزه حمل و نقلدوشنبه، 2 آذر 1394 - 14:25
پس از ثبت نام و أخذ ویزا، ورود به عراق از سه مرز مختلف
ترابر نیوز: ایرانیان پس از ثبت نام و أخذ ویزای عراق از سه مرز مختلف می توانند وارد این کشور شوند.
  
ترابر نیوز:

آمادگی کامل مرزهای کشور برای خروج زائران حسینی/چگونه خود را تا کربلا برسانیم؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،رفته رفته و با گذر روزها به بزرگترین اجتماع بشری نزدیک می شویم،اجتماعی که هر مسلمانی چه شیعه و چه سنی و حتی از مذاهب دیگر آرزوی حضور در آن را در سر می پرورانند و این روزها تمام نقاط کشور عطر و بوی حسینی و شور و شوقی وصف ناپذیر را فرا گرفته است.

**مرزهای ورودی تا حرم سید و سالار شهیدان

ایرانیان پس از ثبت نام و أخذ ویزای عراق از سه مرز مختلف می توانند وارد این کشور شوند.

**مرز مهران

شهر مرزی مهران در منتهی الیه غربی استان ایلام قرار داشته و فاصله آن تا شهر ایلام 85 کیلومتر می باشد. زائرانی که از این شهر وارد عراق می شوند پس از عبور از منطقه زرباطیه و شهر کوچک بدره وارد شهر کوت، نعمانیه، شوملی، دیوانیه و شامیه وارد شهر نجف می شودند.

طول این مسیر از پاسگاه مرزی زرباطیه تا بازرسی ورودی نجف 302 کیلومتر می باشد.

**مرز شلمچه

منطقه مرزی در غرب خرمشهر و نزدیکترین نقطه مرزی به شهر بصره در کشور عراق می باشد. مرز شلمچه جنوبی ترین مرز زمینی ایران و عراق بوده و فاصله آن تا خرمشهر 15 کیلومتر و تا بصره 20 کیلومتر می باشد. زائرانی که از این مرز وارد عراق می شوند پس از عبور از منطقه شلمچه و تنومه وارد شهر بصره شده و پس از آن به سماوه و نجف می رسند.طول مسیر از شلمچه تا نجف تقریباً 460 کیلومتر می باشد.

**مرزچزابه

تنگه چزابه در 17 کیلومتری شمال غربی شهر بستان قرار دارد. زائران پس عبور از منطقه چزابه و شیب، مشرح، وارد شهر العماره، سپس شهر فجر و منطقه عفک، دیوانیه، شافعیه، شامیه و پس از بازرسی ابوصخیر وارد شهر نجف می شوند.

**آمادگی مرز مهران برای پذیرایی از سه میلیون زائر حسینی

مرز مهران از جمله مرزهای کشور ایران و عراق است که زائران می توانند از آنجا نیز عبور کنند و حال مسولان إیلام از آمادگی تردد سه میلیون نفری در این مرز خبر داده اند.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین روح‌الله ولدبیگی، امام جمعه مهران با توجه به نزدیک شدن أربعین حسینی و تردد مردم از این مرز اظهار کرد: سال گذشته استقبال مردم از مرز مهران با وجود برخی کمبودها با تدبیر دولتمردان به حماسه‌ای بی‌نظیر تبدیل شد.

وی با بیان اینکه مردم و مسئولان همه‌باهم حماسه‌ی اربعین را مدیریت کردند، تصریح کرد: امسال برای پذیرایی از 3 میلیون زائر اربعین آمادگی داریم و البته این آمادگی به معنای بی‌نیازی نیست و علی‌رغم فعالیت‌های عمرانی صورت گرفته در منطقه توسط دولت تدبیر و امید باز هم ضعف‌هایی از گذشته بر جای مانده است که می‌طلبد مهران مورد توجه ویژه دولتمردان قرار گیرد.

همچنین سردار سیدصادق حسینی، فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام با بیان اینکه سپاه پاسداران در حوزه‌های مختلف اسکان، حمل‌ونقل و فرهنگی و تبلیغات در خدمت همایش اربعین خواهد بود، پیشنهاد داد برای سال‌های آینده معبری از دهلران بعنوان محل عبور و مرور زائران قرار گیرد تا از بار ترافیکی مرز مهران کاسته شود.

عمران علی‌محمدی، نماینده‌ ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه مهران امن‌ترین‌، راحت‌ترین و ایمن‌ترین مرز برای ورود به عتبات است، گفت: امیدواریم با توجه ویژه‌ دولت تا سال آینده شاهد اختصاص اعتبارات ویژه برای بهسازی مسیر حمیل – ایلام – مهران باشیم.

**برقراری امنیت مرزها بر عهده نیروی انتظامی

براساس آخرین آمار و ارقام دریافتی 2 میلیون نفر به صورت رسمی برای حضور در مراسم اربعین ثبت‌نام کرده‌اند که با احتساب آمارهای غیر رسمی افرادی که به صورت انفرادی اقدام به دریافت ویزا کرده‌اند، تعداد زائران ایرانی در مراسم اربعین امسال بیش از 2 و نیم میلیون نفر خواهد بود.

سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت کشور، با اشاره به اقدامات انجام شده به منظور تسهیل اخذ ویزای سفر مردم به عراق اظهار داشت: در مرزها اقدامات ارزشمندی با توجه به تجارب کسب شده از سال‌های پیشین انجام شده است که ادامه این روند منوط به همکاری سفارت عراق در این زمینه است.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود مراسم اربعین امسال با مشارکت همه دستگاه‌های مرتبط با شکوه بیشتری برگزار شود، بیان کرد: در جلساتی که با نیروی انتظامی ایران داشته‌ایم این مهم بررسی شده و برقراری امنیت مرزها برعهده نیروی انتظامی قرار گرفته است.

اوحدی با تأکید بر اینکه خروج زائران از مرز تنها با ویزا امکان‌پذیر است، تصریح کرد: تا به این لحظه براساس آخرین آمار و ارقام دریافتی 2 میلیون نفر به صورت رسمی برای حضور در مراسم اربعین ثبت‌نام کرده‌اند که با احتساب آمارهای غیر رسمی افرادی که به صورت انفرادی اقدام به دریافت ویزا کرده‌اند، تعداد زائران ایرانی در مراسم اربعین امسال بیش از 2 و نیم میلیون نفر خواهد بود.

وی عنوان کرد: در روزهای اخیر از مرز شلمچه بازدیدهایی به عمل آمد که جمعیتی بیش از 7 هزار نفر در این مرز برای دریافت ویزا تجمع کرده‌اند که تلاش می‌شود با فراهم‌سازی امکانات لازم این مهم به سرعت انجام شود.

رئیس سازمان حج و زیارت کشور با بیان اینکه رهبر انقلاب نگاه ویژه‌ای به برگزاری مراسم اربعین دارند، گفت: وزارت خارجه عراق در این راستا باید کمک ویژه‌ای کند بنابراین از دولت عراق خواستاریم تسریع و جدیت بیشتری در صدور ویزا برای زائران داشته باشد.

وی اظهار داشت: 11‌دفتر صدور ویزا توسط حج و زیارت ایران در عراق به‌منظور صدور ویزا مستقر شده همچنین 96 گیت گذرنامه در مرز ایران مستقر شده که نسبت به سال گذشته رشد 3 برابری داشته و در عراق 65 گیت گذرنامه به این منظور مستقر شده است.

**أخذ ویزا امری مهم قبل از حرکت به سوی مرزها

البته گذر از مرزهای یاد شده بدون داشتن ویزا غیر ممکن و به نوعی خطری جدی برای هموطنان به دنبال دارد از این رو میر مسعود حسینیان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا اظهار داشت: با دیگر همکاران‌مان در کشور عراق تلاش‌های متعددی برای تسهیل و خدمت‌رسانی مناسب به زائران اربعین حسینی داریم.

وی افزود: از هر سه مرز خودروهایی فراهم‌ شده که به‌ صورت رایگان زائران را به مناطق مرکزی عراق منتقل می‌کنند تا به کاروان‌های پیاده مسیر نجف به کربلا ملحق شوند.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا، عنوان کرد: زائران حتماً قبل از حرکت به‌سوی مرزها نسبت به اخذ ویزا اقدام کنند، طرف ایرانی و عراقی بر تهیه ویزا تأکید دارند و هر دو طرف از پذیرش زائران بدون ویزا جلوگیری میکند.

وی گفت: موکب‌های بهداشتی، درمانی و فرهنگی خوبی فراهم‌ شده، امکانات اسکان و تغذیه کافی هم وجود دارد اما شدت سرمای هوا رو به افزایش است و از زائران می‌خواهیم امکانات ضروری حداقلی را داشته باشند.

حسینیان با اشاره به وجود احتمال شیوع بیماری‌های واگیر، بیان کرد: سرمای هوا و اقدامات بهداشتی صورت گرفته مانع شیوع بیماری است اما درعین‌حال زائران نسبت به رعایت نکات بهداشتی توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی اظهار داشت: زائران باید به موارد امنیت فردی توجه داشته باشند، هیچ امانتی و وسیله‌ای را از اشخاص ناشناس تحویل نگیرند، قوانین کشور عراق رعایت و از ایجاد شبهه برای نیروهای امنیتی موجود در مسیر پرهیز کنند.

سرکنسول ایران در کربلا، گفت: برای جلوگیری از مفقود شدن زائران هم تدابیر خوبی اندیشیده شده، در این راستا یک سیستم اینترنتی طراحی و همچنین راهنمایان زائر با لباس‌های مخصوص در بین جمعیت کاروان‌های پیاده حضور دارند.

وی بیان کرد: زائران از سفر انفرادی پرهیز کنند، در کنار گذرنامه و ویزا تصویری از مدارک شناسایی خود اعم از کارت ملی و شناسنامه همراه داشته باشند همچنین مواکب شناخته‌ شده را برای اسکان و تغذیه انتخاب کنند.

حسینیان، افزود: دولت عراق علی‌رقم اینکه تلاش‌های متعددی که داشته نتوانسته نیاز ویزای هم‌وطنان را به‌خوبی تأمین کند اما مقرر است در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند و ویزای بیشتری با کمترین زمان در اختیار زائران قرار بدهند.

سرکنسول ایران در کربلا، عنوان کرد: با توجه به اینکه رومینگ در کشور عراق به‌ صورت کامل پوشش داده نمی‌شود احتمال قطع خطوط تلفن همراه را وجود دارد، البته دکل‌هایی در مسیر تأمین شد اما قطعی موقت ارتباط تلفن همراه قابل پیش‌بینی است.

**پیاده روی نجف تا کربلا

البته در بین زائران حسینی هستند افرادی که با توجه به نذری که با خود و خدای خود در دل دارند عهد کرده اند مسیری را تا رسیدن به منزلگه عاشق پیاده طی کنند و ما در نظر داریم  نکاتی را به منظور داشتن سفری أیمن و بدون خطر برای هموطنان عزیز بیان کنیم.

زائران باید در نظر داشته باشند که  فاصله خروجی شهر نجف تا ابتدای شهر کربلا حدود 80 کیلومتر می باشد که معمولاً این مسافت را در 3 روز و 2 شب طی می‌کنند. یعنی از صبح زود سه روز مانده به اربعین حرکت کرده و شب اربعین به کربلا می رسند.

تمام طول مسیر پیاده روی از خروجی نجف تا ورودی کربلا تیرهای چراغ برقی وجود که شماره‌گذاری شده‌اند. از 1 تا 1460 هر کدام از این تیرها با هم دقیقاً 50 متر فاصله دارند. به نوعی خط نشان هستند که چقدر از مسیر را طی کرده و چه قدر باقی است. معمولاً برای اینکه هم کاروانی ها با هم قرار بگذارند از شماره های این تیرها که سمت چپ یا راست مسیر پیاده روی قرار دارد استفاده می کنند.

 اما مسیر پیاده روی نجف تا کربلا جزو امن‌ترین مسیرهای منتهی به کربلاست و تقریباً می توان گفت از امنیت شهر نجف و همچنین مسیر آن تا کربلا و شهر کربلا مخصوصاً منطقه ای که اطراف حرمین است خیالتان راحت باشد.

از ابتدای تا انتهای مسیر تقریباً تمامی طول مسیر به وسیله ی چادر ها یا سازه هایی تقسیم بندی شده است که هیئت‌هایی از سراسر عالم مسئولیت این چادر ها را بر عهده دارند! البته قریب به اتفاق این هیئت ها قبیله های عراقی هستند. عراقی ها به هیئت، موکب می گویند.

**خدماتی که در این موکب ها داده می شود شامل موارد زیر است:

انواع پذیرایی صبحانه، ناهار و شام. طبیعتاً در این حالت حق انتخاب با شماست که از کدام چادر چه چیزی را برای ناهار یا شام انتخاب می کنید! مثلاً ممکن است جایی به اصرار شما را دعوت به قیمه نجفی کند و چادری دیگر آب گوشت پخته باشد یا حتی در ایستگاهی برای صرف ساندویچ فلافل توقف کنید! حتی تنور هم در کنار راه یافت می شود و همانجا مشغول پخت نان هستند! انواع طعام از ماهی تا انواع ساندویچ و خورشت را می توانید در طول مسیر میل بفرمایید! فرقش با جاهای دیگر دنیا در این نیست که رایگان است بلکه علاوه بر رایگان بودن اصرار صاحب طعام و التماس او برای خوردن حتی یک لقمه از طعامش هر انسانی را منقلب می کند!

انواع میوه. معمولاً میوه ها را در وسط راه پیاده روی به زور به دستتان می دهند و انواع شیرینی‌جات. خرما و شیرینی های محلی عراق به وفور در طول مسیر دیده می شود.

انواع نوشیدنی. چیزی که شاید در تمام مسیر به صورت یکنواخت پراکنده شده است چایی شکر معروف عراقی هاست! که در استکان های کمر باریک زائران را برای رفع خستگی و عطش به سوی خود می خواند! علاوه بر چایی قهوه تلخ و آب معدنی و انواع نوشابه هم در طول مسیر توزیع می گردد.

محل خواب و استراحت! بعضی از موکب ها طوری شرایط موکب را طراحی کرده اند که محل استراحت زائرین باشد. در این موکب ها پتو و بالش و سایر ملزومات یافت می شود و معمولاً در هر ساعتی عده ای در این موکب ها مشغول استراحت هستند.

با توجه به اینکه هم اکنون اربعین در زمستان قرار دارد گرمای هوا به هیچ وجه اذیت کننده نیست و علاوه بر آن در ساعات شب و همچنین صبح هوا خیلی سرد هم خواهد شد و بهتر آن است که لباس گرم به اندازه کافی بردارید.

در پایان گفتنی است ، هموطنان فرصت دارند تا سوم آذر ماه به منظور ثبت نام در بزرگترین اجتماع جهانی در سامانه سماح ثبت نام کنند.

انتهای پیام/

تعداد بازدید: 587 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  آقای وزیر آیا مدیران بابت تصمیمات مدیریتی خسارت‌بار به شرکت، مسوول هستند؟
  خسارت مدیران نالایق با بررسی سخنان شهید چمران
  دولت واردات خودرو‌های دست دوم را آزاد کرد، اما انجام نداد، چون به نفع مردم و به ضرر خودروساز بود
  کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  فرصت ها و ظرفیت های تجارت و سرمایه گذاری در گرجستان
  چراغ سبز مراجع تقلید به تعطیل شدن روز شنبه به جای پنج شنبه /۴ روز قطع ارتباط با دنیا به نفع اقتصاد کشور نیست
  بندر پوتی گرجستان یکی از سی بندر بزرگ و پیشرفته جهان
  ارمنستان؛ حلقه مفقوده در کریدور بین المللی شمال ـ جنوب
  معرفی بندرربزرگ و جذاب باتومی گرجستان
  چمران: واگن‌های ملی می‌توانند وارد چرخه شوند / فکر نمی‌کنم اتوبوس برقی داخلی تا پایان سال ساخته شود
  اهمیت و ضرورت‌های راه آهن ایران ارمنستان
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  اتصال ایران به گرجستان و ترکیه از طریق خط آهن ایران ارمنستان
  ثمرات راه اندازی و احیای خط آهن جلفا
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
  اصول دین ریشه درخت اسلام است. اصول دین را فدای فروع دین نکنید
  تصاویر: مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»
  ده کانال مهم کشتیرانی دنیا
  سازوکار همکاری بین‌المللی برای همزیستی با رودخانه بزرگ کشتیرانی دانوب
  فیلم| افتتاح راه‌آهن تبریز-جلفا؛ 100 سال پیش
  راه‌آهن جلفا- تبریز چگونه ساخته شد
  بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  اتاق بازرگانی ایران: اگر استدلال برخی‌ها برای اصرار به تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه، تعطیل بودن شنبه در دین یهود است که این دین از ادیان یکتاپرست است؛ ما تضادی با یهودیت نداریم و اگر تضادی هست با صهیونیسم است / ما که نمی‌توانیم دنیا را قانع کنیم خود را با تعطیلات ایران وفق دهند
  تسهیل دسترسی ایران به اوراسیا با احیای خط آهن جلفا-نخجوان
  نقشه ریلی ارمنستان/جانمایی خط آهن جلفا به ایروان روی نقشه گوگل ارث
  نقشه راه آهن گرجستان
  حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است
  پیشرفت 70 درصدی زیرساخت طرح راه آهن ازنا به الیگودرز/ضرورت تسریع اجرای این پروژه ملی
  آخوندی: زمان دیپلماسی است، نه جنگ
  ذخیره سدهای آب شرب تهران ۲۰ درصد است
  انقلاب اسلامی خاتمه دهنده به حکومت فردی و موروثی در ایران
  پاشینیان: راه‌آهن ایران-ارمنستان تحولی اساسی برای اقتصاد ایروان است
  تصاویر بندر بزرگ پوتی گرجستان
  نمایشی جذاب شهر و بندر پوتی گرجستان از بزرگترین بنادر جهان
  دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی برای ساخت راه‌آهن ایران - ارمنستان
  گرجستان؛ دروازه تجارت جهانی در دریای سیاه/ضرورت اتصال راه آهن ایران به ارمنستان گرجستان
  سرمایه گذاری قزاقستان در بندر پوتی گرجستان برای تقویت عملکرد کریدور میانی
  «منافع ملی» در کجای معادلات سیاست خارجی ایران قرار دارد؟
  اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم / تعطیلی پنجشنبه نوعی تحریم داخلی است / ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است، دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه؛ تنها کشوری که تعطیلات‌اش پنجشنبه است ما هستیم / مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم
  مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران را شناسایی و مجازات کنید
  اکثریت جمعیت کشور اردن فلسطینی هستند
  حمل و نقل عمومی در ژاپن؛ سریع، دقیق و مطمئن
  پلیس: ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی بوده که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته
  فایننشال تایمز: مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار