پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
یکشنبه، 27 خرداد 1403 - 00:23   
 
 
   آخرین اخبار  
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 61854صفحه نخست » حمل و نقل و صنایع هواییجمعه، 5 تیر 1394 - 21:24
کاهش نقاط ممنوعه پروازی و تعیین تعرفه رقابتی
کاهش نقاط ممنوعه پروازی و تعیین تعرفه رقابتی ترابر نیوز: کشور ایران در ‌منطقه فوق‌العاده جغرافیایی قرار گرفته است که شرق و غرب دنیا را به هم وصل می‌کند‌.
  
ترابر نیوز:
خبرگزاری فارس: کاهش نقاط ممنوعه پروازی و تعیین تعرفه رقابتی برای جذب ایرلاین‌های دنیا/ برنامه‌ریزی برای کوتاه کردن مسیرها
 

موقعیت خاص جغرافیایی ایران ‌و جایگاه ‌ترانزیتی کشور در منطقه بسیار مناسب است و باید از این موهبت خدادادی در راستای توسعه اقتصادی حداکثر بهره‌برداری را داشت؛ در شرایط‌ کاهش بهای نفت، برای ایران که سال‌ها بر اقتصاد نفتی تکیه داشته‌ا، فرصت مناسبی است، تا این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و بدون تکیه بر درآمد‌های نفتی، به فکر توسعه استفاده از ظرفیت‌های داخلی و ارزآوری باشیم همان روشی که مقام معظم رهبری بارها در ‌منویات خویش بر آن تأکید داشته و در همین راستا اقتصاد مقاومتی را مطرح فرمودند.

قطعاً با این ظرفیت‌های مناسب کشور ایران، با توجه به تکیه بر توان داخلی و بدون چشم‌داشت به درآمد‌های نفتی، می‌توان صنعتی‌شدن و توسعه‌یافتگی را در مدت زمان کوتاهی پیمود و اقتصاد داخل را قدرتمند کرد.

یکی از این موقعیت‌های مطلوب درآمدزایی‌‌ غیرنفتی، توسعه و بسط خطوط هوایی برای عبور ایرلاین‌های دنیا از فضای امن ایران و جذب خطوط هوایی دنیا است.

‌باز کردن هر چه بیشتر فضای کشور برای عبور ایرلاین‌‌های دنیا، کمترین هزینه را برای کشور ما دارد و ضمن درآمدزایی مطلوب و ارز‌آوری مناسب، امنیت فضای کشور را به جهانیان هر چه بیشتر اثبات می‌کند.

باز شدن فضای کشور برای ایرلاین‌های دنیا درآمدهای ارزی کشور را افزایش می‌دهد، زیرا ایرلاین‌ها برای عبور هواپیماهای خود باید مبلغی به ایران پرداخت کنند؛ درآمد ارزی حاصل از این محل، مستقیماً به خزانه کشور واریز می‌شود.

البته توسعه مسیر‌‌های هوایی و افزایش تردد هواپیماهای عبوری از آسمان کشور مشکلاتی هم دارد که تلاش کردیم این مورد را از مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور جویا شویم.

رحمت‌الله مه‌آبادی در این‌باره گفت: ‌موقعیت‌ جغرافیایی ایران در منطقه بسیار مناسب و پهنای جغرافیایی ایران وسیع است.

وی ادامه داد: کشور ایران در ‌منطقه فوق‌العاده جغرافیایی قرار گرفته است که شرق و غرب دنیا را به هم وصل می‌کند‌ و از پنج راه طلایی حمل و نقل هوایی بار دنیا، سه راه از ایران می‌گذرد.

* رایزنی برای کاهش نقاط ممنوعه پروازی کشور/امکان عبور از نقاط ممنوعه با ارتفاع بیش از 28هزار پا

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور به لزوم مشوق‌ها و فراهم‌سازی شرایط برای جذب پرواز‌های عبوری از آسمان کشور اشاره کرد و گفت: درآمدزایی از محل عبور هواپیماهای دیگر کشورها از آسمان کشور نماد کامل اقتصاد مقاومتی است؛ باید شرایطی فراهم شود که ایرلاین‌‌های بیشتری مایل باشند از آسمان ایران عبور کنند و درآمد کشور از این محل افزایش یابد.

مه‌آبادی به وجود برخی محدودیت‌‌ها در ایران برای عبور‌ هواپیماها از فضای کشور اشاره کرد و گفت: مباحث امنیتی درباره راه‌های هوایی وجود دارد و محدودیت‌هایی (به حق) برای ما ایجاد کرده است و البته این مورد در تمام کشورها وجود دارد.

وی افزود: طبیعتاً یک‌سری نقاط ممنوعه پروازی در آسمان کشور وجود دارد، نقاطی که از نظر قدرت دفاعی، ‌حفظ و حفاظت از آنها مهم است اما همین نقاط، روی زمین موجب پیچش‌هایی در آسمان و راه‌های هوایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور گفت: در دنیا کاری که انجام شده این است که این نقاط ممنوعه را محدود کرده‌اند و البته در ایران در کشور ما هم فعالیت‌هایی انجام شده است اما کافی نیست.

مه‌آبادی با تأکید بر اینکه بهره‌برداری منعطف نظامی-اقتصادی در فرودگاه‌ها و راه‌های هوایی باید به طور خاص توجه شود، بیان کرد: اگر میادین تیراندازی در نقطه‌ای روی زمین وجود دارد و این می‌تواند خطری برای پروازها ایجاد کند، در طراحی راه هوایی سعی می‌شود از آنها استفاده نشود اما به هر حال می‌توان این تعداد نقاط را کاهش داد و بهره‌برداری مشترک از آنها انجام شود، مثلاً در ‌ساعت و ایام خاص راه هوایی بر فراز این نقاط فعال بود و در ساعات دیگر غیرفعال باشد‌.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور اظهار داشت:‌ از سوی دیگر این محدودیت‌ها می‌تواند در ارتفاع خاص تنظیم شود، مثلاً از ارتفاع 28 هزار پا به بالا، دیگر این محدودیت‌ها وجود نداشته باشد که البته در این باره هماهنگی‌هایی در حال انجام است و اگر این اتفاق رخ دهد، محدودیت‌های پروازی ما کاهش می‌یابد.

* برنامه‌ریزی برای موازی، یک طرفه و مستقیم‌کردن‌ راه‌های هوایی

مه‌آبادی با اشاره به استقبال خطوط هوایی دنیا از آسمان ایران بیان کرد: میزان پروازهای عبوری از آسمان کشور به رقم روزانه 1040 پرواز هم رسید که‌ این رقم در زمان طوفان آشوبا بود.

وی با تأکید بر توجه خاص شرکت فرودگاه‌‌ها به راه‌های هوایی کشور اظهار داشت: درباره راه‌های هوایی، کاری که باید انجام داد این است که راه‌ها را موازی، مستقیم و یکطرفه کنیم و این بسیار مهم است.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور اضافه کرد‌: افزایش پروازهای هوایی تابع متغیرهای مختلفی است که یکی از آنها مستقیم و کوتاه بودن آن است و یکطرفه شدن آن نیز می‌تواند ایمنی بیشتری را تأمین کند، از طرف دیگر، فاصله افقی و عمودی پروازها از طریق تجهیزاتی که می‌توان خریداری کرد، نزدیک‌تر می‌شود که ضمن حفظ ایمنی، برای اقتصاد ایرلاین بسیار مؤثر است.

* لزوم رقابتی کردن تعرفه‌ها و کوتاه‌ کردن راه‌های هوایی برای جذب ایرلاین‌‌های دنیا

مه‌آبادی افزود: مورد دیگر تأثیرگذار در جذب پروازهای عبوری از آسمان کشور بحث تعرفه‌ها است که بتوان تعرفه‌ها را رقابتی کرد؛ حاشیه سود خطوط هوایی بسیار پایین است و بهترین خطوط هوایی حاشیه سودشان 1 تا 2 درصد است، بنابراین هر سنت هزینه برای خطوط هوایی پراهمیت است، بنابراین اگر بتوانیم راه‌ها را کوتاه کنیم، اتفاقی که رخ می‌دهد این است که چون مصرف سوخت ایرلاین‌ها کمتر می‌شود و موتور در تایم کمتری استفاده می‌شود، طبیعتاً هزینه‌های مالی‌ سوخت‌ کاهش می‌یابد و هزینه عملیاتی هم طبیعتاً کم می‌شود و این در استقبال شرکت‌های هواپیمایی برای عبور از فضای کشور مؤثر است.

* توسعه تجهیزات خدمات به پروازهای عبوری در صورت رفع تحریم‌ها

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور افزود: به هر حال شرکت فرودگاه‌های کشور تلاش کرده است با فراهم‌سازی زیرساخت‌ها و ارائه مشوق‌ها در راستای جذب بیشتر ایرلاین‌ها برای عبور از فضای کشور اقدام کند و در این‌باره ‌از مشاوران بین‌المللی هم استفاده می‌کنیم.

مه‌آبادی اضافه کرد: البته یکی از محدودیت‌های ما در این عرصه تحریم است، بالاخره تحریم مشکلاتی ایجاد کرده است؛ خدماتی که در این‌باره تاکنون ارائه می‌شد‌ ‌از محل ظرفیت‌های داخلی بوده است و امیدواریم بتوان با به روز کردن دانش و توسعه تجهیزات، با ارائه خدمات نوین‌تر و تعرفه‌گذاری رقابتی، ‌کیفیت راه‌های هوایی خود را برای استقبال بیشتر ایرلاین‌های دنیا افزایش دهیم.

 جذب پروازهای عبوری، برای کشور در بلندمدت سه مزیت دارد که شامل کاهش تکیه بر درآمد‌های نفتی، درآمد مناسب ارزی و افزایش استقبال شرکت‌های هواپیمایی خارجی از فضای کشور در ارتقای امنیت، ‌است، در این راستا ساماندهی هر چه بیشتر راه‌های هوایی‌ و تأسیس مسیرهای مستقیم و موازی باید در دستور کار قرار گیرد‌.

البته بنا به گفته مسئولت هم‌اکنون در حوزه‌های مختلف در حال رایزنی هستیم، تا بتوانیم از این موقعیت خدادادی و وضعیت جغرافیایی مطلوب کشور بهترین استفاده را داشته باشیم، تا پروازهای عبوری بیشتری را جذب کنیم و این مطلوب است؛ بخشی از این رایزنی‌ها شامل «ساماندهی راه‌های هوایی» و «ایجاد مسیرهای مستقیم موازی» است.

پرواز‌های عبوری از فضای کشور بستری برای کسب درآمدهای ارزی است، این مورد‌ قبل از هر چیز به نفع کشور در حوزه درآمد ارزی است ضمن آنکه شرکت فرودگاه‌های کشور می‌تواند از این منابع در راستای بهسازی فرودگاه‌ها که هزینه کلانی را می‌طلبد، اقدام کند.

باید طی فعالیت‌های تخصصی فضا را طوری فراهم کرد که به افزایش پروازهای عبوری از آسمان کشور و ارزآوری بیشتر بیانجامد، زیرا افزایش پرواز‌های عبوری از آسمان یک کشور به اعتبار آن کشور می‌افزاید.

ورود پروازهای شرکت‌های بزرگ هواپیمایی دنیا به آسمان ایران و عبور از طریق جمهوری اسلامی ایران، خود به خود نشان‌دهنده امنیت در فضای کشور است، ضمن آنکه ارتقاء امنیت برای کشور را به دنبال خواهد داشت.

‌البته ورود پروازها به فضای کشور نیازمند آماده‌سازی زیرساخت‌های فرودگاهی از نظر تجهیزات راداری، تجهیزات ارتباطی و تجهیزات ناوبری است، همواره باید این تجهیزات را به روز و مدرن کنیم که به روز کردن آنها هزینه‌های سنگینی دارد، بنابراین چنین منابعی نظیر پروا‌ز‌های عبوری از آسمان کشور، موجب افزایش درآمد شرکت فرودگاه‌های کشور برای انجام چنین مواردی خواهد شد.

از دیگر مزایای عبور از فضای ایران، کاهش میزان مصرف سوخت برای شرکت‌های هواپیمایی خارجی است و همین امر (توجیه مطلوب اقتصادی) موجب استقبال روزافزون ایرلاین‌‌های دنیا از فضای ایران شده است.

در مقایسه با عبور از جنوب خلیج فارس ایرلاین‌‌های خارجی ترجیح می‌دهند، از فضای کشور ایران استفاده کنند، زیرا شرکت هواپیمایی به عنوان یک بنگاه اقتصادی، در گام اول «توجیه مالی مطلوب» را دنبال می کنند و‌ مصرف سوخت به عنوان اصلی‌ترین هزینه یک پرواز است، در این راستا عبور از فضای ایران، ‌برای ایرلاین‌های خارجی هم‌ صرفه اقتصادی خواهد داشت‌.

به هر حال در فضای ایران ظرفیت افزایش پروازهای عبوری‌ در حال فراهم‌سازی است‌، با توجه به امکانات مرکز کنترل و ظرفیت فضای کشور، وجود نیروهای متخصص کنترل پرواز، امنیت فضای ایران و عضویت جمهوری اسلامی ایران در ایکائو، ‌آمادگی در ایران برای پذیرش پروازهای عبوری افزون بر ترافیک موجود در راه‌های هوایی کشور وجود دارد، اما این ظرفیت باید گسترش یابد‌.

پوشش راداری کشور هم در حال حاضر قادر است، بهترین خدمات را به پرواز‌های داخلی، خارجی و عبوری ارائه دهد؛ در مرکز کنترل فضای کشور تمام پروازها کنترل می‌شود، در حال حاضر 16 رادار فضای کشور را پوشش می‌دهند، در مرکز کنترل فضای کشور هفت سکیوتر داریم، بیش از یک‌هزار و 800 پرواز در حوزه‌های پروازهای عبوری، داخلی و بین‌المللی در شبانه‌‌‌روز کنترل می‌کنیم.

کمیته دائمی فضای کشور، ساماندهی راه‌ها و تأسیس راه‌های جدید را پیگیری می‌کند که ارگان‌های مختلف دست اندرکار نظامی و هوایی در آن حضور دارند‌ و این مورد از نظر مسائل امنیتی نیز کنترل می‌شود.

‌به هر حال قطعاً وجود چنین ظرفیت‌هایی نظیر عبور هواپیماهای خارجی از فضای کشور و درآمدزایی مناسب ارزی از این محل، از مصادیق اقتصاد مقاومتی و کاهش تکیه بر درآمد‌های نفتی است؛ قطعاً چنین ظرفیت درآمدزایی علاوه بر مزیت‌های بی‌شمار برای ایران،‌ برای کشور‌های خارجی نیز مطلوبیت دارد و در شرایطی که میزان مصرف سوخت هواپیماها در عبور از فضای ایران نسبت به جنوب خلیج فارس، بسیار کمتر است، بنابراین چنین درآمدزا‌یی در آینده هم مشمول نوساناتی نظیر کاهش بیشتر نرخ نفت، اعمال تحریم‌ها و کارشکنی‌های دشمن نخواهد شد چون ایرلاین‌‌ها‌ی خارجی به عنوان یک بنگاه اقتصادی در گام اول توجیه مالی مطلوب را دنبال می کنند و کاهش مصرف سوخت به عنوان اصلی‌ترین هزینه یک ایرلاین‌ برای آنها ‌صرفه اقتصادی خواهد داشت‌ و قطعاً با رشد هر چه بیشتر عبور هواپیماها از فضای کشور، درآمدهای غیرنفتی افزایش می‌یابد و نوسانات نرخ نفت، کمتر بر اقتصاد و زندگی مردم تأثیرگذار خواهد بود.
 

 

فارس

تعداد بازدید: 1296 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  دکترعلی ربیعی:پزشکیان هرچه بگوید تا آخر بر آن استوار خواهد ماند
  استدلال عباس عبدی برای لزوم مشارکت در انتخابات امسال: شکست فاحش سیاست یک‌دست‌سازی کاملا اثبات شده؛ بسیاری از اصولگرایان و بدنه آنان نیز سرخورده هستند / ساختار رسمی از هیچ کدام از نامزدها هیچ حمایت ویژه‌ای نمی‌کند
  سریع القلم: نمی دانیم می‌خواهیم با دنیا مبارزه کنیم یا همکاری؟ عدم ارتباط با جهان اولین دلیل مشکلاتمان است
  ویدئو/ نطق « مسعود پزشکیان » در مجلس 88
  نطق تاریخی پزشکیان در خرداد ۱۴۰۰ ؛ زمانی که کاندیدا نبود + فیلم
  اظهارات جنجالی مسعود پزشکیان، در باره مهسا امینی/ویدئو
  نطق مسعود پزشکیان در سال ۱۳۸۲ در مجلس/ویدئو
  کارشناس شبکه‌ی افق: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند/ بزودی نمی‌توانیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم/ویدئو
  سید محمد خاتمی: به دکتر پزشکیان رأی خواهم داد
  پزشکیان درمورد فدرالیسم: به «هر ایده‌ای» که یکپارچگی سرزمینی ایران را خدشه دار کند، باور ندارم
  باید با تمام توان نفت خام صادر کنیم
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  برنامه حامیان پزشکیان:رساندن میانگین سرعت قطارهای باری به 40 کیلومتر بر ساعت و میانگین سرعت قطارهای مسافری به 120کیلومتر برساعت
  برنامه حامیان پزشکیان: احداث 3000کیلومتر خطوط ریلی برقی پرسرعت بین شهرهای پر جمعیت کشور
  سوال‌های ۱۰گانه حسن روحانی از نامزدهای انتخابات؛ از برنامه برای تضمین آزادی‌های مدنی و حق اینترنت تا افزایش ارزش پول ملی
  سال پیش ۴۶ درصد از تصادفات فوتی مربوط به موتورسواران بود
  چین بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی تولید برق جهان را فعال کرد/چین باسرعت درمسیر جایگزینی نفت
  فیلم/جابجایی زائران ایرانی حج تمتتع با قطار سریع السیر
  برنامه های پیشنهادی متخصصان ریلی حامی مسعود پزشکیان
  فیلم دکتر پزشکیان در حین جراحی قلب باز
  ۵۰۰ میلیارد تومان به راه آهن بوشهر شیراز تزریق می شود
  وجود ۴۵۰ لوکوموتیو زمین گیر/ویدئو
  شرایط وخیم صنایع ریلی/ امکان تعطیلی کامل صنایع ریلی
  فیلم بسیار جالب | آسفالت و بتن ریزی در جاده های امریکا
  ببینید: طبیب ایران! / مسعود پزشکیان؛ از طبابت تا یک‌قدمی ریاست جمهوری/ ویدئو
  حمایت عبدالله طالبی بنیانگذار گروه بانک پارسیان و مدیرعامل اسبق بانک از دکتر مسعود پزشکیان
  پزشکیان به رئیسی: قرار بود گرانی را کنترل کنید، تورم را حل کنید، نرخ ارز را تثبیت کنید و قیمت ها کاهشی شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند
  حماس: ما قطعنامه شورای امنیت را پذیرفتیم/ آماده مذاکره هستیم
  تحصیل حدود ۲۳ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های ترکیه
  حمایت ربیعی از پزشکیان: قاطعانه می‌گویم او می‌تواند
  پزشکیان: گرانی و تورم کمر مردم را خرد کرده است
  گرانی حاصل عملکرد دولت است؛ کمر مردم از تورم خرد شده
  اگر مشارکت به ۵۰ درصد برسد، احتمال پیروزی پزشکیان در دور اول وجود دارد / زاکانی و قاضی زاده انصراف خواهند داد
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟/ویدئو
  قرار بود سه روزه مشکل بورس حل شود؛ اما بحران ۳ سال کامل ادامه یافت/ قرار نبود به جای حمایت فرصت‌های استفاده از مصوبه‌های پنهانی را برای نورچشمی‌ها فراهم کنید/ مشکل بورس همان مشکل اقتصاد کشور است؛ دخالت ناروای دولت در کسب و کار‌ها و تحریم‌های بین‌المللی
  علی ربیعی: برنامه پزشکیان بازگشت به مردم است/ در کنار او می ایستیم
  عبدی: ساختار انتخاباتی این دوره ناشی از خطای محاسباتی نیست
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟/ویدئو
  ویدئو: آیا اختیارات رهبری و ریاست جمهوری تداخل دارد؟/ پاسخ دکتر پزشکیان
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/فیلم
  (ویدیو) پزشکیان: باید مشخص بشود چه کسی مسؤول است
  چرا از پزشکیان حمایت می‌کنم
  پزشکیان: تقصیر‌ها همه‌اش مال آمریکاست؟! تقصیر مال ماست / با آدم‌های بی سواد نمی‌توان مملکت را به جایی رساند
  ابداع روشی جدید که می‌تواند زوال عقل را تا ۹ سال زودتر پیش‌بینی کند
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار